Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No, w poprzedniej ciąży juz wiedziałam, ze na 80% dziewczynka, a teraz podobno bardzo sie ukryło, powiedziała ze to maluszek i nie szło wszystkiego sprawdzić, usg było przez brzuch i dodatkowo dowcipnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 13:33
-
jestem i ja
podczytuję Was codziennie w pracy przez te 8 godzin, a jak mam coś już do napisania to zawsze coś wypadniea po powrocie do domku drzemanie i odpoczynek.
My prenatalne mamy w poniedziałek na 16:40, po wizycie napiszę co i jak.
co do zaparć na początku miałam okropne aż lekarz zalecił na pierwszą dawkę 2 tabletki espumisanu ale zauważyłam u siebie, że po mleku i nabiale się nasilająstaram się bardzo dużo pić w ciągu dnia herbatka z domowym musem malinowym czasami woda z cytryną a i przerzuciłam się na pieczywo ciemne
-
Cześć dziewczyny
Podczytuję Was codziennie, ale nie wypowiadam się, bo wiele rzeczy nie wiem, albo mnie nie dotyczą
Wszystko u mnie w porządku, zaczęłam 16tc - brzuszek fajnie widocznyMysza możesz zobaczyć na fb
Cieszę się z waszych udanych wizyt i klikam lubię
Co do Lewandowskich to tak jak pisze Biedronka będą się rozpływać nimi aż do porodu. Sposób na powiedzenie światu o dobrej nowinie fajny, ale ja bym tak nie chciała
Miłego dnia ! :* -
Hey. Kilka dni nie zaglądałam do was z braku czasu mimo iż jestem na l4. Wczoraj mieliśmy wizytę, maluszek machal rączkami i nóżkami, wiercil soe ze lekarz nie mogl malucha zmierzyć. Za tydz prenatalne 13.12 doczekać sie nie mogę.
A co u was , jak sie czujecie? Kto czeka jeszcze na prenatalne?
Ja sie nawet nieźle czuje, czasem bol głowy dokucza i zgaga.
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Hey. Kilka dni nie zaglądałam do was z braku czasu mimo iż jestem na l4. Wczoraj mieliśmy wizytę, maluszek machal rączkami i nóżkami, wiercil soe ze lekarz nie mogl malucha zmierzyć. Za tydz prenatalne 13.12 doczekać sie nie mogę.
A co u was , jak sie czujecie? Kto czeka jeszcze na prenatalne?
Ja sie nawet nieźle czuje, czasem bol głowy dokucza i zgaga.
No dokładnie, będą się nad nimi rozplywac do porodu a to że jak Ania kwitnąco wygląda,a jak Roberta rozpiera duma, jak będzie dedykowal.każdego gola dziecku, jakie ono będzie piękne oh ah eh...niczym dziecko królewskie. A to tylko ludzie tacy jak my. W niczym nie lepsi w niczym nie gorsi. Ale jakby nie było życzę zdrowia dla małego Lewego:)
grzeszna24 lubi tę wiadomość
-
Hej! Ja też tu zagladam. Staram sie byc i tu i na forum zamkniętym ale to jest dla mnie nie do ogarniecia pomimo ze siedze w domu.. z tel nie ma szans a laptop nie jest cały czas włączony więc zaglądam z doskoku, a tak z doskoku to ciężko sie wbić w temat.
U nas wszystko ok, tydzień temu byliśmy na prenatalnych, wszystkie pomiary w normie, szyjka 52mm i pan doktor stwierdził ze juz nic złego nie powinno sie dziać (i mam nadzieję ze tak będzie). Termin z USG pokrywa się z wyliczeniami według owulacji i póki co mamy tendencje na Dziewczynkę. 20.12 kolejna wizyta zobaczymy czy tendencja się utrzyma
AAaaa mnie też nie ma na liscie, tp 13.06 -
Magg_ie wrote:Hej dziewczyny, ja nadal jestem, lecz z tym odzywaniem to roznie bywa
Wczoraj byla wizyta malenstwo 4,55cmtylko moje cisnienie troche podskoczylo...
Magg_ie lubi tę wiadomość
LaRa wrote:A te bukmacherki, ktore obstawiają czy chłopczyk czy dziewczynka? O losie!!!
ale niech zdrowo rośnie:)
Magg_ie wrote:Hej dziewczyny, ja nadal jestem, lecz z tym odzywaniem to roznie bywa
Wczoraj byla wizyta malenstwo 4,55cmtylko moje cisnienie troche podskoczylo...
U lekarza moje cisnienie tez skacze. Tylko, ze obie ciaze mialam na koncowce cisnieniowe wiec mierze od poczatku 3 razy dziennie. Jest narazie niskie i oby tak zostalo.
W ogole to mialam wczoraj wizyte u diabetologa i lekarka ma gabinet obok domu narodzin, a tam odglosy tych kruszynek, co chwile jakas mama szla z maluszkiem na badania a ja sie rozplywalam.
Jesli chodzi o Roberta L. To gratuluje mu i bylo do przewidzenia, ze tak to oglosza. I tak ile mogli na ogloszenie tego. A ta nagonka na nich to media nakrecaja, Lewandowski ma juz taki status, ze nie musi robic rozglosu wokol siebie.
-
Hejo ja tez tu zagladam ale teraz mam malp czasu bo Lenka mi sie pochorowala i jest tak zmierzla ze szkoda gadac...
Co do wysokiego cisnienia ja takie mialam pod koniec ciazy chyba w 36 tyg i lekarka skierowala mnie ma oddział , lezalam tam ponad tydzień tragedia !
Teraz tez mam wysokie ale to dlatego ze zawsze sie stresuje wizyta , lekarZem itp syndrom bialefo fartucha ale one mi nie wierza hahaha -
nick nieaktualny
-
jestem i ja
dawno mnie tu nie byłou nas wszystko ok, badania genetyczne super, II trymestr nadal z mdłościami i niestety w wymiotami... może za jakiś czas minie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 16:24
-
LILITH.P wrote:jestem i ja
dawno mnie tu nie byłou nas wszystko ok, badania genetyczne super, II trymestr nadal z mdłościami i niestety w wymiotami... może za jakiś czas minie
-
Hej dziewczyny,
Zadzwoniłam dzisiaj do invicty i Pani mi powiedziała ze wyniki testu zobaczę na wizycie u genetyka 14.12 . Zapytałam jej czy wyniki sa . Ona ze tak . Wiec mówię ze chce podjechać i pytam czy jest pappa czy tylko biochemia. Cos tam posprawdzała i mówi ze sa , ale czekają na moja wizytę 14.12 ; / . To jej mówię ze jak mam czekać do 14 do umrę no to łaskawie powiedziała ze moge przyjechać zobaczyć. Wyrwałam z pracy a jadę godzinę i 50 km, nie wiedząc czego sie spodziewać czy biochemii czy pappy . Jak weszłam okazało sie ze wyniki sa i pani mi je normalnie wyda a ja zdecyduje co dalej. I teraz dobra cześć żadnych podwyższonych statystyk wszystko w porządku trisomia 21 1/990 trisomia 13 1/20000 . Co za ulga jak zadzwoniłam do męża to sie popłakałam . Oczywiście nie szczelność jest ale to nic poważnego i nie muszę sie tym przejmować . W końcu mi odpuściło i znów moge sie cieszyć ciąża i brzuszkiem. Chodzę i sie uśmiecham . Cała moja bliska rodzina była powiadomiona bo w czwartek sie mocno rozkleiłam , juz obdWonieni. A genetyk odwołany nie ma sensu naciągać NFZ.Totoja, Marutka, ataeb, Merida86, 100noga, ines. lubią tę wiadomość
-
Hej!
Dziękuję za dopisanie do listy.
Mam dzisiaj kiepski dzień głową mi pęka od rana w dodatku cisnienie skacze pomimo brania leku na obniżenie, najgorsze jest to ze co pomiar to inny wynik, już nie wiem czym się sugerować. .Ach nie ma to jak pomarudzic. ..