X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

A ja mam wizytę dzis, po 17, pewnie wejdę ok18. Polekowe 30.01.

Moja lista wyprawkowy gdzieś sie zagubiła, poszperam jeszcze w laptopie, moze gdzieś tam ja znajdę.

Miłego dnia

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade na polowkowe ;-) trzymajcie kciuki

Deedee87, Gracjanna, AgaSY, małaMyszka, Madllene, mala latynoska lubią tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    No to trzymamy , koniecznie daj znac jak po wizycie :)

Totoja lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty :)

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Hej,

A ja mam wizytę dzis, po 17, pewnie wejdę ok18. Polekowe 30.01.

Moja lista wyprawkowy gdzieś sie zagubiła, poszperam jeszcze w laptopie, moze gdzieś tam ja znajdę.

Miłego dnia

LaRa ja tez mam dzisiaj na 17 :) juz sie nie moge doczekać :) najgorsze sa te właśnie godziny oczekiwania zanim sie ta dziecię malenka zobaczy :) to 3mam kciuki za was :)

dev167pf___.png
  • Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy! Powodzenia! ;)

f2w3skjo22jnu1a7.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:

Trzymamy trzymamy :)

dev167pf___.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahisma jestesmy na podobnym etapie widzę. Super ze wszystko o czym dopiero pomysle to ty od razu o to pytasz :)
    Co do ruchów to też mialam tak ostatnio ze wydawało mi się że coś jakby się.... Nie wiem... Obracalo??? Właśnie w dole brzucha i tez sie zastanawiam czy to wreszcie to. I na dodatek dałabym sobie rękę obciac ze cos mnie pomizialo..... i w tamtym momencie myślę O MATKO TO JUZ TO a drugi dzień jak się nic nie dzieje to juz nie wiem.... :/ ale podejze sobie choc kruszyne dzis na USG :)

dev167pf___.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedeee, agisma ja właśnie reż tak czuję maluszka jakby się dupiną zaparl i przekrecal :) z Jula miałam inaczej.

Jest mi jakoś głupio ze mało mogę pomóc innym mamą ale jak uruchomienie swojego zgracialego łapka to też wrzucę swoją listę dla mnie niezbędna bo z telefonu jakoś mi ciężko wyklecic dłuższego post a.

Trzymam kciuki za wasze wizyty.

Odnośnie apteki gemini od was usłyszałam o niej pierwszy raz. Na pewno coś z tamtad zamówie.

Teraz żebym nie pomyliła- chyba Ezia ty pisałaś ze kupiłaś Vita miner zwykly. Jak inna dziewczyna to przepraszam za pomyłkę bo wczoraj przed snem czytałam o tym. Ja właśnie też w aptece prosiłam o dha a dostałam zwykły. Szkoda wyrzucać witamin bo są aż na dwa miechy więc kupiłam najtańszy tran i biorę osobno :) polecam :)

201706107251.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    Myszka, dzięki za plik :-) Totoja, chętnie się czegoś od Ciebie nauczę :-) jeju, dziewczyny, jak dobrze, że jesteście :-) co do tego monitora oddechu, myślicie, że lepiej kupić nowy czy opłaca się np. używany? Jaka jest cena takiego dobrego monitora?
    Edit
    Lepszy jest taki pod materac czy przypinany do pampka ?
    Pod materacyk.
    Ja kupowałam za 276 zł nowy, właśnie z gemini, ale myślę, że sprawny używany w dobrej cenie też bym kupiła. Chciałam na niego przeznaczyć max 200 zł, ale trafiła się okazja pdobobna cena nowa z gwarancją

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    A jak teraz masz? Bo ja mimo, ze syn spi w drugim pokoju to wybudza.mnie kazdy jego ruch, na jego poplakiwanie jak karmilam reagowalam mrowieniem z cyckach. Moj starszy syn czesto.mam problemy z krwawieniem z nosa, potrafilam sie wybudzic jak tylko nosem pociagal i wiedzialam, ze.krwem.mu zaczyna.leciec. Mimo wszystko sie wysypiam.
    Śpię jak kamień max 2-3 godziny w nocy, często się budzę i patrzę czy młody się nie odkrył, bo za Chiny ludowe nie pozwala się przykryć. Jak śpi z nami w łóżku, to czuję jego oddech, mocno się przytula i wtedy śpię spokojnie

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaMyszka wyslalam ci zaproszenie :) wyslesz mi tez linka do Fb?

małaMyszka lubi tę wiadomość

dev167pf___.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia wizytujacym!
    Ahisma i ja popieram ze to chyba to ;) wczoraj jak zglodnalam czulam takie lekkie pukanie przy jajniku. Mialam wrazenie jakby mial taka krotka czkawke ale syn mial kiedys czesto wiec orientuje sie. To prawda ze kobieta intuicyjnie wyczuwa :D pozniej jak kladlismy sie spac czulam takie rozpychanie od srodka jakby sie przekrecal wlasnie ;)zasuwam z malym na szczepienie bo zalegamy od wrzesnia. Mlody jak nie bostonka to tygodniowka, albo przeiebiony. No i nadszedl czas. I po sprzety do kuchni bo po klotni z tesciowa maz kupil mi rzeczy do lazienki i czesc do kuchni. Takze i ja remonty :D uwielbiam remonty <3

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszka a ile ma wieku? My znalezlismy poszewke z takmi sznureczkami po bokach ktore do szczebelek moglam przywiazac. Ale jest raz ze za duza to dwa maly nurkowal pod nia koniec koncow ;) ale moze tobie sie przyda. A jak starszy to nie mam pomyslu :/

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przedwczoraj wieczorem i dziś rano czułam pod pępkiem takie minimalne skurcze jakby. Nie wiem jak to lepiej określić :(. Jakby to była macica to pewnie skurz byłby na większej powierzchni, a to było takie punktowe. Czy to mógł Leoś dać o sobie znać?

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy czujecie już jakieś ruchy dziecka?
    Ja dziś zaczynam 20t 0d i wcześniej wydawało mi się że czuję ruchy dziecka ale za każdym razem te "uderzenia" to były jelita...

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, trzymam kciuki za wizyty!!!!!

Ja też biorę vitaminer prenatal z dha, brałam z Sebastianem i biorę teraz.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie tu długo nie było i mam sporo do nadrabiania :)

jakoś ostatnio opuściły mnie siły, najchętniej bym spała całymi dniami.

Byłam ostatnio u swoich rodziców i powiem Wam, że my już całą wyprawkę mamy (a nawet więcej niż potrzeba) - raczej nie kupię ani jednego ciucha dla córeczki, póki nie wyrośnie z 68 :D Przyszli dziadkowie dostali świra. Jest już nawet wanienka, mata edukacyjna i łóżeczko turystyczne (bo przecież wnuczka musi mieć gdzie spać jak u dziadków będzie). Nie powiem, jest to bardzo miłe ale mam wrażenie, że przeginają ;)

Nisia2901, Merida86 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice Witkowi tez i lozeczko i zabawki i wszystko co trzeba kupili. Sie smialam a smiechem zartem bardzo sie pprydalo bo Wiktor czesto dziadkow odwiedzal. I wyroslo mi takie towarzyskie nieustraszone dziecko :D ostatnio czekalam do lekarza, Wiktor spodobal sie piekegniarce, zabrala mi go i jakies zdrowe pol godziny z nim siedziala w gabinecie i wywolywala pacjentow. A jemu w to mi graj :D zebyscie widzialy jaka ona zdziwiona byla jak mi go oddawala a Witek do gabinetu z nia sie pchal :D

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem z moimi rodzicami

Całe życie miałam z nimi pod gorkę, przed ślubem matka zrobiła mi wielki młyn- wiele łez przez nią wylałam. Mam żal do nich i nie mam potrzeby się z nimi widywać często..
    Jak się dowiedzieli o ciąży to wielce się odmienili, matka zrobiła liste zakupów które bedzie robiła co miesiac dla małego i oczywiście już cudowne rady poszły żeby dziecku nie dawać zwykłego pampersa tylko pieluchy tetrowe, że mam tylko i wyłącznie karmić piesią itd. Oczywiscie co dziennie tysiace smsów które mnie "wkurzają".
    Jak dac im do zrozumienia że nie potrzebuję ich zakupów, że mają się nie wtrącać i boję się że po porodzie matka bedzie przyjezdzała kiedy tylko bedzie chciała. Mam teściową w domu która mieszka nad nami - ona wystarczy choć i z nią bede pewnie perypetie...

oar8vfxmb84zoiiv.png
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ