X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100noga nie ma co za wcześnie peać,bo przestaną być pachnące i świeże

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka - ja już dzisiaj po prenatalnych. PAPP-A wyszła bardzo dobrze pomimo luteiny :-)

Groszka, małaMyszka, annamaria83, ataeb, LaRa, małamigotka lubią tę wiadomość

c55frjjgoufy31i7.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarła do mnie poducha-rogal z Motherhood. Pierwsza noc taka sobie, bo poducha jest jednak dość duża i wysoka, a ja jestem przyzwyczajona do spania niemal na płask, z poduszką typu naleśnik pod głową ;) więc trochę mi przeszkadza spanie z głową na tak dużej wysokości. Poza tym trochę oplątuje ciało, jakoś nie mogłam się z nią ułożyć :/ Ale mam nadzieję że się przyzwyczaję - pewnie przy większym brzuchu będzie lepiej.

Co do ruchów to mimo że to moje pierwsze dziecko i nie wiem co i jak powinno wyglądać, ale dałabym się pokroić że czułam niedawno takie dziwne łaskotanie od wewnątrz, pod pępkiem, coś czego nie czułam nigdy wczesniej - nie do porównania do bulgotania w jelitach czy innych kwestii żołądkowo-jelitowych ;)

tb7382c324e9cpbx.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie pochwalic :) Bylam dzis u położnej i endokrynologa i pielegniarki. Wszystko sama po Portugalsku!! Jestem z siebie dumna!!

Gratuluje dziewczynki udanych wizyt!!

małaMyszka, mala latynoska, Totoja, VillemoVilo, LaRa, Gracjanna, Sulimirka, ines. lubią tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Kiedy ktoś wizytuje? Ja za tydzień..
    Jak przygotowania świąteczne?
    Ja jeszcze nic nie mam zrobione, zaczynam odgruzowywac mieszkanie, do końca tygodnia chce wszystko posprzątać a w przyszłym tygodniu zabrać się za szykownie potraw,najwięcej czasu zejdzie na lepienie pierogow:)

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!!! Gratulacje!!!!

Musimy szybciutko zrobić listę, bo niedługo będzie wiadomo kto mieszka w naszych brzuszkach...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam ze niektore podejrzewacie juz odczuwanie maluszkow To jest moja druga ciaza i mam wrazenie ze od dwoch dni czuje nasze malenstwo Takie gilgotanie przy pepku,dziwne napiecie,jakby tworzyl sie babelek/ takie rozpychanie sie ponizej pepka i czuje go chwilke i zanika Odczuwam to glownie jak leze plackem na plecach

A co do tabletek przeszlam juz na Femibion Natal 2 plus, on juz jest z DHA Wczesniej lykalam 1- ke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 19:44

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    Kiedyś próbowałam się dopisać do tej listy w Excelu ale coś mi nie wychodziło więc dałam sobie spokój :-(

Ale chyba jestes na 1 stronie przeze mnie wpisana. I ina bedzie glowna.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Super!!! Gratulacje!!!!

Musimy szybciutko zrobić listę, bo niedługo będzie wiadomo kto mieszka w naszych brzuszkach...

Powiem Cibtak szczerze, ze ja juz nie wiem kto tu jest a kto nie. Zostawilam to w cholere bo znowu nie chve focha bo kogos skasowalam. A zdrugiej strony po co nam na liscie np Belldandy skoro od kilku tyg juz tu nie zaglada.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, a może przyjmijmy, że max 30 stron wstecz patrzymy kto jest i z tych użytkowników wyklaruje się sytuacja.
    Utworzy się wstępna lista, a jak ktoś się jeszcze odezwie, ze chce być dopisany bo np nie zaglądał 2-3 tyg z osobistych względów to się go dopisze i po świętach będzie już konkretna lista :)
    Taki mam pomysł, co Wy na to?

km5sdf9h28k60y12.png
  • Groszka Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida86 wrote:
    Słuchajcie, a może przyjmijmy, że max 30 stron wstecz patrzymy kto jest i z tych użytkowników wyklaruje się sytuacja.
    Utworzy się wstępna lista, a jak ktoś się jeszcze odezwie, ze chce być dopisany bo np nie zaglądał 2-3 tyg z osobistych względów to się go dopisze i po świętach będzie już konkretna lista :)
    Taki mam pomysł, co Wy na to?
    Strony tutaj rosną bardzo szybko, szkoda, żeby pominąć kogoś, kto np. tydzień nie miał możliwości wejść na forum... takim sposobem zostałam skasowana z tego prywatnego :) pracowałam i miałam ciężki tydzień.
    Totoja, w takim razie bardzo proszę wpisz mnie na 11 czerwca :)

Synek 17.06.2017r
    Maleństwo w drodze ❤
  • Groszka Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataeb wrote:
    A ja jutro mam wizytę u genetyka i odbieram wynik pappa.
    Powodzenia! Daj znać po wizycie. Trzymam kciuki!

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek 17.06.2017r
    Maleństwo w drodze ❤
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Powiem Cibtak szczerze, ze ja juz nie wiem kto tu jest a kto nie. Zostawilam to w cholere bo znowu nie chve focha bo kogos skasowalam. A zdrugiej strony po co nam na liscie np Belldandy skoro od kilku tyg juz tu nie zaglada.
    Zostawmy wszystko jak jest, bo dziewczyny na pewno będą chciały się pochwalić płcią, a w okolicach maja/czerwca pewnie napiszą, że jadą na porodówkę czy może urodziły.

Proszę zerknijcie tylko jeszcze na 440 stronę i od teraz biorę się za listę, także piszcie która jest, a której nie ma. Jak którejś nie ma to od razu napiszcie tp.
    Żeby nie cofać się po jednej stronie wrzucam link bezpośrednio na 440

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/czerwiec-2017,11090,440.html?sd=1

Będę przez najbliższy tydzień sprawdzać, dopisywać i pilnować także raz, raz mamuśki!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 21:42

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam konsultację ale już bez usg. To dopiero 28 grudnia mnie czeka. Jeszcze tyyyle czasu.

f2w3skjo22jnu1a7.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie - ostatnio odczuwam dziwne napięcia/kłucia w brzuchu po prawej stronie jak np gwałtownie wstanę, czy w ogóle - zmienię pozycję. Pewnie to normalne, ale mnie zastanawia o co może chodzić. Ogólnie brzuch wydaje mi się rosnąć z dnia na dzień, ale skóra nie jest napięta (jeszcze).

tb7382c324e9cpbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka ja też zostałam usunięta z tamtego forum :p ja mam usg za 8 dni:d może już będzie coś widać

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

razem z koleżanką założyłyśmy sklep z ubrankami i akcesoriami dla niemowląt ;)
    dajcie prosze lajka na fb ;)
    https://www.facebook.com/babelusklep/

mamy teraz darmowa dostawe od 80zl i prezent od 100zl - zapraszamy do zakupow ;)
    www.babelu.pl

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co w koncu stalo sie z tym pomyslem forum na fb?

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala latynoska wrote:
    Dziewczyny a co w koncu stalo sie z tym pomyslem forum na fb?

Jest. Dziala. Zapraszamy ;-) zapros malamyszke do przyjaciolwek to powie co i jak.
    Wrzucamy tam foty swoich duzych brzuchow itp

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Zostawmy wszystko jak jest, bo dziewczyny na pewno będą chciały się pochwalić płcią, a w okolicach maja/czerwca pewnie napiszą, że jadą na porodówkę czy może urodziły.

Proszę zerknijcie tylko jeszcze na 440 stronę i od teraz biorę się za listę, także piszcie która jest, a której nie ma. Jak którejś nie ma to od razu napiszcie tp.
    Żeby nie cofać się po jednej stronie wrzucam link bezpośrednio na 440

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/czerwiec-2017,11090,440.html?sd=1

Będę przez najbliższy tydzień sprawdzać, dopisywać i pilnować także raz, raz mamuśki!!!!

Lista z 1 strony jest przeze mnie biezaco dopisywana ( chyba ze kogos przegapilam bo nie bylo mnie na bbf). Mozna ja porownac z Twoja

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ