X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    Krzywa cukrzycowa jeszcze przede mną - podejrzewam, że po najbliższej wizycie u gina też mnie to czeka. Z tego co wiem to u mnie w przychodni pozwalają mieć ze sobą pół cytryny , żeby łatwiej poszło.

Co do cytryny to trzeba zapytac bo w niektorych przychodniach niepozalaja albo robia ogromny problem.
    Do wypicia nie jest takie zle, wlasnie te czekanie jest najgorsze. Na szczescie tu daja glukoze do domu i każą wypic 2 godziny przed wizyta takze az tak bardzo sie niedluzy

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie pewnie ta krzywa cukrowa czeka dopiero po kolejnej wizycie.. ale jakoś nie widzę siebie 2h na głodniaka w poczekalni (i bez tego potrafię zemdleć przy pobieraniu krwi) :D

a to pobierają tylko po 2h od wypicia tej glukozy czy przed wypiciem, po godzinie i po 2h? (tak gdzieś czytałam w necie)

• AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 wrote:
    Dziewczyny mam problem z moimi rodzicami

Całe życie miałam z nimi pod gorkę, przed ślubem matka zrobiła mi wielki młyn- wiele łez przez nią wylałam. Mam żal do nich i nie mam potrzeby się z nimi widywać często..
    Jak się dowiedzieli o ciąży to wielce się odmienili, matka zrobiła liste zakupów które bedzie robiła co miesiac dla małego i oczywiście już cudowne rady poszły żeby dziecku nie dawać zwykłego pampersa tylko pieluchy tetrowe, że mam tylko i wyłącznie karmić piesią itd. Oczywiscie co dziennie tysiace smsów które mnie "wkurzają".
    Jak dac im do zrozumienia że nie potrzebuję ich zakupów, że mają się nie wtrącać i boję się że po porodzie matka bedzie przyjezdzała kiedy tylko bedzie chciała. Mam teściową w domu która mieszka nad nami - ona wystarczy choć i z nią bede pewnie perypetie...

Im szybciej i wyraźniej postawisz granice tym lepiej i dla Ciebie, i dla dziecka i dla Waszego małżeństwa. Im dłużej będziesz zwlekać, tym gorzej.

Biedroneczka, o tak, te kopniaki w nocy w pęcherz... nie da się ich zapomnieć i z niczym porównać :)
    Ja już dawno czuję kopniaki, brzuch lekko faluje, czuję nawet kiedy sie przewraca, ale może to dlatego, że nie mam dużego brzucha i przed ciążą byłam szczupła.

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    mnie pewnie ta krzywa cukrowa czeka dopiero po kolejnej wizycie.. ale jakoś nie widzę siebie 2h na głodniaka w poczekalni (i bez tego potrafię zemdleć przy pobieraniu krwi) :D

a to pobierają tylko po 2h od wypicia tej glukozy czy przed wypiciem, po godzinie i po 2h? (tak gdzieś czytałam w necie)
    Ja tez bede miala gdzies po 24 tyg ciazy.
    Pobieraja Ci krew przed wypiciem, pozniej godzine po i 2 godz po:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to już oczyma wyobraźni widzę jak zbierają mnie z podłogi w poczekalni haha :D Ciąża była by o wiele przyjemniejsza gdyby nie te pobrania krwi co 4 tygodnie ;)

• ahisma Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wysłałam męża do sklepu po ananasa i brzoskwinie, bo mi się sałatka owocowa zamarzyła :D

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem melduję, że wróciłam z dalekiej podróży... z kuchni aaaaaahahahaahahahahah
    Na obiad placki ziemniaczane robiłam i trochę czasu mi zajęło.

Też w międzyczasie zarejestrowałam się w bebiprogramie, bo hipp, Gerber, bebiklub już ogarnęłam z Sebą, a teraz zaktualizowałam dane hehehe już zapomniałam ile tam jest przydatnych informacji.

Zastanawiam się czy po połówkowych nie kupić wyprawki tzn. ciuszków rozm. 56/62

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj przeraziłam. Po pracy poszłam do sklepu i już w drodze bolał mnie prawy jajnik. Potem okazało się, że ochrona zamknęła mi bramę i musiałam przechodzić pod szlabanem i wtedy jak się zgięłam to tak mnie coś w podbrzuszu mocno zabolało, że masakra, myślałam że sie popłaczę... w samochodzie jak wracałam do domu to się poplakalam ze złości,że ci ochroniarze są ślepi i nie obserwują otoczenia czy ktoś nie chce wejść. teraz już mnie nie boli, ale dzidzia nawet po obiedzie się nie rusza. Chyba muszę coś słodkiego zjeść bo zaczynam panikowac że się nie rusza. Poza tym, jakiś dzisiaj wyjątkowo ostry zapach śluzu mam od rana (sorry za niesubtelny temat), nie wiem czy to jakaś infekcja się nie przypałętała... zobaczę co będzie jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 17:28

7u2290bvd63lv0ph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przychodnie pod blokiem i na badanie z krzywej cukrowej przyjdę do domu hahah

Leżę sobie z gorączka 38 stopni, kaszlem i glutami do podłogi;(

• Merida86 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    Ja się dzisiaj przeraziłam. Po pracy poszłam do sklepu i już w drodze bolał mnie prawy jajnik. Potem okazało się, że ochrona zamknęła mi bramę i musiałam przechodzić pod szlabanem i wtedy jak się zgięłam to tak mnie coś w podbrzuszu mocno zabolało, że masakra, myślałam że sie popłaczę... w samochodzie jak wracałam do domu to się poplakalam ze złości,że ci ochroniarze są ślepi i nie obserwują otoczenia czy ktoś nie chce wejść. teraz już mnie nie boli, ale dzidzia nawet po obiedzie się nie rusza. Chyba muszę coś słodkiego zjeść bo zaczynam panikowac że się nie rusza. Poza tym, jakiś dzisiaj wyjątkowo ostry zapach śluzu mam od rana (sorry za niesubtelny temat), nie wiem czy to jakaś infekcja się nie przypałętała... zobaczę co będzie jutro.
    Oj Kochana,
    nie denerwuj się na wyrost...
    Mnie przedwczoraj zakłuwał prawy jajnik, kilka razy dziennie miałam wrażenie jakby ktoś mi wbijał w niego grubą igłę na 2-3 sek. Pewnie Maluch się mocno przemiescił ze swojej ulubionej lewej strony.
    Odpocznij dzisiaj, a podwozie może wystarczy potraktować Lacibios Femina i będzie git. Polecam taki żel, można stosować profilaktycznie po kąpieli do posmarowania.

Madllene lubi tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia zgadzam się z dziewczynami jak teraz się poddasz to będą robili co beda chcieli nie licząc się z Twoim zdaniem. U nas właśnie tak jest po mojej szwagierce tesciowie jeżdżą za przeproszeniem jak po burej suce bo nie postawiła się od razu a męża też ma ciapę. Teraz już za późno się opamietala. Do mnie czasami wolą się już nie odzywać bo wiedzą że i tak swoje zrobię.

Ja nie pamiętam kiedy dokładnie miałam krzywą cukrową z Julką ale też chyba później.

Dzisiaj zakupiłam sobie w lumpku 3szt ubranek do przytulania i patrzenia he he jedno takie na 4 kg dziecko takie malusienkie jak na Juli lalkę he he
    Somebody gratuluję remontów ! Ja je też uwielbiam. Ostatnio mocno zastanawiam się nad kredytem i podniesieniem domu z osobnym wejściem ale nie wiem czy zdążę przed czerwcem. Dzisiaj nawet Jula mnie mocno zdziwiła bo poprosiła mnie abyśmy się wyprowadzili do nowego mieszkania jak się dzidzus urodzi. Normalnie szok. Ale to chyba dlatego że siostra moja wprowadziła się do nowego domu i małą była zachwycona.

201706107251.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    Ja mam przychodnie pod blokiem i na badanie z krzywej cukrowej przyjdę do domu hahah

Leżę sobie z gorączka 38 stopni, kaszlem i glutami do podłogi;(
    Oj Biedaku,
    zdrowiej szybko!!! A jak gorączka dojdzie do 38.5 to zbijaj Apapem. Paracetamol mi lekarz pozwolił, a na kaszel i gluty hektolitry płynów ciepłych ale nie gorących.
    Trzymam kciuki. :*

km5sdf9h28k60y12.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie bede musiała im powiedzieć żeby dali nam spokój, nasze zycie, nasze dziecko.

Właśnie wracam od lekarza - maluch szaleje, jest chłopak.
    Przytyłam od ostatniej wizyty aż prawie 2,5 kg czy to normalne - w normie ?
    Łącznie od początku ciąży 5 kg - jestem w 20 tygodniu (czyli połowa)
    Fakt faktem były święta, sylwester...a metabolizm ostatnimi czasy bardzo mi zmalał

.kropka., 19Biedroneczka91, Gracjanna, AgMB, 100noga, małaMyszka, ines. lubią tę wiadomość

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 wrote:
    Chyba faktycznie bede musiała im powiedzieć żeby dali nam spokój, nasze zycie, nasze dziecko.

Fakt faktem były święta, sylwester...a metabolizm ostatnimi czasy bardzo mi zmalał
    Średnio 0,5kg tygodniowo, czyli 2kg na miesiąc mieści się w normie :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png

Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 wrote:

Waga jest w porzadku:):) teraz juz będziemy tak przybierac:) dzidzius rosnie. Grunt, ze Maluszek zdrowy:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Natusia_mamusia Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!! :) Melduje sie po wizycie ;) Mało tu zaglądam,ale braknie czasu przy niespełna 16msc szkrabie ;) Jestem na FB codziennie...

Mamy mieć córeczkę!!! :D a wiec nie wierze,bo udało nam sie utrafić w parkę :D Marzenie spełnione :) 200g wazy :)

Prosze wpiszcie mi córeczkę na 1 stronie :*

19Biedroneczka91, ahisma, VillemoVilo, Deedee87, AgMB, Gracjanna, 100noga, Merida86, Madllene, Marutka, AgaSY, ines., małaMyszka, Marisa, LaRa, małamigotka lubią tę wiadomość

klz9tv73zduvfwch.png
    qb3c20mmbats3a28.png

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia_mamusia wrote:
    Hej Dziewczyny!! :) Melduje sie po wizycie ;) Mało tu zaglądam,ale braknie czasu przy niespełna 16msc szkrabie ;) Jestem na FB codziennie...

Mamy mieć córeczkę!!! :D a wiec nie wierze,bo udało nam sie utrafić w parkę :D Marzenie spełnione :) 200g wazy :)

Prosze wpiszcie mi córeczkę na 1 stronie :*
    Gratulacje:*:* imie juz wybrane;)?

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny ja wreszcie w domu bo przy okazji zahaczylismy o ciotki.

Po wizycie nastrój duzo lepszy.
    Pan doktor powiedział że potwierdza co wcześniej mowil....

100%CORKA,
    ze ladnie sie ulozyla i wszystko jest jasne....
    Poza tym sliczna zdrowiotka 220g. Takze jestem spokojna wreszcie. Boziu jakie to jest piękne patrzeć na ten monitor i jak ona sie rusza jak takie normalne dziecko.... Ahhh ckliwa sie robię na stare lata hahahahahahahaahahahh

Także mozna umieścić na liście kolejna dziewczynkę :) Michalinka :)

VillemoVilo, AgMB, Gracjanna, 100noga, Merida86, Madllene, Marutka, AgaSY, ines., małaMyszka, Marisa, LaRa, małamigotka lubią tę wiadomość

dev167pf___.png

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    No dziewczyny ja wreszcie w domu bo przy okazji zahaczylismy o ciotki.

Po wizycie nastrój duzo lepszy.
    Pan doktor powiedział że potwierdza co wcześniej mowil....

100%CORKA,
    ze ladnie sie ulozyla i wszystko jest jasne....
    Poza tym sliczna zdrowiotka 220g. Takze jestem spokojna wreszcie. Boziu jakie to jest piękne patrzeć na ten monitor i jak ona sie rusza jak takie normalne dziecko.... Ahhh ckliwa sie robię na stare lata hahahahahahahaahahahh

Także mozna umieścić na liście kolejna dziewczynkę :) Michalinka :)
    Pieknie:) a wiec jednak ujawniaja sie dziewczynki. Nasi chlopcy beda mieli kandydatki na żony:)
    Gratulacje:*:*

Deedee87 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane która z Was bierze luteine? Mi lekarz przepisał:( bo mam twardy i.napięty brzuch rano. Nie chce tego brać:( bo podobno do końca ciąży się już bierze:(

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ