X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez leżę I rycze. .. jestem w szpitalu , Sącza się wody i jest ich malo ... czyli tak jak podejrzewałam :-( będą robić badania a jutro kolejne usg i zobaczą jak ciaza się rozwija :-/
    Pozdrawiam Was dziewczyny !

• Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikkk, Jastin76 trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze z maleństwami. Trzymajcie się mocno.

Asikkk lubi tę wiadomość

• Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Ja tez leżę I rycze. .. jestem w szpitalu , Sącza się wody i jest ich malo ... czyli tak jak podejrzewałam :-( będą robić badania a jutro kolejne usg i zobaczą jak ciaza się rozwija :-/
    A jak daleko jestes?Skad wiesz ze sacza sie wody?

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikk i Jastin 3mam kciuki

Asikkk lubi tę wiadomość

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :-)

Paula_29 poznałaś płeć dziecka na badaniach prenatalnych w pierwszej ciazy ? :-) pytam tak z ciekawości, ponieważ wszędzie praktycznie sa informacje ze dopiero po 14 tyg widac dobrze...
    Tak.to był 12 tydzień.Ten lekarz jest genialny w odgadywaniu płci.ze wszystkich osób które znam a u niego były abi razu się nie pomylił.Kwestia tylko tego by dzidziuś dobrze się ułożył;)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S1985, bardzo mocno przytulam :(

Caro, jak sytuacja?

Librusik! Bestio! <3 zmień lekarza, po czymś takim... mały włos nie doszłoby do tragedii!

Asikkk. Wybacz, ale jak mnie takie coś cholernie irytuje... Ty byłaś u ginekologa czy Pitagorasa?! Skąd on wytrzasnął te 50%... ?!
    Krew - nie wiadomo skąd - czyli: brak krwiaka, brak cech odklejania się kosmówki, dziecko żyje...
    Policz sobie... nie powinnaś mieć na dniach okresu?
    Ja w ciąży z Emmą w 7+5 krwawiłam prawie 2 dni (wyglądało jak miesiączka) a teraz plamiłam brązem i różem 5 dni.
    A jeśli lekarz nie widzi powodów do zmartwień, to nie powinien rzucać pacjentce procentami :/
    Zgodzę się, krwawienie w ciąży najlepiej nie wygląda... Ale zdarza się w wielu zdrowych ciążach!
    O ile nie ma krwiaka, łożyska przodującego (już później), nadżerek, i inne takie problemy zostają wykluczone, to najprawdopodobniej jest to kwestia albo hormonów albo tego, że dzidziuś nie zajmuje jeszcze całej macicy i w terminie zbliżonym do terminu @ może łuszczyć się endometrium z innych obszarów... Ja w ciąży z Emmą krwawiłam właśnie tak po 7 tc i potem po 11...
    Dobrze, że pojechałaś, sprawdziłaś... Wiem, że się boisz... Ale to jeszcze nie oznacza najgorszego :*
    I zobacz... (Wybacz s1985, że to napiszę...) Czasem można nie mieć krwawienia a jest źle...
    Ja w 4 ciążach straconych nigdy nie plamiłam, nie krwawiłam...
    Z Emmą ciągle coś. Los jest przewrotny, widok krwi w ciąży mrozi, wiem... Ale w I trymestrze to naprawdę nie jest nic nadzwyczajnego. Oczywiście, już w starszej ciąży, mogą być inne przyczyny i najczęściej jest bardzo złym objawem... Ale w I trymestrze wiele kobiet plami bądź krwawi...
    Trzymam mocno kciuki :*

Paula_29, Caro lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Tak.to był 12 tydzień.Ten lekarz jest genialny w odgadywaniu płci.ze wszystkich osób które znam a u niego były abi razu się nie pomylił.Kwestia tylko tego by dzidziuś dobrze się ułożył;)

Kurcze zazdroszcze że tak szybko wiedzieliście ;)
    W pierwszej ciąży dowiedziałam się w 18 tyg ale tak nie na 100%, potwierdzona płeć była w 21 tyg na 4d. Teraz położna mówiła mi że być może uda się że w wyprzedażach poświątecznych będę mogła już szaleć i wiedzieć czy mam kupować dla dziewczynki czy chłopca ale jakoś nie chciałam jej wierzyć że koło 12 tyg ktoś mi płeć powie, a u Ciebie prosze ;)

• madzialenaa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny modle sie za Was i maleństwa, dacie rade :*

S1985 współczuję z całego serca :(
    Ehh nie lubię takich wiadomości... :(

Asikkk lubi tę wiadomość

thgf43r8f6d704ya.png
  • Paula_29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librusik dobrze że wszystsko ok tylko niepotrzebnie Cię ten twój lekarz zdenerwował.tak jak dziewczyny piszą powinnaś go zmienić

S1985 tak mi przykro.wierzyłam że wszystko będzie ok

Asikkk i Jastin trzymam kciuki by wszystko było ok

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 wrote:
    Kurcze zazdroszcze że tak szybko wiedzieliście ;)
    W pierwszej ciąży dowiedziałam się w 18 tyg ale tak nie na 100%, potwierdzona płeć była w 21 tyg na 4d. Teraz położna mówiła mi że być może uda się że w wyprzedażach poświątecznych będę mogła już szaleć i wiedzieć czy mam kupować dla dziewczynki czy chłopca ale jakoś nie chciałam jej wierzyć że koło 12 tyg ktoś mi płeć powie, a u Ciebie prosze ;)

Olcia ja też nie do końca wierzyłam i na wyprzedażach kupowałam rzeczy unisex
    Nawet na polowkowych u tego samego lekarza jak potwierdził że będzie dziewczynka kazałam mu pokazać gdzie on to widzi więc się jeszcze śmiał ze mnie, że niedowierzam;)

Olcia99 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    S1985, bardzo mocno przytulam :(

Caro, jak sytuacja?

Librusik! Bestio! <3 zmień lekarza, po czymś takim... mały włos nie doszłoby do tragedii!

Asikkk. Wybacz, ale jak mnie takie coś cholernie irytuje... Ty byłaś u ginekologa czy Pitagorasa?! Skąd on wytrzasnął te 50%... ?!
    Krew - nie wiadomo skąd - czyli: brak krwiaka, brak cech odklejania się kosmówki, dziecko żyje...
    Policz sobie... nie powinnaś mieć na dniach okresu?
    Ja w ciąży z Emmą w 7+5 krwawiłam prawie 2 dni (wyglądało jak miesiączka) a teraz plamiłam brązem i różem 5 dni.
    A jeśli lekarz nie widzi powodów do zmartwień, to nie powinien rzucać pacjentce procentami :/
    Zgodzę się, krwawienie w ciąży najlepiej nie wygląda... Ale zdarza się w wielu zdrowych ciążach!
    O ile nie ma krwiaka, łożyska przodującego (już później), nadżerek, i inne takie problemy zostają wykluczone, to najprawdopodobniej jest to kwestia albo hormonów albo tego, że dzidziuś nie zajmuje jeszcze całej macicy i w terminie zbliżonym do terminu @ może łuszczyć się endometrium z innych obszarów... Ja w ciąży z Emmą krwawiłam właśnie tak po 7 tc i potem po 11...
    Dobrze, że pojechałaś, sprawdziłaś... Wiem, że się boisz... Ale to jeszcze nie oznacza najgorszego :*
    I zobacz... (Wybacz s1985, że to napiszę...) Czasem można nie mieć krwawienia a jest źle...
    Ja w 4 ciążach straconych nigdy nie plamiłam, nie krwawiłam...
    Z Emmą ciągle coś. Los jest przewrotny, widok krwi w ciąży mrozi, wiem... Ale w I trymestrze to naprawdę nie jest nic nadzwyczajnego. Oczywiście, już w starszej ciąży, mogą być inne przyczyny i najczęściej jest bardzo złym objawem... Ale w I trymestrze wiele kobiet plami bądź krwawi...
    Trzymam mocno kciuki :*
    To nie krwiak.krwawienie z szyjki.mowi ze zywa krew swiadczy o przerwaniu naczyn laczacych mnie z dzieckiem..co nie wrozy dobrze..alw duza dawka progesteronu moze zatrzymac..

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt okres bym dostala wlasnie teraz...

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:

Chyba pomyliłas nas z kwietniowkami...

Tak czy inaczej, wspolczuje. Trzymaj sie Kochana , moze uda sie dolac wod? Czy chociazby lezec z nogami do gory do 24/25tyg. Wody produkuja sie na bieżąco, wazne zeby nie bylo infekcji.
    Duzo zdrowka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 20:13

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkich dobrych wiadomości dzisiejszych! Buziaki dziewczyny :*

3mam mocno kciuki za wszystkie plamiace dziewczyny... oby wszystko sie dobrze skończyło 3mam za was kciuki mocno :(

S1985 bardzo ci współczuje... mam nadzieje ze uda wam sie następnym razem.. ściskam mocno :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 20:22

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikkk wrote:
    To nie krwiak.krwawienie z szyjki.mowi ze zywa krew swiadczy o przerwaniu naczyn laczacych mnie z dzieckiem..co nie wrozy dobrze..alw duza dawka progesteronu moze zatrzymac..

nie rozumiem.... to w końcu krwawienie z szyjki czy z kosmówki?
    U mnie krwawienie było spowodowane terminem @...
    A byłam już pogodzona z tym, że maleństwo odchodzi

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    nie rozumiem.... to w końcu krwawienie z szyjki czy z kosmówki?
    U mnie krwawienie było spowodowane terminem @...
    A byłam już pogodzona z tym, że maleństwo odchodzi
    Z szyjki..ale w sumie nie zauwazyla w usg nic niepokojacego

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikk, lekarz nie jest w stanie przewidzieć co sie stanie i nie moze wiedzieć w ilu % poronienie zagraża.
    Co innego gdyby np był krwiak podkosmowkowy...
    ale jesli w USG jest ok, to dobrze wróży :)
    Pewnie bedzie jak u Biedroneczki :) oby na strachu sie skończyło

Asikkk lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Asikk, lekarz nie jest w stanie przewidzieć co sie stanie i nie moze wiedzieć w ilu % poronienie zagraża.
    Co innego gdyby np był krwiak podkosmowkowy...
    ale jesli w USG jest ok, to dobrze wróży :)
    Pewnie bedzie jak u Biedroneczki :) oby na strachu sie skończyło
    Ja sama zapytalam.Tak realnie jakie mamy szanse.A gin mowi 50/50.nio ale dodala ze 50% szans to duzo i ze trzeba byc dobrej mysli...A ja sie boje wstawac siku.bo ciagle chlust...

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S1985 :( ehh tulę.

Dziewczynom krwawiacym aby krwawienia szybko sie skonczyly :(

Ja juz mam 3 kilo do przodu :(

Wszystkim dzis wizytujacym gratuluje ❤

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikkk wrote:
    Ja sama zapytalam.Tak realnie jakie mamy szanse.A gin mowi 50/50.nio ale dodala ze 50% szans to duzo i ze trzeba byc dobrej mysli...A ja sie boje wstawac siku.bo ciagle chlust...

Rownie dobrze kazda z nas miala 50/50 czy ciaza sie utrzyma itp.

Bedzie dobrze!

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ