X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie sn mialam silna anemie. Po 5 h chcialam isc siku i poszlam. Ale na kibelku stracilam przytomnosc. Dobrze ze maz byl ze mna to wezwal pielegniarke i juz do kolejnego ranka siusialam do tego dziwnego basenu czy jak to sie nazywa:)
    Rano wzielam prysznic z pomoca meza i juz chodzilam sama bez problemu. Bolec nie bolalo. A dwojeczke sie udalo 3 doby po porodzie, bez problemów:)

100noga lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Masz dwie płytki sensoryczne wkładasz je pod materacyk podłączasz kabelek do urządzenia i włączasz. Ja z miesiąc temu schowałam, bo bez alarmu nie mogłam spać. Na początku dwa razy nam się włączył i od tamtego momentu ani jednej nocy nie był wyłączony
    Ojej...ale wlaczyl sie bo Twoj synek tracil oddech? Byl wczesniakiem, czy tak po prostu kupilas:*?

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    Jeju, dziewczyny, podczytuję Was dziś cały dzień i tak mnie przeraża ta wyprawka... chyba najfajniej by było zrobić jeden plik w notatniku, ewentualnie wrzucić to do pierwszego posta z terminami porodów i dopisywać tam wszystko żeby później nie szukać po stronach forum. Dla takiego zółtodzioba jak ja to ogromne koło ratunkowe!!!
    Co do szarego mydła, podczas ciąży tylko tym mogę się myć, reszta bardzo mnie uczula. Moja gina też stwierdziła, że szare jest super, więc dostałam zielone światło :-)
    Od kilku dni czuję Antka bardziej niż zwykle, nie da się o nim zapomnieć, bo bardzo często fika w brzuchu. Kocham te uczucie :-)
    może być taka ściąga?
    https://docs.google.com/document/d/1kg3picEOMuEv81r4f_XXCNCxHx-Uf1K3M7TT4Qo0YeQ/edit?usp=drivesdk

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja tez powiem swoj punkt widzenia bo u mnie troche inaczej. Mialam zatrucie ciazowe wiec zaraz po porodzie dostalam madnez na 24 godz dozylnie i nie moglam wstawac z lozka. Polozne przychodzily i to one zmienialy mi podklady, musialy mnie tez podniesc na chwile bo nie chcialy mnie talepac z tym magnezem na poprodowa takze zostalam w tym samym pokoju wiec musialy lozko wyczyscic. Ale to ekspresem. Jedna przyszla mnie podtrzymac, druga zmieniala posciele. Przychodzily mniej wiecej co dwie godziny podmywac, kladly platki z plynem znieczulajacym bo bylam zszywana bo peklam, na to wkladka i wkladka z lodem. Dzieki temu nie czulam praktycznie nic. Jedynie jak pierwszy raz 2 godz po porodzie chcieli mnie postawic do tej zmiany to ta wkladka z lodem uciskala wiec zabolalo. Po za tym nastepnego dnia jak juz moglam wstac to dostalam butelke z woda i przykazanie zeby sie podmywac za kazdym razem jak korzystam z toalety. Dwojeczke zrobilam tez bez problemu kilka dni po ale na to doatawalam ciagle w szpitalu jakies tabletki zeby nie bylo tak zwarte. Mimo szwow i calego porodu nie mialam problemu z siedzeniem juz 2 dni po na twardej powierzchni. Moja mamuska sie dziwila ze wskakuje do samochodu jakbym nigdy nie rodzila. Siedzialam po turecku, moglam robic wszystko co chcialam, oczywiscie z odpowiednim umiarem. Ale higiena najwazniejsza bo mowia ze latwo zakazenie moze sie wdac.

100noga lubi tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ojej...ale wlaczyl sie bo Twoj synek tracil oddech? Byl wczesniakiem, czy tak po prostu kupilas:*?
    Noworodek ma często bezdech, całe szczęście, że to była tylko jedna sekunda...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Przed pierwsza ciaza rozwazalam ale wlasnie naczytalam sie ze wlaczaja sie bez powodu nawet jak z dzieckiem wszystko ok. Co powoduje wiecej stresu niz potrzeba. Jak dziecko masz blisko siebie bardzo latwo jest je slyszec. Na poczatku myslalam ze jak to tak jak bede spala, ale jak juz mala sie urodzila to w nocy wystarczylo ze lekko cos zapiszczla albo raczka ruszyla ja juz nie spalam takze mysle ze bedziesz wystarczajaco wyczulona

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ci MalaMyszko:*
    Dziekuje Mala Latynosko:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 19:45

małaMyszka lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Noworodek ma często bezdech, całe szczęście, że to była tylko jedna sekunda...

Mowia ze noworodki czasem zapominaja oddychac i wlasnie te pikanie je przywoluje do porzadku. My tez mamy angel i wlaczyl sie dwa razy. Raz mlody mega mocno.spal, a drugi raz w sumie nie wiem czemu bo wszystko bylo ok. Na poczatku myslalam ze to zbedne, teraz dla mnie must have

małaMyszka lubi tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    Jeju, dziewczyny, podczytuję Was dziś cały dzień i tak mnie przeraża ta wyprawka... chyba najfajniej by było zrobić jeden plik w notatniku, ewentualnie wrzucić to do pierwszego posta z terminami porodów i dopisywać tam wszystko żeby później nie szukać po stronach forum. Dla takiego zółtodzioba jak ja to ogromne koło ratunkowe!!!
    Co do szarego mydła, podczas ciąży tylko tym mogę się myć, reszta bardzo mnie uczula. Moja gina też stwierdziła, że szare jest super, więc dostałam zielone światło :-)
    Od kilku dni czuję Antka bardziej niż zwykle, nie da się o nim zapomnieć, bo bardzo często fika w brzuchu. Kocham te uczucie :-)

Szare mydlo bardzo wlasnie.polecaja. i tylko to tak naprawde bede miec. Na rane po cc. Na 1 stronie jest plik z wyprawka i mozna dopisac. Ja Ci moge na0isac dokladnie w co ja sie.zaopatrze i co jest mega potrzebne na poczatku.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100noga zalecają, ale ja na to nie idę, nie uważam żeby przyjmowanie szczepionek w ciąży miało dobry wpływ na dziecko, ale każdy ma swoje poglądy ;p nie mam polskiego gina, więc jestem równie zacofana ;p

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia na aptekagemini.pl za za 18,19 zł. Też właśnie vitaminer prenatal z dha kupowałam w aptece i 34zł zapłaciłam, a poszukałam i tam zamierzam się obłowić nie tylko w te witaminy, ale też np laktator. Póki co jeszcze mam tabletki, więc pewnie za jakiś tydzień zamówię. Moje znajome tam zamawiają i są bardzo zadowolone.

• 100noga Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kolejne głupie pytanie :P Co to są te podkłady poporodowe? :D Na początku myślałam że to taka mata którą się kładzie na łóżko, później zorientowałam się że czasem tej nazwy używa się do określania właśnie tych specjalnych podpasek poporodowych... Jak wpisuje w google to w grafice pokazuje mi i jedno i drugie. Zgłupiałam :P

Jeśli to jest jednak ta pierwsza opcja to jak się tego używa? to się kładzie pod dupę oprócz założenia tej podpaski jak coś w razie czego bokiem/tyłem wycieknie czy nie zakłada się podpaski i to tak się leje na łóżko i tą matę? :D
    Czytałam że w niektórych szpitalach nie pozwalają zakładać nawet tych siateczkowych majtek żeby wszystko lepiej się goiło. To co wtedy? Leci to sobie tak jak chce i kiedy chce, sączy za nami w drodze do kibla i z powrotem? :D Sorry ale mam bardzo bujną wyobraźnię która chyba podpowiada mi niezbyt trafne odpowiedzi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 20:54

9f7janlii84l7liv.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala latynoska wrote:
    Przed pierwsza ciaza rozwazalam ale wlasnie naczytalam sie ze wlaczaja sie bez powodu nawet jak z dzieckiem wszystko ok. Co powoduje wiecej stresu niz potrzeba. Jak dziecko masz blisko siebie bardzo latwo jest je slyszec. Na poczatku myslalam ze jak to tak jak bede spala, ale jak juz mala sie urodzila to w nocy wystarczylo ze lekko cos zapiszczla albo raczka ruszyla ja juz nie spalam takze mysle ze bedziesz wystarczajaco wyczulona
    Wg mnie jak kupi się normalny monitor oddechu nie jakiś zbajerowany z tysiącem niepotrzebnych lampek, kamer, duperelek, to będzie dobrze służył. Po porodzie byłam tak wrażliwa na dźwięki, że słyszałam jak płacze dziecko dwa piętra wyżej. Mąż się przestraszył, że coś się za mną dzieje niedobrego, po jakimś czasie faktycznie zobaczył, że są nowi sąsiedzi z maluchem. Dodatkowo w nocy mało spałam, bo słyszałam dźwięk KTG i akceleracje tętna, bardzo długo nie mogłam się pozbierać. Czuwałam przez większość czasu

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, ze co szpital, to inne zwyczaje.
    U mnie muszę mieć nawet sztućce, bo nie zawsze dają. Jedyne co zapewniają to ubranka dla dziecka podczas pobytu w szpitalu (nie można swoich).

100noga no nam nie można było żadnych majtek nosić, ale robiłysmy tak, ze przed wizytą lekarza każda majki chowała, a tak to normalnie. Ja miałam zwykłe bawełniane. Wszystko mi się ładnie goiło. Na początku 2 paczki podkładów poszło, ale potem mąż mi kupił wielkie podpaski takie na noc i w domu tych używałam, jak długo-nie pamiętam.

U nas mąż nie może mnie na sali odwiedzić,więc wszystko muszę mieć spakowane. W razie cc czy komplikacji wszystko muszę mieć przy sobie. Jest taka kanciapa 2x2, gdzie 5 par sobie sobie na kupie siedzi i ani porozmawiać ani poprosić o podpaski, bo tak głupio.
    Ja urodziałam w czwartek rano, po południu dopiero zobaczyłam sie na chwilę z mężem, zobaczył dziecko przez szybkę jak w PRLu, potem był na chwilę w piątek, żeby mi coś do jedzenia przynieść i dałam mu listę rzeczy, które ma na wyjście zabrać, a w sobotę rano byliśmy w domku. Gdybym była po cc to pewnie dopiero w piątek byśmy się zobaczyli

• Totoja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    Myszka, dzięki za plik :-) Totoja, chętnie się czegoś od Ciebie nauczę :-) jeju, dziewczyny, jak dobrze, że jesteście :-) co do tego monitora oddechu, myślicie, że lepiej kupić nowy czy opłaca się np. używany? Jaka jest cena takiego dobrego monitora?

Groszka wrzuce temat na fb zeby tu nie zasmiecac.
    My dostalismy w prezencie wiec.mialam nowy ale jakbym.miala kupowac to kupilabym uzywany.

Groszka lubi tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgMb jestem przerazona tym co piszesz... gdzie Ty mieszkasz? Sztucce do szpitala? Przemycanie majtek? Brak wizyt meza i wizytacja tylko przez okienko, przeciez to paranoja. Slyszlam ze w polsce rozne historie ale to chyba przesada.
    Ja mialam ten luksus ze maz spal ze mna w pokoju, posilki pierwsza klasa i dla mnie i dla tatusia. I tu nikt nie patrzy na diete karmiacej, je sie wszystko...
    Co do podkladow to dla mnie mowili ze poki leze majtki nie sa potrzebne, dlatego dawali wkladki miedzynogi i ta podkladke pod dupke. Jak juz chodzilam to dali mi wlasnie te siateczkowe ale tez mowili zeby zdejmowac jak leze bo tak najlepiej... wklady pod mialam caly czas bo niestety leje sie pozdanie i czasem gdzies bokiem jednak wychodzi. Mi sie porobily tez powazne skrzepy przez to ze lazalam przez ten pierwszy dzien wiec jak zobaczylam taki ogromny skrzep to myslalam ze umre... hehe

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Wg mnie jak kupi się normalny monitor oddechu nie jakiś zbajerowany z tysiącem niepotrzebnych lampek, kamer, duperelek, to będzie dobrze służył. Po porodzie byłam tak wrażliwa na dźwięki, że słyszałam jak płacze dziecko dwa piętra wyżej. Mąż się przestraszył, że coś się za mną dzieje niedobrego, po jakimś czasie faktycznie zobaczył, że są nowi sąsiedzi z maluchem. Dodatkowo w nocy mało spałam, bo słyszałam dźwięk KTG i akceleracje tętna, bardzo długo nie mogłam się pozbierać. Czuwałam przez większość czasu

A jak teraz masz? Bo ja mimo, ze syn spi w drugim pokoju to wybudza.mnie kazdy jego ruch, na jego poplakiwanie jak karmilam reagowalam mrowieniem z cyckach. Moj starszy syn czesto.mam problemy z krwawieniem z nosa, potrafilam sie wybudzic jak tylko nosem pociagal i wiedzialam, ze.krwem.mu zaczyna.leciec. Mimo wszystko sie wysypiam.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latynoska no w Ameryce to standard z lozkami dla mezow.
    U nas zapewniali tylko.kosmetyki dla dzieci. I na oddziale pampki.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dlatego napisalam ze to luksus ale cala reszta jednak to dla mnie przegiecie co pisza agmb... jednak mialam bratowe w szpitalach i normalnie mozna bylo i odwiedzic i posiedziec chwile. Wiem ze posilki liche, no ale co poradzic

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dla mnie najlepszy do podmywania jest lactacyd i właśnie jego polecaly mi położne.majtek siatkowanych nie używałam. Podkłady poporodowe jak dla mnie z te na lady nr 1!! Ja na belle m uczulenie a z teny zupełnie inny komfort.
    Doczytuje resztę co naskrobalyscie przez cały dzień :)

201706107251.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ