X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annamaria83 wrote:
    Ja jezeli bede miala CC to niestety bede bez mez. A szkoda :-( Chcialabym zeby byl ze mna w tych pierwszych chwilach i zeby widzial malenstwo w pierwszych chwilach na tym swiecie
    Nie pozwalaja w polsce byc przy cc? Czy ty po prostu nie chcesz?

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co mój jest medycznym, kilka porodów zdążyło mu się widzieć i przy naszym być nie chce. Także nie do końca zawsze jest to kwestia odrzucenia czy braku dojrzałosci bo jakby trzeba było to i sam by odebrał ale nie chce i już a ja to szanuje. Ma swoje powody twierdzi, że takie o których większość facetów idących na porod nie ma pojęcia :D ale planuje wiernie czekać pod drzwiami i przyjść pogłaskać jak będzie po :D

Tak w ogóle to wydaje mi się że dziś czułam bąbelka ≤3 nie jestem pewna czy to to, najpierw wydawało mi się że to delikatne kłócie, ale potem takie jakby smyranie. Dokładnie w tym miejscu gdzie jest maluszek, nie mogłam się skupić na odczuwaniu bo prowadziłam auto ale wrażenie dziwne i nie podobne o niczego, do potwierdzenia pozostaje czekać aż się powtórzy :)

Ezia90 lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku to tak jakby cos przeplywalo. Ja sie czułam jakby motylki mi tam lataly:) ale na razie jeszcze czekam:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam, żeby mój mąż znalazł jakikolwiek powód, żeby nie być przy mnie podczas porodu, byłoby mi strasznie przykro i byłabym pewnie wściekła na niego. Więc wie, że nie ma wyboru :). Fakt faktem tylko, że różnie może być, tzn. mogę zacząć rodzić wtedy, kiedy on będzie w pracy, a jemu może być ciężko się wyrwać (służba), choć myślę, że stanąłby na głowie, żeby być ze mną... Dlatego na okres okołoporodowy bierze urlop ;)
    Odebrałam wyniki krwi i moczu: wyglądają w porządku, leukocyty tylko lekko podwyższone (11.50), ale wyczytałam, że w ciąży może tak być, i MCHC I MCH lekko pod normą, ale to chyba też w granicach błędu laboratoryjnego albo mam spadek żelaza. Mocz w normie. Tokso ujemne. Ale i tak wyniki te właściwie zinterpretuje moja gin, w każdym razie- jestem trochę spokojniejsza :)
    Ja siedzę w pracy jak zwykle... Ale między Świętami a Nowym Rokiem to już muszę odpocząć.
    Miłego dnia Dziewczyny!

7u2290bvd63lv0ph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    A czy my w ciąży możemy stosować witaminę A? Co to za preparat jeśli mogę wiedzieć? Kurcze, właśnie codziennie pęka i szczypie chociaż smaruję kremem Nivea, ale to chyba zdecydowanie za mało.

mi lekarz powiedział, że można (chodzi o "maść z witaminą A")

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 09:12

• Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się porannym bólem zębów ze sciskiem głowy i smarkami z krwią.

Nic mi się nie chce. Od wczoraj mnie męczy. Cholerne zęby....

201706107251.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracjanna wrote:

współczuję :( idziesz z tym do dentysty?
    a smarki z krwią też mam, chyba to normalne... od samego początku ciąży mam katar, już się z nim pogodziłam. Krew z nosa i z dziąseł to podobno norma w ciąży (większe ukrwienie czy coś).

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane!
    Wczoraj miałam kiepski dzień, nawet szukałam zaczepki, żeby pokłócić się z mężem.

Mam jakieś 3-4 strony do nadrobienia, może dzisiaj mi się uda.

Wieczorem śledziłam wydarzenia w Berlinie. Jestem załamana, do tego moje hormony powodują, że na samą myśl o rodzinie, która przeżywa tą tragedię przed świętami, ryczę. Nie jestem w ogóle związana z tymi ludźmi, a tak mi cholernie przykro...

To już nawet nie są zwierzęta, bo zwierzęciem rządzą prawa natury, chęć przetrwania, a taki gnój nie dość, że pozbawił życia niewonnego człowieka, zabił niewinnych ludzi, ranił kilkadziesiąt, robi to nie wiadomo dlaczego po co ... Po co???

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracjanna wrote:

Gracjanna ja codziennie budze się ze sciskiem w głowie zwłaszcza w skroniach jak mam trochę szczęścia to w ciągu dnia zniknie na chwile a jak nie to jest non stop, mam też problemy z żuchwa z powodu aparatu ortodontycznego u siebie nie łącze tego z bólem głowy bo trwa bez przerwy ale u Ciebie to może być od zębów.Byś musiała się przejść do dentysty sprawdzić. .

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na wizytę dzisiaj na 18:30... Stresuję się, żeby wszystko było OK. Może uda się dzisiaj już podglądnąć płeć :) ?

7u2290bvd63lv0ph.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u mnie od piątku kłucie w pochwie i dole brzucha. Wczoraj już spanikowałam i poszłam do ginekologa. Okazało się, że to grzybica:/ Dostałam globulki na 10 dni. Wyprosiłam też zwolnienie na 2 dni, które pani doktor wypisała z wielkim wyrzutem. Czasem jak się trafi na lekarza to masakra. Skąd ja mogłam wiedzieć, że 3 dni kłucia i bólu brzucha to nic poważnego i mogę sobie z tych chodzić do pracy... skoro poszłam do lekarza w godzinach pracy to jakoś to muszę usprawiedliwić pracodawcy. Na szczęście jutro mam wizytę u swojego lekarza i dowiem się jak tam maluszek.

A głowa to mnie boli od 3 dni, ale to przypuszczalnie od pogody:/ taki wrażliwiec ciśnieniowy jestem.

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene, wyniki wydają się być w porządku. Nie stresuj się, będzie dobrze. Trzymam kciuki:) A jakie masz przeczucia? Chłopiec czy dziewczynka?:)

Madllene lubi tę wiadomość

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ja dołączam z tym kluciem. Do tej pory nie miałam takich dolegliwości A dziś mnie jajnik kluje ale nie swiruje bo to na pewno normalne:)

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    Umówiłam się na wizytę dzisiaj na 18:30... Stresuję się, żeby wszystko było OK. Może uda się dzisiaj już podglądnąć płeć :) ?

To powodzenia na wizycie, napewno wszystko będzie Ok.Powinno juz udać się podejrzeć płeć. .ja mam wizyte w czwartek i tez liczę ze doktorek powie ze coś widać, bo z doświadczenia wiem ze gdy mówią ze nie widać to oznacza na 99% dziewczynkę.

Madllene lubi tę wiadomość

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makatka wrote:
    Madllene, wyniki wydają się być w porządku. Nie stresuj się, będzie dobrze. Trzymam kciuki:) A jakie masz przeczucia? Chłopiec czy dziewczynka?:)
    Nastawiona jestem na chłopca :) , ale to tylko dlatego, że mąż ma 3 braci i bratanka, a ja jestem jedynaczką :D tak więc na razie przewaga chłopców :)Poza tym, biorąc pod uwagę tempo mojego przybierania na wadze wątpię, żeby powodowała to dziewczynka :D Wiem, że to takie zupełne wróżenie z fusów, ale jakoś kompletnie sobie dziewczynki nie mogę wyobrazić :) Na prenatalnych zupełnie nic konkretnego o płci nam nie powiedziano, bo pani dr stwierdziła, że na tamtą chwilę to narządy wyglądają tak samo u dziewczynek i u chłopców. Moja gin nie ma jakiegoś wybitnie czułego sprzętu, a jeśli dziecko wciąż jest tak ruchliwe jak niemal miesiąc temu, to możemy nie dojrzeć, ale kto wie ;)
    Ja również miewam jakieś sporadyczne kłucia w dole brzucha, ale to tak pulsacyjnie i przez chwilę tylko, zazwyczaj jak się zdenerwuję. Natomiast jak kichnę na leżąco to czasem tak mnie coś tam zaboli, że wydaje mi się, że zrywają mi się wszystkie mięśnie w okolicach podbrzusza. Po tym jak próbuje je przez chwilę napiąć to też tak bolą i tak sobie myślę, że jak tak mnie będą bolały podczas porodu to ja w ogóle nie dam rady przeć... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 13:46

7u2290bvd63lv0ph.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene, w takim razie trzymam kciuki za chłopaka :) Niech się dzidzia za bardzo nie wierci dzisiaj. Moje przeczucie to też był chłopak i tak nam pani doktor potwierdziła na prenatalnych. Zobaczymy jeszcze czy tak zostanie:)

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Dam znać po wizycie, czy dzidzia chciała współpracować ;)
    Wiem, że się zdarza, ale chyba rzadziej, żeby chłopiec zamienił się w dziewczynkę, więc większe prawdopodobieństwo u Ciebie Makatka, że tak zostanie :) gratuluję !

7u2290bvd63lv0ph.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene powodzenia na wizycie i prosimy o relacje:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • MagM Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko w porządku :) Przechodzimy rodzinne przeziębienie, ale już opanowane w miarę. Córka przez 2 dni miała temperaturę 39'C. Ja zmagam się z kaszlem, zapchanymi zatokami i bólem gardła, ale leczymy i przechodzi :)

Cukry powoli się uspakajają.
    No i pielęgniarka strasznie się mnie czepiała, że się odchudzam. Wręcz chamska była wobec mnie, bo na wadze -9,5kg. Ale to nie moja wina, jem codziennie co 2-2,5h.
    Moja ginekolog mówi, żebym się nie przejmowała, bo z Maluszkiem wszystko w porządku i badania też super.

• makatka Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagM, nie przejmuj się. Pielęgniarka czepia się, bo nie mieścisz się w jej wskaźnikach. Skoro zdrowo się odżywiasz, wyniki masz dobre, to nie ma się czym martwić.

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ