Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lila, ja też wczoraj głupie teksty od koleżanki usłyszałam. Boli, ale trzeba zluzować. To nasze życie.
A już pytanie, czy dziecko planowane, to dla mnie kosmos. Nie wiem jak ktoś może o to zapytać.
Sny też mam ostro absurdalne. To typowe dla ciąży, a że najczęściej o tym teraz myślimy i mimo pozytywnego nastawienia jesteśmy trochę podszyte strachem, to takie senne kwiatki nam wychodzą.
-
I co zrobic, taka kolej rzeczy. Zadna z nas nir powinna sie zamartwiac na zapas. Nic to nie da. Sledzilam spoto watkow i jesli ktoras z was juz przechodzila ciaze z belly to wie , ze troszke dziewczyn odpada do konca 1 trymestru.
Sama przezywam masakre od 2 tygodni, moja bratowa byla w ciazy 3 tyg. Starszej. Byla bo 5 dni przed prenatalnymi chcieli z.lekarzem podejrzec maluszka i juz nie bilo serducho. Ciezko to znosze i z ich powodu i z powodu mojego maluszka. Ale wierze, ze bedzie dobrze.
-
Ja tez jedynaczka i dlatego chcialam zeby kona corka rodzenstwo miala jednak ti bedzie jakies oparcie dla niej na przyszłość a tak nie mialaby nikogo...
Ja sie ciesze ta ciaza i mam nadzieje ze im to minie i zaczna sie cieszyc razem ze mna -
Ja też jedynaczka
I jak Bóg da to moje dziecko nie będzie jedynakiem
Co do snów to mam ostatnio tak absurdalne ze szkoda gadaćNp sąsiada pobiłam bo wpadł do naszego mieszkania, ukradł nam klucze i chciał sobie dorobic
Albo jakiegoś terrorystę zamknęłam w domu rodziców i rzucałam w dom zapalniczkami żeby go w powietrze wysadzić
A o ciąży tylko raz sniłam - kucalam pod prysznicem i patrzyłam jak mi krew leci.
-
Dziewczyny odebralam mutterpass i sa tam wyniki badan. CMV IgG positiv. CMV IgMM negativ. Zaczynam panikowac bo slyszalam ze cytomegalia jest niebezpieczna. Toxo-G ab <1.6. LSR(co to jest?) i hiv tylko info ze przeorowadzono.
Różyczka brak przeciwcial, a pod spodem 14iu/ml -
Anaitat wrote:Dziewczyny odebralam mutterpass i sa tam wyniki badan. CMV IgG positiv. CMV IgMM negativ. Zaczynam panikowac bo slyszalam ze cytomegalia jest niebezpieczna. Toxo-G ab <1.6. LSR(co to jest?) i hiv tylko info ze przeorowadzono.
Różyczka brak przeciwcial, a pod spodem 14iu/ml
Przeciez to sa dobre wyniki cytomegali. Oznacza, ze juz ja przeszlas i masz przeciwcialaAsikkk lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Uff dzieki. Cala droge do domu sie denerwowalam.
W poczekalni czytalam gazete i byly listy z najpopularniejszymi imionami w 2016
Dla dziewczynek
1 Sophie
2 Marie
3 Sophia
4 Maria
5 Mia
6 Emma
7 Hannah
8 Emilia
9 Anna
10 Johanna
Chlopcy
1 Maximilian
2 Alexander
3 Elias
4 Paul
5 Leon
6 Louis
7 Ben
8 Luca
9 Noah
10 Jonas
Szczerze mowiac to watpie aby byly to najpoularniejsze imiona w niemczech. w szkole u mojego syna najpopularniejszym imieniem jest Abdul-Rahman, Ibrahim, Ahmad, Ali, Muhammad. W klasie jest jeden niemiec na 30 dzieci a w calej szkole 3 -
Nie spotkałam się jeszcze z opinią, że lecimy jak na taśmociągu z dziećmi, wręcz przeciwnie, że to bardzo dobrze, że taka różnica jest idealna i życzą nam wszystkiego co najlepsze i już nawet "zachęcają" do trzeciego heheheehehehe
Co do imion to my wczoraj wieczorem zgodnie wybraliśmy po dwa imiona dla każdej płci i tylko czekamy na prenatalne żeby usłyszeć że jest ok. -
Witam sie i ja
Ja tu chyba powinnam zaleqac sie lzami jakbym tak na opinie innych patrzyla....
Mam dwie cudowne corki 7 i 8 lat
.. Od grudnia jestem w ttakcie rozwodu, a teraz w ciazy z nowym partnerem... Cudownym czlowiekiem, ktory pokazal mi co znaczy kochac i byc kochana... A komentarze... Tak sybko... Po co... Niech sobie w kieszwn wszyscy schowaja...
Glowa do gory dziewczynyAnaitat, melmarmis lubią tę wiadomość
-
My w sumie wybieralismy sie dzisiaj do zamku neuschwanstein, ale chyba przelozymy wyjadz na wiosne bo jest zimno, a tam trzeba kilka km pod gore piechota isc i dojazd tez kilka godzin.
My tez juz mamy wybrane imiona. I dla dziewczynki i dla chlopca podwojne. DLa chlopaka 2 arabskie, dla dziewczynki 1 arabskie drugie polskie po mojej prababci. To bylo zyczenie mojej zmarlej babci, abym corce dala imie po jej mamie. Bylam jej jedyna wnuczka (9 wnukow i ja). Obiecalam jak bylam mala i slowa dotrzymamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 12:09
Pianistka lubi tę wiadomość
-
Witam się po wizycie.
Dzidzia ma się dobrze, ma 11,4 mm i serduszko pięknie bije
Tylko niestety pojawił się nieduży krwiak niedaleko pęcherzyka, dostałam dupka i mam nie nosić córeczki i ogólnie się nie przemęczać.
Czy któraś z Was miała też krwiaka?
Pozdrawiam.Marutka, renc, grzeszna24, małaMyszka, tutusia, Justyna911, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Bruno fajne. Arabskie imiona maja to do siebie, ze kazde ma jakies znaczenie. Dla dziewczynki wybralam o znaczeniu, delikatna, czula i jak ktos sie uprze to po polsku mozna zdrobnic. DLa chlopaka sie uparlam i koniec i nie chce slyszec zadnych innych mezowi sie podoba bo z nazwiskiem w jego jezyku brzmi ponoc super