Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Marutka ja mam wrażenie, że w gazetach w kółko to samo,więc nie czytam już tych ciążowych.
w poprzedniej ciąży oglądałam na mamazone.pl filmiki ciąża tydzień po tygodniu o rozwoju maluszka i to było fajne.ale wiadomo im ciąża starsza tym mniej się dzieje (po prostu rośnie). -
Hej dziewczyny. Nie bylo mnie ostatni tydzien i jest niemozliwoscia zeby was ogarnac. Nie ma mnie tez na liscie. Mam nadzieje ze mnie dopiszecie, bo chcialbym dalej byc czescia grupy.
U mnie sporo zamieszania. Wyjechalismy na kilka dni, pozniej prenatalne, dzidzia ok. Chlopiec ma byc... teraz zamieszanie bo musiamam oharnac sprawy papierkowe i zwiazane ze zmiana lekarza. Nie jestem z tego zadowowlona ale nie mam innej mozliwosci... mam chwile teraz kiedy moja mala spi to jeszcze podczytam was troche z ostatnich dni....
A i jestem jak najbadziej za fb. Z pierwszej ciazy tez mielismy takie forum i do tej pory z dziewczynami sie odzywami i wspieramy... calkiem fajna wiez sie tworzy -
A i co do wyprawki to w sumie w wiekszosci uzyje po corce nawet jesli to faktycznie chlopiec bedzie bo sporo rzeczy kupywalismy uni. Dla samej przyjemnosci dokupie jakies ciuszki typowo chlopiece a i tak wiem ze mnostwo dostaniemy na prezenty. Tak samo jest teraz z moja mala. Jestem przerazona za kazdym razem jak robie pranie jej ciuchow ile ona tego wszystkiego ma.
Co do pokoju to kolor scian mamy juz przygotowany. Jest mieta, ale dlugo dlugo jeszcze maluch tam nie zawita, bo ja lubie miec dziecko blisko i na poczatku lozeczko bedzie stalo w naszej sypialni. A pozniej sie pomysli. Psychicznie nastawiam sie tylko ze musze odzwyczaic core do spania w lozeczku i kupic jakies nowe lozko dla niej. Boje sie ze bedzie chodzila w nocy w ta i z powrotem i jeszcze gdzies sie obije bo w nocy malo co widac... teraz wygoda bo z lozeczka wyjsc sama nie moze -
Dziewczyny! Śnił mi się dzisiaj mój maluszek
. Chłopiec z bujną, blond czuprynką po tacie
. Był taki maleńki i śliczny jak laleczka
Merida86, małaMyszka lubią tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Hej,
Witam sie w nowym tcale ten czas zapitala....
AgaSy, niech sen sie spełniTwoj, bo mój lepiej nie. Śniło mi sie ze chcieli mnie zabić, dwa razy, a ja wciąż uciekałam. I powodem chęci zabicia mnie było to ze jestem w ciąży. Masakra.....
Kciuki za dzisiejsze wizyty, jeśli takowe sa.
Ja mam wizytę jutro
Za oknem poruszy śnieg, zaraz czas wyjsć na spacer. -
U mnie też ładnie pruszy za oknem
.
Mi od początku ciąży śnią się koszmary, ktoś chodzi po domu, jacyś obcy ludzie itd... Dlatego dziś byłam wyjątkowo zadowolona.
Ale najśmieszniejsze jest to, że w śnie cały czas nosiłam tego jednodniowego szkraba aż bolała mnie lewa ręka, a potem się przebudziłam i nie mogłam nią nawet ruszyć bo pół nocy spałam na niej głowąMama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
nick nieaktualnyAgaSY wrote:Mi od początku ciąży śnią się koszmary, ktoś chodzi po domu, jacyś obcy ludzie itd... Dlatego dziś byłam wyjątkowo zadowolona
.
Ale najśmieszniejsze jest to, że w śnie cały czas nosiłam tego jednodniowego szkraba aż bolała mnie lewa ręka, a potem się przebudziłam i nie mogłam nią nawet ruszyć bo pół nocy spałam na niej głową
mi się niestety niewiele śni ostatnio. Ale chyba narzeczonemu się udzieliło, bo rano pierwsze co powiedział to "śniło mi się, że urodziłaś naszą śliczną córeczkę" -
nick nieaktualnya jeśli chodzi o czytanie, to ja staram się nie czytać za wiele o ciąży (w internecie różne głupoty można znaleźć)
ale za to czytam fajnego bloga o wychowywaniu dzieci (nie miałam nigdy do czynienia z dziećmi, więc to będzie debiut)
www.blogojciec.pl
-
Hej Kobietki. czasem tu do Was zaglądam ale ostatnimi czasy spie do 11 później ogarniam mieszkanie i obiad i wraca mąż z małym a wtedy to juz szans na komputer nie ma. Melduje ze u nas ok, rośniemy coraz bardziej, wczoraj byłam też na nadprogramowej wizycie bo cały czas mam jakąś infekcje która nawraca, wymaz pobrany teraz czekam na wyniki i mam nadzieje ze w końcu uda sie to wyleczyć. Miłego dnia wszystkim!!!
-
Heja:) dziewczyny nie wiem czy mi się wydaje ale chyba od kilku dni raz dziennie odczuje ruchy dzidziusia! Jak leżę plackiem na plecach i mam nogi podciagniete pod pupę to czułam minimalne dotknięcie! Nigdy takiego czegoś nie miałam:) możliwe to?
jestem w 16 tygodniu:) 15+2
.kropka., 100noga, Marutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEzia to nic tylko pozazdrościć
Ja tam jeszcze nic nie czuję...
skoro czujesz, to chyba możliwe
a to faktycznie tak jak piszą w internecie jakby muśnięcie ryby?
Liliaczerwcowa ja też z wlkp ale powiem Ci, że jakoś nie brakuje mi śniegu i odmrożonego tyłkaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 11:28
-
Ezia, moze to to, moze jelita.... Rożnie bywa.
W pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam w 21-22 tc, i to było takie jakby pęknięcie banki. I dopiero po paru dniach sie powtórzyło.
Styczniowa, spac do 11? Któż to widział????? Zazdrooooooooo -
Hej.
U mnie kiepska noc... jednak 2xtortilla (m.in. z czerwoną cebulka) okazała się zbyt ciężka na mój żołądek
O 0:40 obudziłam się z mega bólem żołądka i takim napompowaniem, że aż mi się źle oddychało. Później godzinka z imbirem, dalej z miętą i w pozycji połsiedzącej poszłam spać...
Odradzam więc wszem i wobec cebulę!!! Bleeee
Przypomniałyście mi niedawny sen: kury znoszące jajka-co dziwne w 1 miejscu. Podchodzi pierwsza i ciach i jest jajo, na to miejsce idzie 2, 3, kolejna i każda składa jajko-takie duże ładne i jakoś bez wiekszego wysiłku. Pyk i jest.
Po przeczytaniu w senniku znaczenia tego snu od razu pomyślałam o nas wszystkich na forumJak chcecie to obczajcie w internetowych sennikach ;p
Co do czytania-ograniczam się ostatnio do stron typu: parenting, babyboom itp. Ale tylko jak zaczynamy nowy tydzień żeby sprawdzić co teraz się rozwija itp.
Czekam na prezent choinkowy "Mamo,tato co Ty na to?" Wtedy będę czytać.
Póki co mam blogi na żywo- sąsiadka i koleżanka mają dzieci ok 5-miesięczne