Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
indepedent wrote:Ja przy każdym pomiarze mam podwyższony puls i zawsze się pytają czy jestem zdenerwowana albo zmęczona.. to też może być jakiś problem potem ?
Kardiolog mi mówił ze w ciazy puls może być nawet w granicach 100 i nie jest to nic złego,ja puls mam między 70 a 90 także raczej dobry tylko cisnienie skacze,zwykle co najmniej raz dziennie mam w granicach 140/90.
-
Czesc wczoraj bylam na prenatalnych wszystko ok , plci niestety nie znam
Dzidzia zdrowa 160ud/min
Długość 66,7mm
Przeziernosc 1,70mm
Obwod glowy ok
Obwod brzucha ok
Przeziernosc obecna
Plyn owpdniowy w normie
Żołądek widoczny
Nerki , rece ,.nogi widoczne
Stopy widoczne nawet mam zdjecie
Kosc nosowa obecna
Trisomia 21 1:6964
Trisomia 18. 1:20000
Trisomia 13. 1:20000Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 09:00
małamigotka, kania901, Merida86, Totoja, ines., 100noga, LaRa, małaMyszka, VillemoVilo, blondas_, Marutka, makatka, Gracjanna, annamaria83, MagM lubią tę wiadomość
-
Madllene,
W moim otoczeniu sąsiadka, która stara się o ciążę ok 1.5 roku ewidentnie nie cieszy sie z naszej... A wie przez co przeszliśmy i ile na nią czekaliśmy... Sama pokierowalam ją do mojego lekarza, radziłam nie raz co robić, wspierałam, pocieszałam... Wcześniej widzieliśmy się 1xtyg, teraz raz na 2 m-ce i to wizyta wymuszona przez mojego męża...
U koleżanki, która jest obecnie w 34tyg ewidentnie nie cieszą się 2 kuzynki-traktują ja jak powietrze w trakcie rodzinnych spotkań.
Tylko w naszych przypadkach chodzi o zawiść, a u Ciebie pewnie mama potrzebuje chwili na oswojenie się z tematem i będzie git. Zobaczysz, jeszcze się od niej nie opedzisz jak Maluch się urodzi
Pora na śniadanie, już mnie ssie!
Miłego dnia Kochane, udanych wizyt, spokojnych brzuszków -
Lila, czyli wszystko w porządku - nic tylko się cieszyć
Merida86: mam naprawdę dużą nadzieję, że będzie jak mówisz, bo byłoby mi bardzo przykro, jeśli nie poczułaby więzi ze swoim pierwszym wnukiem/wnuczką. Wiem, że to dla niej nowy etap życia i jak ja- też musi się z tym oswoić. Tylko jest mi przykro jak z zaangażowaniem opowiada o córce mojej kuzynki, która jest jej jedyną ulubienicą z dzieci(bo twierdzi, że ma coś w sobie podobnego do mnie, jak byłam mała). Ale w sumie, mając to na względzie jest nadzieja, że moje dziecko też będzie miało to "coś" ze mnie (nie wiem o co chodzi), co pokocha i w nim
a brak zainteresowania w ciąży jeszcze jakoś zniosę. Może jak zaczniemy kompletowanie wyprawki to się w to włączy.
Liliaczerwcowa, możesz opisać jak wygląda to badanie dna oka, czy jest bolesne? Wydaje mi się, że będę musiała w końcu odwiedzić okulistę, bo w każdym tygodniu pracy w jednym dniu jedno oko jest całe przekrwione jak się budzę i mam tak przez cały dzień, wygląda to nieciekawie, a zaczęło się chyba jak zaszłam w ciążę. Zapewne to od pracy przed komputerem, bo jak biorę zwolnienie to przez tydzień jest spokój.
Wracam do pracy, miłego dnia wszystkim!! -
cześć,
gratuluję udanych wizyt
u mnie zaokrąglił się już wyraźnie brzuszek, ulubione dżinsy zaczynają uwierać, czas nna powolne zmiany garderoby.
w ogóle nie ciesze się świętami bo cały czas myśle, że za 1,5 tygodnia wizyta i właściwie na to bardziej czekam niż na świętaCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Godzina 4 pobudka, niemiłosierny ból głowy, zatkany noc, gardło zawalone robą z zatok....a dopiero co się lepiej poczułam....coś mnie zaraz strzeli, nic tylko zdezynfekować mieszkanie z zarazków i z niego nie wychodzić, bo co chwilę coś można złapać
-
Groszka A Ty masz cukrzycę. ? Jakiw masz cukry na czczo? Ja jutro polecę przed wizytą na kontrolę glukozy, zastanawiam się czy nie lepiej kupić glukometr.
Jesli chodzi o ciuszki to tak:
56 0-1m
62 0-3
68 3-6
74 6-9
80 9-12
86 12-18
Z tym ze zależy to od wagi urodzeniowej, najbardziej uniwersalne są te w rozmiarze 62 jeśli dziecko będzie miało ok 3, 5 kg jeśli ok 3 to w 62 sie utopi, moja starsza miała 3400 i nosilismy ponad miesiąc 56 a młodsza prawie 4kg i 60cm i odrazu 62 a po miesiącu 68, wiem wielkolud;)Ale nie była jakoś gruba tylko duża poprostu , teraz pewnie będzie ponad 4kg.
-
Madllene badanie nic nie boli tylko za krople nie jest nie przyjemne bo szczypie, i potem przez 2h ma się rozmazane obraz i nie można prowadzić szmochodu, okulista świeci lampką i patrzy na dno oka :)oglda tam siatkówkę, tarcze.naczynia i tetnice.Ja tez nie długo musze iść na kontrolę bo mam blada tarcze w jednym oku co może skutkować zanikiem nerwu wzrokowego mam też wadę -3.Niestety pracowałam prawie 10 lat przy komputerze i nie nosiłam okularów, to napewno skutki.
-
100noga wrote:Dzień dobry
Dzisiaj mam moje pierwsze USG. Tak sie stresuje że nie spałam pół nocy, a jak już zasnęłam to ciągle jakieś koszmary... Mamm nadzieję że wszystko będzie dobrze.
Stonoga trzymam kciuki! Napewno będzie dobrze! Czekamy na dobre wieści.