Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam jutro usg i musi byc dobrze, innej opcji pod uwage nie biore
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 20:31
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Megi i Karolka bądźcie dobrej myśli. Będzie dobrze tylko nie nastawiajcie sie negatywnie, nie stresujcie niepotrzebnie:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 20:44
Megi_Ka Witaj
Bardzo duzo niemiłych przeżyć doświadczyłaś jak na tak krótki okres pół roku...bardzo współczuje i trzymam kciuki :*
Ja mam wizytę teraz dopiero 01.12 i wtedy pewnie zrobi mi tez te badania genetyczne.To jest dodatkowo płatne?Placicie za to Dziewczyny?bo ja tak..
-
nick nieaktualny
-
Ulkaa wrote:Karolina a wiesz czemu tak jest? Pacjent sie stresuje, diagnozuje bo lekarze mają dostęp do tego, on musi zlecić wszystko co może bo broni siebie, że nie zaniedbal, że zaproponował, a ze wyjdzie ze dmucha na zimne, że wszystko okaże się ok to on pewnie wie, ja jestem przekonana ze większość badan robi się dla świętego spokoju, z góry wiadomo ze będzie ok, ale zgodnie z procedurą, bo on nie chce się po sądach tłuc jak ten jeden przypadek przeoczy i bedzie obsmarowany w internecie.
Tak to prawda... moj wyniki skorelowany do dlugosci plodu 5.5cm jest troche ponad norme. Mam to na wykresie nawet. Dlatego kieruja na badania ale nic nie jest przesadzone. Tylko ze stress jest jak widzisz ze jednak cos jest ponad norme...bo moze to swiadczyc o wadach - nie musi ale może...
-
nick nieaktualny
-
Natusia_mamusia wrote:Megi_Ka Witaj
Bardzo duzo niemiłych przeżyć doświadczyłaś jak na tak krótki okres pół roku...bardzo współczuje i trzymam kciuki :*
Ja mam wizytę teraz dopiero 01.12 i wtedy pewnie zrobi mi tez te badania genetyczne.To jest dodatkowo płatne?Placicie za to Dziewczyny?bo ja tak..
tak. chodzę prywatnie. ale nawet chodząc na NFZ się płaci dodatkowo z tego co wiem.Natusia_mamusia lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ulkaa o matko co za dr
az szkoda komentować...z takim chamstwem i buractwem to sie jeszcze nie spotkałam!
Karolina wow Portugalia! Nietypowo,bo nie znam nikogo kto by wyemigrował do PortugaliiTo jeszcze ciepło macie co?fajnie..bo u nas pogoda dosłownie depresyjna,ciagle w domu z małym siedze
No wlasnie Ines,temu pytam,bo ciekawa byłam..czy to jest obowiązkowe/niepłatne badanie w PL
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 21:10
-
Ja chodze na nfz i tez mam te usg dokladniejsze tak jak prenatalne i nie place nic za to , nie idę prywatnie bo po co skoro to samo mi powie na nfz i to samo sprowadzi i zmierzy
Mam dobre wspomnienia z tych wizyt wiec bede na nie szla tylko musze sie zapisac. -
Dziewczyny udalo mi sie pierwszy raz uslyszec detektorem w domu bicie serduszka mojego malenstwa Slyszalam je tylko chwilke bo szybko mi ucieklo dlatego nie zdarzylam namierzyc ile bylo uderzen na minute Ale wazne ze bylo słychac Pieknie biło
100noga, Karolina :*, małaMyszka lubią tę wiadomość
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt.
.
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
Olcia99 - jak Ty to zrobiłas że tak szybko spotkałaś się z położną? Mnie nie chcieli zapisać wcześniej niż na 11tc... Co do książeczki i innych rzeczy powiedzieli że wszystko dostanę od położnej i na USG też prawdopodobnie sama będę musiała umawiać się telefonicznie, ale dopiero po spotkaniu z midwife.
Angielski mam dobry, ale doświadczenia "ciążowego" nie posiadam, a co za tym idzie słownictwa związanego z ciążą też za bardzo nie znam. Ale dam radę! Może poczytam coś wcześniej to będzie łatwiej;)
Megi Ka - witamCieszę się że również dołączyłaś.
Trzymam kciuki za Wasze najbliższe badania dziewczyny!
Ja właśnie zajadam się cheesburgerem z Macaprzed ciążą jadłam może raz na pół roku, teraz mam taką chcicę na cheesburgery i mój kochany McFlurry Crunchie że masakra
Ale najważniejsze jest dobre samopoczucie, więc czemu nie
-
100noga wrote:Olcia99 - jak Ty to zrobiłas że tak szybko spotkałaś się z położną? Mnie nie chcieli zapisać wcześniej niż na 11tc... Co do książeczki i innych rzeczy powiedzieli że wszystko dostanę od położnej i na USG też prawdopodobnie sama będę musiała umawiać się telefonicznie, ale dopiero po spotkaniu z midwife.
Angielski mam dobry, ale doświadczenia "ciążowego" nie posiadam, a co za tym idzie słownictwa związanego z ciążą też za bardzo nie znam. Ale dam radę! Może poczytam coś wcześniej to będzie łatwiej;)
Megi Ka - witamCieszę się że również dołączyłaś.
Trzymam kciuki za Wasze najbliższe badania dziewczyny!
Ja właśnie zajadam się cheesburgerem z Macaprzed ciążą jadłam może raz na pół roku, teraz mam taką chcicę na cheesburgery i mój kochany McFlurry Crunchie że masakra
Ale najważniejsze jest dobre samopoczucie, więc czemu nie
Nie wiem jak to zrobiłam, po prostu poszłam do przychodni, w rejestracji dali mi termin i jużMyśle że zależy to od przychodnia. Dziwne że sama będziesz musiała dzwonić żeby na usg się umówić. Ja poprzednią ciążę prowadziłam w pl więc tu też nie mam doświadczenia ale spokojnie dasz rade.
Mam mieć jeszcze spotkanie z doradcą porodowym ale to już na koniec ciąży jakoś koło 34 czy 36 tygodnia, z racji tego że miałam pierwszą cesarkę to będę mogła zdecydować czy chce próbować naturalnie czy mają mnie umówić na termin cesarki. -
Cześć dziewczyny
Witam 100noga i Megi Ka
Megi trzymam kciuki by wyniki okazały się dobre
Co do prenatalnych ja płacę razem z testem pappa 500zł
Ale w pierwszej ciąży robiłam i teraz też mam zamiar. Umawiałam się zaraz po teście a było ostatnie wolne miejsce u tego lekarza pomiędzy 11 a 14 tc
Co do tej teorii chłopczyk dziewczynka w którym rogu to wydaje mi się naciągana. Jak spojrzałam na USG w pierwszej ciąży to mała była raz w jednym raz w drugim roku. Tak przynajmniej wyglądało to na zdjęciach. To chyba zależy jak lekarz uchwyci obraz
Teraz mam niby w lewym więc się okaże. Ale z chińskiego wychodzi dziewczynka
Od jakiegoś czasu mam tak, że po każdym jedzeniu boli mnie brzuch i żołądek. Mdłości nie przechodzą więc muszę często jeść ale po wszystkim odczuwam ból. Nawet jak zjem pół kromki lub 2 biszkopty
Czy to normalne? W 1 ciąży tak nie miałam
-
Paula_29 wrote:Cześć dziewczyny
Witam 100noga i Megi Ka
Megi trzymam kciuki by wyniki okazały się dobre
Co do prenatalnych ja płacę razem z testem pappa 500zł
Ale w pierwszej ciąży robiłam i teraz też mam zamiar. Umawiałam się zaraz po teście a było ostatnie wolne miejsce u tego lekarza pomiędzy 11 a 14 tc
Co do tej teorii chłopczyk dziewczynka w którym rogu to wydaje mi się naciągana. Jak spojrzałam na USG w pierwszej ciąży to mała była raz w jednym raz w drugim roku. Tak przynajmniej wyglądało to na zdjęciach. To chyba zależy jak lekarz uchwyci obraz
Teraz mam niby w lewym więc się okaże. Ale z chińskiego wychodzi dziewczynka
Od jakiegoś czasu mam tak, że po każdym jedzeniu boli mnie brzuch i żołądek. Mdłości nie przechodzą więc muszę często jeść ale po wszystkim odczuwam ból. Nawet jak zjem pół kromki lub 2 biszkopty
Czy to normalne? W 1 ciąży tak nie miałam
Podobno zalezy to od rodzaju usg. Ja mialam dopochwowo i wtedy maluch zawsze byl w tym samym miejscu. Ale juz jakbym miala jakies przez brzuch bylby obraz odrocony. Nie zmienia to faktu ze to zanawa
-
Cześć
Długo mnie tutaj nie było. U nas wszystko w porządku. Wizytę będę miała 23, więc jeszcze sobie poczekamod ostatniej będą to już 3 tygodnie.
W środę mają nam założyć kartę ciąży
O dzidzi wiedzą moi rodzice, babcia i najmłodsza siostra mojej mamy. Teściom zrobimy niespodziankę i powiemy we Święta.
Nie zdążyłam nadrobić, bo ostatnio pisałam na 316 stronie. Wchodzę tutaj dzisiaj i nie mogłam uwierzyć, że tyle naprodukowałyście :o
Za wszystkie wizyty dzisiaj trzymam kciuki!!!