X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie dzwonili dzis. Była kolezanka i zajęła moją głowę od złych myśli. Za to noc miałam kiepską 100 myśli na sekundę i dzis miałam cały dzień ból głowy ehh. Jutro rano jadę na 9 rano na pobranie krwi do tsh i ft3 i ft4 to wskaźniki hormonów tarczycy. Kontrola jak co miesiąc. Dzięki, ze o mnie pamiętacie ❤❤❤

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zastanawiam sie czy przy okazji będąc w szpitalu nie wejdę na izbę przyjęć zrobić szybkie usg celem sprawdzenia czy wszystko ok. Zobaczę jeszcze bo jadę jutro sama z małym i koleżanką :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Mam pytanie do was, która w obecnej bądź poprzadkich ciazach miała problemy z zaparciami i wypróżnieniami? Ja musze z tym walczyć ale póki co naturalne sposoby kiepsko działają a do tego stopnia mam problem ze wypełnione jelita przyslaniaja dziecko i był problem żeby dobrze dzidziusia zbadać na USG prenatalnym.

Może wy podsuniecie mi jakiś sposób który zadziała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 20:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym czuje się rewelacyjnie, dzisiaj miałam jakiś słaby dzień ale takie dni zdarzają się niezwykle rzadko.
    Badania prenatalne wyszły nam prawidłowe, prawdopodobieństwo chrob genetycznych niskie, serduszko zdrowe więc ostatecznie po tym USG, zrezygnowalismy że testu PAPPA
    Słabo się udziela bo sporo pracuje, ale staram się w miarę możliwości czytać was na bieżąco

• MagM Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Magm a jak u Ciebie objawiła się cukrzyca w ciąży? Jak się czujesz?
    U mnie po pozytywnym wyniku bety kazali mi zrobić wszystkie podstawowe badania, w tym glukozę z krwi i miałam wynik powyżej normy o 0.12. W 8 tygodniu dostałam skierowanie na OGGT, czyli na krzywą cukrową i tam już wykroczenie było wyższe, bo o 0.6.
    Nie miałam żadnych objawów cukrzycy i w pierwszej ciąży też jej nie miałam. Dopiero teraz.
    Czuję się dobrze, chociaż te wyniki ponad normę mnie dobijają :(
    Liliaczerwcowa wrote:
    Z tego co widzę masz termin tak jak ja na 29 czerwca:)?
    Z ostatniej miesiączki tak :)
    Totoja wrote:
    Magm wiem co czujesz. Ja np wstrzykuje sie o 23 a o 21 to juz marze o lozku. I tak dziala z budzikiem calymi dniami, o ile w tamtej ciazy to przezywalam to teraz wiedzialam na co sie.pisze i ze cukrzyca bedzie.
    Szczególnie wkurza mnie to, że w jeden dzień zjadłam to samo, co w drugim dniu i w tym pierwszym dniu nie wyjechał cukier, a w drugim np. 3 razy w ciągu dnia :(
    U mnie to początek, ale do wizyty już niedaleko, a ja w lesie jestem. Choćbym nie wiem jak ułożyła posiłki, to i tak mam coś w każdym dniu ponad normę :(

• Totoja Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagM niestety to bylo najgorsze, ze2 takie same posilki i roznica kolosalna w cukrach. Ja mam problem glownie z pieczywem, musze pilnowac gdzie kupije np grahamki bo jak kupie z nowego zrodla to moze poszybowac cukier do 140. Nie martw sie i probuj, te cukry chyba az tak Ci nie przekraczaja???? A jak bedzie zle i zaproponuja Ci insu to nie bron sie, ja odetchnelam dopiero po paru wstrzyknieciach.

Marisa, I.Ana.I lubią tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Marisa Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Hej dziewczyny
    Mam pytanie do was, która w obecnej bądź poprzadkich ciazach miała problemy z zaparciami i wypróżnieniami? Ja musze z tym walczyć ale póki co naturalne sposoby kiepsko działają a do tego stopnia mam problem ze wypełnione jelita przyslaniaja dziecko i był problem żeby dobrze dzidziusia zbadać na USG prenatalnym.

Wiesz co u mnie zdaje egzamin czarna kawa z mlekiem. Tez mialam jakby leekki problem przez kilka dni. Wypilam kawke po sniadaniu I problem znikl. W sumie nie tylko w ciazy ale I wczesniej to zauwazylam ze tak u mnie bylo. Nie wiem czy tylko u mnie ma taki wplyw Ta kawa.

km5st5odva4wb8we.png
    2nn3skjoo67ix2iz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, niegdyś kawa i papieros z rana załatwiały sprawe... teraz to wiadomo zdrowy tryb życia, więc nawet kawy staram się nie pić.
    Podobno zwiększenie ilości błonnika w diecie pomaga

małaMyszka lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 grudnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jelita polecam codziennie jesc suszone sliwki na mnie dzialaly idealnie w 1 ciazy teraz na razie problemów nie mam. Jadlam 4 sliwki suszone plus zurawine na pecherz.

Kawcia z mlekiem po śniadaniu tez dziala.

Aha dziewczyny czasem mowia o tym zeby te sliwki zalac na wieczór woda i rano pic ten sok ze sliwkami. Podobno super dziala. Mi wstarczalo normalne jedzenie sliwek. Aha i warto naczczo przed jedzeniem wypic szklankę wody z sokiem z cytryny :) albo samej wody. Ja lykam eutyrox wiec i tak to robie ale podobno poprawia to przesuwanie treści pokarmowych w jelitkach :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Sulimirka Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Hej dziewczyny

Niczkka, ja jestem przewlekle chora na jelita, mam chorobę Crohna i problem jest mi znany. Lekarz mi zalecił doraźne picie syropy Lactuloza, jest bezpieczny w ciąży i mi się sprawdza. Piję go regularnie, bo przy braniu żelaza jest jeszcze gorzej.

• Freska Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Hej dziewczyny

http://www.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/zaparcia-w-ciazy-10-sposobow-na-zatwardzenie-w-ciazy,538_4644.html

zmiana diety, suszone śliwki, błonnik, dużo wody, aktywność fizyczna, ewentualnie Lactulosa z apteki bezpieczna dla kobiet w ciąży

p19u9jcg3k1skenj.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisa wrote:
    C
    Mam nadzieje ze jutro wroce po prenatalnych tak samo szczesliwa jak ty:)

Ja też marzę o takim pięknym wyniku naszych piątkowych badań :)
    Bardzo bym chciała napisać takie same zdanie jak wrócę w piątek do domu

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • MagM Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    MagM niestety to bylo najgorsze, ze2 takie same posilki i roznica kolosalna w cukrach. Ja mam problem glownie z pieczywem, musze pilnowac gdzie kupije np grahamki bo jak kupie z nowego zrodla to moze poszybowac cukier do 140. Nie martw sie i probuj, te cukry chyba az tak Ci nie przekraczaja???? A jak bedzie zle i zaproponuja Ci insu to nie bron sie, ja odetchnelam dopiero po paru wstrzyknieciach.
    No właśnie. Ja za to mam problem z nabiałem i to w każdej postaci. Buraki, ziemniaki i pomidory też. W najmniejszych ilościach nawet. Tyle wiem po tygodniu prób i błędów. Czasem skaczą strasznie, nawet do 154 :(

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, miłej środy. Widzę, że pisaliście o problemach jelitowych... Ja pije na czczo wodę z miodem albo kubek maślanki. i pomaga, bo już miałąm takie zaparcia, że zyc sie nie dało... I jak sobie zbytnio pofolguje z jedzeniem to łykam espumisan.

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagM wrote:
    No właśnie. Ja za to mam problem z nabiałem i to w każdej postaci. Buraki, ziemniaki i pomidory też. W najmniejszych ilościach nawet. Tyle wiem po tygodniu prób i błędów. Czasem skaczą strasznie, nawet do 154 :(

A kiedy jadasz nabial? Rano jeat niewskazany. Buraki i ziemniaki podnasza bardzo cukier. Sprobuj kiszonek: kapusty i ogorkow one dzialaja cuda. Polexam ryz pelnozuaenisty uncle bens gotuje sie do 15 min i jest pyszny. I jajka dzialaja cuda. Jajecznica i na twardo. Ja np wiem ze moge jesc majonez kielecki (troszke).

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Czy mógł by mnie ktoś dopisać do listy? Bo nie wiem gdzie jej szukać. Termin mam na 29 czerwca na samym koniuszku listy:)
    Dopisałam Cię do listy :D

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Cześć dziewczyny, miłej środy. Widzę, że pisaliście o problemach jelitowych... Ja pije na czczo wodę z miodem albo kubek maślanki. i pomaga, bo już miałąm takie zaparcia, że zyc sie nie dało... I jak sobie zbytnio pofolguje z jedzeniem to łykam espumisan.
    Jesteś z nami :D już zaczęłam się martwić...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wiem, że nie każda ma czas na forum i dlatego wklejam listę z naszej tabelki, trochę się martwię o dziewczyny. Proszę te mamusie, które nie widzą się na tej liście, żeby dały znać, to od razu dopiszę i totoja wrzuci na pierwszą stronkę.

Jeśli dziewczyny podczytują nasz wątek, to proszę, żeby chociaż się odezwały i napisały, że wszystko u nich ok.

Bardzo dużo z nas zniknęło :(

Część jest na zamkniętym forum, niestety nie mam już do niego dostępu i nawet nie wiem które się odzywają :(

Wrzucam ten post na kilka dni, żeby dziewczyny mogły go przeczytać, później go usunę, żeby nie zaśmiecać, więc proszę nie kopiujcie go :)

1. grzeszna24
    2. Karolina :*
    3. sylwia1985
    4. totoja
    5. MarliOne
    6. tutusia
    7. Megi_Ka
    8. Madziątko
    9. alijas1
    10. 19Biedroneczka91
    11. Fiona88
    12. I.Ana.I
    13. Gosiak86
    14. Nisia2901
    15. Freska
    16. Emma33
    17. Tchibo
    18. Ezia90
    19. EM89
    20. dzatina89
    21. Milk@
    22. :oniqa
    23. zwm
    24. Piegus
    25. małaMyszka
    26. belldandy
    27. Paulina_90
    28. Sulimirka
    29. Sowaa
    30. Olcc.
    31. pannaaga
    32. Malinkaa
    33. marutka
    34. Niczkka
    35. Merida86
    36. Ines
    37. syringe
    38. SusannaDean
    39. Miuczek
    40. Tinaa2015
    41. Modraszek
    42. LaRa
    43. Adry
    44. ataeb
    45. Mamuśka2017
    46. Anaitat
    47. Magda24
    48. kotsi
    49. pingui
    50. makatka
    51. Pianistka
    52. Caroina
    53. Natusia_mamusia
    54. renc
    55. annamaria83
    56. blondas_
    57. Mandarynka2016
    58. Aga_502
    59. wania
    60. Szaron
    61. Madzialenaa
    62. VillemoVilo
    63. Indepedent
    64. Marilyn27
    65. Caro
    66. Niki69
    67. Magg_ie
    68. kania901
    69. małamigotka
    70. Paula_29
    71. hakorośl
    72. Asikk
    73. Lili777
    74. 100noga
    75. Oluniaaaa
    76. andziaaa
    77. melmarmis
    78. misia987
    79. lila26
    80. motylek05
    81. agnes25
    82. Zoja
    83. Liliaczerwcowa
    84. ŚwinkaMinka
    85. avera27 (tp 01.06.2017)
    86. AgaSY (tp. 10.06.2017)
    87. Marisa (tp 18.06.2017)
    88..kropka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 17:03

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:31

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa zapomniałam :D Witam się w 15 tygodniu :D kiedy to zleciało?

Megi_Ka, Marutka, Merida86 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ