Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Rany...Co za okropny dzień. Byłam dziś sama w pracy bo koleżanka się rozchorowala na grupę zoladkowa i nie dała szefowa nikogo na zastępstwo. Musiałam zapieprzac za trzech jak nie gorzej. Nie wiedziałam w co ręce włożyć a to jeden po pas narobił w pampersa, musiałam go aż kąpać, w tym czasie dwójka się ostro biła, dwie dziewczynki na raz plakaly nie wiadomo o co, ktoś panicznie chórem wolał "paaaaani iii" nic mnie nie słuchały, jedni robili porządki to ktoś mądry chodził i rozwalal wszystko. no po prostu masakra!!!! Aż się poplakalam z nerwów. A ja nie mogę się tak denerwować
już się chyba nie nadaje do tej pracy bo mnie okropnie drażnią te dzieci takie są niegrzeczne:(
-
Nadrobiłam!
Nie miałam telefonu,bo zapomniałam wczoraj w aucie.
Wyslalam zaproszenie Pianistka, proszę o info o nowym forum.
Ktos pytal o kosmetyki. Ja właśnie kupilam farbe do wlosow Henna. Mam brata fryzjera i mnie nastraszyl ze zwykle farby maja mnóstwo chemii ktora mocno wchlania się przez skórę, tak jak np krem do rąk, zaraz jest wchłoniety przez skórę. Odradzil farby zwykle. Kazal kupic albo henne albo profesjonalna dla kobiet w ciąży.
JA TEZ WIZYTUJE W PONIEDZIALEKNie moge sie doczekac. Zabieram męża.
Jeszcze ktos pytal o to zakladanie karty ciazy w 10tyg. Mam taka sama sytuacje. Mam nadzieje ze MOPS nie będzie sie czepiać. -
AgaSY wrote:Kurcze, czytam Was tylko jak jestem w pracy i nadrobienie tych kilku stron za cały dzień zajmuje mi kilka godzin haha
.
Tak piszecie o tych detektorach, że mi ochota przyszła. Tym bardziej, że ja serduszka jeszcze nie słyszałam, bo moja gin nie ma odsłuchu. Ale boję się, że jak przyjdzie i jak czasem nie będę mogła znaleźć to będę fiksowała, że na pewno coś jest nie tak
. Nie macie tak?
Ja nastawiłam się na to na spokojnie - na zasadzie "znalezienie tętna nie jest takie proste i jak nie znajdziesz to nic się nie dzieje", aczkolwiek nie wiem jak teraz bym zareagowała jakbym nie mogła znaleźć wiedząc gdzie szukać... ale - pamiętajmy, że dzidzia się rusza i może się sobie jakoś obrócić więc spoko
-
Ja karty ciąży też nie mam jeszcze założonej
jutro miałam podejść do gina z wynikami by założyć kartę ( w przychodni przyszpitalnej) ale na wizycie potwierdzającej ciążę doktorowa uprzedziła, żeby się nie martwić bo i tak wpisze pierwsza wizyte tj.04.11
(wizyta w oddziale zamiejscowym)
Miałam nadzieję, że zobaczę jutro Ktosia ale muszę wstrzymać się do kolejnego piątku -
sandri_1 wrote:Nadrobiłam!
Nie miałam telefonu,bo zapomniałam wczoraj w aucie.
Wyslalam zaproszenie Pianistka, proszę o info o nowym forum.
Ktos pytal o kosmetyki. Ja właśnie kupilam farbe do wlosow Henna. Mam brata fryzjera i mnie nastraszyl ze zwykle farby maja mnóstwo chemii ktora mocno wchlania się przez skórę, tak jak np krem do rąk, zaraz jest wchłoniety przez skórę. Odradzil farby zwykle. Kazal kupic albo henne albo profesjonalna dla kobiet w ciąży.
JA TEZ WIZYTUJE W PONIEDZIALEKNie moge sie doczekac. Zabieram męża.
Jeszcze ktos pytal o to zakladanie karty ciazy w 10tyg. Mam taka sama sytuacje. Mam nadzieje ze MOPS nie będzie sie czepiać.
ja pytałam o to i mi panie w przychodni powiedziały, że liczy się data wizyty i tą zatę wpisują w zaświadczeniu które sie przedkłada do becikowego.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:hehe a można zapytać dlaczego nie lwowska i pro-familia?
zakuiłam dtektor właśnie80 zł z allegro używany jeszcze z gwarancją.
Lwowska nie bo chyba za duzo mnie tam było na studiach na praktykach... A do pro-famili ogólnie nic nie mam ale tam jest dobrze jak jest dobrze a jak sa komplikacje z dzieciątkiuem to czesto je odsyłają gdzie indziej... no i czasem nie ma miejsc i wtedy cyrki przy przyjeciu -
StyczniowaNadzieja wrote:Lwowska nie bo chyba za duzo mnie tam było na studiach na praktykach... A do pro-famili ogólnie nic nie mam ale tam jest dobrze jak jest dobrze a jak sa komplikacje z dzieciątkiuem to czesto je odsyłają gdzie indziej... no i czasem nie ma miejsc i wtedy cyrki przy przyjeciu
a jeżeli chodzi o praktyki to jak oceniasz tak z boku obiektywnie lwowską?Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Jeden wielki bajzel, ale to głównie mówie o galęzi rehabilitacji. Na praktykach chodziłam też do Wcześniaczków i tam niby wydawało się ok ale ciężko mi coś więcej powiedzieć. Na pewno plusem jest to ze że porodowka została wyremontowana niedawno więc warunki bytowe ok, ale lekarzy nie znam
-
Co do tej karty ciązy. Na koniec wizyty upomniałam się o nią. Mówi, że liczy się data 1 wizyty, którą ma odnotowaną w kartotece. A ta karta ciąży po porodzie do niczego sie nie przyda, jedynie na pamiątkę. Koniec konców nie załozyli mi jej jeszcze. Pewnie za 2 tyg jak przyjde z wynikami badan.
USG w tempie ekspresowym. Wszystko ok. Kropek ma 9tygWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 14:43
Zoja, AgaSY, grzeszna24, madzialenaa lubią tę wiadomość
-
caroline29 wrote:Kochana 3mam mocno kciuki, dwuroznosc dotyczy tez mnie, tez mam ta wadę. Narazie jest wszystko ok. Czasami tez sie martwię o ta wadę żeby nie wystapilo nagle jakies zagrożenie ale jestem dobrej myśli, wiele kobiet o tej wadzie dowiaduje podczas ciąży , wiele szczęśliwie donosi ciążę. Odpoczywaj dużo, zapewne juz l4? Ja chyba tez juz pójdę od wtorku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 14:58
-
Ufff nadrobilam
Moje dziecko dba o moja figure - wczoraj caly dzien bylam glodna, wiec jadlam, a wieczorem wszystko oddalamZa to teraz wcinam salatke owocowa, a zrobilam jej pelna miche i chyba padne jak to zjem.
Dzis mialam wizyte. Wszystkie wyniki badan ok. Oczywiscie Pani doktor zdziwila sie, ze mam najrzadsza grupe krwi na swiecie, ale juz sie do tego przyzwyczailamDostalam skierowania na kolejne badania i wizyty u lekarzy, ale oczywiscie najbardziej czekam na to usg 28.11.
Pianistka wyslalam zaproszenie[/url]
-
Było mi tak licho, że poszłam się położyć, a młody po mnie skakał... Przypomniało mi się, że kupiłam ogórki kiszone... zjadłam dwa i od razu mi lepiej... Najwyżej wieczorem będę zdychać