Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaMyszka, indepedent,
u mnie czasami ten sam objaw przy kichaniu, smarkaniu nosa. Chwilowy ciągnąco-kłujący ból dołu brzucha, raczej po bokach a nie na środku.
Zdążyłam się do tego przyzwyczaić, bo od samego początku ciąży mam dziwny katar... Towarzyszy mi głównie nad ranem i jakąś godzinkę po wstaniu. Początkowo duuużo kichałam i zawsze starałam się skulić, bo bałam się żeby nie wykichać Ktosia...
Byłam u lekarza internisty ok 8tc- sugerował alergię ujawnioną w ciąży i zalecił wodę morską, ewentualnie konsultacje u laryngologa w 2 trymestrze. Boję się drążyć temat, jak wytrzymałam tyle i się to nie rozwija to wolę unikać lekarzy i leków.
Czy ktoś jeszcze ma dziwny katar w ciąży? -
nick nieaktualny
-
Ja mam katar całe życie więc mnie nie dziwi
. Bardziej mnie martwi, że nic nie tyję
. Wg Belly powinnam przybrać już 2,5 kg, a tu waga stoi... A Wy piszecie, że Wam wskazówka idzie w górę
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
nick nieaktualny
-
AgaSY wrote:Ja mam katar całe życie więc mnie nie dziwi
. Wg Belly powinnam przybrać już 2,5 kg, a tu waga stoi... A Wy piszecie, że Wam wskazówka idzie w górę
Synek 17.06.2017r
Maleństwo w drodze ❤ -
Ja też chciałam wrzucić brzuszek ale zrobiłam sobie fotkę w czarnej bluzce na czarnym tle aaaaahahahhhahaahhahahahahaha
Dzisiaj zrobię ładneWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 13:49
-
MalaMyszka -jesteś mistrzem z czarną bluzką i czarnym tłem :p hehe.
I ja wrzucę fotkę brzusia, ale raczej na FB, tu się jeszcze nie naumiałam
Dzięki za katarowe odpowiedzi, u mnie jak na złość dziś mocniej daje popalić
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Chyba bedzie ok z bobasem pod kątem genetycznym. Mam od pierwszego kontaktu wyniki i chyba sa ok. Aha bedzie chlopak. Teraz będą wykluczac choroby serca ale to dopiero po 20 tygodniu ciąży. Bo ten karczek moze wskazywac na choroby serca tez
. Sama czytam wynik bo dala mi lekarka rodzinna a specjalista wypowie sie dopiero w środę. Sa po portugalsku ale chyba jest ok!!
LaRa, małaMyszka, Merida86, Marutka, 100noga, ines. lubią tę wiadomość
-
Groszka wrote:Dzisiaj mój psiak zrobił coś, czego nie przewidziałam
odbił się łapą od mojego brzucha akurat mniej więcej w miejscu, gdzie jest maluch. Zabolało tylko w momencie zdarzenia. Pies nie jest duży, waży ok. 10kg a i tak bardzo się stresuję. Sprawdzałam później detektorem, maluch chyba spał a serduszko głośno biło. Myślicie że coś się mogło stać?
Moj synek czesto molestuje mój brzucha ma pewnie tez ok 10 kilo
Nie martw sie na bank jest wszystko ok
-
Merida to alergia na kurz. Pomoże codzienne odkurzanie i mycie podłogi. Najbardziej musisz dbać o podłogę pod łóżkiem bo tam się zbiera najwięcej kurzu. Jak nie masz czasu codziennie odkurzacz to chociaż na mokro koło swojej strony wytrzyj i potem scierka do sucha żeby za długo nie sechlo bo wilgoć sprzyja rozwojowi roztoczy.
Merida86 lubi tę wiadomość
-
My zaczynamy dzisiaj 15tc
Ostatnio codziennie śni mi się maluszek w różnych sceneriach
Wielorazowych pieluch nie używałam ze względu na wygodę. Laktator miałam ręczny ale w sumie do niczego mi się nie przydał. Jestem za tym by nie kupować takich sprzętów przed rozwiązaniem. -
Karolina, świetna wiadomość. Trzymam kciuki zeby lekarz tez to potwierdził
No i gratki drugiego synka
Co do pieluch wielorazowych to nawet sie nad tym nie zastanawiałam, ale ja nie jestem aż taka eko-mama, wiem ze ńiektore laski robią tez swój proszek do prania.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dopiero wróciłam do domu. Pojechałam po ciuszki dla mojego bąbla, bo bodziaki ma za małe, a większość tych dobrych ma krótki rękaw
za 20 zł mam 7 bodziaków i spodenki akurat do spania, bo takie cienkie miłe w dotyku jak dół od piżamki whheehh
Teraz śpi, a ja wstawiłam obiad - gołąbkizjemy z chlebem, bo nie mam ziemniaków haahahhhaah