Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenaa Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam problem trochę z innej beczki. Chodzi o oddawanie moczu. Wszystkie piszecie, że tak często chodzicie do toalety itp,a ja tak nie mam...chodzę normalnie tak jak przed ciąża, nie budzę sie w nocy,piję w dzień dużo płynów a nie zauważyłam wzmozonej aktywności pęcherza,nie bolą mnie też nerki i nigdy nie mialam z nimi problemów ani w sumie z pęcherzem. Martwię sie...wizyta u gina w czwartek. Może być tak że mam macice jakos ze tak powiem "umiejscowiona" w ten sposób,że nie uciska mi pęcherza?

thgf43r8f6d704ya.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi witamy :)

Ja sie najadlam wlasnie orzechow i mandarynek (taaaaaka glodna!) i czekam az maz wroci z rosolem i pierogami :) i zaszalalam, bo od razu na kolacje sobie zamowilam barszcz z krokietem. Ale sobie pojem dzis! Jeszcze niech to skierowanie ogarnie i bede ukontentowana. A po jedzeniu musze w koncu z ogarnianie sie wziac, bo ciuchy wywalone z walizek od piatku na kanapie leza :/

GabiKOR lubi tę wiadomość

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena nie przejmuj sie. Ja tez nie biegam do toalety duzo czesciej. Moze jeden raz wiecej (wiecej pije). W nocy kilka razy tylko zdarzylo mi sie obudzic na siku (a czesciej budzilam sie z innego powodu a siku przy okazji robilam). Mam tylozgieta macice, ale nie wiem czy to ma cos wspolnego. Ja zawsze mialam pojemny/mocny pecherz (lub malo moczu - kto to tam wie) i nie chodzilam tak czesto jak kolezanki.

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Aleksander bralismy pod uwage w pierwszej ciazy, ale nie podobal nam sie skrót Olek... tylko Alek, Aleks i w sumie zrezygnowalismy ... :)

Jak pracowałam w sali zabaw i rodzic w formularzu zgłoszeniowym pisał imie dziecka Aleksander to dla każdego z góry to był po prostu Olek. :D ja zawsze pytałam o skrót imienia, bo wiem, że jest Alek i Aleks jeszcze, ale kiedyś Pani mnie zagięła i powiedziała, że nie ma skrótu czyli był poprostu Aleksander :) a Aleksander mi się już bardziej podoba, ale jest dłuuuuugie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 16:39

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Aleksander bralismy pod uwage w pierwszej ciazy, ale nie podobal nam sie skrót Olek... tylko Alek, Aleks i w sumie zrezygnowalismy ... :)
    U mojego męża w rodzinie - tej która tylko jeest ale kontaktów żadnych od paru lat, więc myślę że zostanie Beniaminek, a ja mam kuzyna Olka i bardzo dobrze mi się kojarzy hehehe jajcarz jak nikt na świecie heehheh

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • madzialenaa Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutusia no właśnie ja też nigdy nie chodziłam jakoś często do toalety i mnie to zmartwilo,ale może to nie jest powód do zmartwień bo wszystko ok i nie ma sie co nakręcac:) ani nie chce odpalac na ten temat neta bo tam na pewno pelno glupot i sie tylko sama nastrasze.:D

thgf43r8f6d704ya.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    tutusia, ja mam na imię Paula, więc Pola odpada ;)

Podoba mi się za to Tola :) Inka też ślicznie
    lubię krótkie imiona
    Inka ze względu na poczęcie :-) jak zwiedzaliśmy Majorkę to zawsze dziwnym trafem przejeżdżaliśmy albo kierowaliśmy się na Inca i od razu powiedzieliśmy że jak się udało to córka będzie tak miała na imię:-)

VillemoVilo lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzielena zauwazyłam, że mamy ten sam tydzień i dzień ciąży :D tylko mi jakoś suwaczek liczy ten dzień za dużo :D

• tutusia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie jest. Bylam u ginekologa tydzien temu - wszystko rozwija sie ksiazkowo, dzidzia ma crl zgodny z data om, na usg nic niepokojacego nie bylo.
    Taka nasza fizjologia, ze nie musimy tyle siusiac ;) tylko sie cieszyc z tego, bo noce wciaz przesypiamy ;)

madzialenaa lubi tę wiadomość

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie latam ciagle sikac ;d ale tez mało pije bo nie czuje potrzeby eh musze to zmienic ;d

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka albo inne dziewczyny , jak dodac zdjecie do pamietnika ? no kurde juz skopiowałam wszystkie mozliwe linki ze strony i zaden nie wchodzi nie pokazuje sie zdjecie tylko link.... juz sie denerwuje bo chcialam sobie uzupełnic pamietnik zdjeciami

Pianistka lubi tę wiadomość

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sikania, to ja teraz chodzę czesto ale w poprzedniej ciazy dopiero na samym końcu tak biegałam do toalety :) także nie martw sie :)

Milka, właśnie Iga i Inga mi sie wyjątkowo podobają :)

Olcia, mi sie podoba tez Mia ale moja suczka ma tak na imię wiec no :D

Mąż wrocil do domu z lasagne... i wiadomością ze jest w trakcie kupna nowego samochodu...
    ja go kiedyś rozszarpie, jak słowo daje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 17:16

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    Pianistka albo inne dziewczyny , jak dodac zdjecie do pamietnika ? no kurde juz skopiowałam wszystkie mozliwe linki ze strony i zaden nie wchodzi nie pokazuje sie zdjecie tylko link.... juz sie denerwuje bo chcialam sobie uzupełnic pamietnik zdjeciami

Ja ładuje zdjęcia przez tinypic albo zapodaj m- ale na forum! Czyli ta strona nazywa sie w stylu naforum.zapodaj.pl nie pamietam dokładnie. I kopiujesz link z na początku  powinno śmigać

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki zobacze czy sie uda :)

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze Nastkę mi zarejestruja bez problemu. Teraz weszło prawo wg ktorego mozna praktycznie kazde zagraniczne imię rejestrowac. Nie mozna tylko imion osmieszajacych.
    Pola mi sie tez podoba, ale mam kuzynke Pole i kilka znajomych juz dalo dzieciom tak na imie. Jeszcze znac nawet dziewczynę o imieniu Pollyanna. Mowimy do niej Pola. A jak sie przedstawia pełnym imieniem to kazdy pyta :co?? Hehe. No to mi nie pomoglyscie z imieniem dla chłopca bo każde ktore wymienilyscie - nie podoba mi sie!
    Ja napewno dam na imię dziecku tak jak nie ma nikt kogo znam. Stad Milan i Nastia. Nie podobaja mi sie pospolite imiona. Sprawdzam rankingi imion nadawnych w ostatnim czasie. Zeby sie nie powtarzalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 17:18

w4sqs65ge24sefoo.png
  • rudajola Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wylzuzujcie, nasikacie się w 3 trymestrze :P gwarantuje Wam ze będziecie mieć dość nocnych wędrówek :P teraz jeszcze nie ma takiego spisku w środku żeby pęcherz był scisniety

Wuj6p1.png[img][/img]
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandri, mi sie Milan podoba :)
    U nas bedzie Emil :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo udało sie ! dziekuje ;)
    Milan tez piekne :)

macie moją gwiazdkę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6cf6b7ce313.jpg

Pianistka, Caroina, madzialenaa, sandri_1, tutusia, Magg_ie, renc, VillemoVilo, małaMyszka, Paula_29, Asikkk, grzeszna24 lubią tę wiadomość

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś czuje ze bedzie druga córka to nawet sie nie zastanawiam nad chłopiecym imieniem haha a pewnie bedzie psikus ;d

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila, przeslodka!
    Właśnie szperalam za imionami i wpadlam na imie Emil i Emilian! I czytam że ty napisalas Pianistka o Emilu. Strasznie mi sie podoba. Musze przedyskutować z mężem.

w4sqs65ge24sefoo.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ