X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annamaria83 wrote:
    Ja jezeli bede miala CC to niestety bede bez mez. A szkoda :-( Chcialabym zeby byl ze mna w tych pierwszych chwilach i zeby widzial malenstwo w pierwszych chwilach na tym swiecie
    Nie pozwalaja w polsce byc przy cc? Czy ty po prostu nie chcesz?

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co mój jest medycznym, kilka porodów zdążyło mu się widzieć i przy naszym być nie chce. Także nie do końca zawsze jest to kwestia odrzucenia czy braku dojrzałosci bo jakby trzeba było to i sam by odebrał ale nie chce i już a ja to szanuje. Ma swoje powody twierdzi, że takie o których większość facetów idących na porod nie ma pojęcia :D ale planuje wiernie czekać pod drzwiami i przyjść pogłaskać jak będzie po :D

Tak w ogóle to wydaje mi się że dziś czułam bąbelka ≤3 nie jestem pewna czy to to, najpierw wydawało mi się że to delikatne kłócie, ale potem takie jakby smyranie. Dokładnie w tym miejscu gdzie jest maluszek, nie mogłam się skupić na odczuwaniu bo prowadziłam auto ale wrażenie dziwne i nie podobne o niczego, do potwierdzenia pozostaje czekać aż się powtórzy :)

Ezia90 lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku to tak jakby cos przeplywalo. Ja sie czułam jakby motylki mi tam lataly:) ale na razie jeszcze czekam:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam, żeby mój mąż znalazł jakikolwiek powód, żeby nie być przy mnie podczas porodu, byłoby mi strasznie przykro i byłabym pewnie wściekła na niego. Więc wie, że nie ma wyboru :). Fakt faktem tylko, że różnie może być, tzn. mogę zacząć rodzić wtedy, kiedy on będzie w pracy, a jemu może być ciężko się wyrwać (służba), choć myślę, że stanąłby na głowie, żeby być ze mną... Dlatego na okres okołoporodowy bierze urlop ;)
    Odebrałam wyniki krwi i moczu: wyglądają w porządku, leukocyty tylko lekko podwyższone (11.50), ale wyczytałam, że w ciąży może tak być, i MCHC I MCH lekko pod normą, ale to chyba też w granicach błędu laboratoryjnego albo mam spadek żelaza. Mocz w normie. Tokso ujemne. Ale i tak wyniki te właściwie zinterpretuje moja gin, w każdym razie- jestem trochę spokojniejsza :)
    Ja siedzę w pracy jak zwykle... Ale między Świętami a Nowym Rokiem to już muszę odpocząć.
    Miłego dnia Dziewczyny!

7u2290bvd63lv0ph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    A czy my w ciąży możemy stosować witaminę A? Co to za preparat jeśli mogę wiedzieć? Kurcze, właśnie codziennie pęka i szczypie chociaż smaruję kremem Nivea, ale to chyba zdecydowanie za mało.

mi lekarz powiedział, że można (chodzi o "maść z witaminą A")

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 09:12

• Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się porannym bólem zębów ze sciskiem głowy i smarkami z krwią.

Nic mi się nie chce. Od wczoraj mnie męczy. Cholerne zęby....

201706107251.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracjanna wrote:

współczuję :( idziesz z tym do dentysty?
    a smarki z krwią też mam, chyba to normalne... od samego początku ciąży mam katar, już się z nim pogodziłam. Krew z nosa i z dziąseł to podobno norma w ciąży (większe ukrwienie czy coś).

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane!
    Wczoraj miałam kiepski dzień, nawet szukałam zaczepki, żeby pokłócić się z mężem.

Mam jakieś 3-4 strony do nadrobienia, może dzisiaj mi się uda.

Wieczorem śledziłam wydarzenia w Berlinie. Jestem załamana, do tego moje hormony powodują, że na samą myśl o rodzinie, która przeżywa tą tragedię przed świętami, ryczę. Nie jestem w ogóle związana z tymi ludźmi, a tak mi cholernie przykro...

To już nawet nie są zwierzęta, bo zwierzęciem rządzą prawa natury, chęć przetrwania, a taki gnój nie dość, że pozbawił życia niewonnego człowieka, zabił niewinnych ludzi, ranił kilkadziesiąt, robi to nie wiadomo dlaczego po co ... Po co???

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracjanna wrote:

Gracjanna ja codziennie budze się ze sciskiem w głowie zwłaszcza w skroniach jak mam trochę szczęścia to w ciągu dnia zniknie na chwile a jak nie to jest non stop, mam też problemy z żuchwa z powodu aparatu ortodontycznego u siebie nie łącze tego z bólem głowy bo trwa bez przerwy ale u Ciebie to może być od zębów.Byś musiała się przejść do dentysty sprawdzić. .

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na wizytę dzisiaj na 18:30... Stresuję się, żeby wszystko było OK. Może uda się dzisiaj już podglądnąć płeć :) ?

7u2290bvd63lv0ph.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u mnie od piątku kłucie w pochwie i dole brzucha. Wczoraj już spanikowałam i poszłam do ginekologa. Okazało się, że to grzybica:/ Dostałam globulki na 10 dni. Wyprosiłam też zwolnienie na 2 dni, które pani doktor wypisała z wielkim wyrzutem. Czasem jak się trafi na lekarza to masakra. Skąd ja mogłam wiedzieć, że 3 dni kłucia i bólu brzucha to nic poważnego i mogę sobie z tych chodzić do pracy... skoro poszłam do lekarza w godzinach pracy to jakoś to muszę usprawiedliwić pracodawcy. Na szczęście jutro mam wizytę u swojego lekarza i dowiem się jak tam maluszek.

A głowa to mnie boli od 3 dni, ale to przypuszczalnie od pogody:/ taki wrażliwiec ciśnieniowy jestem.

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene, wyniki wydają się być w porządku. Nie stresuj się, będzie dobrze. Trzymam kciuki:) A jakie masz przeczucia? Chłopiec czy dziewczynka?:)

Madllene lubi tę wiadomość

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ja dołączam z tym kluciem. Do tej pory nie miałam takich dolegliwości A dziś mnie jajnik kluje ale nie swiruje bo to na pewno normalne:)

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    Umówiłam się na wizytę dzisiaj na 18:30... Stresuję się, żeby wszystko było OK. Może uda się dzisiaj już podglądnąć płeć :) ?

To powodzenia na wizycie, napewno wszystko będzie Ok.Powinno juz udać się podejrzeć płeć. .ja mam wizyte w czwartek i tez liczę ze doktorek powie ze coś widać, bo z doświadczenia wiem ze gdy mówią ze nie widać to oznacza na 99% dziewczynkę.

Madllene lubi tę wiadomość

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makatka wrote:
    Madllene, wyniki wydają się być w porządku. Nie stresuj się, będzie dobrze. Trzymam kciuki:) A jakie masz przeczucia? Chłopiec czy dziewczynka?:)
    Nastawiona jestem na chłopca :) , ale to tylko dlatego, że mąż ma 3 braci i bratanka, a ja jestem jedynaczką :D tak więc na razie przewaga chłopców :)Poza tym, biorąc pod uwagę tempo mojego przybierania na wadze wątpię, żeby powodowała to dziewczynka :D Wiem, że to takie zupełne wróżenie z fusów, ale jakoś kompletnie sobie dziewczynki nie mogę wyobrazić :) Na prenatalnych zupełnie nic konkretnego o płci nam nie powiedziano, bo pani dr stwierdziła, że na tamtą chwilę to narządy wyglądają tak samo u dziewczynek i u chłopców. Moja gin nie ma jakiegoś wybitnie czułego sprzętu, a jeśli dziecko wciąż jest tak ruchliwe jak niemal miesiąc temu, to możemy nie dojrzeć, ale kto wie ;)
    Ja również miewam jakieś sporadyczne kłucia w dole brzucha, ale to tak pulsacyjnie i przez chwilę tylko, zazwyczaj jak się zdenerwuję. Natomiast jak kichnę na leżąco to czasem tak mnie coś tam zaboli, że wydaje mi się, że zrywają mi się wszystkie mięśnie w okolicach podbrzusza. Po tym jak próbuje je przez chwilę napiąć to też tak bolą i tak sobie myślę, że jak tak mnie będą bolały podczas porodu to ja w ogóle nie dam rady przeć... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 13:46

7u2290bvd63lv0ph.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene, w takim razie trzymam kciuki za chłopaka :) Niech się dzidzia za bardzo nie wierci dzisiaj. Moje przeczucie to też był chłopak i tak nam pani doktor potwierdziła na prenatalnych. Zobaczymy jeszcze czy tak zostanie:)

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Dam znać po wizycie, czy dzidzia chciała współpracować ;)
    Wiem, że się zdarza, ale chyba rzadziej, żeby chłopiec zamienił się w dziewczynkę, więc większe prawdopodobieństwo u Ciebie Makatka, że tak zostanie :) gratuluję !

7u2290bvd63lv0ph.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene powodzenia na wizycie i prosimy o relacje:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • MagM Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko w porządku :) Przechodzimy rodzinne przeziębienie, ale już opanowane w miarę. Córka przez 2 dni miała temperaturę 39'C. Ja zmagam się z kaszlem, zapchanymi zatokami i bólem gardła, ale leczymy i przechodzi :)

Cukry powoli się uspakajają.
    No i pielęgniarka strasznie się mnie czepiała, że się odchudzam. Wręcz chamska była wobec mnie, bo na wadze -9,5kg. Ale to nie moja wina, jem codziennie co 2-2,5h.
    Moja ginekolog mówi, żebym się nie przejmowała, bo z Maluszkiem wszystko w porządku i badania też super.

• makatka Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagM, nie przejmuj się. Pielęgniarka czepia się, bo nie mieścisz się w jej wskaźnikach. Skoro zdrowo się odżywiasz, wyniki masz dobre, to nie ma się czym martwić.

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ