Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
.kropka. wrote:ahisma hehe faktycznie
i nawet w tym samym dniu ciąży jesteśmy
jak ja wam zazdroszczę, że czujecie już ruchyja to mam chyba znieczulicę
pocieszam się, że pewnie w trzecim trymestrze pożałuję jak dostanę kopa w żołądek albo w nerkę
.kropka. lubi tę wiadomość
nick nieaktualnywyjęłam właśnie ze skrzynki 2 paczki z HIPP (teczka na książeczkę zdrowia dziecka + naklejka na samochód + poradnik przyszłej mamy + mokre chusteczki) i z Bebiklub (suchy termofor z pestkami wiśni). Są to darmowe paczki od tych firm wysyłane w zamian za rejestrację na ich stronie
Miło z ich strony, lubię czytać wszelkie broszurki i książeczki o ciąży a termofor na pewno będzie w użytku nie tylko dla malucha
czekam jeszcze na paczkę z Babiprogramu (z maskotką sensoryczną dla noworodka i teczką na wyniki badań) oraz z tej samej firmy na pluszowego misia wygranego w konkursieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 13:25
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ale mi dobrze:) zjadłam loda, wypilam litr soku pomaranczowego;) sikam co 15 minut ale jestesmy z Ignasiem przeszczesliwi;)
teraz czytamy rozdzial Harrego Pottera to nasz rytual od kiedy przeczytalam ,, dziecko juz slyszy gdy do niego mowisz"
.kropka. wrote:wyjęłam właśnie ze skrzynki 2 paczki z HIPP (teczka na książeczkę zdrowia dziecka + naklejka na samochód + poradnik przyszłej mamy + mokre chusteczki) i z Bebiklub (suchy termofor z pestkami wiśni). Są to darmowe paczki od tych firm wysyłane w zamian za rejestrację na ich stronie
Miło z ich strony, lubię czytać wszelkie broszurki i książeczki o ciąży a termofor na pewno będzie w użytku nie tylko dla malucha
czekam jeszcze na paczkę z Babiprogramu (z maskotką sensoryczną dla noworodka i teczką na wyniki badań) oraz z tej samej firmy na pluszowego misia wygranego w konkursie
O jak fajnie, już się rejestruję -
Ahisma z tym pulsem w sumie watpie
zdaj sie na swoj instynkt. Co do instynktow. Niaia moi rodzice wlasnie czesto doradzali ale raczej woleli zebym ja sama podejmowala decyzje. Bo to moje dziecko. A od tesciowej dostalam karteczke jakie chusteczki i pampersy mam kupic bo sasiadka mowi ze tanie i dobre. Postawilam na stanowczosc bo akurat taki moj charakter. Jak mnie wkurza to nie czekam
podziekowalam jej za rade a jak dalej sie narzucala bo tej karteczki nie wzielam to powiedzialam ze ja jestem matka chce wychowywac dzijesteo swojemu rozumiem jej troske ale ona miala juz swoje 5 minut
-
Co do zakupow to dobrze wlasnie powiedziec delikatbie zeby nie urazic (bo w sumie chca przeciez dobrze) ale dosc dobitnie ze kazdy ma swoj gust i chcialbyscie wybrac rzeczy same. Ubranka ubrankami, dostalam sporo ktorych noe chcialam ale to male rzeczy i w dobrej wierze wiec i tak sie cieszylam. Ale np jak ciotka powiedziala ze chce nam zasponsorowac lozeczko to powiedzielismy ladnie dziekuje i ze mamy juz upatrzone. Nie widziala problemu. Zaproponowala ze wybierze sie ze mna do sklepu i po prostu zaplaci za to co wybiore. Przy okazji kazala wybrac jakies ciuszki i chciala kupic jakas zabawke grajaca do kolyski to pytala czy mi odpowiada. Moja mamuska z wiekszymi zakupami pytala czy beda pasowaly do wystroju pokoju, a jak nie to kazala sama wybrac
-
Hej.
Ale się rozpisałyście, aż miło.
AgaSY, Deedee, ahisma - to co opisujecie wydaje się być ruchami Dzieciaczków
Ja czuję Wiercipięte od tygodnia, zdecydowanie wyraźniej jak jestem w pozycji półleżącej, tak jak piszą dziewczyny też po jedzonku jest większa aktywność
Pierwsze wyraźne ruchy były m-w 5cm pod pępkiem i z dnia na dzień stawały się wyraźniejsze i w różnych stronach podbrzusza.
Lada moment nie będziecie miały wątpliwości ze to TO
Co do relacji z mamą/teściową: współczuję skomplikowanych układów
Ja tez stawiam na szczerość ale taką taktowną. Na szczęście u moich mam jest radość ale bez wtrącania. Są 200km od nas, póki co mama przegląda ciuszki po siostrzeńcu, które są w jej szafie, mamy dobry kontakt telefoniczny, a teściowa raz na tydzień dzwoni do Syna i pyta o nas ogólnie.
Dla mnie taki uklad jest mega wygodny, nie lubię narzucania się, ale wiem że z czasem mojej mamie się uaktywni gaduła. Spokojnie powiem wtedy: Mamuś, dzięki za rady i zaangażowanie, ja miałam dużo czasu na czytanie i rozkminke co najlepsze dla Dziecka i pozwól ze zrobię tak i tak, daj mi się uczyć i przeżywać macierzyństwo po swojemuMyślę, że to wystarczy.
Kropka, ale się obłowiłaś!!! Chyba też się gdzieś zarejestruje ;p
Tymczasem czekam na 2 paczki z allegro: moją i dzieciową... Kupiłam płaszczyk wiosenny na wielkiego brzucha- używke za 40 zl :p i 3 malutkie cudeńka dziewczyńskie -
Może też się gdzieś zarejestruję... Nawet nie wiedziałam, że można zgarnąć takie fajne rzeczy. JA jutro wybieram się na badanie krzywej cukrowej i nabyłam właśnie tą glukozę do rozpuszczenia w wodzie i ilość tego w opakowaniu mnie przeraziła... To się w ogóle da wypić? obawiam się, że to może być tak słodkie, że ciężko będzie żeby przez gardło przeszło. JA ogólnie uwielbiam słodycze, ale to mnie póki co lekko przerasta. Jakie macie dziewczyny doświadczenia z tym paskudztwem do wypicia?
-
zolla wrote:Może też się gdzieś zarejestruję... Nawet nie wiedziałam, że można zgarnąć takie fajne rzeczy. JA jutro wybieram się na badanie krzywej cukrowej i nabyłam właśnie tą glukozę do rozpuszczenia w wodzie i ilość tego w opakowaniu mnie przeraziła... To się w ogóle da wypić? obawiam się, że to może być tak słodkie, że ciężko będzie żeby przez gardło przeszło. JA ogólnie uwielbiam słodycze, ale to mnie póki co lekko przerasta. Jakie macie dziewczyny doświadczenia z tym paskudztwem do wypicia?
ale dalo sie przezyc;)
mala latynoska wrote:A i u mnie wizyta jutro... a dzis czeka mnie niewdzieczne siusianie do pojemnika caly dzien. Nienawidze tego
zolla wrote:Może też się gdzieś zarejestruję... Nawet nie wiedziałam, że można zgarnąć takie fajne rzeczy. JA jutro wybieram się na badanie krzywej cukrowej i nabyłam właśnie tą glukozę do rozpuszczenia w wodzie i ilość tego w opakowaniu mnie przeraziła... To się w ogóle da wypić? obawiam się, że to może być tak słodkie, że ciężko będzie żeby przez gardło przeszło. JA ogólnie uwielbiam słodycze, ale to mnie póki co lekko przerasta. Jakie macie dziewczyny doświadczenia z tym paskudztwem do wypicia?
Krzywa cukrzycowa jeszcze przede mną - podejrzewam, że po najbliższej wizycie u gina też mnie to czeka. Z tego co wiem to u mnie w przychodni pozwalają mieć ze sobą pół cytryny , żeby łatwiej poszło. -
Jakos wczesnie macie te krzywe. Myslalam ze to trzeba zrobic po 24 tyg bo wtedy wlasnie cukrzyca lubi sie uaktywniac. Ja robilam w poprzedniej ciazy w 7tc i wytrzymalam 2h ale w zwiazku ze mialam wtedy ogromnw mdlosci ciazowe to cala zawartosc po 2h zwrocilam. Czeka mnie to znowu po porodzie
-
19Biedroneczka91 wrote:A czemu tak? Dobową zbiórkę moczu musisz oddac do badania:*?
Ze wzgledu na to ze mialam w poprzedniej zatrucie ciazowe. Jak przypuszczaja cos takiego to wlasnie trzyba oddac 24godz probke. Teraz lekarka powiedziala ze zrobimy dwa razy. Teraz jak jeszcze wszystko jest ok i jak zacznie sie cos dziac dla porownania wynikow