Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bellaandy mi się też kilka razy śniło,że poronilam,że serducho przestało bic,pewnie to z głowy, człowiek się stresuje i to się przekłada na sny.
Także chyba warto skupić się na czymś innym
Totoja-okropnei do tego pewnie cała rodzina i znajomi wiedzieli i samo komunikowanie o stracie musi być okropne
-
To tak jak w pierwszej ciazy... bardzo chcialam poerwsza corcie i snila mi sie kilka razy dzirwczynka, a tu chlopczyk:)
Chyba sni nam sie to o czym duzo rozmyslamy w ciagu dnia, czego sie boimy itpAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Lila26 wrote:Dalej mi niedobrze
, zyje tylko na pieczywie z bialym serem i makaronie z białym serem a i tak mam dosc ;( fuuj
Współczuje ale ja mam to samo, przez gardło przechodzi mi bagietka z masłem, od wczoraj polski chleb z czekoladą, jabłka i kisiel
Dziś na obiad mąż robi mi tuńczyka, zobaczymy czy zjem.
-
A my wróciłyśmy ze spaceru
kupiłam bluzę dla dwojga i teraz nam obydwu cieplutko
Co do imion to my dla chłopca chcemy (chyba) Emil. A dla dziewczynki jest tyle pięknych ze jeszcze nie wybraliśmy. Napewno bedzie to imie bardziej norweskie niz polskie, ale raczej będziemy celować na takie uniwersalne.
Np Emil występuje w 2 krajach
Podoba mi sie jeszcze Max, Kai... ale dla mojego męża wikinga są "pedalskie" ^^
I tak dobrze, ze juz odpuścił z tym Thorem! Niech juz bedzie Emil
Mam detektor tętna, a tętna brakpotem jeszcze na spokojnie spróbuje, jak sie nie uda to za kilka dni... w ciazy z Emmą słyszałam tym samym detektorem tetno w 10+2
-
Oluniaaa wrote:Witam się po wizycie.
Dzidzia ma się dobrze, ma 11,4 mm i serduszko pięknie bije
Tylko niestety pojawił się nieduży krwiak niedaleko pęcherzyka, dostałam dupka i mam nie nosić córeczki i ogólnie się nie przemęczać.
Czy któraś z Was miała też krwiaka?
Pozdrawiam.
-
Pianistka wrote:A my wróciłyśmy ze spaceru
kupiłam bluzę dla dwojga i teraz nam obydwu cieplutko
Co do imion to my dla chłopca chcemy (chyba) Emil. A dla dziewczynki jest tyle pięknych ze jeszcze nie wybraliśmy. Napewno bedzie to imie bardziej norweskie niz polskie, ale raczej będziemy celować na takie uniwersalne.
Np Emil występuje w 2 krajach
Podoba mi sie jeszcze Max, Kai... ale dla mojego męża wikinga są "pedalskie" ^^
I tak dobrze, ze juz odpuścił z tym Thorem! Niech juz bedzie Emil
Mam detektor tętna, a tętna brakpotem jeszcze na spokojnie spróbuje, jak sie nie uda to za kilka dni... w ciazy z Emmą słyszałam tym samym detektorem tetno w 10+2
Jestes dopiero 9+3tc a mowisz, ze slyszlas w 10+2tc... ja jestem w 10+1tc i nie udaje sie odnalezc. Narazie dno macicy siega gdzies polowy kosci lonowej.
Z synkiem w 13+4tc kupilam detektor i wtedy pierwszy raz uzywalam.
Wez tez pod uwage, ze wszystko zalezy od wielkosci zarodka, polozenisla itp. Srednio dopiero pod koniec 1 trymestru udaje sie zlapac tetno kiedy macica siega ponad kosc lonowa a dziecko.ma okolo 7cm?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 15:17
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Jestes dopiero 9+3tc a mowisz, ze slyszlas w 10+2tc... ja jestem w 10+1tc i nie udaje sie odnalezc. Narazie dno macicy siega gdzies polowy kosci lonowej.
Z synkiem w 13+4tc kupilam detektor i wtedy pierwszy raz uzywalam.
Wez tez pod uwage, ze wszystko zalezy od wielkosci zarodka, polozenisla itp. Srednio dopiero pod koniec 1 trymestru udaje sie zlapac tetno kiedy macica siega ponad kosc lonowa a dziecko.ma okolo 7cm?
wiem wiemzero stresu
Z Emmą znalazłam tętno w 10t 2 d, ale z nią od początku CRL bylo dużo większe...
spróbuję za kilka dniluzik
-
Naszla mnie ochota na spaghetti z sosem pomidorowym. Zrobilam sos, ale byly kawalki czosnku i cebuli i pomidorow w7ec mowie zblenduje...ha nie wiem jakim cudem otworzylo mi sie zamkniecie od blendera i opryskalam pol sciany, szafki i wszystko w okolo. kuchnia wyglada jak po wybuchu bomby atomowej
ide sprzatac
-
My już po obiadku... Tak mnie wzięło na sos pieczarkowy, że nie było szans na coś innego.
Jutro mam szkołę na 8 i nie wiem jak po 6 kupię jakieś pieczywo... Ja w razie czego sobie coś kupię, ale moje chłopaki będą głodne... Może się uda
-
Pozno obiad jecie:) u mnie 12-13. Dzisiaj pieczone udko z kurczaka z ziemniaczkami i mizeria. Na deser maz przywiozl prosto z Poznania (wyjazd sluzbowy) rogale swietomarcinskie.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Cześć dziewczyny !
jeśli mowa o jedzeniu to ja powiem ze bede robiła dzisiaj racuchy z jabłkami
a co do zachcianek to ostatnio śliwki wegierki królują no i niezastąpiona czekolada
-
grzeszna24 wrote:TOTOJA ja pisałam po wizycie 9go, że przepisuję się na 30 maja
Mam nadzieję, że mogę tu zostać z Wami ?
Wpisze Cie na 30. Tylko, ze ja nie ostatnio rzadziej tu siedze i nie wylapuje wszystkiego.
Ja sama trzymam sie terminu z om bo z usg to mam na 27 majagrzeszna24 lubi tę wiadomość
-
Lila fajny pomysł z domkiem
ja już kupiłam na Mikołaja ale gotowy
Ale U Was pyszności. Zjadłabym mizerie,zagryzlabym racuchem i rogala też bym dziabnela. Ale słodkie chyba tylko oczami.
Mam w domu czitpsy i patrzą na mnie od dawna, ale czuje ze to nie najlepszy pomysł.
Ja mam obrzydzenie do serka Bielucha i płatków z mlekiem, ostatnie ileś tygodni tylko płatki z mlekiem albo chleb z bieluchem -
Adry wrote:Jechałam dzisiaj z mężem odwiedzić moich rodziców. Kierowca przed nami jechał dosyć wolno, ciągle hamowal i w pewnym momencie mój mąż postanowił go wyprzedzić. W momencie wyprzedzania, kierowca (pojazdu przez nas wyprzedzanego) tak przyspieszył, że ledwo nam się udało go wyprzedzić i wrócić na nasz pas. Całe życie stanęło mi przed oczami. Czemu ludzie to robią?
To są wariaci dla mnie. Współczuje nerwów. Mi ze 3 tygodnie temu tir na rondzie wymusił tak że zatrzymałam się pół metra przed nim, auto mi zgasło, zaczęłam trąbić, aż facet który jechał za mną wyszedł i pytał się czy wszystko ok ze mną bo widział wszystko. Jak zaczęłam tam bluzgać na tego idiote w tirze, nie wiedziałam że znam tyle przekleństw po angielsku.