X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie róbcie smaku. Ja siedzę w pracy i Oddalabym wiele za kanapkę z takim ogórkiem kwaszonym. aż mi ślina cieknie...

Zoja, małaMyszka lubią tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny dzisiaj znowu racuchy bede robiła :D No nie moge sie powstrzymać :P zrobię na mące żytniej żeby trochę zdrowiej było :)

Sowaa ja tez odczuwam kłucia i lekki ból w podbrzuszu raz na środku raz po bokach myśle ze to normalne i nie ma sie czym przejmować :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racuchy bym zjadla.... Wczoraj jadlam ogórki kiszone. Lubie bardzo ale wczoraj do wieczora źle mi po nich bylo. Odbijalo mi sie nimi i czulam jak mi siedzialy na żołądku. Nigdy mi sie cos takiego nie przytrafiło.
    Generalnie mam wrażenie jak bym miala punkt kulminacyjny w tym tygodniu. Czuje sie gorzej niz wcześniej. Zwlaszcza wieczorami. Odbija mi sie, muli mnie, jak leze to az mi sie podnosi podczas odbijania.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem w 10 tygodniu ale jakos nie jest tak zle czasem jest mi niedobrze, piersi bolą tak jak bolały. Mówią ze w tym tygodniu powinno być najgorzej bo jest największe stężenie beta hcg ale ja jakos tego nie odczuwam za bardzo i zastanawiam sie czy to jest ok...

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gotowania macie może dziewczyny jakis przepis na coś z mąki ryżowej???

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero z pracy wróciłam i syna z przedszkola odebrałam :)
    właśnie piję kawkę i nadrobiłam wpisy
    Pianistka dzięki za wiadomość - właśnie się zarejestrowałam - zmieniłam trochę nick :) - zostawiłam samo Minka :) i czekam na akceptację
    jestem padnięta i w jakąś deprechę ciążową popadam - twarz mam tak obsypaną pryszczami, że już nie mogę na siebie patrzeć :( te hormony mnie dobiją, mam nadzieję że nie będę tak wyglądała przez całą ciążę :(
    zaczynam też nie mieścić się w spodniach, normalnie puchnę z każdej strony, nie tylko brzuszek rośnie ale dupsko też :( z synkiem miałam taką fajną olbrzymią piłeczkę z przodu tylko, gdy stałam do kogoś tyłem to ciąży nie było widać :) a teraz dupa :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mdłości odczuwam stale, ale nie są jakieś bardzo duże i samym oddychaniem udaje mi się je przepędzić, jak jest gorzej to gumę orbitkę żuję :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie czytam opis pod suwaczkiem i się zastanawiam?? mam wpisane że dziecko ma 6 mm a na usg wyszło już 14 mm :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może pod koniec tego tygodnia właśnie ma około tylu ile twoje może oni pisali o początku 7 tygodnia

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    ja dopiero z pracy wróciłam i syna z przedszkola odebrałam :)
    właśnie piję kawkę i nadrobiłam wpisy
    Pianistka dzięki za wiadomość - właśnie się zarejestrowałam - zmieniłam trochę nick :) - zostawiłam samo Minka :) i czekam na akceptację
    jestem padnięta i w jakąś deprechę ciążową popadam - twarz mam tak obsypaną pryszczami, że już nie mogę na siebie patrzeć :( te hormony mnie dobiją, mam nadzieję że nie będę tak wyglądała przez całą ciążę :(
    zaczynam też nie mieścić się w spodniach, normalnie puchnę z każdej strony, nie tylko brzuszek rośnie ale dupsko też :( z synkiem miałam taką fajną olbrzymią piłeczkę z przodu tylko, gdy stałam do kogoś tyłem to ciąży nie było widać :) a teraz dupa :(
    Kochana dokładnie jakby czytała o sobie od momentu owulacji do teraz mam straszne wypryski teraz jest najgorzej I co najlepsze pojawiają się na dekoldzie i na plecach twarz mam całą w krostach jestem załamana bo śmieje się do mojego partnera że powraca koszmar ze szkoły Jak byłam gruba i pryszczata Teraz zaczynam wracać do tej wagi i jeszcze te pryszcze... nawet fluid dobrze ich nie zakrywa...

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Ciesz sie ze jesz ogórki ja jem cuksy ;) ;) ;)

Smacznego :-) o ktorej jutro wizytujesz??

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • rudajola Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poda mi ktoś adres tego forum nowego?:)

Wuj6p1.png[img][/img]
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to znów dzisiaj mam ten gorszy dzień Dopyiero co wstałam bo znowu po południu zamykały mi się oczy co najgorsze oczywiście brałam się za robienie zadań do szkoły No i zaczęłam zasypiać Jestem przerażona bo mam czas do soboty Mam nadzieję że jutro się do tego zabiorę ale szczerze mówiąc jest mi ciężko nie mam po prostu chęci do nauki kiedyś przychodziło mi to prosto a teraz czuję się podwójnie zmęczona do tego cały dzień mnie mdli Zjadłabym coś ale na myśl o czymkolwiek nic mi się nie chce
    Rzadko Tak Miewam jest to trochę uciążliwe... najlepsze że wczoraj w nocy przed snem Miałem przed oczami obrazy jedzenie które bym z chęcią zjadła między innymi tort czekoladowy z wisienką krokiety lub jakieś mięsko w sosie A dzisiaj nic z tych rzeczy w ogóle nie mam ochoty...
    Ale na kolację zjadłam to co mi się marzyło kanapkę z wędliną sałatą rzodkiewką i takimi pysznymi domowej roboty mojej teściowej piklami Ja nie lubię ogórków kwaszonych wolę konserwowe i takie pyszne pikle zjadłam i o dziwo po tym na razie mnie nie mdli.... A tak w ogóle to od początku ciąży bardzo mnie ciągnie do kanapek z masłem i pomidorem ogólnie myślę że to dlatego że od dwóch lat nie jadłam masła i sporadycznie jadłam pieczywo Myślę że organizm sam woła to czego potrzebuje teraz dla mnie zwykła kanapka z pomidorem i masłem to super uczta ;)

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Smacznego :-) o ktorej jutro wizytujesz??

O 12 mojego czasu czyli 13 polskiego :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikkk wrote:
    Masz jakies objawy? Bole?gorzej ponoc macica sie rozciaga.Co mowi Twoj gin? Wiedzialas o tym wczesniej?
    Ja sie dowiedziałam w lutym o dwuroznosci na prywatnej wizycie. Czuje sie dobrze , macica nie boli nie odczuwam skurczy moze delikatnie czasami ale jajniki zakuwaja. A ty ogolnie jak sie czujesz?

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Nie róbcie smaku. Ja siedzę w pracy i Oddalabym wiele za kanapkę z takim ogórkiem kwaszonym. aż mi ślina cieknie...
    Ja tez siedzę w pracy i tez bym zjadła ogórka :)

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja kolejna jestem co ma ochotę na ogórka kiszonego:) właśnie zjadłam buleczke z szynką i chrupiącym kwaśnym ogoreczkiem:) mniam:) aa i gumami rozpuszalnymi się teraz delektuje:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Ja sie dowiedziałam w lutym o dwuroznosci na prywatnej wizycie. Czuje sie dobrze , macica nie boli nie odczuwam skurczy moze delikatnie czasami ale jajniki zakuwaja. A ty ogolnie jak sie czujesz?
    Mi az ciezko w to uwierzyc bo raz w roku bylam u gin na cytologii.zawsze wszystko ok.i teraz nagle dwurozna.nic nie czuje.vzasem lekko ponolewa.ale to ponoc normalne.ja do tego mam krwiaka.ale duzo nizej od fasolki.

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asikkk wrote:
    Mi az ciezko w to uwierzyc bo raz w roku bylam u gin na cytologii.zawsze wszystko ok.i teraz nagle dwurozna.nic nie czuje.vzasem lekko ponolewa.ale to ponoc normalne.ja do tego mam krwiaka.ale duzo nizej od fasolki.
    Ja miałam 5 lat temu laparoskopie i nikt nic nie zauważył i tez regularnie chodziłam do gin. Tylko ze miałam bolesne miesiączki nie wiem jak u ciebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:37

‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ