Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nie dzwonili dzis. Była kolezanka i zajęła moją głowę od złych myśli. Za to noc miałam kiepską 100 myśli na sekundę i dzis miałam cały dzień ból głowy ehh. Jutro rano jadę na 9 rano na pobranie krwi do tsh i ft3 i ft4 to wskaźniki hormonów tarczycy. Kontrola jak co miesiąc. Dzięki, ze o mnie pamiętacie ❤❤❤
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Mam pytanie do was, która w obecnej bądź poprzadkich ciazach miała problemy z zaparciami i wypróżnieniami? Ja musze z tym walczyć ale póki co naturalne sposoby kiepsko działają a do tego stopnia mam problem ze wypełnione jelita przyslaniaja dziecko i był problem żeby dobrze dzidziusia zbadać na USG prenatalnym.
Może wy podsuniecie mi jakiś sposób który zadziałaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 20:45
-
nick nieaktualnyPoza tym czuje się rewelacyjnie, dzisiaj miałam jakiś słaby dzień ale takie dni zdarzają się niezwykle rzadko.
Badania prenatalne wyszły nam prawidłowe, prawdopodobieństwo chrob genetycznych niskie, serduszko zdrowe więc ostatecznie po tym USG, zrezygnowalismy że testu PAPPA
Słabo się udziela bo sporo pracuje, ale staram się w miarę możliwości czytać was na bieżąco -
Liliaczerwcowa wrote:Magm a jak u Ciebie objawiła się cukrzyca w ciąży? Jak się czujesz?
Nie miałam żadnych objawów cukrzycy i w pierwszej ciąży też jej nie miałam. Dopiero teraz.
Czuję się dobrze, chociaż te wyniki ponad normę mnie dobijająLiliaczerwcowa wrote:Z tego co widzę masz termin tak jak ja na 29 czerwca:)?Totoja wrote:Magm wiem co czujesz. Ja np wstrzykuje sie o 23 a o 21 to juz marze o lozku. I tak dziala z budzikiem calymi dniami, o ile w tamtej ciazy to przezywalam to teraz wiedzialam na co sie.pisze i ze cukrzyca bedzie.
U mnie to początek, ale do wizyty już niedaleko, a ja w lesie jestem. Choćbym nie wiem jak ułożyła posiłki, to i tak mam coś w każdym dniu ponad normę -
MagM niestety to bylo najgorsze, ze2 takie same posilki i roznica kolosalna w cukrach. Ja mam problem glownie z pieczywem, musze pilnowac gdzie kupije np grahamki bo jak kupie z nowego zrodla to moze poszybowac cukier do 140. Nie martw sie i probuj, te cukry chyba az tak Ci nie przekraczaja???? A jak bedzie zle i zaproponuja Ci insu to nie bron sie, ja odetchnelam dopiero po paru wstrzyknieciach.
Marisa, I.Ana.I lubią tę wiadomość
-
Niczkka wrote:Hej dziewczyny
Mam pytanie do was, która w obecnej bądź poprzadkich ciazach miała problemy z zaparciami i wypróżnieniami? Ja musze z tym walczyć ale póki co naturalne sposoby kiepsko działają a do tego stopnia mam problem ze wypełnione jelita przyslaniaja dziecko i był problem żeby dobrze dzidziusia zbadać na USG prenatalnym.
Może wy podsuniecie mi jakiś sposób który zadziała
-
nick nieaktualny
-
Na jelita polecam codziennie jesc suszone sliwki na mnie dzialaly idealnie w 1 ciazy teraz na razie problemów nie mam. Jadlam 4 sliwki suszone plus zurawine na pecherz.
Kawcia z mlekiem po śniadaniu tez dziala.
Aha dziewczyny czasem mowia o tym zeby te sliwki zalac na wieczór woda i rano pic ten sok ze sliwkami. Podobno super dziala. Mi wstarczalo normalne jedzenie sliwek. Aha i warto naczczo przed jedzeniem wypic szklankę wody z sokiem z cytrynyalbo samej wody. Ja lykam eutyrox wiec i tak to robie ale podobno poprawia to przesuwanie treści pokarmowych w jelitkach
-
Niczkka, ja jestem przewlekle chora na jelita, mam chorobę Crohna i problem jest mi znany. Lekarz mi zalecił doraźne picie syropy Lactuloza, jest bezpieczny w ciąży i mi się sprawdza. Piję go regularnie, bo przy braniu żelaza jest jeszcze gorzej. -
http://www.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/zaparcia-w-ciazy-10-sposobow-na-zatwardzenie-w-ciazy,538_4644.html
zmiana diety, suszone śliwki, błonnik, dużo wody, aktywność fizyczna, ewentualnie Lactulosa z apteki bezpieczna dla kobiet w ciąży -
Marisa wrote:C
Mam nadzieje ze jutro wroce po prenatalnych tak samo szczesliwa jak ty:)
Ja też marzę o takim pięknym wyniku naszych piątkowych badań
Bardzo bym chciała napisać takie same zdanie jak wrócę w piątek do domu
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt.
.
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
Totoja wrote:MagM niestety to bylo najgorsze, ze2 takie same posilki i roznica kolosalna w cukrach. Ja mam problem glownie z pieczywem, musze pilnowac gdzie kupije np grahamki bo jak kupie z nowego zrodla to moze poszybowac cukier do 140. Nie martw sie i probuj, te cukry chyba az tak Ci nie przekraczaja???? A jak bedzie zle i zaproponuja Ci insu to nie bron sie, ja odetchnelam dopiero po paru wstrzyknieciach.
-
Cześć dziewczyny, miłej środy. Widzę, że pisaliście o problemach jelitowych... Ja pije na czczo wodę z miodem albo kubek maślanki. i pomaga, bo już miałąm takie zaparcia, że zyc sie nie dało... I jak sobie zbytnio pofolguje z jedzeniem to łykam espumisan.
MagM wrote:No właśnie. Ja za to mam problem z nabiałem i to w każdej postaci. Buraki, ziemniaki i pomidory też. W najmniejszych ilościach nawet. Tyle wiem po tygodniu prób i błędów. Czasem skaczą strasznie, nawet do 154
A kiedy jadasz nabial? Rano jeat niewskazany. Buraki i ziemniaki podnasza bardzo cukier. Sprobuj kiszonek: kapusty i ogorkow one dzialaja cuda. Polexam ryz pelnozuaenisty uncle bens gotuje sie do 15 min i jest pyszny. I jajka dzialaja cuda. Jajecznica i na twardo. Ja np wiem ze moge jesc majonez kielecki (troszke).
-
Liliaczerwcowa wrote:Czy mógł by mnie ktoś dopisać do listy? Bo nie wiem gdzie jej szukać. Termin mam na 29 czerwca na samym koniuszku listy:)
-
19Biedroneczka91 wrote:Cześć dziewczyny, miłej środy. Widzę, że pisaliście o problemach jelitowych... Ja pije na czczo wodę z miodem albo kubek maślanki. i pomaga, bo już miałąm takie zaparcia, że zyc sie nie dało... I jak sobie zbytnio pofolguje z jedzeniem to łykam espumisan.
już zaczęłam się martwić...
-
Kochane wiem, że nie każda ma czas na forum i dlatego wklejam listę z naszej tabelki, trochę się martwię o dziewczyny. Proszę te mamusie, które nie widzą się na tej liście, żeby dały znać, to od razu dopiszę i totoja wrzuci na pierwszą stronkę.
Jeśli dziewczyny podczytują nasz wątek, to proszę, żeby chociaż się odezwały i napisały, że wszystko u nich ok.
Bardzo dużo z nas zniknęło
Część jest na zamkniętym forum, niestety nie mam już do niego dostępu i nawet nie wiem które się odzywają
Wrzucam ten post na kilka dni, żeby dziewczyny mogły go przeczytać, później go usunę, żeby nie zaśmiecać, więc proszę nie kopiujcie go
1. grzeszna24
2. Karolina :*
3. sylwia1985
4. totoja
5. MarliOne
6. tutusia
7. Megi_Ka
8. Madziątko
9. alijas1
10. 19Biedroneczka91
11. Fiona88
12. I.Ana.I