Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No nadrobiłam cały weekend
Z kalendarza chińskiego wychodzi mi chłopiec, a na usg zarodek jest idealnie na środku u góry haha.
Ja mam prenatalne dokładnie za tydzień i chyba nie będę Was w tym czasie czytać, bo mnie stresujecie. Tak bym chciała, żeby wszystko było dobrze!
Kilka z Was plamiło na początku ciąży, teraz jest wszystko ok i się cieszycie, a ja nic, a nic... Żadnych złych objawów. Boję się, że "brak objawów to też objaw".
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki. Są bardzo potrzebne! Ja też trzymam za Wasze usg żeby wszystko było dobrze.
Lila jaki piękny już brzuszek! U mnie dopiero troszeczkę się zaokraglil, choć wczoraj mąż z zaskoczeniem stwierdził że mam już brzuszek ciążowyZoja lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny
Witaj Megi_Ka i Stonoga
U mnie jutro upragniony 12 tydzień . Czytam w waszych prenatalnych i trochę drżę, ale mam nadzieje że będzie dobrze do 1 grudnia jeszcze czas. Robie w invicie i place 480 pln z testem pappa.
W sobotę zaliczyłam 1 dzień bez wymiotów i było boska , dziś jednak mdli mnie od rana , chociaż myślę że zacznie odpuszczać.
Cały czas tez czekam na detektor ;/ -
Cześć dziewczyny
Mam strasznie głupie pytanie, ale już od jakiegoś czasu się nad tym zastanawiam i głupio mi ale zapytamJak się mierzy szyjkę macicy? Pianistka jakiś czas temu pisała że u niej też tak rzadko USG jest robione i że na wizycie położna (lub lekarz - nie pamiętam już) mierzy szyjkę macicy centymetrem krawieckim. Jak wygląda taki pomiar? Oni tam wkładają coś do środka? Czy robią to przez USG czy jak?
I czy na każdej wizycie?
Sorry ale jestem zielona w tym temacie -
100noga wrote:Cześć dziewczyny
Mam strasznie głupie pytanie, ale już od jakiegoś czasu się nad tym zastanawiam i głupio mi ale zapytamJak się mierzy szyjkę macicy? Pianistka jakiś czas temu pisała że u niej też tak rzadko USG jest robione i że na wizycie położna (lub lekarz - nie pamiętam już) mierzy szyjkę macicy centymetrem krawieckim. Jak wygląda taki pomiar? Oni tam wkładają coś do środka? Czy robią to przez USG czy jak?
I czy na każdej wizycie?
Sorry ale jestem zielona w tym temacie
Pianistka pisala o mierzeniu dna macicy.cm, czyli po naszemu, gdzie juz siega macica np do pepka itp. Polozna wyczuwa ja przez brzuch i mierzy cm.
Szyjke mozna tylko na USG zmierzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 12:18
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Witam:) ja dziś zmieniam lekarza...przynajmniej taki mam zamiar. Tylko obawiam się czy to dobra decyzja bo ze starszego doświadczonego chce iść do młodszej lekarki w wieku 35-37 lat ale tamten doktor był do dupy, olewal moje pytania obawy. O niczym mnie nie informował tylko robił swoje ale dziwnie się u niego czułam. Wiem że ta młoda lekarka bardzo się stara, każda pacjentke traktuje indywidualnie ale jedyny minus ze jest dość młoda. Ehh
-
Ezia90 wrote:Witam:) ja dziś zmieniam lekarza...przynajmniej taki mam zamiar. Tylko obawiam się czy to dobra decyzja bo ze starszego doświadczonego chce iść do młodszej lekarki w wieku 35-37 lat ale tamten doktor był do dupy, olewal moje pytania obawy. O niczym mnie nie informował tylko robił swoje ale dziwnie się u niego czułam. Wiem że ta młoda lekarka bardzo się stara, każda pacjentke traktuje indywidualnie ale jedyny minus ze jest dość młoda. Ehh
Mój gin ma 40 latW poprzedniej ciąży zmieniałam lekarza po 20 tc i nie żałowałam;) Zawsze możesz iść do tej kobiety, sprawdzić czy CI pasuje i podjąć decyzje;)
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
100noga wrote:Cześć dziewczyny
I czy na każdej wizycie?
Sorry ale jestem zielona w tym temacie
Dokldnie jak pisze Belldandy, mierzy sie dno macicy. Od kości spojenia
Usg mamy 1 a szyjka nie jest mierzona wcale. Tylko właśnie dno macicy -
Hej dziewczyny
Dołączam do Was z terminem na 10 czerwca
Z góry przepraszam, że nie czytam wątku od początku ale zajęło by mi i to kilka dni
Ja mam 26 lat to moja druga ciąża.
Julka ma już 4,5 roku więc postaraliśmy się o rodzeństwo dla niej. O ciąży dowiedziałam się 3 dni przed @. Moja ciąża przebiegała prawidłowo. Tydzień temu zaczęłam plamic. Na usg wszystko było ok. Niestety plamienie się utrzymuje i jutro idę na wizytę zobaczyć co u mojego maluszka. -
kania901 wrote:Ja mam młodą lekarkę i nie zamieniłabym jej na nikogo innego.
zawsze pomożecie:) mam nadzieję ze mi będzie odpowiadać jeśli chodzi o prowadzenie ciąży. Bo ja ją znam, kilka razy byłam przed ciąża i byłam zadowolona. Wtedy miałam problemy z infekcja i była bardzo zaangażowana