X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane
    Mnie znowu glowa boli eh
    Masakra
    OdlicZanie do prenatalnych trwa
    Jeszcze 5 dni ! Ale szybko te 3tygodnie minely :)
    Powodzenia na wizytach
    Ide was poczytac

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o jelitówce, a ja już drugi raz siedzę... Ale to chyba bardziej po miksturze z rana na pusty żołądek, bo piję wodę z miodem i cytrynką, zaraz po tym siedziałam...

Miałam ochotę pojechać do rodziców, ale już mi przeszło...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ja ryżową dawałam z bebiko, bo tylko na to nie reagował. Po Babilonie spuchnięte usta jakby pszczoła go ukąsiła. Bałam się że wpadnie mi we wstrząs anafilaktyczny. Po serku waniliowym z biedronki zaczął kaszleć i się dusił, tak silna była reakcja.

Pojechałam na sor pediatryczny, ale było tyle ludzi, że spanikowałam i pobiegłam do moich chłopaków. Sprawdzili, osłuchali, saturacja w normie, poza mega katarem i gilami do pasa nic mu nie było.

Powiedzieli mi tylko, że to mi by się przydała piąchopiryna albo kop w dupe za taką akcję. Potem było już weselej, ale pierwszy raz tak spanikowałam

Ale mówisz o bebilonie pepti z apteki?My dostajemy na to mleko recepty i tylko po nim jest w miarę.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    Nie chce zapeszać ale mam wrażenie że chyba powoli odchodzą mi mdłości:D już kolejny dzień z rzędu wstaje i nic :D

A u mnie ciągle mdłości ,mam wrażenie ze jest coraz gorzej,nawet po samej herbacie gorzkiej wymiotuje :(

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    A u mnie ciągle mdłości ,mam wrażenie ze jest coraz gorzej,nawet po samej herbacie gorzkiej wymiotuje :(

Ja cały 11 tydzień mogłam jeść byle co bo i tak wymiotowałam, przed 11 tygodniem od 6 wyniotowalam tylko jak coś mi nie podpasowało i zawsze rano. A teraz mam prawie 13 tydzień i wydaje mi się dużo lepiej ;) chce do świąt już czuc się dobrze bo wyjeżdżam i nie chce czatować na wolna łazienkę przy tyłu ludziach w domu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 12:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuję jelitówek, mnie na szczęście póki co omijają choróbska. Przy takim odwodnieniu chyba dobrze pić elektrolity

do mnie dziś przyjechał kurier z łóżeczkiem (trochę szybciej niż się spodziewaliśmy, miał być w styczniu :D). Siedzę sobie od pół godziny i powoli skręcam :D

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, kropka, jaka Ty niecierpliwa jesteś.... Juz skręcasz? Kurzyć sie bedzie....

Na biegunki, wymioty i inne Jelitowki polecam enterol i orsalit. A do jedzenia gotowany ryż z tartym jabłkiem (opcjonalnie cynamon do smaku). Jakoś to mi w żołądku zostało.

Wyniki Pappa odebrał maz, zobaczę je ok 16, a na 17:15 wizyta u gin. Wkurzyli mnie, bo ani telefonu ani maila ani nic.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Nienawidzę bloku reklamowego przed świętami!!!!!
    Reklamy allegro i Tymbarka to koszmar!!!!! Siedzę i ryczę za każdym razem! Kolejne święta przeryczę heehehhehhe
    Ooo ktos kto czuje to co ja:) tez placze na tych reklamach. Maz sie smieje, bo sie na tych dwoch zawsze zawieszam, jak male dziecko, a pod koniec uśmiecham się ze szklistymi oczami:D

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    cześć, dziewczyny co ja przezyłam... dopadła mnie grypa żołądkowa, istna masakra. przeczyściło mnie z każdej strony. 2 dni wyjęte z życia, nie miałam nawet siły spojrzeć na ekran telefonu... wczoraj po południu zaczęłam coś przyjmować, teraz próbuje nadrobić płyny, żeby się nie odwodnić i nie zaszkodzić dzidzi. nikomu nie życzę...

później postaram się Was nadrobić, bo kompletnie nie wiem co się tutaj działo chyba od piątku.
    Ines kochana, bardzo wspolczuje... Mnie meczylo tylko jeden dzien, ale w polaczeniu z mdlosciami ciazowymi, to byla istna masakra, wiec nie zazdroszcze...

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka faktycznie wczesnie zaczelas...
    Nie wiem dlaczego ale jakos noe czuje ze jestem w ciazy... w pierwszej bylo takie podekscytowanie, czekalam na kazda wizyte u gina, odliczalam czas, sprawdzalam aplikacje... a teraz nienawidze swojego wygladu w lustrze, czuje sie jak slonica i pomimo zabobonow mowiacych ze dziewczynka odbiera urode, z cora moja skora lsnila, wygladalam naprawde dobrze, a teraz mam ciagle czerwone plamy na calej twarzy i tak jak zazwyczaj nie nakladalam makijarzu tak teraz czasem jak patrze w lustro to nawet po domu cos tam pomaluje bo nie da sie wytrzymac... i czuje sie winna ze tego podekscytowania nie ma... maz jest bardziek jak ja...

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :)
    Lara ma rację gotowany ryż działa zapierajaco. Z jabłkiem nigdy nie próbowałam ale sam ryż już ma taką właściwość.
    W pierwszej ciąży mogłam brać nifuroksazyt na takie paskudztwo.
    Trzymam kciuki za udane wizyty.
    Ja w sobie nie m życia ostatnio czytam ale nawet pisać mi się nie chce. Powoli prygotowujemy sir do swiat I jakos nic no sie nie chce.

201706107251.png
  • magdalennon Nowa

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, macie jakieś rady jak się zmusić do zdrowszego jedzenia? przed zajściem jadłam same warzywa i pełnoziarniste produkty, a odkąd jestem w ciąży tylko słodycze i fast foody, czuję się okropnie i boję się, że szkodzę naszej fasolce. co zrobić?

oar83e3k30326yz1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem, niecierpliwa jestem :D materaca nie zamawiałam, więc sama rama będzie się kurzyła :) Zamówiłam łóżeczko tak wcześnie, bo była promocja "do wyczerpania zapasów" - kupić łóżeczko za 200 a za 500zł jest różnica :D

mala latynoska ja też czuję się strasznie ociężała, do tego wychodzą mi pryszcze (z którymi wcześniej nie miałam problemu), włosy jakby bardziej się przetłuszczają. Ten kto powiedział, że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety powinien oberwać po głowie hehe :D Ale chyba dlatego, że jest to nasze pierwsze bobo, to podekscytowanie wygrywa :)

LaRa trzymam kciuki za wyniki :)

magdalennon złotej rady chyba niestety nie ma. Mnie od słodkiego odrzuca jakoś, za to mam ogromną ochotę na bigos i na ostre :D Staram się w siebie wciskać trochę zdrowych rzeczy, ale na fast food też mam chętkę. Raz nie zawsze :D

• Marutka Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalennon robie niestety dolladnie to samo :(

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    Nie chce zapeszać ale mam wrażenie że chyba powoli odchodzą mi mdłości:D już kolejny dzień z rzędu wstaje i nic :D
    A u mnie powróciły... Myślę, że to raczej od tego paskudnego kataru, ale jednak...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Ale mówisz o bebilonie pepti z apteki?My dostajemy na to mleko recepty i tylko po nim jest w miarę.
    Nieee kupiłam na próbę saszetkę w Rossmanie

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy ze spaceru, prawie 2 godziny byliśmy, a ten mój dziamdziak ani minuty nie spał. Wstawiłam barszczyk ukraiński, zjemy i jak nie zaśnie to wyskoczę do lumpka...

LaRa zmieniłaś awatar, a ja myślałam, że to nasza belldandy się pojawiła i zniknęła heheehehhe

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha tez myślałam że LaRa to belldandy :d
    a ja dostałam powera i odkopałam cały pokój na święta, tylko zostało założyć nową pościel,ale na chwilę sobie zrobię przerwe :D

• Totoja Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    współczuję jelitówek, mnie na szczęście póki co omijają choróbska. Przy takim odwodnieniu chyba dobrze pić elektrolity

do mnie dziś przyjechał kurier z łóżeczkiem (trochę szybciej niż się spodziewaliśmy, miał być w styczniu :D). Siedzę sobie od pół godziny i powoli skręcam :D

Jakbym.miala miejsce itp to tez bym skrecala.
    Poerwsze unranka dla synka.kupilam jak tylko dowiedzialam sie o ciazy. Akurat byly wyprzedaze i wrocila z cala duza torba.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu też jelitówka. Ja się jeszcze trzymam.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ