X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikkk ja będąc w 8 tyg.też krwawiłam.byłam przekonana,że już po wszystkim.przy czym nie bolał mnie brzuch.
    U mnie najprawdopodobniej było to związane z tym,że jakiś miesiąc wcześniej przestałam karmić syna i hormony były jeszcze rozregulowane.po duphastonie wyciszyło się ładnie (trwało to jakieś 2-3dni)

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • zwm Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam 11 tyg właśnie zaliczyła pierwsze wymioty

Justyna911, Adry, małaMyszka lubią tę wiadomość

• duszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja już się naspałam. Budziłam się w nocy prawie co godzinę, masakra z tym spaniem . Miłego dnia :)

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z rana :(
    U nas znowu noc z horroru a ja wstałam z potwornym bólem głowy i Mdłościami :(
    Zaraz bedzie przytulanko z ceramiką cos czuje :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka oby mdłości szybko przeszły ♡

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • rudajola Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikk będzie dobrze, trzymam kciuki :*

Ja też już na nogach od 6 :) noc z p obudkami ale nawet sie wysłałam bo poszłam spać o 20 :)

Współczuję mdłości, ja mam sporadycznie,pojedyncze dni są gorsze, a większość w miarę ok

Wuj6p1.png[img][/img]
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam w 12 tc. Mdlosci juz jakis czas mnie nie mecza za bardzo, jedynie jak cos ze smrodku mi nie podpasuje.

małaMyszka, Marutka, Justyna911 lubią tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pol h wisiałam nad kibelkiem a kolejne pol leżałam na podłodze z zamkniętymi oczami bo myslalam ze nie wyrobie :(
    Pierwszy raz, jak słowo daje, pierwszy, popłakałam sie ze nie dam rady
    Dlaczego moja mama jest tak daleko i nikt mi nie pomoze choćby godzine :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biało:)

Dziewczyny mocno trzymam kciuki za Wasze fasole:)

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Anaitat Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh u mnie mdlosci dzien i noc. Przytulanie z porcelanka wczoraj z 10 razy bylo. Moj maz juz mi sie pytal czy tak bedzie do konca ciazy bo on nie da rady. Juz stesknil sie za mna sprzed ciazy. CHcialby chociaz jeden dzien spedzic ze mna bez rewolucji

j5rbj48alrszyhj9.pnghchyqqmz0pvs21f2.png
  • Anaitat Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Pol h wisiałam nad kibelkiem a kolejne pol leżałam na podłodze z zamkniętymi oczami bo myslalam ze nie wyrobie :(
    Pierwszy raz, jak słowo daje, pierwszy, popłakałam sie ze nie dam rady
    Dlaczego moja mama jest tak daleko i nikt mi nie pomoze choćby godzine :(

U mnie tak samo, czuje jakbym miala grype zoladkowa od miesiaca. Tez nie wyrabiam czasem. Miejmy nadzieje ze do 12 tyg nam przejdzie

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaitat wrote:
    U mnie tak samo, czuje jakbym miala grype zoladkowa od miesiaca. Tez nie wyrabiam czasem. Miejmy nadzieje ze do 12 tyg nam przejdzie

Kij z rzyganiem... za mną w kiblu siedzi 9 miesieczne dziecko które sie przestraszyło bo nie wie co sie dzieje
    Mnie to dołuje najgorzej...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Anaitat Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej religii w 40 dniu po zaplodnieniu aniol przynosi dziecku dusze i wiecie co 40 dzien mijal mi jakos przed wizyta w poprzedni wtorek i juz kropek sie ruszal, a w sobote przed 40 dniem bylam na ip i nawet nie drgnal. Cos w tym jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 08:04

• Anaitat Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Kij z rzyganiem... za mną w kiblu siedzi 9 miesieczne dziecko które sie przestraszyło bo nie wie co sie dzieje
    Mnie to dołuje najgorzej...

Biedna mala. Trzymajcie sie jakos

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaitat wrote:
    W mojej religii w 40 dniu po zaplodnieniu aniol przynosi dziecku dusze i wiecie co 40 dzien mijal mi jakos przed wizyta w poprzedni wtorek i juz kropek sie ruszal, a w sobote przed 40 dniem bylam na ip i nawet nie drgnal. Cos w tym jest...

Ciekawe bardzo :)
    Ja byłam na usg przed 40 dniem ale zarodeczek był malusi malusi jeszcze :)

Szkoda mi małej, nie chce jej zaniedbać a czasem nie mam siły by z nią tańczyć na rękach...
    Polozylam sie na podłodze na jej macie a ona sie bawiła obok... i przyszła sie przytuliła :)
    Kochane są szkraby, jakby czuła ze mama sie zle czuje

Nie spodziewałam sie ze ta ciaza moze byc tak trudna objawowo dla mnie :( z Emmą mogłam góry przenosić

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pobudka przez mdlosci i tylko czekam aż zaliczę ranne wyrzucanie. Najgorsze ze przez nie nic mi sie ni chce i choć mam cudownego męża widzę , ze jest tym zmęczony, nie robieniem wszystkiego , tylko mną tak jak któraś z dziyewczyn pisała . Wcześniej, przed ciąża bardzo bałam sie zmiany osobowości po urodzeniu , tego koktajlu molotowa , który wszystko przestawia . I powoduje, ze nie jest sie dla siebie priorytetem , zmiany celów czasem cech . A teraz widzę , ze to juz w ciąży zaczyna sie powoli dziać, ze zaczynam myśleć inaczej i troche mnie to przeraża. Takie poranne przemyślenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 08:24

Szaron lubi tę wiadomość

• Karolina :* Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Oby dzisiaj juz tylko były same dobre wieści. Mnie dziś trochę też mdli ale w tej ciąży chyba mniej mnie męczy niż w pierwszej...Strasznie nie chce mi sie wstawac ale dzis z partnerem skończymy chyba pierwszą komodę!! Hihi ale fajnie :) będą biało złote :) ten biały jest zlamany przez taki lakier ochronny co mamuje sie na drewno i to daje efekt minimalnie złotej poswiaty a elementy rzeźbione przez ostatnie 4 dni maleńkim pedzelkiem malowalam złotą farbą ( takim jakby brokatem) :) muszę przyznać że wygląda pięknie... Ja, ktora zapieralam sir nogami i rekoma bo nie lubie blyszczacych farb itp wybralam w koncu to złoto choc tak jak mowie to tylko rzeźbienia ale całej komodzie dodają mega klasy!! Ale się cieszę :) No i mam zajęta głowę i nie mam czasu na stresowanie się ciąża :) i czekaniem na usg...

Miuczek lubi tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, dasz ze wszystkim radę. Matki to tytanki :)

Ja też gorzej przechodzę tę ciążę.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane , widze nie tylko u mnie tragicznie... noc masakra mimo ze Lenka przespała całą. Ja lezalam plackiem i nie umialam sie ruszyc , mdlosci , juz miałam lecieć wymiotować ale ze tego nie lubię to przetrzymalam... meza obudziłam zeby mi mokry recznik dal na czolo , glowa mnie bardzo bolala dzis wstalam i dalej mnie boli , co mozna brac na bol glowy ??

Wczoraj sie poklocilam z ciocia (siostra mamy ) Lenke zostawilam jej i poszlam z mama do ginekologa bo mam zawroty i boje sie sama chodzic... a wiec wrocilam uradowna ze jest to wyczekane serduszko a ciotka tekstem TRZEBA UWAZAC CO SIE ROBI , PO CO TO WAM ? W sensie po co nam dziecko... ! Mowila ze nie damy rady z dwójką itp itd.... poplakalam sie , wydarlam sie na nią i wrocilam do domu i od tej chwili mega zle sie czuje. Eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 08:49

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    Czesc kochane , widze nie tylko u mnie tragicznie... noc masakra mimo ze Lenka przespała całą. Ja lezalam plackiem i nie umialam sie ruszyc , mdlosci , juz miałam lecieć wymiotować ale ze tego nie lubię to przetrzymalam... meza obudziłam zeby mi mokry recznik dal na czolo , glowa mnie bardzo bolala dzis wstalam i dalej mnie boli , co mozna brac na bol glowy ??

Wczoraj sie poklocilam z ciocia (siostra mamy ) Lenke zostawilam jej i poszlam z mama do ginekologa bo mam zawroty i boje sie sama chodzic... a wiec wrocilam uradowna ze jest to wyczekane serduszko a ciotka tekstem TRZEBA UWAZAC CO SIE ROBI , PO CO TO WAM ? W sensie po co nam dziecko... ! Mowila ze nie damy rady z dwójką itp itd.... poplakalam sie , wydarlam sie na nią i wrocilam do domu i od tej chwili mega zle sie czuje. Eh

Nie przejmuj sie. Ja widze czesto ze patrzą na mnie dziwnie, ze mam 10 miesięcznego synka i znow w ciazy. Ale ja mam to gdzieś :). Na wizycie bylam z synkiem i się pytali czy planowane a ja odpowiadam ze tak! I niech sobie myślą co chcą ;) To nasze życie i robimy z nim co nam się podoba :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ