Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też powiem w środę w pracy, planuje pracować do końca miesiąca więc zostanie im trochę czasu na znalezienie zastępstwa
wydaje mi się, źe się domyślają bo wiedzą, że zaczeliśmy się starać, choć może nie spodziewają się, że tak szybko zaskocze
Ślubowaliśmy 11.06.2016
1 cs udany
8.11 serduszko
16.12 USG prenatalne
-
Szef też człowiek to często nam się wydaje ze będzie źle
She ale ten jeden dzień powrotu do pracy to może być jeden dzień urlopu
A co do kontroli ZUS wszyscy tak strasza a prawda jest taka że jeśliu nie mamy zaznaczone ze mamy leżeć to taka kontrola nic nam nie zaszkodzi bo łatwo jest swoją nieobecnosc usprawiedliwić i z reguły do tego to się sprowadza. Tego że jesteśmy w ciązy nie podważa a nieobecnośc można usprawiedliwić np:
- zakupami (bo jeść trzeba a kobieta w ciązy ma zachcianki i chciała bagietke a nie zwykły chleb)
- spacerami (lekarz może wystawic zaświadczenie ze są zalecane)
- wizytą u lekarza (chociaż tu jest więcej kombinacji)
i wiele wiele innych. Zwykle pisze się pismo w którym się wyjasnia czemu nas w domu nie było (np. w domu bylam ale domofon był wyłączony ponieważ w ciązy bardzo duzo spię i wyłączam domofon aby mnie nie budził - bardzo często tak robiłam i nadal robie) Oni z tymi wyjaśnieniami nie dyskutuja no chyba ze trafimy na strasznych upierdliwców ale o takich sytuacjach nie słyszałam. -
Nadrobiłam ufffff
Pianistko baaardzo ci dziękuję za info o chustach, ja jednak zdecyduję się na kołkową, bo zależy mi na wyjściu z psem, więc szybkie motanie, szybki powrót i myślę, że max dwa razy dziennie będę to praktykować. Dłuższy spacerek w wózku z małym na dostawce i psem luzem gdzieś w parku, w lesie lub nad morzem...
Dzisiaj już posprzątałam, dwa prania zrobione, jeszcze prasowanie mi zostało i obiadek. W planie mam gulasz i placki ziemniaczane... Tylko muszę wyjść z psem i biorę się za robotę hehehee
W przerwie sprawdzę dzidziusia i może uda mi się odpocząć jak mały zaśnie -
Ok to pewnie jeden dzień urlopu wezmę
Mnie własnie gin straszył, że odmawiają potem dziewczynom zasiłku. Na moich marcówkach 2016 też były takie historie. Ale skoro tak mówisz, to pewnie da się z tego wybrnąć, jest to jakieś pocieszenie
Natalia27.03.2016
-
Ja tez dzis sluchalam serduszka. Szybciutko znalazłam
My juz po obiadku, dzisiaj byly pulpety z krolika, ziemniaczki i czerwona kapusta. Potem robie sernik na zimno bo szybkie to i dobre
Dom posprzatany, lodówka umyta...
Na 16:30 ide z Tonikiem do lekarza bo znowu przeziębienie, a nie chce zeby mu znowu poszlp na uszy...
Od kiedy nie dostaje mojego mleka lapie go przeziębienie. Przez 21 miesiace karmienia byl może dwa razy chory...
Tydzien do wizyty u gina!! OdliczamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 12:55
grzeszna24 lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Póki pracuje wolałam powiedzieć szefowi aby wiedział jak pójdę na l4 dlaczego mnie nie ma. Wolałam tak niż żeby myślał że coś odwalam. Ty. bardziej że jak dziś przyszłam po ponad tygodniu nieobecności do pracy to mnie tak zawalił że ciśnienie to chyba miałam 200. Doszłam do wniosku że niech wiedzą co się kroi.
Mąż mi wczoraj zamówił detektor mam nadzieję że jutro będzie. Czekam niecierpliwie
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Hej dziewczyny!
Ja wciaz witam sie z lozka, choc juz o niebo lepiej jest. Zmeczenie to juz sama nie wiem czy ciazowe czy choroboweale nos juz prawie czysty, gardlo nie boli, glowa tez nie. Leze, zeby sie dokurowac.
A ten czas tak szybko leci! Dzis po poludniu musze podjechac do lekarza po skierowanie na test pappa, jutro krew pobiore na nie i za tydzien usg prenatalne! A za niecale 2 tyg drugi trymestr
Od dwoch tygodni na kruszyne mowimy Śliweczka (od kiedy apka pokazala, ze takiej wielkosci jest). Mimo, ze wg apki to juz limonka to my wciaz Sliweczkujemyno i wczoraj maz zaproponowal, zeby mlodej dac na imie Śliwka (na drugie imie na szczescie;). A ja chyba oszalalam, bo... podoba mi sie! Nawet przez moment bylo rozwazane jako pierwsze imie, ale tego to nie zrobimy
Dzastina jak fajnie dzidzia fika na zdjeciach!
Nie pamietam co komu jeszcze chcialam napisac - kalafior ciazowy, poziom hardgrzeszna24 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny Ja właśnie wróciłam ze szpitala po 3 dniowym pobycie wszystko OK dzieciątko urosło do 3,7 cm Bardzo się ciesze
http://i67.tinypic.com/t7ncc7.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 13:16
tutusia, małaMyszka, grzeszna24, renc, Justyna911 lubią tę wiadomość
-
Moj syn urodzony przez planowane CC 38/39tc wazyl 3850gr, gdybym urodzila w 40-41tc na pewno dobilby do 4kg!
az strach myslec ile moze miec drugie ...
U mnie akurat duzy po tatusiu bo ja mam 160cm, maz 200cm . Duzo w ciazy nie przytylam bo 12kg, a z USG syn wychodzil 2900gr, takze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 13:14
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
A od 11 do 14 nie ma prenatalnych? Co sie mierzy przeziernosc karkowa?
Apropo Śliwki, Dzis w pytaniu na sniadanie mówili do dziecka : Malinka. Chyba to jej imię bylo?
Dzis podeszlam do gina bo mi się duphaston konczy. Kazal brac resztę po 1dziennie i odstawić. Nie za szybko? Co sądzicie? W poniedziałek mam wizytę. -
Sandri, jest imię Malina
Edit: a co do duphastonu. Ja bym sie słuchała lekarza. Duphaston i tak jest w Polsce nadużywany, jesli nie masz niedomogi lutealnej to w sumie nie jest ci potrzebny
Milka, No właśnie w 20 tc bede miała a teraz chciałam pojsc ot tak. Właśnie chciałabym pojsc ok 12 tc ale pomyslałam ze jak poczekam do ok 15 tc to moze poznamy płećWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 13:30
-
sandri_1 wrote:A od 11 do 14 nie ma prenatalnych? Co sie mierzy przeziernosc karkowa?
Apropo Śliwki, Dzis w pytaniu na sniadanie mówili do dziecka : Malinka. Chyba to jej imię bylo?
Dzis podeszlam do gina bo mi się duphaston konczy. Kazal brac resztę po 1dziennie i odstawić. Nie za szybko? Co sądzicie? W poniedziałek mam wizytę.
Mi też w 9 tyg gin kazała tylko 1 tab brać i schodzić powoli z dawki.
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...