Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziwnych tam macie lekarzy
. Jak poszłam do rodzinnego tylko po to, żeby skierowanie do labo przepisał mi na NFZ to sam pytał czy chcę L4, bo pacjentka w ciąży to zawsze pacjentka podwyższonego ryzyka
.
A co do zdrowego odżywiania to ja jem to, na co mam ochotę. Wierzę, że w ciąży organizm sam dopomina się o to, czego mu potrzeba. Czasem (jak wczoraj o 21) jadam sałatkę z sałaty, oliwek, jajka i pomidorów, a czasem zajadam się chipsami i popijam Lechem Free. Ale wciskam w siebie wodę i staram się nie pić więcej niż 1 herbaty dziennie
.
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Hej dziewczyny, mam do sprzedania fotelik Cybex Aton 4 w znakomitym stanie (cena 420zł). Jeśli ktoras z Was bedzie zainteresowana to podaję link do ogłoszenia na olx:https://www.olx.pl/oferta/fotelik-cybex-aton-4-CID88-IDiZsRf.html
a tutaj kilka zdjęć:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3be9efef70dd.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/150e534df6c4.jpg
Pozdrawiam, mama z marca
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
pucek wrote:Hej dziewczyny, mam do sprzedania fotelik Cybex Aton 4 w znakomitym stanie (cena 420zł). Jeśli ktoras z Was bedzie zainteresowana to podaję link do ogłoszenia na olx:https://www.olx.pl/oferta/fotelik-cybex-aton-4-CID88-IDiZsRf.html
a tutaj kilka zdjęć:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3be9efef70dd.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/150e534df6c4.jpg
Pozdrawiam, mama z marcaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 15:09
-
indepedent wrote:Mam do Was pytanie.. bo straciłam już jakiekolwiek nadzieję że mój lekarz wypisze mi zwolnienie, więc zaczęłam się rozglądać za prywatnym. Czy lekarz prywatnie wypisze mi czy też może robić problemy ?
Również niełatwo było mi dostać zwolnienie. Wyniki mam optymalne, a fakt złego samopoczucia mdłości i tego, że w pracy mdlałam lekarka skwitowała zdaniem, że to są moje problemy." Skoro Pani nie krwawi to nie wypiszę, a jak coś się będzie działo to w szpitalu wypiszą jak się pani zgłosi. Pani za bardzo przeżywa tą ciążę"
Rozumiem, co czujesz. Zmieniłam lekarza na prywatnego. Nie dość, że troszczy się o mnie to czuję się bezpiecznie i mogę zadzwonić zapytać o wszystko. Przeprowadzam się i niestety znów muszę szukać prowadzącego, a bardzo się boję, że trafię ponownie na lekarza który mnie potraktuję jak śmiecia -
Ja też jakoś mało zdrowo się odzywiam, chociaż odrzuciło mnie od fast food-ów to jem pierogi z tłuszczem, kluski z serem i skwarkami takie lepiochy
Staram się nie jeść smazonego ale różnie to wychodzi. Na początku trzymałam się rygorystycznej diety a przybyło mi 2 kg w 5 dni!!!! Teraz mam w du***e i tak leżę i tuje tak Mi się przynajmniej wydaje.
Pytanie do mam które już znają jakiś procent szans na daną płeć. Czy pokrywa się wam to z tym chińskim kalendarzem? Bo mnie on przerażawg niego będę miała znowu babeczke a węży mi się synek
-
Freska wrote:Również niełatwo było mi dostać zwolnienie. Wyniki mam optymalne, a fakt złego samopoczucia mdłości i tego, że w pracy mdlałam lekarka skwitowała zdaniem, że to są moje problemy." Skoro Pani nie krwawi to nie wypiszę, a jak coś się będzie działo to w szpitalu wypiszą jak się pani zgłosi. Pani za bardzo przeżywa tą ciążę"
Rozumiem, co czujesz. Zmieniłam lekarza na prywatnego. Nie dość, że troszczy się o mnie to czuję się bezpiecznie i mogę zadzwonić zapytać o wszystko. Przeprowadzam się i niestety znów muszę szukać prowadzącego, a bardzo się boję, że trafię ponownie na lekarza który mnie potraktuję jak śmiecia
U mnie znowu lekarz sam zaproponował zwolnienie chociaż na początku nie chciałam. -
ataeb wrote:Usg prenatalne a usg genetyczne to jest to samo bo raz piszą tak a raz tak to już sama nie wiem
ataeb lubi tę wiadomość
-
Karolina :* wrote:MalaMyszko magnez mozna brac ja biore codziennie szczególnie teraz po biopsji
-
Dziewczyny, czy miałyście plamienia/krwawienia? U mnie na początku 9tc pojawiło się na 4 dni. Byłam nawet na IP skan USG ok , dostałam Duphaston 4*1 i na chwilę ustąpiło. Dziś znów brązowy śluz..
Czy takie brudzenie może być niegroźne? Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami
18.11.2015 Aniołek - W -
Wzięłam i trochę puściło
Jutro musze jeszcze zapytać czy luteinę dalej brać i czy przejść na witaminy dla drugiego trymestru. Obym tylko pamiętała o tym
-
nick nieaktualny
-
Zoja wrote:Dziewczyny, czy miałyście plamienia/krwawienia? U mnie na początku 9tc pojawiło się na 4 dni. Byłam nawet na IP skan USG ok , dostałam Duphaston 4*1 i na chwilę ustąpiło. Dziś znów brązowy śluz..
Czy takie brudzenie może być niegroźne? Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami
Zoja mnóstwo dziewczyn plami/krwawi, zwykle nie jest to nic groźnego - ważne żebyś temat miała pod kontrolą lekarza. Dziś rozmawiałam z koleżanką która miała "okres" do trzeciego miesiąca ciąży, a jej siostra do czwartego - regularne plamienia/krwawienia w czasie miesiączki. Inna miała ostre krwawienie, o którym myślała że to poronienie, a okazało się że nic nie było. Nie ma co się martwić na zapas, przegadaj z lekarzem.Zoja lubi tę wiadomość
-
Zoja wrote:Dziewczyny, czy miałyście plamienia/krwawienia? U mnie na początku 9tc pojawiło się na 4 dni. Byłam nawet na IP skan USG ok , dostałam Duphaston 4*1 i na chwilę ustąpiło. Dziś znów brązowy śluz..
Zoja raczej jest niegroźne ale mi gin kazal zgłaszać każdo plamienie. Ja plamilam ponad tydzień, zwiększył mi dawkę duphastonu z 2 na 3 tabletki i dodatkowo rutinoscorbin 3x2 tabletki. Jak boli mnie brzuch bardziej biorę nospe. Do tego muszę leżeć. Chociaż już zaczynam chodzić coraz więcej.
Połóż się, wypocznij. Kiedy masz wizytę?Zoja lubi tę wiadomość
-
U mnie lekarz rozpoznał płeć na usg genetycznym w 11t6d. Pierwsze co powiedział po rozpoczęciu badania to "O pięknie, dziewucha! ".
Jeśli chodzi o odżywianie to ja jestem na diecie przepisanej przez moją Panią Doktor prowadzącą już od czerwca jako etap przygotowania do ciąży. Staram się więc trzymać ją cały czas. Miałam duży kryzys w ok 6-9 tygodniach, ale już minął i znów staram się jeść zdrowo. Na razie nie przytyłam ani grama. Waga przed ciąża i na początku spadła o 13 kg a w pewnym momencie stanęła i od kilku tygodni się nie zmienia.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny Ja od niedzieli walczę z przeziebieniem. Domowe sposoby dały radę z okropny bólem gardła...myślałam że nic gorszego być nie może, a jednak...od pon jak już cieszyłam się zdrowym gardłem złapał mnie katar...w nocy spać nie mogę. Nic kompletnie z domowych i bezpiecznych sposobów nie pomaga wszystko splywa niżej stąd muszę kaszlec aż się boję czy to nie ma wpływu na dziecko...dziś poszłam do rodzinnej by sprawdzić czy to nic gorszego. No i wykluczyła płuca i oskrzela. Kazała inhalacje robić a do nosa woda morska która oczywiście nic mi nie daje
dała też krople i mówi że mogę brać a na ulotce zabronione w ciąży nie rozumiem czemu mi to dała...jestem zdesperowana marzy mi się zemścić krople i mieć spokój a nie mogę...nic nie działa: napady z soli napady z rumianku z majeranku a nawet cebuli. Wąchanie chrzanu na nic czosnek w nosie też aż już wariuje