X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Freska Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Adry :) ładne zdjęcie

Adry lubi tę wiadomość

p19u9jcg3k1skenj.png
  • syringe Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    szczęśliwa, najszczęśliwsza na świecie, więcej słów nie trzeba :)

IMG_20161205_210140_HDR_1480968120097.jpg

prenatalne wyszły bardzo dobrze, ryzyka niskie. serce rośnie
    U nas usg też wyszło dobrze :-) zdjęcia niestety nie mam ale mam za to płytkę z nagraniem :-) no i najprawdopodobniej będziemy mieli córeczkę :-)

Adry, VillemoVilo, małaMyszka, .kropka., Merida86, annamaria83 lubią tę wiadomość

3jgxs65g2m6wfiut.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida86 wrote:
    Totoja, nie słyszałam jeszcze żeby 8h po cc ktoś śmigał po oddziale- niezła z Ciebie AGENTKA ;P
    Najczęściej po 12h jest 1 pionizacja i wyjście z asystą do łazienki... Tylko pozazdrościć takiego mocnego organizmu!

Życie zweryfikuje w jaki sposób nastąpi u nas wszystkich rozwiązanie, oby szczęśliwie bez względu na to czy SN czy CC.

Nie mtsl sobie ze biegalam tam ;-) u nas stawiaja po 8h ( zalezy od szpitala z tego co czytam) i kaza wziac prysznic. Jasne maz ze.mna byl w lazience ale raczej asekuracyjnie. A potem rowniez z mezem robilam sobie spacer spokojny po oddziale ;-) Kiedys czytalam wlasnie, ze to pomaga w dojsciu do siebie wiec sie tego uczepilam.
    Ale chyba juz taka jestem bo pamiwram 1 cc jak juz sie obudzilam i laski obok na pooperacyjnej marudzily, ze boli. Wtedy pielegniarka wskazala na mnie i powiedziala, ze mnie to ma prawo bolec (bo bylam po ogolnym wiec zadne znieczulenie nie schodzilo etapowo) a nawet slowa nie powiedzialam. Fakt wtedy poczulam, ze rzeczywiscie boli hehe

No i nie wiem jak to bedzie ale kazda ciaza to juz teraz dla mnie ryzyko: cukrzyca, nadcisnienie. Mysle na podwiazaniem sie, ale w Polsce tylko ze wskazan medycznych wiec zobacze co.lekarz powie.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

U mnie pionizacja była tez szybko, cc ok 9:00 a o 17 juz byłam podnoszona do łazienki. Oczywiście z położna. Pomogła mi sie wykapać, przebrać itp
    Fakt, ze najgorszy ból to ból przy podnoszeniu z łka, i uczucie jakby wszystko miało sie rozerwać, ale wiadomo, nic sie ńie rozerwie. Wg mnie tez szybko doszłam do siebie.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznać się która była niegrzeczna????

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam niegrzeczna bo mikołaj o mnie zapomniał ;) A tak szczerze to w tym roku jakoś odpuściliśmy sobie Mikołajki normalnie to na pewno bym latała i szukała super prezentu dla mojego partnera bo uwielbiam takie rzeczy ale ostatni tydzień byłam mega chora i prezenty to była ostatnia rzecz o której mogłam myśleć...;) ale Miłe zaskoczenie kilka dni przed mikołajkami dostałam paczkę z książką byłam mega zdziwiona bo nic nie zamawiałam okazało się że moja przyjaciółka Zamówiłam mi książkę na czas ciąży "ciężarówką przez 9 miesięcy" ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Freska Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 też chyba kupię tą książkę. Podobno bardzo fajna.

p19u9jcg3k1skenj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zamówiłam sobie pod choinkę od siostry "Mamo tato co ty na to? cz.1"
    polecił mi kolega - świeżo upieczony ojciec. I jest wraz z płytą z filmikami do oglądania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 11:24

Merida86 lubi tę wiadomość

• Totoja Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Przyznać się która była niegrzeczna????

Napisalam Ci priv ;-)

Liliaczerwcowa lubi tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freska wrote:
    Niki69 też chyba kupię tą książkę. Podobno bardzo fajna.
    Ja dopiero mam zamiar wziąć się za czytanie ale z opinii rzeczywiście wynika że to fajna książka Oczywiście dlatego że jest tak humorystycznie napisana ;)

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    a ja zamówiłam sobie pod choinkę od siostry "Mamo tato co ty na to? cz.1"
    polecił mi kolega - świeżo upieczony ojciec. I jest wraz z płytą z filmikami do oglądania :)
    O to też może być fajna książka a do tego dodatkowo filmiki super sprawa

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

U nas Mikołaj tez był:)
    Dziś poinformowalismy całą rodzinkę że czekamy na kolejnego maluszka.Wysłaliśmy zdjęcia 3 par małych bucikow z prezentami;)

Co do porodu to obie córki rodziłam SN nie będę wchodzić w szczegóły...ale tym razem prawdopodobnie mam wskazania i chce mieć CC.
    Mam pytanie czy któraś z was często boli głowa ?
    i czy któraś z Was miała może w poprzedniej ciąży cukrzycę ciążowa lub ma podejrzenia w obecnej?
    Życzę Wszystkim Miłego dnia.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewam częste bóle głowy.
    A ostatnio także krzyża...:/ co jest rzeczą dziwna bo to chyba za wcześnie.. Poza tym to nie są bóle mocne tylko czuje takie jakby zastanie i po dłuższym siedzeniu na tyłku czy lezeniu jak wstaje to się nie mogę rozorostowac i bardzo delikatnie mnie wtedy pobolewa ale jak jak poruszam to przechodzi. Dziwi mnie to bo codziennie mam ruch. Umiarkowany ruch

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam, że ból pleców pojawia się dlatego, że postawa kobiety ciężarnej się zmienia

tak jak pisałam wcześniej, mnie krzyż łupał już od jakiegoś czasu, staram się 2-3 razy w tygodniu bywać na basenie, pomogło i zapomniałam co to ból pleców (oby jak najdłużej) :)

głowa boli mnie sporadycznie (na szczęście)

• Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niestety ta nieszczęsna głowa boli codziennie, nie jakoś mocno ale cały czas czuje ucisk i taką ciężkośc.
    Tak sobie myślę że zdrowie mi sie tak sypie w tej ciazy bo może organizm jest zmęczony 3 ciążą rok po roku..w poprzednich ciazach czułam się naprawdę dobrze no może w drugiej wiecej przytylam i spuchlam może też dlatego że rodziłam w lipcu w 40 stopniowym upale, teraz to nie wiem ci się porobiło.
    A wy dziewczyny wielorodki jak znosicie kolejna ciążę ?Oczywiście zdaję sobie sprawę że i pierwszą ciążę można przechodzić fatalnie.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wszystko wszystkim ale ze już się zmienia postawa???:D Jezuniu to co będzie w ciąży zaawansowanej?:) się nie rusze

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia ja tam nie wiem, tak mi się gdzieś rzuciła taka informacja w oczy hehe :)
    ale fakt, jak boli już teraz to znak że jak się nic z tym nie zrobi to będzie tylko gorzej..

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie strasz!:P zdaje sobie z tego sprawę ale chodzi o to ze to nie jest ból tylko takie dziwne uczucie w krzyzach jakbym była zastana jak stara babcia. Objawia mi się tylko wieczorami po całym dniu na nogach

• She86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja rodziłam sn, od przyjazdu do szpitala mineły dwie godziny i już byłam po porodzie, w domu od godz czułam skurcze. Jednak poród był dość gwałtowny, mialam bole krzyzowe, nie zdążyli podać znieczulenia. Niestety pękłam i mnie nacinali :( Miałam 8 szwów na zewnątrz. Dodatkowo łożysko nie wyszło całe wiec mnie usypiali i na szczescie szyli jak byłam nieświadoma. Wstałam dopiero 15 h po porodzie, przez 2 tygodnie nie mogłam normalnie chodzić i siedzieć na dupie. Pierwsze co mowiłam to że załowałam że nie miałam cesarki. Oczywiscie mój przypadek nie jest wcale jakiś drastyczny :) Mialam zdecydowanie gorsze porody sn w rodzinie i wsród znajomych. Mimo wszystko teraz pewnie tez urodze sn, mam tylko nadzieje, że aż tak nie popękam

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie krzyż boli, zwłaszcza gdy dłużej poleze w jednej pozycji, potem nie mogę chodzić.

Znów dopadła mnie jelitówką, brzuch straszńie boli i wymiotuje ;(
    Męża boli brzuch i ma biegunkę.
    Ania tez walczy z luźna kupka, jestem wykończona

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ