Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wy tu o jelitówce, a ja już drugi raz siedzę... Ale to chyba bardziej po miksturze z rana na pusty żołądek, bo piję wodę z miodem i cytrynką, zaraz po tym siedziałam...
Miałam ochotę pojechać do rodziców, ale już mi przeszło... -
małaMyszka wrote:Ja ryżową dawałam z bebiko, bo tylko na to nie reagował. Po Babilonie spuchnięte usta jakby pszczoła go ukąsiła. Bałam się że wpadnie mi we wstrząs anafilaktyczny. Po serku waniliowym z biedronki zaczął kaszleć i się dusił, tak silna była reakcja.
Pojechałam na sor pediatryczny, ale było tyle ludzi, że spanikowałam i pobiegłam do moich chłopaków. Sprawdzili, osłuchali, saturacja w normie, poza mega katarem i gilami do pasa nic mu nie było.
Powiedzieli mi tylko, że to mi by się przydała piąchopiryna albo kop w dupe za taką akcję. Potem było już weselej, ale pierwszy raz tak spanikowałam
Ale mówisz o bebilonie pepti z apteki?My dostajemy na to mleko recepty i tylko po nim jest w miarę.
-
nick nieaktualnyLiliaczerwcowa wrote:A u mnie ciągle mdłości ,mam wrażenie ze jest coraz gorzej,nawet po samej herbacie gorzkiej wymiotuje
Ja cały 11 tydzień mogłam jeść byle co bo i tak wymiotowałam, przed 11 tygodniem od 6 wyniotowalam tylko jak coś mi nie podpasowało i zawsze rano. A teraz mam prawie 13 tydzień i wydaje mi się dużo lepiejchce do świąt już czuc się dobrze bo wyjeżdżam i nie chce czatować na wolna łazienkę przy tyłu ludziach w domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 12:32
-
nick nieaktualnywspółczuję jelitówek, mnie na szczęście póki co omijają choróbska. Przy takim odwodnieniu chyba dobrze pić elektrolity
do mnie dziś przyjechał kurier z łóżeczkiem (trochę szybciej niż się spodziewaliśmy, miał być w styczniu). Siedzę sobie od pół godziny i powoli skręcam
-
Kurczę, kropka, jaka Ty niecierpliwa jesteś.... Juz skręcasz? Kurzyć sie bedzie....
Na biegunki, wymioty i inne Jelitowki polecam enterol i orsalit. A do jedzenia gotowany ryż z tartym jabłkiem (opcjonalnie cynamon do smaku). Jakoś to mi w żołądku zostało.
Wyniki Pappa odebrał maz, zobaczę je ok 16, a na 17:15 wizyta u gin. Wkurzyli mnie, bo ani telefonu ani maila ani nic. -
małaMyszka wrote:Nienawidzę bloku reklamowego przed świętami!!!!!
Reklamy allegro i Tymbarka to koszmar!!!!! Siedzę i ryczę za każdym razem! Kolejne święta przeryczę heehehhehhe
ines. wrote:cześć, dziewczyny co ja przezyłam... dopadła mnie grypa żołądkowa, istna masakra. przeczyściło mnie z każdej strony. 2 dni wyjęte z życia, nie miałam nawet siły spojrzeć na ekran telefonu... wczoraj po południu zaczęłam coś przyjmować, teraz próbuje nadrobić płyny, żeby się nie odwodnić i nie zaszkodzić dzidzi. nikomu nie życzę...
później postaram się Was nadrobić, bo kompletnie nie wiem co się tutaj działo chyba od piątku.
Kropka faktycznie wczesnie zaczelas...
Nie wiem dlaczego ale jakos noe czuje ze jestem w ciazy... w pierwszej bylo takie podekscytowanie, czekalam na kazda wizyte u gina, odliczalam czas, sprawdzalam aplikacje... a teraz nienawidze swojego wygladu w lustrze, czuje sie jak slonica i pomimo zabobonow mowiacych ze dziewczynka odbiera urode, z cora moja skora lsnila, wygladalam naprawde dobrze, a teraz mam ciagle czerwone plamy na calej twarzy i tak jak zazwyczaj nie nakladalam makijarzu tak teraz czasem jak patrze w lustro to nawet po domu cos tam pomaluje bo nie da sie wytrzymac... i czuje sie winna ze tego podekscytowania nie ma... maz jest bardziek jak ja... -
Witam was
Lara ma rację gotowany ryż działa zapierajaco. Z jabłkiem nigdy nie próbowałam ale sam ryż już ma taką właściwość.
W pierwszej ciąży mogłam brać nifuroksazyt na takie paskudztwo.
Trzymam kciuki za udane wizyty.
Ja w sobie nie m życia ostatnio czytam ale nawet pisać mi się nie chce. Powoli prygotowujemy sir do swiat I jakos nic no sie nie chce.
-
dziewczyny, macie jakieś rady jak się zmusić do zdrowszego jedzenia? przed zajściem jadłam same warzywa i pełnoziarniste produkty, a odkąd jestem w ciąży tylko słodycze i fast foody, czuję się okropnie i boję się, że szkodzę naszej fasolce. co zrobić?
-
nick nieaktualnyno wiem, niecierpliwa jestem
materaca nie zamawiałam, więc sama rama będzie się kurzyła
Zamówiłam łóżeczko tak wcześnie, bo była promocja "do wyczerpania zapasów" - kupić łóżeczko za 200 a za 500zł jest różnica
mala latynoska ja też czuję się strasznie ociężała, do tego wychodzą mi pryszcze (z którymi wcześniej nie miałam problemu), włosy jakby bardziej się przetłuszczają. Ten kto powiedział, że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety powinien oberwać po głowie heheAle chyba dlatego, że jest to nasze pierwsze bobo, to podekscytowanie wygrywa
LaRa trzymam kciuki za wyniki
magdalennon złotej rady chyba niestety nie ma. Mnie od słodkiego odrzuca jakoś, za to mam ogromną ochotę na bigos i na ostreStaram się w siebie wciskać trochę zdrowych rzeczy, ale na fast food też mam chętkę. Raz nie zawsze
-
indepedent wrote:Nie chce zapeszać ale mam wrażenie że chyba powoli odchodzą mi mdłości:D już kolejny dzień z rzędu wstaje i nic
-
Liliaczerwcowa wrote:Ale mówisz o bebilonie pepti z apteki?My dostajemy na to mleko recepty i tylko po nim jest w miarę.
-
Wróciliśmy ze spaceru, prawie 2 godziny byliśmy, a ten mój dziamdziak ani minuty nie spał. Wstawiłam barszczyk ukraiński, zjemy i jak nie zaśnie to wyskoczę do lumpka...
LaRa zmieniłaś awatar, a ja myślałam, że to nasza belldandy się pojawiła i zniknęła heheehehhe -
nick nieaktualny
-
.kropka. wrote:współczuję jelitówek, mnie na szczęście póki co omijają choróbska. Przy takim odwodnieniu chyba dobrze pić elektrolity
do mnie dziś przyjechał kurier z łóżeczkiem (trochę szybciej niż się spodziewaliśmy, miał być w styczniu). Siedzę sobie od pół godziny i powoli skręcam
Jakbym.miala miejsce itp to tez bym skrecala.
Poerwsze unranka dla synka.kupilam jak tylko dowiedzialam sie o ciazy. Akurat byly wyprzedaze i wrocila z cala duza torba.