Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jastin76 wrote:Ja tez leżę I rycze. .. jestem w szpitalu , Sącza się wody i jest ich malo ... czyli tak jak podejrzewałam
będą robić badania a jutro kolejne usg i zobaczą jak ciaza się rozwija
Pozdrawiam Was dziewczyny !
-
Sowaa wrote:Dziewczyny gratuluje udanych wizyt
Paula_29 poznałaś płeć dziecka na badaniach prenatalnych w pierwszej ciazy ?pytam tak z ciekawości, ponieważ wszędzie praktycznie sa informacje ze dopiero po 14 tyg widac dobrze...
-
S1985, bardzo mocno przytulam
Caro, jak sytuacja?
Librusik! Bestio!zmień lekarza, po czymś takim... mały włos nie doszłoby do tragedii!
Asikkk. Wybacz, ale jak mnie takie coś cholernie irytuje... Ty byłaś u ginekologa czy Pitagorasa?! Skąd on wytrzasnął te 50%... ?!
Krew - nie wiadomo skąd - czyli: brak krwiaka, brak cech odklejania się kosmówki, dziecko żyje...
Policz sobie... nie powinnaś mieć na dniach okresu?
Ja w ciąży z Emmą w 7+5 krwawiłam prawie 2 dni (wyglądało jak miesiączka) a teraz plamiłam brązem i różem 5 dni.
A jeśli lekarz nie widzi powodów do zmartwień, to nie powinien rzucać pacjentce procentami
Zgodzę się, krwawienie w ciąży najlepiej nie wygląda... Ale zdarza się w wielu zdrowych ciążach!
O ile nie ma krwiaka, łożyska przodującego (już później), nadżerek, i inne takie problemy zostają wykluczone, to najprawdopodobniej jest to kwestia albo hormonów albo tego, że dzidziuś nie zajmuje jeszcze całej macicy i w terminie zbliżonym do terminu @ może łuszczyć się endometrium z innych obszarów... Ja w ciąży z Emmą krwawiłam właśnie tak po 7 tc i potem po 11...
Dobrze, że pojechałaś, sprawdziłaś... Wiem, że się boisz... Ale to jeszcze nie oznacza najgorszego :*
I zobacz... (Wybacz s1985, że to napiszę...) Czasem można nie mieć krwawienia a jest źle...
Ja w 4 ciążach straconych nigdy nie plamiłam, nie krwawiłam...
Z Emmą ciągle coś. Los jest przewrotny, widok krwi w ciąży mrozi, wiem... Ale w I trymestrze to naprawdę nie jest nic nadzwyczajnego. Oczywiście, już w starszej ciąży, mogą być inne przyczyny i najczęściej jest bardzo złym objawem... Ale w I trymestrze wiele kobiet plami bądź krwawi...
Trzymam mocno kciuki :*Paula_29, Caro lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Tak.to był 12 tydzień.Ten lekarz jest genialny w odgadywaniu płci.ze wszystkich osób które znam a u niego były abi razu się nie pomylił.Kwestia tylko tego by dzidziuś dobrze się ułożył
Kurcze zazdroszcze że tak szybko wiedzieliście
W pierwszej ciąży dowiedziałam się w 18 tyg ale tak nie na 100%, potwierdzona płeć była w 21 tyg na 4d. Teraz położna mówiła mi że być może uda się że w wyprzedażach poświątecznych będę mogła już szaleć i wiedzieć czy mam kupować dla dziewczynki czy chłopca ale jakoś nie chciałam jej wierzyć że koło 12 tyg ktoś mi płeć powie, a u Ciebie prosze -
Librusik dobrze że wszystsko ok tylko niepotrzebnie Cię ten twój lekarz zdenerwował.tak jak dziewczyny piszą powinnaś go zmienić
S1985 tak mi przykro.wierzyłam że wszystko będzie ok
Asikkk i Jastin trzymam kciuki by wszystko było ok -
Olcia99 wrote:Kurcze zazdroszcze że tak szybko wiedzieliście
W pierwszej ciąży dowiedziałam się w 18 tyg ale tak nie na 100%, potwierdzona płeć była w 21 tyg na 4d. Teraz położna mówiła mi że być może uda się że w wyprzedażach poświątecznych będę mogła już szaleć i wiedzieć czy mam kupować dla dziewczynki czy chłopca ale jakoś nie chciałam jej wierzyć że koło 12 tyg ktoś mi płeć powie, a u Ciebie prosze
Olcia ja też nie do końca wierzyłam i na wyprzedażach kupowałam rzeczy unisex
Nawet na polowkowych u tego samego lekarza jak potwierdził że będzie dziewczynka kazałam mu pokazać gdzie on to widzi więc się jeszcze śmiał ze mnie, że niedowierzam;)Olcia99 lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:S1985, bardzo mocno przytulam
Caro, jak sytuacja?
Librusik! Bestio!zmień lekarza, po czymś takim... mały włos nie doszłoby do tragedii!
Asikkk. Wybacz, ale jak mnie takie coś cholernie irytuje... Ty byłaś u ginekologa czy Pitagorasa?! Skąd on wytrzasnął te 50%... ?!
Krew - nie wiadomo skąd - czyli: brak krwiaka, brak cech odklejania się kosmówki, dziecko żyje...
Policz sobie... nie powinnaś mieć na dniach okresu?
Ja w ciąży z Emmą w 7+5 krwawiłam prawie 2 dni (wyglądało jak miesiączka) a teraz plamiłam brązem i różem 5 dni.
A jeśli lekarz nie widzi powodów do zmartwień, to nie powinien rzucać pacjentce procentami
Zgodzę się, krwawienie w ciąży najlepiej nie wygląda... Ale zdarza się w wielu zdrowych ciążach!
O ile nie ma krwiaka, łożyska przodującego (już później), nadżerek, i inne takie problemy zostają wykluczone, to najprawdopodobniej jest to kwestia albo hormonów albo tego, że dzidziuś nie zajmuje jeszcze całej macicy i w terminie zbliżonym do terminu @ może łuszczyć się endometrium z innych obszarów... Ja w ciąży z Emmą krwawiłam właśnie tak po 7 tc i potem po 11...
Dobrze, że pojechałaś, sprawdziłaś... Wiem, że się boisz... Ale to jeszcze nie oznacza najgorszego :*
I zobacz... (Wybacz s1985, że to napiszę...) Czasem można nie mieć krwawienia a jest źle...
Ja w 4 ciążach straconych nigdy nie plamiłam, nie krwawiłam...
Z Emmą ciągle coś. Los jest przewrotny, widok krwi w ciąży mrozi, wiem... Ale w I trymestrze to naprawdę nie jest nic nadzwyczajnego. Oczywiście, już w starszej ciąży, mogą być inne przyczyny i najczęściej jest bardzo złym objawem... Ale w I trymestrze wiele kobiet plami bądź krwawi...
Trzymam mocno kciuki :*
-
Jastin76 wrote:Ja tez leżę I rycze. .. jestem w szpitalu , Sącza się wody i jest ich malo ... czyli tak jak podejrzewałam
będą robić badania a jutro kolejne usg i zobaczą jak ciaza się rozwija
Pozdrawiam Was dziewczyny !
Chyba pomyliłas nas z kwietniowkami...
Tak czy inaczej, wspolczuje. Trzymaj sie Kochana , moze uda sie dolac wod? Czy chociazby lezec z nogami do gory do 24/25tyg. Wody produkuja sie na bieżąco, wazne zeby nie bylo infekcji.
Duzo zdrowka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 20:13
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Gratuluje wszystkich dobrych wiadomości dzisiejszych! Buziaki dziewczyny :*
3mam mocno kciuki za wszystkie plamiace dziewczyny... oby wszystko sie dobrze skończyło 3mam za was kciuki mocno
S1985 bardzo ci współczuje... mam nadzieje ze uda wam sie następnym razem.. ściskam mocno :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 20:22
-
Asikkk wrote:To nie krwiak.krwawienie z szyjki.mowi ze zywa krew swiadczy o przerwaniu naczyn laczacych mnie z dzieckiem..co nie wrozy dobrze..alw duza dawka progesteronu moze zatrzymac..
nie rozumiem.... to w końcu krwawienie z szyjki czy z kosmówki?
U mnie krwawienie było spowodowane terminem @...
A byłam już pogodzona z tym, że maleństwo odchodzi -
Asikk, lekarz nie jest w stanie przewidzieć co sie stanie i nie moze wiedzieć w ilu % poronienie zagraża.
Co innego gdyby np był krwiak podkosmowkowy...
ale jesli w USG jest ok, to dobrze wróży
Pewnie bedzie jak u Biedroneczkioby na strachu sie skończyło
Asikkk lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Asikk, lekarz nie jest w stanie przewidzieć co sie stanie i nie moze wiedzieć w ilu % poronienie zagraża.
Co innego gdyby np był krwiak podkosmowkowy...
ale jesli w USG jest ok, to dobrze wróży
Pewnie bedzie jak u Biedroneczkioby na strachu sie skończyło
-
Asikkk wrote:Ja sama zapytalam.Tak realnie jakie mamy szanse.A gin mowi 50/50.nio ale dodala ze 50% szans to duzo i ze trzeba byc dobrej mysli...A ja sie boje wstawac siku.bo ciagle chlust...
Rownie dobrze kazda z nas miala 50/50 czy ciaza sie utrzyma itp.
Bedzie dobrze!Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016