X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro usg i musi byc dobrze, innej opcji pod uwage nie biore

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 20:31

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulkaa my na patologię tylko jak zabraknie miejsc na porodówce ;)

Karolina - Ja właśnie wyszperałam że Twoja przezierność jest w normie! Podobnie jak u mnie pod górna kreską ale jednak! ;)

Karolina :* lubi tę wiadomość

f2w3skjo22jnu1a7.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyniki w czwartek na wizycie z neonatologiem. Wciaz mam nadzieje ze beda ok i dostaniemy tylko dodatkowe usg doplera serduszka dziecka. Tak samo mialam w ciazy z synkiem.

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi i Karolka bądźcie dobrej myśli. Będzie dobrze tylko nie nastawiajcie sie negatywnie, nie stresujcie niepotrzebnie:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 20:44

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Natusia_mamusia Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi_Ka Witaj :) Bardzo duzo niemiłych przeżyć doświadczyłaś jak na tak krótki okres pół roku...bardzo współczuje i trzymam kciuki :*

Ja mam wizytę teraz dopiero 01.12 i wtedy pewnie zrobi mi tez te badania genetyczne.To jest dodatkowo płatne?Placicie za to Dziewczyny?bo ja tak..

klz9tv73zduvfwch.png
    qb3c20mmbats3a28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:40

Karolina :* lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulkaa wrote:
    Karolina a wiesz czemu tak jest? Pacjent sie stresuje, diagnozuje bo lekarze mają dostęp do tego, on musi zlecić wszystko co może bo broni siebie, że nie zaniedbal, że zaproponował, a ze wyjdzie ze dmucha na zimne, że wszystko okaże się ok to on pewnie wie, ja jestem przekonana ze większość badan robi się dla świętego spokoju, z góry wiadomo ze będzie ok, ale zgodnie z procedurą, bo on nie chce się po sądach tłuc jak ten jeden przypadek przeoczy i bedzie obsmarowany w internecie.

Tak to prawda... moj wyniki skorelowany do dlugosci plodu 5.5cm jest troche ponad norme. Mam to na wykresie nawet. Dlatego kieruja na badania ale nic nie jest przesadzone. Tylko ze stress jest jak widzisz ze jednak cos jest ponad norme...bo moze to swiadczyc o wadach - nie musi ale może...

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:40

Wysłany: 20 listopada 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w Portugalii i za genetyczne i papa nie place. Oczywiscie moge chodzic prywatnie ale jestem zadowolona z opieki wiec chodzę państwowo :)

Natusia_mamusia lubi tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je też wszystko prywatnie niestety. Nie są to tanie wizyty, zwłaszcza u specjalistów.

f2w3skjo22jnu1a7.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia_mamusia wrote:
    Megi_Ka Witaj :) Bardzo duzo niemiłych przeżyć doświadczyłaś jak na tak krótki okres pół roku...bardzo współczuje i trzymam kciuki :*

Ja mam wizytę teraz dopiero 01.12 i wtedy pewnie zrobi mi tez te badania genetyczne.To jest dodatkowo płatne?Placicie za to Dziewczyny?bo ja tak..

tak. chodzę prywatnie. ale nawet chodząc na NFZ się płaci dodatkowo z tego co wiem.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Natusia_mamusia Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulkaa o matko co za dr :O az szkoda komentować...z takim chamstwem i buractwem to sie jeszcze nie spotkałam!

Karolina wow Portugalia! Nietypowo,bo nie znam nikogo kto by wyemigrował do Portugalii ;) To jeszcze ciepło macie co?fajnie..bo u nas pogoda dosłownie depresyjna,ciagle w domu z małym siedze :|

No wlasnie Ines,temu pytam,bo ciekawa byłam..czy to jest obowiązkowe/niepłatne badanie w PL

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 21:10

klz9tv73zduvfwch.png
    qb3c20mmbats3a28.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze na nfz i tez mam te usg dokladniejsze tak jak prenatalne i nie place nic za to , nie idę prywatnie bo po co skoro to samo mi powie na nfz i to samo sprowadzi i zmierzy ;)
    Mam dobre wspomnienia z tych wizyt wiec bede na nie szla tylko musze sie zapisac.

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png

Wysłany: 20 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem cieplo ale juz sporo takiech deszczowych smutnych dni :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udalo mi sie pierwszy raz uslyszec detektorem w domu bicie serduszka mojego malenstwa Slyszalam je tylko chwilke bo szybko mi ucieklo dlatego nie zdarzylam namierzyc ile bylo uderzen na minute Ale wazne ze bylo słychac Pieknie biło :-)

100noga, Karolina :*, małaMyszka lubią tę wiadomość

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia99 - jak Ty to zrobiłas że tak szybko spotkałaś się z położną? Mnie nie chcieli zapisać wcześniej niż na 11tc... Co do książeczki i innych rzeczy powiedzieli że wszystko dostanę od położnej i na USG też prawdopodobnie sama będę musiała umawiać się telefonicznie, ale dopiero po spotkaniu z midwife.

Angielski mam dobry, ale doświadczenia "ciążowego" nie posiadam, a co za tym idzie słownictwa związanego z ciążą też za bardzo nie znam. Ale dam radę! Może poczytam coś wcześniej to będzie łatwiej;)

Megi Ka - witam :) Cieszę się że również dołączyłaś.
    Trzymam kciuki za Wasze najbliższe badania dziewczyny!

Ja właśnie zajadam się cheesburgerem z Maca :P przed ciążą jadłam może raz na pół roku, teraz mam taką chcicę na cheesburgery i mój kochany McFlurry Crunchie że masakra :D Ale najważniejsze jest dobre samopoczucie, więc czemu nie :P :P :P

9f7janlii84l7liv.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100noga wrote:
    Olcia99 - jak Ty to zrobiłas że tak szybko spotkałaś się z położną? Mnie nie chcieli zapisać wcześniej niż na 11tc... Co do książeczki i innych rzeczy powiedzieli że wszystko dostanę od położnej i na USG też prawdopodobnie sama będę musiała umawiać się telefonicznie, ale dopiero po spotkaniu z midwife.

Angielski mam dobry, ale doświadczenia "ciążowego" nie posiadam, a co za tym idzie słownictwa związanego z ciążą też za bardzo nie znam. Ale dam radę! Może poczytam coś wcześniej to będzie łatwiej;)

Megi Ka - witam :) Cieszę się że również dołączyłaś.
    Trzymam kciuki za Wasze najbliższe badania dziewczyny!

Ja właśnie zajadam się cheesburgerem z Maca :P przed ciążą jadłam może raz na pół roku, teraz mam taką chcicę na cheesburgery i mój kochany McFlurry Crunchie że masakra :D Ale najważniejsze jest dobre samopoczucie, więc czemu nie :P :P :P

Nie wiem jak to zrobiłam, po prostu poszłam do przychodni, w rejestracji dali mi termin i już ;) Myśle że zależy to od przychodnia. Dziwne że sama będziesz musiała dzwonić żeby na usg się umówić. Ja poprzednią ciążę prowadziłam w pl więc tu też nie mam doświadczenia ale spokojnie dasz rade.
    Mam mieć jeszcze spotkanie z doradcą porodowym ale to już na koniec ciąży jakoś koło 34 czy 36 tygodnia, z racji tego że miałam pierwszą cesarkę to będę mogła zdecydować czy chce próbować naturalnie czy mają mnie umówić na termin cesarki.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Witam 100noga i Megi Ka
    Megi trzymam kciuki by wyniki okazały się dobre

Co do prenatalnych ja płacę razem z testem pappa 500zł
    Ale w pierwszej ciąży robiłam i teraz też mam zamiar. Umawiałam się zaraz po teście a było ostatnie wolne miejsce u tego lekarza pomiędzy 11 a 14 tc

Co do tej teorii chłopczyk dziewczynka w którym rogu to wydaje mi się naciągana. Jak spojrzałam na USG w pierwszej ciąży to mała była raz w jednym raz w drugim roku. Tak przynajmniej wyglądało to na zdjęciach. To chyba zależy jak lekarz uchwyci obraz

Teraz mam niby w lewym więc się okaże. Ale z chińskiego wychodzi dziewczynka

Od jakiegoś czasu mam tak, że po każdym jedzeniu boli mnie brzuch i żołądek. Mdłości nie przechodzą więc muszę często jeść ale po wszystkim odczuwam ból. Nawet jak zjem pół kromki lub 2 biszkopty
    Czy to normalne? W 1 ciąży tak nie miałam

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Witam 100noga i Megi Ka
    Megi trzymam kciuki by wyniki okazały się dobre

Co do prenatalnych ja płacę razem z testem pappa 500zł
    Ale w pierwszej ciąży robiłam i teraz też mam zamiar. Umawiałam się zaraz po teście a było ostatnie wolne miejsce u tego lekarza pomiędzy 11 a 14 tc

Co do tej teorii chłopczyk dziewczynka w którym rogu to wydaje mi się naciągana. Jak spojrzałam na USG w pierwszej ciąży to mała była raz w jednym raz w drugim roku. Tak przynajmniej wyglądało to na zdjęciach. To chyba zależy jak lekarz uchwyci obraz

Teraz mam niby w lewym więc się okaże. Ale z chińskiego wychodzi dziewczynka

Od jakiegoś czasu mam tak, że po każdym jedzeniu boli mnie brzuch i żołądek. Mdłości nie przechodzą więc muszę często jeść ale po wszystkim odczuwam ból. Nawet jak zjem pół kromki lub 2 biszkopty
    Czy to normalne? W 1 ciąży tak nie miałam

Podobno zalezy to od rodzaju usg. Ja mialam dopochwowo i wtedy maluch zawsze byl w tym samym miejscu. Ale juz jakbym miala jakies przez brzuch bylby obraz odrocony. Nie zmienia to faktu ze to zanawa

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • MagM Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Długo mnie tutaj nie było. U nas wszystko w porządku. Wizytę będę miała 23, więc jeszcze sobie poczekam ;) od ostatniej będą to już 3 tygodnie.
    W środę mają nam założyć kartę ciąży :)
    O dzidzi wiedzą moi rodzice, babcia i najmłodsza siostra mojej mamy. Teściom zrobimy niespodziankę i powiemy we Święta.

Nie zdążyłam nadrobić, bo ostatnio pisałam na 316 stronie. Wchodzę tutaj dzisiaj i nie mogłam uwierzyć, że tyle naprodukowałyście :o

Za wszystkie wizyty dzisiaj trzymam kciuki!!!

‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ