Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lila, ja też wczoraj głupie teksty od koleżanki usłyszałam. Boli, ale trzeba zluzować. To nasze życie.
A już pytanie, czy dziecko planowane, to dla mnie kosmos. Nie wiem jak ktoś może o to zapytać.
Sny też mam ostro absurdalne. To typowe dla ciąży, a że najczęściej o tym teraz myślimy i mimo pozytywnego nastawienia jesteśmy trochę podszyte strachem, to takie senne kwiatki nam wychodzą.

-
I co zrobic, taka kolej rzeczy. Zadna z nas nir powinna sie zamartwiac na zapas. Nic to nie da. Sledzilam spoto watkow i jesli ktoras z was juz przechodzila ciaze z belly to wie , ze troszke dziewczyn odpada do konca 1 trymestru.
Sama przezywam masakre od 2 tygodni, moja bratowa byla w ciazy 3 tyg. Starszej. Byla bo 5 dni przed prenatalnymi chcieli z.lekarzem podejrzec maluszka i juz nie bilo serducho. Ciezko to znosze i z ich powodu i z powodu mojego maluszka. Ale wierze, ze bedzie dobrze.

-
Ja tez jedynaczka i dlatego chcialam zeby kona corka rodzenstwo miala jednak ti bedzie jakies oparcie dla niej na przyszłość a tak nie mialaby nikogo...
Ja sie ciesze ta ciaza i mam nadzieje ze im to minie i zaczna sie cieszyc razem ze mna -
Ja też jedynaczka
I jak Bóg da to moje dziecko nie będzie jedynakiem 
Co do snów to mam ostatnio tak absurdalne ze szkoda gadać
Np sąsiada pobiłam bo wpadł do naszego mieszkania, ukradł nam klucze i chciał sobie dorobic
Albo jakiegoś terrorystę zamknęłam w domu rodziców i rzucałam w dom zapalniczkami żeby go w powietrze wysadzić
A o ciąży tylko raz sniłam - kucalam pod prysznicem i patrzyłam jak mi krew leci.
-
Dziewczyny odebralam mutterpass i sa tam wyniki badan. CMV IgG positiv. CMV IgMM negativ. Zaczynam panikowac bo slyszalam ze cytomegalia jest niebezpieczna. Toxo-G ab <1.6. LSR(co to jest?) i hiv tylko info ze przeorowadzono.
Różyczka brak przeciwcial, a pod spodem 14iu/ml

-
Anaitat wrote:Dziewczyny odebralam mutterpass i sa tam wyniki badan. CMV IgG positiv. CMV IgMM negativ. Zaczynam panikowac bo slyszalam ze cytomegalia jest niebezpieczna. Toxo-G ab <1.6. LSR(co to jest?) i hiv tylko info ze przeorowadzono.
Różyczka brak przeciwcial, a pod spodem 14iu/ml
Przeciez to sa dobre wyniki cytomegali. Oznacza, ze juz ja przeszlas i masz przeciwciala
Asikkk lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Uff dzieki. Cala droge do domu sie denerwowalam.
W poczekalni czytalam gazete i byly listy z najpopularniejszymi imionami w 2016
Dla dziewczynek
1 Sophie
2 Marie
3 Sophia
4 Maria
5 Mia
6 Emma
7 Hannah
8 Emilia
9 Anna
10 Johanna
Chlopcy
1 Maximilian
2 Alexander
3 Elias
4 Paul
5 Leon
6 Louis
7 Ben
8 Luca
9 Noah
10 Jonas
Szczerze mowiac to watpie aby byly to najpoularniejsze imiona w niemczech. w szkole u mojego syna najpopularniejszym imieniem jest Abdul-Rahman, Ibrahim, Ahmad, Ali, Muhammad. W klasie jest jeden niemiec na 30 dzieci a w calej szkole 3

-
Nie spotkałam się jeszcze z opinią, że lecimy jak na taśmociągu z dziećmi, wręcz przeciwnie, że to bardzo dobrze, że taka różnica jest idealna i życzą nam wszystkiego co najlepsze i już nawet "zachęcają" do trzeciego heheheehehehe
Co do imion to my wczoraj wieczorem zgodnie wybraliśmy po dwa imiona dla każdej płci i tylko czekamy na prenatalne żeby usłyszeć że jest ok. -
Witam sie i ja
Ja tu chyba powinnam zaleqac sie lzami jakbym tak na opinie innych patrzyla....
Mam dwie cudowne corki 7 i 8 lat
.. Od grudnia jestem w ttakcie rozwodu, a teraz w ciazy z nowym partnerem... Cudownym czlowiekiem, ktory pokazal mi co znaczy kochac i byc kochana... A komentarze... Tak sybko... Po co... Niech sobie w kieszwn wszyscy schowaja...
Glowa do gory dziewczyny
Anaitat, melmarmis lubią tę wiadomość
-
My w sumie wybieralismy sie dzisiaj do zamku neuschwanstein, ale chyba przelozymy wyjadz na wiosne bo jest zimno, a tam trzeba kilka km pod gore piechota isc i dojazd tez kilka godzin.
My tez juz mamy wybrane imiona. I dla dziewczynki i dla chlopca podwojne. DLa chlopaka 2 arabskie, dla dziewczynki 1 arabskie drugie polskie po mojej prababci. To bylo zyczenie mojej zmarlej babci, abym corce dala imie po jej mamie. Bylam jej jedyna wnuczka (9 wnukow i ja). Obiecalam jak bylam mala i slowa dotrzymamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 12:09
Pianistka lubi tę wiadomość

-
Witam się po wizycie.
Dzidzia ma się dobrze, ma 11,4 mm i serduszko pięknie bije
Tylko niestety pojawił się nieduży krwiak niedaleko pęcherzyka, dostałam dupka i mam nie nosić córeczki i ogólnie się nie przemęczać.
Czy któraś z Was miała też krwiaka?
Pozdrawiam.
Marutka, renc, grzeszna24, małaMyszka, tutusia, Justyna911, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Bruno fajne. Arabskie imiona maja to do siebie, ze kazde ma jakies znaczenie. Dla dziewczynki wybralam o znaczeniu, delikatna, czula i jak ktos sie uprze to po polsku mozna zdrobnic. DLa chlopaka sie uparlam i koniec i nie chce slyszec zadnych innych mezowi sie podoba bo z nazwiskiem w jego jezyku brzmi ponoc super

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

:P