X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh Belldandy gołąbki kolejne polskie danie. wieki nie jadlam...

Pianistka widac dalko macie kuchnie od pokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 21:06

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mamy spory dom, ale to raczej chodzi o to że Emmę zainteresuje po drodze WSZYSTKO :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    no mamy spory dom, ale to raczej chodzi o to że Emmę zainteresuje po drodze WSZYSTKO :D

Żartowałam :) A moj maly właśnie sobie przydzwonil i nabil wielkiego guza na czole. Cos dzis to nie jego dzień :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Żartowałam :) A moj maly właśnie sobie przydzwonil i nabil wielkiego guza na czole. Cos dzis to nie jego dzień :)

ojoj :( biedny

Emma śpi od 2 godzin więc pozostaje mi wierzyć, że w śnie nic sobie nie zrobi :D a umiała wstać rano z guzem

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina tez mam 18 usg :-)

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo super Totoja :) To będzie moje pierwsze hehe

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Groszka Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem już po dzisiejszej wizycie, nasz Groszek pięknie rośnie, ma już 2mm a serduszko bije mu z szybkością 176 uderzeń na minutę! Widzieliśmy już małe rączki i nóżki, cudowne przeżycie szczególnie, że Mąż widział i słyszał maleństwo po raz pierwszy. Po wizycie stwierdził, że czuję się jakby ktoś uderzył go młotkiem szczęścia :-D
    Pani doktor powiedziała, że maleństwo rozwija się książkowo, sama chyba nie spodziewała się, że tyle nadrobi w te 2 tygodnie. Do Męża chyba bardziej dotarło że niedługo zostanie tatuśkiem, obiecał, że po poligonie zacznie ogarniać pokoik dla maleństwa :-) jestem strasznie szczęśliwa, następna wizyta za miesiąc, 3 grudnia!

tutusia, Karolina :*, grzeszna24, VillemoVilo, małaMyszka, renc, Justyna911, melmarmis lubią tę wiadomość

Synek 17.06.2017r
    Maleństwo w drodze ❤
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Groszka!
    Mój lekarz nigdy nie mówi mi jak szybko bije serduszko,więc zakładam że tak jak powinno.ostatnio wahałam się czy go spytać na wizycie po czym stwierdziłam,że nie potrzebuję tej informacji,bo jeszcze znajdę sobie bez powodu temat do zmartwień :)
    Karolina,Ty jeszcze masz cieplutko u siebie,nie?
    Pianistka,a u Ciebie już dużo krótszy dzień niż u nas?słyszałam,że Norwegia ładna (mąż za czasów studenckich wyjeżdżał tam do pracy).kiedyś planujemy pojechać pozwiedzać.Wyobrażam sobie,że u Was jest naprawdę pięknie.możesz jeszcze raz podać nazwę miejsca do zobaczenia na google maps?

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może ktoś będzie zainteresowany sprzedam detektor tętna

http://allegro.pl/show_item.php?item=6593744144

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • rudajola Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Wuj6p1.png[img][/img]

Wysłany: 6 listopada 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się obudziłam, a moglabym pospać jeszcze :(.

Milk@ u nas jeszcze ciepło :) Nocki zimne ale w dzień grzeje słoneczko. Ten tydzien pokazuje 15-18 stopni. Ale zeszłe dwa dobijaly do 25 a nawet 30 kilka razy. To taki krótki powrót lata...teraz pewnie już będzie coraz zimniej :). Najgorzej jak zacznie padać bo pada wtedy wciąż bez przerwy 24h na dobe. Jest duża wilgotność i okropny wiatr od oceanu brrrr :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z rana

U mnie nocka tragiczna, wstawałam do małej naście razy :/
    Po 10 pobudce przestałam liczyć a było to nad ranem -.-
    Także jestem wyspana ze ho ho

Milka, pieknie u nas jest, to prawda :)
    Obecnie widno robi sie ok 8 rano a ciemno 17:30. W zimie bedzie widno od 10 do 15 także dosc krotki ten dzien
    Jesli chcesz zobaczyć nasze okolice to ja mieszkam w Stavanger. No i takie punkty w moich okolicach warte zobaczenia to Preikestolen, Kjerag, Lysebotn... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 09:27

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u nas to samo. Okropny zimny wiatr a jak pada to tez 24 na dobę przez kilka miesięcy.
    Dodatkowo w listopadzie i grudniu praktycznie nie występuje słońce. Zachmurzone jest bez przerwy ;/
    Bardzo depresyjna jesień tu

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane ;)
    Ja mimo pobudki malej na am ... sie wyspalam , dopiero niedawno wstalam :)
    Kurde te 2tyg szybko mijaja od ostaniej wizyty , jeszcze tylko 4dni i dowiem sie czy serduszko jest ;) nie moge sie doczekać

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana,
    Dzięki dziewczyny za wyczerpujące opisy :)
    Fajnie się rak czyta jak u Was jest inaczej,bo u nas standardowa polska jesień,ostatnio trochę deszczowo...

Lila,to fakt czas szybko leci,zaraz pokończymy pierwszy trymestr :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 09:26

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, mi sie tęskni do pięknej złotej jesieni :)
    Zawsze to była moja ulubiona pora roku ale od kiedy mieszkam w No juz nie jest ;)

Moi rodzice mieszkają na wschodzie Norwegii i wczoraj mama wysłała zdjęcie swojego widoku zza okna ;)
    Pol metru białego puchu :D

Boze jak ja marzę o 1 pobudce Emmy :( juz kilka dni tak było a dzisiaj znowu jazda i pobudki co 30-40 min :(
    I złamałam sie i wypiłam kawę ale No niestety... nie wiem czy dzis ze 3 h spałam bo zanim oko zmruzylam to juz znowu płakała :(
    I teraz zagadka... zgadnijcie która z nas dwóch wygląda na wypoczętą? :P

I to prawda ze czas strasznie szybko leci! Gdybym nie przestawiła suwaka to juz we wtorek zaczynałabym 10 tc! :o ale to leci...
    Myśle o detektorze tętna. Po ciazy z Emmą sprzedałam go przyjaciółce a teraz ona juz urodziła i moze odkupić od niej z powrotem? Niby nie panikuje ale jesli mam mieć 2-3 usg w całej ciazy?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam 8 tydzien.jupii nio ale te mdlosci...probowalyscie sobie wloxyc paluchy? Pomaga?

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png

Wysłany: 6 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chcialo mi sie kawki ahhh bardzo dawno nie pilam bo ochoty nie miałam :).
    Pianistka co do detektora ja mam tez 3 usg i te spotkania z polozna gdzie tetno slucha się detektorem i w sumie nie mialam detektora i dalam rade. Z tym ze ja moge zawsze do szpitala jechać jak bym czula że jest cos nie tak, a ty masz z tym gorzej... zaraz bedziemy czuc tez swoje bobaski to tez będzie inaczej wtedy latwiej. Jesli ma cię uspokajać odkup pewnie!! A do ktorego tygodnia stosowałas? Pewnie jak by cie coś niepokoilo do pielegniarki tez podjechac mozesz i posłuchać serduszka chyba tego ci nie odmówia??

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, niby mogę ale sama wiesz jak jest ;/ mieszkam na wyspie, tłuc mi się w zimie z niemowlakiem i w ciazy zeby sobie detektorem posłuchać :/
    Ja go używałam do momentu kiedy czułam regularne ruchy, a potem na samym końcu jesli np od rana ruchów nie czułam czy cos mnie niepokoiło...
    a zaczęłam go używać ok 10 tc...
    sama nie wiem...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikkk wrote:
    Zaczynam 8 tydzien.jupii nio ale te mdlosci...probowalyscie sobie wloxyc paluchy? Pomaga?

Ja nie muszę bo i tak wymiotuje... ale pomaga, po wymiotach przynajmniej mam z głowy ;) na chwile

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ