X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

A ja mam wizytę dzis, po 17, pewnie wejdę ok18. Polekowe 30.01.

Moja lista wyprawkowy gdzieś sie zagubiła, poszperam jeszcze w laptopie, moze gdzieś tam ja znajdę.

Miłego dnia

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade na polowkowe ;-) trzymajcie kciuki

Deedee87, Gracjanna, AgaSY, małaMyszka, Madllene, mala latynoska lubią tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    No to trzymamy , koniecznie daj znac jak po wizycie :)

Totoja lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty :)

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Hej,

A ja mam wizytę dzis, po 17, pewnie wejdę ok18. Polekowe 30.01.

Moja lista wyprawkowy gdzieś sie zagubiła, poszperam jeszcze w laptopie, moze gdzieś tam ja znajdę.

Miłego dnia

LaRa ja tez mam dzisiaj na 17 :) juz sie nie moge doczekać :) najgorsze sa te właśnie godziny oczekiwania zanim sie ta dziecię malenka zobaczy :) to 3mam kciuki za was :)

dev167pf___.png
  • Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy! Powodzenia! ;)

f2w3skjo22jnu1a7.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:

Trzymamy trzymamy :)

dev167pf___.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahisma jestesmy na podobnym etapie widzę. Super ze wszystko o czym dopiero pomysle to ty od razu o to pytasz :)
    Co do ruchów to też mialam tak ostatnio ze wydawało mi się że coś jakby się.... Nie wiem... Obracalo??? Właśnie w dole brzucha i tez sie zastanawiam czy to wreszcie to. I na dodatek dałabym sobie rękę obciac ze cos mnie pomizialo..... i w tamtym momencie myślę O MATKO TO JUZ TO a drugi dzień jak się nic nie dzieje to juz nie wiem.... :/ ale podejze sobie choc kruszyne dzis na USG :)

dev167pf___.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedeee, agisma ja właśnie reż tak czuję maluszka jakby się dupiną zaparl i przekrecal :) z Jula miałam inaczej.

Jest mi jakoś głupio ze mało mogę pomóc innym mamą ale jak uruchomienie swojego zgracialego łapka to też wrzucę swoją listę dla mnie niezbędna bo z telefonu jakoś mi ciężko wyklecic dłuższego post a.

Trzymam kciuki za wasze wizyty.

Odnośnie apteki gemini od was usłyszałam o niej pierwszy raz. Na pewno coś z tamtad zamówie.

Teraz żebym nie pomyliła- chyba Ezia ty pisałaś ze kupiłaś Vita miner zwykly. Jak inna dziewczyna to przepraszam za pomyłkę bo wczoraj przed snem czytałam o tym. Ja właśnie też w aptece prosiłam o dha a dostałam zwykły. Szkoda wyrzucać witamin bo są aż na dwa miechy więc kupiłam najtańszy tran i biorę osobno :) polecam :)

201706107251.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    Myszka, dzięki za plik :-) Totoja, chętnie się czegoś od Ciebie nauczę :-) jeju, dziewczyny, jak dobrze, że jesteście :-) co do tego monitora oddechu, myślicie, że lepiej kupić nowy czy opłaca się np. używany? Jaka jest cena takiego dobrego monitora?
    Edit
    Lepszy jest taki pod materac czy przypinany do pampka ?
    Pod materacyk.
    Ja kupowałam za 276 zł nowy, właśnie z gemini, ale myślę, że sprawny używany w dobrej cenie też bym kupiła. Chciałam na niego przeznaczyć max 200 zł, ale trafiła się okazja pdobobna cena nowa z gwarancją

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    A jak teraz masz? Bo ja mimo, ze syn spi w drugim pokoju to wybudza.mnie kazdy jego ruch, na jego poplakiwanie jak karmilam reagowalam mrowieniem z cyckach. Moj starszy syn czesto.mam problemy z krwawieniem z nosa, potrafilam sie wybudzic jak tylko nosem pociagal i wiedzialam, ze.krwem.mu zaczyna.leciec. Mimo wszystko sie wysypiam.
    Śpię jak kamień max 2-3 godziny w nocy, często się budzę i patrzę czy młody się nie odkrył, bo za Chiny ludowe nie pozwala się przykryć. Jak śpi z nami w łóżku, to czuję jego oddech, mocno się przytula i wtedy śpię spokojnie

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaMyszka wyslalam ci zaproszenie :) wyslesz mi tez linka do Fb?

małaMyszka lubi tę wiadomość

dev167pf___.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia wizytujacym!
    Ahisma i ja popieram ze to chyba to ;) wczoraj jak zglodnalam czulam takie lekkie pukanie przy jajniku. Mialam wrazenie jakby mial taka krotka czkawke ale syn mial kiedys czesto wiec orientuje sie. To prawda ze kobieta intuicyjnie wyczuwa :D pozniej jak kladlismy sie spac czulam takie rozpychanie od srodka jakby sie przekrecal wlasnie ;)zasuwam z malym na szczepienie bo zalegamy od wrzesnia. Mlody jak nie bostonka to tygodniowka, albo przeiebiony. No i nadszedl czas. I po sprzety do kuchni bo po klotni z tesciowa maz kupil mi rzeczy do lazienki i czesc do kuchni. Takze i ja remonty :D uwielbiam remonty <3

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszka a ile ma wieku? My znalezlismy poszewke z takmi sznureczkami po bokach ktore do szczebelek moglam przywiazac. Ale jest raz ze za duza to dwa maly nurkowal pod nia koniec koncow ;) ale moze tobie sie przyda. A jak starszy to nie mam pomyslu :/

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przedwczoraj wieczorem i dziś rano czułam pod pępkiem takie minimalne skurcze jakby. Nie wiem jak to lepiej określić :(. Jakby to była macica to pewnie skurz byłby na większej powierzchni, a to było takie punktowe. Czy to mógł Leoś dać o sobie znać?

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy czujecie już jakieś ruchy dziecka?
    Ja dziś zaczynam 20t 0d i wcześniej wydawało mi się że czuję ruchy dziecka ale za każdym razem te "uderzenia" to były jelita...

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, trzymam kciuki za wizyty!!!!!

Ja też biorę vitaminer prenatal z dha, brałam z Sebastianem i biorę teraz.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie tu długo nie było i mam sporo do nadrabiania :)

jakoś ostatnio opuściły mnie siły, najchętniej bym spała całymi dniami.

Byłam ostatnio u swoich rodziców i powiem Wam, że my już całą wyprawkę mamy (a nawet więcej niż potrzeba) - raczej nie kupię ani jednego ciucha dla córeczki, póki nie wyrośnie z 68 :D Przyszli dziadkowie dostali świra. Jest już nawet wanienka, mata edukacyjna i łóżeczko turystyczne (bo przecież wnuczka musi mieć gdzie spać jak u dziadków będzie). Nie powiem, jest to bardzo miłe ale mam wrażenie, że przeginają ;)

Nisia2901, Merida86 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice Witkowi tez i lozeczko i zabawki i wszystko co trzeba kupili. Sie smialam a smiechem zartem bardzo sie pprydalo bo Wiktor czesto dziadkow odwiedzal. I wyroslo mi takie towarzyskie nieustraszone dziecko :D ostatnio czekalam do lekarza, Wiktor spodobal sie piekegniarce, zabrala mi go i jakies zdrowe pol godziny z nim siedziala w gabinecie i wywolywala pacjentow. A jemu w to mi graj :D zebyscie widzialy jaka ona zdziwiona byla jak mi go oddawala a Witek do gabinetu z nia sie pchal :D

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem z moimi rodzicami

Całe życie miałam z nimi pod gorkę, przed ślubem matka zrobiła mi wielki młyn- wiele łez przez nią wylałam. Mam żal do nich i nie mam potrzeby się z nimi widywać często..
    Jak się dowiedzieli o ciąży to wielce się odmienili, matka zrobiła liste zakupów które bedzie robiła co miesiac dla małego i oczywiście już cudowne rady poszły żeby dziecku nie dawać zwykłego pampersa tylko pieluchy tetrowe, że mam tylko i wyłącznie karmić piesią itd. Oczywiscie co dziennie tysiace smsów które mnie "wkurzają".
    Jak dac im do zrozumienia że nie potrzebuję ich zakupów, że mają się nie wtrącać i boję się że po porodzie matka bedzie przyjezdzała kiedy tylko bedzie chciała. Mam teściową w domu która mieszka nad nami - ona wystarczy choć i z nią bede pewnie perypetie...

oar8vfxmb84zoiiv.png
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ