X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100noga nie ma co za wcześnie peać,bo przestaną być pachnące i świeże

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka - ja już dzisiaj po prenatalnych. PAPP-A wyszła bardzo dobrze pomimo luteiny :-)

Groszka, małaMyszka, annamaria83, ataeb, LaRa, małamigotka lubią tę wiadomość

c55frjjgoufy31i7.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarła do mnie poducha-rogal z Motherhood. Pierwsza noc taka sobie, bo poducha jest jednak dość duża i wysoka, a ja jestem przyzwyczajona do spania niemal na płask, z poduszką typu naleśnik pod głową ;) więc trochę mi przeszkadza spanie z głową na tak dużej wysokości. Poza tym trochę oplątuje ciało, jakoś nie mogłam się z nią ułożyć :/ Ale mam nadzieję że się przyzwyczaję - pewnie przy większym brzuchu będzie lepiej.

Co do ruchów to mimo że to moje pierwsze dziecko i nie wiem co i jak powinno wyglądać, ale dałabym się pokroić że czułam niedawno takie dziwne łaskotanie od wewnątrz, pod pępkiem, coś czego nie czułam nigdy wczesniej - nie do porównania do bulgotania w jelitach czy innych kwestii żołądkowo-jelitowych ;)

tb7382c324e9cpbx.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie pochwalic :) Bylam dzis u położnej i endokrynologa i pielegniarki. Wszystko sama po Portugalsku!! Jestem z siebie dumna!!

Gratuluje dziewczynki udanych wizyt!!

małaMyszka, mala latynoska, Totoja, VillemoVilo, LaRa, Gracjanna, Sulimirka, ines. lubią tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Kiedy ktoś wizytuje? Ja za tydzień..
    Jak przygotowania świąteczne?
    Ja jeszcze nic nie mam zrobione, zaczynam odgruzowywac mieszkanie, do końca tygodnia chce wszystko posprzątać a w przyszłym tygodniu zabrać się za szykownie potraw,najwięcej czasu zejdzie na lepienie pierogow:)

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!!! Gratulacje!!!!

Musimy szybciutko zrobić listę, bo niedługo będzie wiadomo kto mieszka w naszych brzuszkach...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam ze niektore podejrzewacie juz odczuwanie maluszkow To jest moja druga ciaza i mam wrazenie ze od dwoch dni czuje nasze malenstwo Takie gilgotanie przy pepku,dziwne napiecie,jakby tworzyl sie babelek/ takie rozpychanie sie ponizej pepka i czuje go chwilke i zanika Odczuwam to glownie jak leze plackem na plecach

A co do tabletek przeszlam juz na Femibion Natal 2 plus, on juz jest z DHA Wczesniej lykalam 1- ke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 19:44

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    Kiedyś próbowałam się dopisać do tej listy w Excelu ale coś mi nie wychodziło więc dałam sobie spokój :-(

Ale chyba jestes na 1 stronie przeze mnie wpisana. I ina bedzie glowna.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Super!!! Gratulacje!!!!

Musimy szybciutko zrobić listę, bo niedługo będzie wiadomo kto mieszka w naszych brzuszkach...

Powiem Cibtak szczerze, ze ja juz nie wiem kto tu jest a kto nie. Zostawilam to w cholere bo znowu nie chve focha bo kogos skasowalam. A zdrugiej strony po co nam na liscie np Belldandy skoro od kilku tyg juz tu nie zaglada.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, a może przyjmijmy, że max 30 stron wstecz patrzymy kto jest i z tych użytkowników wyklaruje się sytuacja.
    Utworzy się wstępna lista, a jak ktoś się jeszcze odezwie, ze chce być dopisany bo np nie zaglądał 2-3 tyg z osobistych względów to się go dopisze i po świętach będzie już konkretna lista :)
    Taki mam pomysł, co Wy na to?

km5sdf9h28k60y12.png
  • Groszka Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida86 wrote:
    Słuchajcie, a może przyjmijmy, że max 30 stron wstecz patrzymy kto jest i z tych użytkowników wyklaruje się sytuacja.
    Utworzy się wstępna lista, a jak ktoś się jeszcze odezwie, ze chce być dopisany bo np nie zaglądał 2-3 tyg z osobistych względów to się go dopisze i po świętach będzie już konkretna lista :)
    Taki mam pomysł, co Wy na to?
    Strony tutaj rosną bardzo szybko, szkoda, żeby pominąć kogoś, kto np. tydzień nie miał możliwości wejść na forum... takim sposobem zostałam skasowana z tego prywatnego :) pracowałam i miałam ciężki tydzień.
    Totoja, w takim razie bardzo proszę wpisz mnie na 11 czerwca :)

Synek 17.06.2017r
    Maleństwo w drodze ❤
  • Groszka Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataeb wrote:
    A ja jutro mam wizytę u genetyka i odbieram wynik pappa.
    Powodzenia! Daj znać po wizycie. Trzymam kciuki!

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek 17.06.2017r
    Maleństwo w drodze ❤
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Powiem Cibtak szczerze, ze ja juz nie wiem kto tu jest a kto nie. Zostawilam to w cholere bo znowu nie chve focha bo kogos skasowalam. A zdrugiej strony po co nam na liscie np Belldandy skoro od kilku tyg juz tu nie zaglada.
    Zostawmy wszystko jak jest, bo dziewczyny na pewno będą chciały się pochwalić płcią, a w okolicach maja/czerwca pewnie napiszą, że jadą na porodówkę czy może urodziły.

Proszę zerknijcie tylko jeszcze na 440 stronę i od teraz biorę się za listę, także piszcie która jest, a której nie ma. Jak którejś nie ma to od razu napiszcie tp.
    Żeby nie cofać się po jednej stronie wrzucam link bezpośrednio na 440

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/czerwiec-2017,11090,440.html?sd=1

Będę przez najbliższy tydzień sprawdzać, dopisywać i pilnować także raz, raz mamuśki!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 21:42

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam konsultację ale już bez usg. To dopiero 28 grudnia mnie czeka. Jeszcze tyyyle czasu.

f2w3skjo22jnu1a7.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie - ostatnio odczuwam dziwne napięcia/kłucia w brzuchu po prawej stronie jak np gwałtownie wstanę, czy w ogóle - zmienię pozycję. Pewnie to normalne, ale mnie zastanawia o co może chodzić. Ogólnie brzuch wydaje mi się rosnąć z dnia na dzień, ale skóra nie jest napięta (jeszcze).

tb7382c324e9cpbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka ja też zostałam usunięta z tamtego forum :p ja mam usg za 8 dni:d może już będzie coś widać

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

razem z koleżanką założyłyśmy sklep z ubrankami i akcesoriami dla niemowląt ;)
    dajcie prosze lajka na fb ;)
    https://www.facebook.com/babelusklep/

mamy teraz darmowa dostawe od 80zl i prezent od 100zl - zapraszamy do zakupow ;)
    www.babelu.pl

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co w koncu stalo sie z tym pomyslem forum na fb?

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala latynoska wrote:
    Dziewczyny a co w koncu stalo sie z tym pomyslem forum na fb?

Jest. Dziala. Zapraszamy ;-) zapros malamyszke do przyjaciolwek to powie co i jak.
    Wrzucamy tam foty swoich duzych brzuchow itp

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Zostawmy wszystko jak jest, bo dziewczyny na pewno będą chciały się pochwalić płcią, a w okolicach maja/czerwca pewnie napiszą, że jadą na porodówkę czy może urodziły.

Proszę zerknijcie tylko jeszcze na 440 stronę i od teraz biorę się za listę, także piszcie która jest, a której nie ma. Jak którejś nie ma to od razu napiszcie tp.
    Żeby nie cofać się po jednej stronie wrzucam link bezpośrednio na 440

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/czerwiec-2017,11090,440.html?sd=1

Będę przez najbliższy tydzień sprawdzać, dopisywać i pilnować także raz, raz mamuśki!!!!

Lista z 1 strony jest przeze mnie biezaco dopisywana ( chyba ze kogos przegapilam bo nie bylo mnie na bbf). Mozna ja porownac z Twoja

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ