X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racuchy mniammm. To juz wiem co na kolacje:)

Ja dziś zrobiłam zupe krem z cukini i grzankami, na drugie pulpeciki takie troszke fit (z brokułem, natką pietruszki, otrębami, cebulką, curry, serem i oczywiście mielone, jajko) + sos (jogurt naturalny, czosnek, zioła, przyprawy). Bardzo je lubimy.

Ta cola faktycznie ułatwia życie. Drugi dzień mam taki, że mogę prawie normalnie funkcjonować i akurat w te dni ją piłam. Wiec coś w tym jest, że zmniejsza mdłosci:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 16:41

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A ja mam na dzis ptysia! :D s

Ojjj, ja ze 3 tygodnie temu miałam ochpte na ptysia jak zobaczyłam w polskim sklepie. Nie mogłam się oprzeć, kupiłam i to był najdroższy i najmniej smaczny ptyś w moim życiu. Byłam taka zła bo smak tej śmietany całkiem inny niż w Polsce :(

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, ja swojego pochłonęłam...
    I z przykrością stwierdzam ze nie był rewelacyjny :(

Jutro ciasto zrobię :) miało byc dzis ale dopiero skończyłam dom sprzątać i juz mi sie nie chce :)
    Za godzine młoda do kąpieli itd wiec nie bede sie tłuc :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja zjechalam do domu i po tygodniu intensywnie spędzonym poza domem padlam i spalam z mlodym :) Ja ostatnio jadłam ciasto z bitą śmietaną zwane tort orzechowy bo już mi sie śnił po nocach. Strasznie mam ochote na słodkie jak nie ja... Mój syn dziś zaczął kroczyć do przodu pchają krzesło nie pchacza choc pchacza posiada. Zrobił pierwsze swoje 5 krokow do przodu po czym wywalił sie z krzesłem na siebie...i byl płacz. Chyba nic sobie nie zrobił poza siniakiem na policzku... ale muszę obserwować ehhh. Zdolna bestia :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać wcześniej - Pianistka super tatuaż :) Ja mam pointy (buty do baletu) na bikini :) :) :) To jeden jedyny jaki mam ale myslalam cos z dzieciaczkami zrobić zobaczymy :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla malucha:* super osiągniecie
    Karolina, a moze kup małemu taki wózek drewniany a'la pchacz? Mozna poskładać zabawki i pchać :) fajny, niewywrotny jest :)
    Emma od 2 dni sobie chodzi za nim :)

Tańczysz balet?
    Ja na stopie mam napis piano, na udzie kwiat lotosu w formie mandali,
    Na plecach olbrzymią ćmę :D
    Rekaw i słoniki na obojczyku :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdraszczam tym w Polsce które moga zjeść paczka albo pytsia aahhhh :( ale lece do polski 18.12 objem sie jak niewiem :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Zazdraszczam tym w Polsce które moga zjeść paczka albo pytsia aahhhh :( ale lece do polski 18.12 objem sie jak niewiem :)

Ja sobie ptysia zakupiłam :/ ale za specjalny to on nie był :/

Marze za to o ogórkach kiszonych albo o pasztecikach do barszczu czerwonego :D
    Ale tak to jest... ja mieszkam w No prawie 5 lat a w Polsce byłam 2 albo 3 razy i to po 3 dni :/ także pewnie ok 2018 roku pojadę ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pchacz i chodzik i ciężarowke Wadera a Bruno chce krzeslo wrrr

Jestem tancerka :)Taniec to cale moje zycie i tak sie właśnie znalazlam w Portugalii też :)

Pianistka lubi tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pchacz i chodzik i ciężarowke Wadera a Bruno chce krzeslo wrrr

Jestem tancerka :)Taniec to cale moje zycie i tak sie właśnie znalazlam w Portugalii też :)

Wow! Super! :)
    Ale nadal tańczysz zawodowo?
    Zawsze mi sie balet podobał <3

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja sobie ptysia zakupiłam :/ ale za specjalny to on nie był :/

Marze za to o ogórkach kiszonych albo o pasztecikach do barszczu czerwonego :D
    Ale tak to jest... ja mieszkam w No prawie 5 lat a w Polsce byłam 2 albo 3 razy i to po 3 dni :/ także pewnie ok 2018 roku pojadę ^^

Ja staram sie latac minimum 2 razy do roku. DO rodzicow i dziadkow. Niestety teraz juz tylko do dziadziunia bo babcia zmarla jak Bruno miał 2 tygodnie :( nawet nie zdążyła przytulić tylko na zdjęciach widziała :( :( :( Wciąż sie z tym nie pogodzilam i strasznie tęsknię :(

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie nie jestem tancerka baletowa ale Tańca Sportowego. To jest taniec połączony z akrobacjami. Znane mi techniki to podstawy baletu, jazz, wpolczesny, modern, hip hop, funky, disco-dance, belly dance itd hehe :) Mam tez licencję sędziego i uwielbiam sedziowac zawody :) :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu w Portugalii tańczyłam w teatrze w Rewii hihi jaja były bo niewiele rozumiałam a musialam w kilku miejscach reagować na to co mówią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 20:16

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, współczuję straty :(
    Moi dziadkowie też są wiekowi, ale przylecieli do nas w kwietniu by poznać Emmę :)

A Twój partner też związany z branżą?
    Jej, ale to ciekawe musi być :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój partner ma mala firme z ojcem. Remonty wewnątrz oraz dachy w zasadzie wszystko :) Kiedyś stawiali domy ale nie ma na to popytu więc licencja zawieszona - nie oplaca sie placic :) A zima prowadzą sprzedaż sezonowej ryby Lampreia sie nazywa. To minog oceaniczny żerujący na innych rybach jak pijawka sie przysysa. Zyje tylko na krwi hehe :) Maly wampirek :) Na rozrod wpływa do rzek i się ją odlawia wtedy :) :) :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze Emma juz tez kroczy :) Da Ci niebawem odetchnąć troszke z noszeniem :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój partner ma mala firme z ojcem. Remonty wewnątrz oraz dachy w zasadzie wszystko :) Kiedyś stawiali domy ale nie ma na to popytu więc licencja zawieszona - nie oplaca sie placic :) A zima prowadzą sprzedaż sezonowej ryby Lampreia sie nazywa. To minog oceaniczny żerujący na innych rybach jak pijawka sie przysysa. Zyje tylko na krwi hehe :) Maly wampirek :) Na rozrod wpływa do rzek i się ją odlawia wtedy :) :) :)

A już myślałam, że poznaliście się na scenie :D

Nie słyszałam nigdy o tej rybie! taka trochę pijawka :D
    U nas, w moim regionie jest strasznie dużo krabów. Czasem rybacy podpływają na odległość kilkunastu metrów od mojego domu i widzę jak wyciągają te takie siatko-klatki pełne krabów :)

A Emmy w domu dużo nie noszę, jedynie jeśli potrzebuję ją wziąć do innego pomieszczenia. A noszenie poza domem skończy się pewnie dopiero jak będzie już ładnie chodzić. Przykładowo dziś na zakupach była cały czas w chuście i tylko dzięki temu było bez histerii... bo ani wózek, ani sklepowy wózek ani nic nie jest akceptowalne

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruno na szczescie lubi swój wózek :) :) :) Takze to mnie cieszy :) ja w domu wołam a Bruni za mna na czworaka maszeruje :) Ale rozumiem że np po schodach się nie da :)

Krabiki pyszne są!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 20:36

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie w domu!;)

Leze, ogladam mam talent, a maz robi golabki na jutro i troche zamroze sobie. Beda z sosem pieczarkowym. Robi tez lazanki.

Zrobil tez mi niespodzianke i kupil mikrofale. Przyda sie tez do sterylizacji butelek, laktatora itp:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 20:39

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruno na szczescie lubi swój wózek :) :) :) Takze to mnie cieszy :) ja w domu wołam a Bruni za mna na czworaka maszeruje :) Ale rozumiem że np po schodach się nie da :)

Krabiki pyszne są!!

Emma też za mną goni na czworaka, ale po drodze jest tyyyyyyle ciekawych spraw, że nie masz pojęcia :p
    i przejście z kuchni do jej pokoju trwa 15 minut :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ