X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina!!!! To wspaniałe wiadomości!!!!! Trzymam kciuki żeby lek potwierdził, że wszystko jest ok.
    Gratuluję drugiego synka! Zazdraszczam ;-)

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa proszek same robią wtf?????? Ale tak w ilościach na jedno pranie czy jak? Jeeeny jak pomyślę, że pranie muszę zrobić, a proszku mi zabrakło, to bym się chyba pochlastała ;-)

Podziwiam kobiety za takie zaangażowanie. Ja to jednak z tych leniwych.

Katar mam odkąd pamiętam, w I ciąży jak ręką odjął, nawet nie kichałam, a teraz bez zmian...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ręczny laktator i w zupełności dałam nim radę.także bym nie nastawiała się tylko na elektryczne.

Ja też raczej za wygodna na wielorazówki.widziałam ile roboty potem pezy praniu...

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jakoś dziwnie się czuje...W pracy wypilam koktajl truskawkowy i chwilę po nim mnie lekko zemdlilo i ogólnie poczułam osłabienie jakby coś mnie brało:/ niby gorączki nie mam ale słaba jestem i leciutko mnie mdli... Mam nadzieję że to nie żadna jelitowka czy inne świństwo

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od rana boli łeb. Tzn ćmi cholera....

Tak, na jednym z wątków, laska robiła swój proszek do prania dziecięcych ubranek, podobno znacznie tańszy i lepszy od kuzynce, i bezzapachowy. No ale to nie dla mnie...

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ wrote:
    Ja miałam ręczny laktator i w zupełności dałam nim radę.także bym nie nastawiała się tylko na elektryczne.

Ja też raczej za wygodna na wielorazówki.widziałam ile roboty potem pezy praniu...
    Tak jak pisałam to zależy jakie kto ma potrzeby, ja miałam tyle pokarmu ze musiała mimo karmienia odciągnąć co 2h a i tak dostałam zapalenia piersi,odciagalam lektrycznym pół godziny a ręcznym trwało by to dwa razy dłużej.
    I uważam że nie ma co odkładać zakupu laktatora na okres po porodzie, ja tak zrobiłam przy pierwszej córce i jeszcze nie zdążyłam wyjść ze szpitala a maż biegał po sklepie w poszukiwaniu laktatora. Ale oczywiście to indywidualna sprawa i każdy przypadek jest inny;)

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png

Wysłany: 13 grudnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was dziewczyny ma aparat ortodontyczny?

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg. Wszystko git! Maluch nie chciał współpracować, rączkę ciągle trzymał przy buzi. Trochę mi brzuch pomaltretował, ale w końcu wszystko pomierzył. W nagrodę zrobię sobie grzańca:) Oczywiście herbatę:)

LaRa, Merida86, Marutka, 100noga, .kropka., Asikkk, Gracjanna, ines. lubią tę wiadomość

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Czy któraś z was dziewczyny ma aparat ortodontyczny?

Właśnie?? Bo ja bym chciała sobie założyć nie długo i się zastanawiałam czy można w ciąży:d

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    Właśnie?? Bo ja bym chciała sobie założyć nie długo i się zastanawiałam czy można w ciąży:d

Można,ja mam wlasnie.Tylko nie wiem jak to się ma do Cc i dlatego pytam.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VillemoVilo wrote:
    Jestem po usg. Wszystko git! Maluch nie chciał współpracować, rączkę ciągle trzymał przy buzi. Trochę mi brzuch pomaltretował, ale w końcu wszystko pomierzył. W nagrodę zrobię sobie grzańca:) Oczywiście herbatę:)
    I dobrze:):) gratuluje dobrych wiesci:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie dziś trochę słaby dzień... do 13 co chwilę smarkałam, głowa lekko ćmi. Wybrałam się na mini zakupy i po 3 sklepie zaczął mnie boleć krzyż :/
    Jedynie tortilla, na którą ktoś na forum narobił mi ochoty kilka dni temu poprawiła mi humor ;)

Gracjanna, sprawdzę tą alergię. Dziś eksmisja na noc na kanapę w salonie, a jutro gonię męża do gruntownych porządków pod łóżkiem w sypialni. Mamy tam niezły składzik i nie odkurzamy gruntownie zbyt czesto- może pomoże :p

Super, że dziś same dobre wieści -od Karoliny, Villemo :) Napawa to optymizmem przed lawiną badań połówkowych... niedługo się zacznie!!!

km5sdf9h28k60y12.png
  • Marutka Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo przy kichaniu - ciagnaco-klujacy bol.

Lili - sliczny brzuszek :)
    Adry - jestes bardzo szczuplutka. Gratuluje wynikow:)

Karolina - super wiadomosc :)!!!

• Totoja Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Tak jak pisałam to zależy jakie kto ma potrzeby, ja miałam tyle pokarmu ze musiała mimo karmienia odciągnąć co 2h a i tak dostałam zapalenia piersi,odciagalam lektrycznym pół godziny a ręcznym trwało by to dwa razy dłużej.
    I uważam że nie ma co odkładać zakupu laktatora na okres po porodzie, ja tak zrobiłam przy pierwszej córce i jeszcze nie zdążyłam wyjść ze szpitala a maż biegał po sklepie w poszukiwaniu laktatora. Ale oczywiście to indywidualna sprawa i każdy przypadek jest inny;)

U mas to samo. Miala reczny aventu w szoitalu i dupa. Maz latal po elektryczny i dopiero wtedy laktacja po cc ruszyla.

Liliaczerwcowa lubi tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja, bo laktacja po cesarce się dłużej rozkręca. ja też po cesarce i po prostu przystawiałam dziecko, nie używałam laktatora do rozkręcenia. po wyjściu ze szpitala zdążyła się rozhulać laktacja sama.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    U mas to samo. Miala reczny aventu w szoitalu i dupa. Maz latal po elektryczny i dopiero wtedy laktacja po cc ruszyla.

Tez właśnie miałam ręczny aventu:), niestety strata pieniędzy.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat nie miałam problemu z rozkreceniem bo rodziłam SN ale juz w szpitalu miałam kamloty. .a ręcznym awentu nie udało mi się ściągnąć nawet 10ml, pominę brak umiejętności bo nawet w domu później próbowałam i nic z tego nie wychodzilo:(

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ wrote:
    Totoja, bo laktacja po cesarce się dłużej rozkręca. ja też po cesarce i po prostu przystawiałam dziecko, nie używałam laktatora do rozkręcenia. po wyjściu ze szpitala zdążyła się rozhulać laktacja sama.

Wiem wiem. Maly byl 2 dni na oddziale bo.mial problemy po.porodzie. Karmilam go z doskoku a to byla lipa.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja to faktycznie rozumiem.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Marutka Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy czytacie/ śledzicie jakieś ciekawe blogi lub gazety dla kobie w ciazy? Możecie coś polecić?

‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ