Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tutusia Ja mam tylozgieta macice, a latam co 5minut, wiec to nie jest kwestia budowyAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Moje urodziły się z podobną wagą 3150 i 3070. Młodsza była tylko ciut lżejsza ale też sporo krótsza. I fakt, że w pierwszej ciąży przybrałam 19kg, a w drugiej niecałe 10kg więc to też mogło mieć wpływ.
Z brzuchem u mnie zabawnie bo rano mam taki jak przed ciążą. Natomiast po posiłku robi się balon i przez cały dzień jest zdecydowanie dużo większy.
Pianistka Mam pytanie odnośnie suszarki do ubrań. Zaciekawił mnie ostatnio ten sprzet ale nie mam pojęcia jak to wygląda w praktyce. Wyobrażam sobie, że ubrania wychodzą z tego mega pomięte, a ja nie przepadam za prasowaniem i staram się dobrze rozwieszać pranie, żeby prasować tylko to co konieczne. Kolejne obawy, że pożera prąd i niszczy ubrania. Jak to jest w praktyce?
Olcia99 Też miałam bóle krzyzowe i dla mnie one były gorsze niż przechodzenie dziecka (choć to też masakra). Waliłam piescia o sciane, zwijałam się z bólu, a położna popatrzyła na KTG i tam wychodziło, że skurcz słabiutkii żebym sobie leżała. Najlepsze jak jej mówiłam, że to już, a ona że spokojnie jeszcze nie. Ja powtórzyłam, że już. Przyszła, zaglądła i wszczęła alarm (to była noc). Zdążyła jedna pielegniarka dolecieć. Ginekolog która miała dyżur doszła już po fakcie. Najlepsze, że jak chciałam znieczulenie najpierw powiedziała, że jest za wczesnie i spowolni wszystko, a za drugim razem stwierdziła, że jest za późno.
Dzastina świetne wiesci:)
Gabi Witaj:)
Lila Słodka mała:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 17:39
-
A to moja Emmulka
wybaczcie spam, jak każda mamusia, rzygam tęczą na widok mojego dziecka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4cf240291d7.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63eb8eb8b338.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c57cb54ebf9e.jpgCaroina, sandri_1, Magg_ie, renc, She86, VillemoVilo, tutusia, Anaitat, małaMyszka, Paula_29, Asikkk, grzeszna24 lubią tę wiadomość
-
U mnie podobnie było, umieralam,a położna ze to mini skurcz, nic takiego
ledwo mogłam wylezec pod tym ktg
Piękne dzieciaczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 17:41
-
Czesc
pisze tu bo wy juz w dosc wyzszej ciazy a mam pytanie
Czy miala ktoras wolny wzrost bhcg a pomimo ciaza rozwija sie dobrze???
Moja beta
13 dpo 74,5
16 dpo 223,3
19 dpo (dzis) ponad 500, pani nie powiedziala dokladnie ile ponad tylko tyle ze ponad. Wzrost co 72 h.. Troche wolno rosnie no nie? Wizyte mialam 16 dpo ale nic nie bylo widac. Teraz mam na piatek 23 dpo bedzie.
Lekarz powiedzial dzis jak i w piatek ze w razie bolu mam od razu jechac na ip gdyz mialam juz 2x cp.. Mam sie martwic czy miala ktoras tak i w koncu beta odbila w gore?
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Caroina co do suszarki....
Czy ubrania wychodzą pomięte? Tak, jeśli wrzucimy jeansy i np jedwabną bluzeczkęAle jeśli staramy się suszyć oddzielnie ciężkie rzeczy a oddzielnie delikatne to jest ok
Ja nie muszę prasować, jedynie co konieczne! czyli np koszule
I np jeśli suszę jakieś tshirty, bluzę, cośtam, to naprawdę nie wychodzi pomięte
Jednak trzeba pamiętać o kilku rzeczach: czyli 1. nie wrzucamy bardzo sztywnych tkanin razem z bardzo delikatnymi, 2. nie ładujemy suszarki do oporu, bo jesli jest wsad na full to będzie pomięte 3. wyciągamy od razu, a nie leży 2 dni
Jeśli się do tego stosujemy, to po strzepnięciu i złożeniu, ciuchy idą od razu do szafy!
Czy niszczy ubrania? Tak, jeśli wrzucisz wełniany sweter na programie do ręcznikówale jeśli się przestrzega takich rzeczy to jest ok! Nie ma tak, żeby coś wyszło sprane czy podarte
a używam suszarki od dobrych 5 lat.
Czy jest prądożerna? Zabij, nie wiem. Nie mam pojęcia ile to prądu ciągnie, trochę napewno, ale nie tak żeby zbankrutować... żeby poznać szczegółowe info poszukaj gdzieś na forach informacji? z tym nie pomogę
Ale co jeszcze... wyobraź sobie, że jak wrzucę do suszenia jedną partię ciuchów, wypranych, czystych... po suszeniu muszę czyścić filtr bo jest pełny kłaków i paprochów! :o to wszystko zostaje na ubraniu, jeśli je suszymy na suszarce, ubrania mają to na sobie. Jak dla mnie ubrania z suszarki bębnowej są niesamowicie miękkie, delikatne, przyjemne... Ja odczuwam ogromną różnicę, i jak dotknę ubrania suszonego na zwykłej suszarce to wydaje mi się jak deska :o twarde i sztywne.
Co jeszcze,chyba większość nowoczesnych suszarek, bynajmniej moja, waży pranie, więc jeśli wrzucę do suszenia 2 bluzki, to nie ma szans, że będą się kotłować pół dnia. Przeważy je, wysuszy w 15 minut i się wyłączy
I powiem szczerze, nie wyobrażam sobie w tym momencie nie mieć suszarki
więc ja bym się nie zastanawiała
Ale jednocześnie - dużo złych opinii słyszałam o 2w1 - czyli pralko-suszarkach. Ja mam i pralkę i suszarkę marki hotpoint ariston i jestem bardzo zadowolona
Caroina lubi tę wiadomość
-
rosax3 wrote:Czesc
pisze tu bo wy juz w dosc wyzszej ciazy a mam pytanie
Czy miala ktoras wolny wzrost bhcg a pomimo ciaza rozwija sie dobrze???
Moja beta
13 dpo 74,5
16 dpo 223,3
19 dpo (dzis) ponad 500, pani nie powiedziala dokladnie ile ponad tylko tyle ze ponad. Wzrost co 72 h.. Troche wolno rosnie no nie? Wizyte mialam 16 dpo ale nic nie bylo widac. Teraz mam na piatek 23 dpo bedzie.
Lekarz powiedzial dzis jak i w piatek ze w razie bolu mam od razu jechac na ip gdyz mialam juz 2x cp.. Mam sie martwic czy miala ktoras tak i w koncu beta odbila w gore?
A kto Ci powiedział, że to wolno?
Jest idealnie!
Wprowadz sobie, te dane w kalkulatorze bety tu na belly
Ja wpisałam i oto wynik:
HCG podwaja się co 2 dni 13 godzin (62 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 382 mlU/ml (71.3%) (w normie).
Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.
Sprawdź sama, to zobaczysz jeszcze na wykresie
A poza tym, 16 dpo nie miało prawa być widać na USG czegokolwiek!23 dpo z resztą też bym się nie napalała na wiele
U mnie w poprzedniej ciąży 28 dpo zarodek 4,5 mm i serce a teraz w 30 dpo zarodek 3 mm i serce
spokojnie! a beta jest ok
-
Pianistka wrote:A kto Ci powiedział, że to wolno?
Jest idealnie!
Wprowadz sobie, te dane w kalkulatorze bety tu na belly
Ja wpisałam i oto wynik:
HCG podwaja się co 2 dni 13 godzin (62 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 382 mlU/ml (71.3%) (w normie).
Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.
Sprawdź sama, to zobaczysz jeszcze na wykresie
A poza tym, 16 dpo nie miało prawa być widać na USG czegokolwiek!23 dpo z resztą też bym się nie napalała na wiele
U mnie w poprzedniej ciąży 28 dpo zarodek 4,5 mm i serce a teraz w 30 dpo zarodek 3 mm i serce
spokojnie! a beta jest ok
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
sandri_1 wrote:Rosax! Jesteś w ciąży! Wspaniale! Gratuluję. Przezywalam z toba w czerwcu jak bylas w szpitalu. Trzymam kciuki ! Mysle ze twoja beta jest ok. Nie można sie przyczepic.
07.11.2012 Julian
GabiKOR Witaj!
Ale miałam napad mocyPosprzątałam troche w domu, wymyłam kilka szafek w kuchni i poukładałam rzeczy w nich na nowo, zlew wymyłam plus sterte naczyn i szuszarke, prysznic, pranie schowałam, kolejne się robi, chciałam jeszcze wymyć podłoge w kuchni ale zaczeło mnie kuć coś to usiadałm, a że przyszła mi dziś frezarka to zrobiłam porządek ze skórkami wokół paznokci
Jak porobiłam porządek w tych szafkach to od razu ile miejsca hihi. Dawno nie miałam takiej weny.
Co do bety to ja nigdy nie robiłam porównawczej, jedną jak lekarz zlecał i tyle więc nie ma co się zamartwiać na zapasWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 18:09
-
Pianistka Dzieki za wyczerpującą informacje. W tym na Ciebie kazda może liczyć
super sprawa ta suszarka. kiedyś wydawała mi się raczej zbędna, mało skuteczna. teraz wiem, ze ją chcę tylko jak tu męża przekonać. Wg niego to będzie zbędne urzadzenie.