X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    I nie macie takiego wewnętrznego strachu, że raz rozcinany brzuch, czy rozcinana macica mogą po prostu pęknąć w trakcie ciąży? Takie myśli mnie w nocy nawiedziły, masakra :P. Mam nadzieję, że uda mi się urodzić SN :P
    AgaSY,
    koleżanka koleżanki urodziła 3 tyg temu syna SN pomimo, że 1 ciąża skończyła się CC (niecałe 2 lata temu).Lekarz ocenił, ze blizna jest za cienka i dawał jej 15% ze urodzi naturalnie. Uparła się i dała radę... Także widzisz, nawet w trakcie porodu i wielkiego ciśnienia nawet cienka blizna się nie rozeszła...
    Nie martw się, w ciąży nie ma takiej opcji ;)

LaRa, Lila trzymam kciuki za wasze dziewczyny- oby szybko przeszlo.

Syringe- nie stresuj się, w niczym to nie pomoże, myśl pozytywnie - jesteśmy z Tobą!!!

km5sdf9h28k60y12.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten suwaczek muszę usunąć. U mniej jest trochę inaczej. Bo termin porodu ma się nijak do ostatniej miesiączki bo ja miałam owulke w 20dc a te suwaczki wyliczaja wdlug "normalnych" wytycznych. Nie znalazłam takiego suwaczka który by sunal się zgodnie z moją innoscia he he :) ostatnio dopytalam położna u mojego giną jak mam sobie liczyć i mówiła że 5go będzie równe 13 a juto wchodzę na 14 tydzień.

201706107251.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    A ja 2 tygodnie przed terminem z OM mam komunię chrześniaka 200 km od domu :D. Pojadę z torbami i prezentami i nie zdziwię się, jak wrócę z dzieckiem pod pachą :D
    Kurde, mój chrzesniak też ma komunię w tym roku... fuck! Mam nadzieję, że na początku maja bo też mam do niego 200km.

AgaSY, tak się zastanawiam czy my nie jesteśmy bliźniaczkami... jak czytam Twoje wpisy to się mocno zastanawiam...
    -termin porodu z 1 dniem różnicy
    -jak pisałaś o swoim Mężu to jakbyś pisała o moim
    -obie mamy brzuszki, które lekarze nazwali wzdęciem
    -teraz jeszcze ta komunia...

Hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 13:19

km5sdf9h28k60y12.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie, bo jeśli 86 to Twój rocznik, to jestem od Ciebie 5 lat młodsza :P
    Jeszcze powiedz, że jesteś z Górnego Śląska? ;)

A mój mąż umył w sobotę wszystkie okna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 13:29

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida dobrze,że znajomej się udało.jednak trzeba brać pod uwagę że może macica pęknąć podczas porodu (po wcześniejszym cc) i jeśli pekarz oceniając stan powiedziałby mi,że nie ryzykowałby to bym się nie upierała.niestety dla matki jest to wtedy zagrożenie życia.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Mi lekarka po porodzie powiedziała,że mam rok nie zachodzić. Byłam na konsultacji u gina który prowadził mi ciąże (b.dobry specjalista) jakoś 7 miesięcy po porodzie.zerknął że z blizną wszystko ok,ale i tak zalecał jeszcze odczekać ze staraniami.żeby mój organizm za bardzo nie obciążać.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje, że załapię się na PSN, bo marzy mi się drugi berbeć i różnica między dziećmi 1,5 roku :)

z tego co piszecie, to po cesarce trzeba czekać dłużej a wracanie na kilka miesięcy do pracy żeby zaraz znowu zniknąć jest chyba bez sensu :)

AgaSY lubi tę wiadomość

• Merida86 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie... i jeszcze Ci wiek wypomni... co za mała wredota :p hehe

Miałam na myśli bardziej bliźniaka mentalnego :)

Śląsk się zgadza, ale Dolny ;)

A mój lazienke ogarnął i pojechał oglądać motor- chce niebawem zmienić...

małaMyszka lubi tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. Mam dokładnie to samo myślenie :)

Merida86 możesz być moją wirtualną starszą siostrą ;). Nie chce Bandita N600? Mój sprzedaje :P

Merida86 lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Freska Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo bym chciała urodzić SN, właśnie ze względu na to, że szybko chcę mieć kolejne dziecko a po cesarce trzeba dłużej czekać. Chcieć a móc to dwie różne sprawy i porodu sobie zaplanować nie mogę, będzie co ma być. Dopiero 14 tydzień a ja już bym chciała żeby dziecko było z nami;) Jestem niecierpliwa, zobaczymy jak się będzie dłużyć na końcówce.

A wy dziewczyny jakieś preferencje odnośnie porodu? Są jakieś zwolenniczki cc lub porodu sn czy to jeszcze zbyt odległy temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 14:00

.kropka. lubi tę wiadomość

p19u9jcg3k1skenj.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała sn, najlepiej bez znieczulenia, na samym gazie :P ale pewnie czym bliżej porodu tym bardziej będę się bała i będę prosiła o wszystko co tylko możliwe żeby tylko nie bolało :D
    Zastanawiam się nad porodem w wodzie, ale nie wiem czy będę mogła bo mam problemy skórne.

9f7janlii84l7liv.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cc. Juz 3. Pierwsza nagla, o drugiej myslalam i myslalam a 3 bedzie bo minelo za malo czasu na sn

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freska wrote:
    A wy dziewczyny jakieś preferencje odnośnie porodu? Są jakieś zwolenniczki cc lub porodu sn czy to jeszcze zbyt odległy temat?
    Tak, ja cc, zdecydowanie.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowanie wolałabym SN. Jestem z wykształcenia fizjoterapeutą (po AWF-ie) i na operację bez wyraźnych wskazań na pewno się nie zdecyduję ...
    Po 2 tyg. praktyk na Oddziale Gin.-Poł. przekonałam się naocznie jak dochodzi się do sił po obydwu rozwiązaniach...
    Oczywiście każdy organizm jest inny, ale oprócz wyjątków po cc jest ciężko, w końcu to operacja, nie drobny zabieg...

km5sdf9h28k60y12.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida zgadzam sie ze cc to jednak powazna operacja. Sama jednak mam bardzo zle wspomnienia z 1 porodu ktory po 12h zakonczyl sie cc.Okazuje sie, ze moja szyjka jest z tych mega dlugich i samo jej zgladzenie to katorga.
    Po 1 i 2 cc doszlam do siebie w sumie odrazu, po 8h bralam prysznic i chodzilam po oddziale (oczywiscie tyle ile miala sil). I tu rzeczywisvie zalezy od organizmu bo np moja bratowala 2 tyg po cc umierala jeszcze i nie mogla chodzic. No i troche zazdroszcze twgo momentu jak maluch pojawia sie i jest kladziony na brzuch matce a tatus przecina pepowine.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!
    Zapraszam Was do skorzystania z mikołajkowej promocji w naszym sklepie z odzieżą i akcesoriami dla maluszków :)
    Dziś i jutro dostawa tylko 2,99zł! Niezależnie od kwoty zamówienia :) Zapraszamy na strone :)

www.babelu.pl

zostawcie też prosze lajki na fb ;)

https://www.facebook.com/babelusklep/?ref=aymt_homepage_panel

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!Czy mogę do was dołączyć?
    Bede mama po raz trzeci.
    Termin na 29 czerwca.
    Pozdrawiam ciepło!

annamaria83, Merida86, Marutka, małaMyszka, małamigotka, Marisa lubią tę wiadomość

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Cześć dziewczyny!Czy mogę do was dołączyć?
    Bede mama po raz trzeci.
    Termin na 29 czerwca.
    Pozdrawiam ciepło!

Witamy. To tak jak ja. W jakim wieku masz pociechy?

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córki w wieku 1,5 i 3 latka.Jest co robić :)
    Niestety ta ciążę w przeciwieństwie do poprzednich znoszę fatalnie,mam nadzieję że to szybko minie.
    Widzę że duży ruch u was na forum :)
    Jak tylko znajdę chwilę postaram się wszystko nadrobić.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na jakieś 90 % będę miała CC Poprzednia ciąża zakończyła się CC, a że było ono bardzo ciężkie (trudne) technicznie mam zapowiedziane że każda kolejna ciąża będzie zakończona CC Choć nie ukrywam, że też bym chciała poczuć maleństwo zaraz po urodzenia i być przy tym ważnym momencie razem z mężem.

Z dochodzenie do siebie po CC jest różnie. Ja zabieg miałam o godz 12 (w południe),a o godz 6 rano następnego dnia już wstałam i poszłam do toalety (choć było ciężko podnieść się z łóżka i poruszać się). No i 1 tydzień ze szwami jest ciężki a potem jak już mi je ściągneli to jak nowo narodzona :)

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Merida zgadzam sie ze cc to jednak powazna operacja. Sama jednak mam bardzo zle wspomnienia z 1 porodu ktory po 12h zakonczyl sie cc.Okazuje sie, ze moja szyjka jest z tych mega dlugich i samo jej zgladzenie to katorga.
    Po 1 i 2 cc doszlam do siebie w sumie odrazu, po 8h bralam prysznic i chodzilam po oddziale (oczywiscie tyle ile miala sil). I tu rzeczywisvie zalezy od organizmu bo np moja bratowala 2 tyg po cc umierala jeszcze i nie mogla chodzic. No i troche zazdroszcze twgo momentu jak maluch pojawia sie i jest kladziony na brzuch matce a tatus przecina pepowine.
    Totoja, nie słyszałam jeszcze żeby 8h po cc ktoś śmigał po oddziale- niezła z Ciebie AGENTKA ;P
    Najczęściej po 12h jest 1 pionizacja i wyjście z asystą do łazienki... Tylko pozazdrościć takiego mocnego organizmu!

Życie zweryfikuje w jaki sposób nastąpi u nas wszystkich rozwiązanie, oby szczęśliwie bez względu na to czy SN czy CC.

km5sdf9h28k60y12.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ