X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marutka ja mam wrażenie, że w gazetach w kółko to samo,więc nie czytam już tych ciążowych.
    w poprzedniej ciąży oglądałam na mamazone.pl filmiki ciąża tydzień po tygodniu o rozwoju maluszka i to było fajne.ale wiadomo im ciąża starsza tym mniej się dzieje (po prostu rośnie).

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko aplikacje: moja ciąza z edziecko i tylko tam czytam co się zmienia :)

.kropka. lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie bylo mnie ostatni tydzien i jest niemozliwoscia zeby was ogarnac. Nie ma mnie tez na liscie. Mam nadzieje ze mnie dopiszecie, bo chcialbym dalej byc czescia grupy.
    U mnie sporo zamieszania. Wyjechalismy na kilka dni, pozniej prenatalne, dzidzia ok. Chlopiec ma byc... teraz zamieszanie bo musiamam oharnac sprawy papierkowe i zwiazane ze zmiana lekarza. Nie jestem z tego zadowowlona ale nie mam innej mozliwosci... mam chwile teraz kiedy moja mala spi to jeszcze podczytam was troche z ostatnich dni....
    A i jestem jak najbadziej za fb. Z pierwszej ciazy tez mielismy takie forum i do tej pory z dziewczynami sie odzywami i wspieramy... calkiem fajna wiez sie tworzy

ve97xiu.png

hxdwe08.png

Wysłany: 14 grudnia 2016, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i co do wyprawki to w sumie w wiekszosci uzyje po corce nawet jesli to faktycznie chlopiec bedzie bo sporo rzeczy kupywalismy uni. Dla samej przyjemnosci dokupie jakies ciuszki typowo chlopiece a i tak wiem ze mnostwo dostaniemy na prezenty. Tak samo jest teraz z moja mala. Jestem przerazona za kazdym razem jak robie pranie jej ciuchow ile ona tego wszystkiego ma.
    Co do pokoju to kolor scian mamy juz przygotowany. Jest mieta, ale dlugo dlugo jeszcze maluch tam nie zawita, bo ja lubie miec dziecko blisko i na poczatku lozeczko bedzie stalo w naszej sypialni. A pozniej sie pomysli. Psychicznie nastawiam sie tylko ze musze odzwyczaic core do spania w lozeczku i kupic jakies nowe lozko dla niej. Boje sie ze bedzie chodzila w nocy w ta i z powrotem i jeszcze gdzies sie obije bo w nocy malo co widac... teraz wygoda bo z lozeczka wyjsc sama nie moze

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala latynoska na kiedy masz tp??

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Śnił mi się dzisiaj mój maluszek :). Chłopiec z bujną, blond czuprynką po tacie :). Był taki maleńki i śliczny jak laleczka <3

Merida86, małaMyszka lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Mala latynoska na kiedy masz tp??

Z usg 24 czerwiec

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Witam sie w nowym tc :) ale ten czas zapitala....

AgaSy, niech sen sie spełni :) Twoj, bo mój lepiej nie. Śniło mi sie ze chcieli mnie zabić, dwa razy, a ja wciąż uciekałam. I powodem chęci zabicia mnie było to ze jestem w ciąży. Masakra.....

Kciuki za dzisiejsze wizyty, jeśli takowe sa.
    Ja mam wizytę jutro :)

Za oknem poruszy śnieg, zaraz czas wyjsć na spacer.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ładnie pruszy za oknem :).
    Mi od początku ciąży śnią się koszmary, ktoś chodzi po domu, jacyś obcy ludzie itd... Dlatego dziś byłam wyjątkowo zadowolona :).
    Ale najśmieszniejsze jest to, że w śnie cały czas nosiłam tego jednodniowego szkraba aż bolała mnie lewa ręka, a potem się przebudziłam i nie mogłam nią nawet ruszyć bo pół nocy spałam na niej głową :D

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e02af8fd4e5f.jpg
    Mega brzuszek moj to w ogole nie wygląda na ciążowy a raczej jak sadło bo boczki mi sie straszne zrobiły... a mostrz drugiego planu najlepszy. Słodka <3

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Marisa Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marutka wrote:
    Czy czytacie/ śledzicie jakieś ciekawe blogi lub gazety dla kobie w ciazy? Możecie coś polecić?
    Ostatnio odkryłam stronkę mamaginekolog
    http://mamaginekolog.pl/nicola-gdzie-indziej/

Marutka lubi tę wiadomość

km5st5odva4wb8we.png
    2nn3skjoo67ix2iz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Mi od początku ciąży śnią się koszmary, ktoś chodzi po domu, jacyś obcy ludzie itd... Dlatego dziś byłam wyjątkowo zadowolona :).
    Ale najśmieszniejsze jest to, że w śnie cały czas nosiłam tego jednodniowego szkraba aż bolała mnie lewa ręka, a potem się przebudziłam i nie mogłam nią nawet ruszyć bo pół nocy spałam na niej głową :D

mi się niestety niewiele śni ostatnio. Ale chyba narzeczonemu się udzieliło, bo rano pierwsze co powiedział to "śniło mi się, że urodziłaś naszą śliczną córeczkę" :D

• VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się śnieżnie. Mi powoli złe samopoczucie odchodzi, za to przechodzi na mojego męża. Wymiotuje i leży bez sił.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o czytanie, to ja staram się nie czytać za wiele o ciąży (w internecie różne głupoty można znaleźć) :D ale za to czytam fajnego bloga o wychowywaniu dzieci (nie miałam nigdy do czynienia z dziećmi, więc to będzie debiut) :) www.blogojciec.pl

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki. czasem tu do Was zaglądam ale ostatnimi czasy spie do 11 później ogarniam mieszkanie i obiad i wraca mąż z małym a wtedy to juz szans na komputer nie ma. Melduje ze u nas ok, rośniemy coraz bardziej, wczoraj byłam też na nadprogramowej wizycie bo cały czas mam jakąś infekcje która nawraca, wymaz pobrany teraz czekam na wyniki i mam nadzieje ze w końcu uda sie to wyleczyć. Miłego dnia wszystkim!!!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja:) dziewczyny nie wiem czy mi się wydaje ale chyba od kilku dni raz dziennie odczuje ruchy dzidziusia! Jak leżę plackiem na plecach i mam nogi podciagniete pod pupę to czułam minimalne dotknięcie! Nigdy takiego czegoś nie miałam:) możliwe to?:) jestem w 16 tygodniu:) 15+2

.kropka., 100noga, Marutka lubią tę wiadomość

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Ale wam zazdroszczę śniegu. .u nas w Wielkopolsce ani grama..a dziewczyny dostaną od Mikołaja wielkie podwójne sanki, chyba w domu będą jeździć :(

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia to nic tylko pozazdrościć :) Ja tam jeszcze nic nie czuję...
    skoro czujesz, to chyba możliwe :D
    a to faktycznie tak jak piszą w internecie jakby muśnięcie ryby? :D

Liliaczerwcowa ja też z wlkp ale powiem Ci, że jakoś nie brakuje mi śniegu i odmrożonego tyłka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 11:28

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia, moze to to, moze jelita.... Rożnie bywa.

W pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam w 21-22 tc, i to było takie jakby pęknięcie banki. I dopiero po paru dniach sie powtórzyło.

Styczniowa, spac do 11? Któż to widział????? Zazdrooooooooo :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie kiepska noc... jednak 2xtortilla (m.in. z czerwoną cebulka) okazała się zbyt ciężka na mój żołądek :/
    O 0:40 obudziłam się z mega bólem żołądka i takim napompowaniem, że aż mi się źle oddychało. Później godzinka z imbirem, dalej z miętą i w pozycji połsiedzącej poszłam spać...
    Odradzam więc wszem i wobec cebulę!!! Bleeee

Przypomniałyście mi niedawny sen: kury znoszące jajka-co dziwne w 1 miejscu. Podchodzi pierwsza i ciach i jest jajo, na to miejsce idzie 2, 3, kolejna i każda składa jajko-takie duże ładne i jakoś bez wiekszego wysiłku. Pyk i jest.
    Po przeczytaniu w senniku znaczenia tego snu od razu pomyślałam o nas wszystkich na forum :) Jak chcecie to obczajcie w internetowych sennikach ;p

Co do czytania-ograniczam się ostatnio do stron typu: parenting, babyboom itp. Ale tylko jak zaczynamy nowy tydzień żeby sprawdzić co teraz się rozwija itp.
    Czekam na prezent choinkowy "Mamo,tato co Ty na to?" Wtedy będę czytać.
    Póki co mam blogi na żywo- sąsiadka i koleżanka mają dzieci ok 5-miesięczne ;)

km5sdf9h28k60y12.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ