Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No nadrobiłam cały weekend

Z kalendarza chińskiego wychodzi mi chłopiec, a na usg zarodek jest idealnie na środku u góry haha
.
Ja mam prenatalne dokładnie za tydzień i chyba nie będę Was w tym czasie czytać, bo mnie stresujecie
. Tak bym chciała, żeby wszystko było dobrze!
Kilka z Was plamiło na początku ciąży, teraz jest wszystko ok i się cieszycie, a ja nic, a nic... Żadnych złych objawów. Boję się, że "brak objawów to też objaw"
.
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki. Są bardzo potrzebne! Ja też trzymam za Wasze usg żeby wszystko było dobrze.
Lila jaki piękny już brzuszek! U mnie dopiero troszeczkę się zaokraglil, choć wczoraj mąż z zaskoczeniem stwierdził że mam już brzuszek ciążowy
Zoja lubi tę wiadomość

-
cześć dziewczyny
Witaj Megi_Ka i Stonoga
U mnie jutro upragniony 12 tydzień . Czytam w waszych prenatalnych i trochę drżę, ale mam nadzieje że będzie dobrze do 1 grudnia jeszcze czas. Robie w invicie i place 480 pln z testem pappa.
W sobotę zaliczyłam 1 dzień bez wymiotów i było boska , dziś jednak mdli mnie od rana , chociaż myślę że zacznie odpuszczać.
Cały czas tez czekam na detektor ;/ -
Cześć dziewczyny

Mam strasznie głupie pytanie, ale już od jakiegoś czasu się nad tym zastanawiam i głupio mi ale zapytam
Jak się mierzy szyjkę macicy? Pianistka jakiś czas temu pisała że u niej też tak rzadko USG jest robione i że na wizycie położna (lub lekarz - nie pamiętam już) mierzy szyjkę macicy centymetrem krawieckim. Jak wygląda taki pomiar? Oni tam wkładają coś do środka? Czy robią to przez USG czy jak?
I czy na każdej wizycie?
Sorry ale jestem zielona w tym temacie

-
100noga wrote:Cześć dziewczyny

Mam strasznie głupie pytanie, ale już od jakiegoś czasu się nad tym zastanawiam i głupio mi ale zapytam
Jak się mierzy szyjkę macicy? Pianistka jakiś czas temu pisała że u niej też tak rzadko USG jest robione i że na wizycie położna (lub lekarz - nie pamiętam już) mierzy szyjkę macicy centymetrem krawieckim. Jak wygląda taki pomiar? Oni tam wkładają coś do środka? Czy robią to przez USG czy jak?
I czy na każdej wizycie?
Pianistka pisala o mierzeniu dna macicy.cm, czyli po naszemu, gdzie juz siega macica np do pepka itp. Polozna wyczuwa ja przez brzuch i mierzy cm.
Szyjke mozna tylko na USG zmierzyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 12:18
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Witam:) ja dziś zmieniam lekarza...przynajmniej taki mam zamiar. Tylko obawiam się czy to dobra decyzja bo ze starszego doświadczonego chce iść do młodszej lekarki w wieku 35-37 lat ale tamten doktor był do dupy, olewal moje pytania obawy. O niczym mnie nie informował tylko robił swoje ale dziwnie się u niego czułam. Wiem że ta młoda lekarka bardzo się stara, każda pacjentke traktuje indywidualnie ale jedyny minus ze jest dość młoda. Ehh

-
Ezia90 wrote:Witam:) ja dziś zmieniam lekarza...przynajmniej taki mam zamiar. Tylko obawiam się czy to dobra decyzja bo ze starszego doświadczonego chce iść do młodszej lekarki w wieku 35-37 lat ale tamten doktor był do dupy, olewal moje pytania obawy. O niczym mnie nie informował tylko robił swoje ale dziwnie się u niego czułam. Wiem że ta młoda lekarka bardzo się stara, każda pacjentke traktuje indywidualnie ale jedyny minus ze jest dość młoda. Ehh
Mój gin ma 40 lat
W poprzedniej ciąży zmieniałam lekarza po 20 tc i nie żałowałam;) Zawsze możesz iść do tej kobiety, sprawdzić czy CI pasuje i podjąć decyzje;)
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
100noga wrote:Cześć dziewczyny

I czy na każdej wizycie?
Dokldnie jak pisze Belldandy, mierzy sie dno macicy. Od kości spojenia
Usg mamy 1 a szyjka nie jest mierzona wcale. Tylko właśnie dno macicy
-
Hej dziewczyny
Dołączam do Was z terminem na 10 czerwca 
Z góry przepraszam, że nie czytam wątku od początku ale zajęło by mi i to kilka dni
Ja mam 26 lat to moja druga ciąża.
Julka ma już 4,5 roku więc postaraliśmy się o rodzeństwo dla niej. O ciąży dowiedziałam się 3 dni przed @. Moja ciąża przebiegała prawidłowo. Tydzień temu zaczęłam plamic. Na usg wszystko było ok. Niestety plamienie się utrzymuje i jutro idę na wizytę zobaczyć co u mojego maluszka. -
Kochane jesteściekania901 wrote:Ja mam młodą lekarkę i nie zamieniłabym jej na nikogo innego.
zawsze pomożecie:) mam nadzieję ze mi będzie odpowiadać jeśli chodzi o prowadzenie ciąży. Bo ja ją znam, kilka razy byłam przed ciąża i byłam zadowolona. Wtedy miałam problemy z infekcja i była bardzo zaangażowana