Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nika8686 wrote:Ja też biorę Femibion Natal 2 z DHA w aptecegemini.pl tylko 36,89 i inne leki też w dobrej cenie:)
aaaaaaaaaaaa gdzie wy to tak tanio kupujecie!!!!!!!u nas ponizej 65 zł to nie kupisz!!!!!
nawet w aptekach internetowych to około 45zł + przesyłka....
apteka gemini ??? kurde az sobie poszukam....Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 16:36
-
19Biedroneczka91 wrote:Stonoga ja mam poduszke firmy DreamLand
Uwielbiam ja jest cudowna i wreszcie budze sie wypoczeta:)
Co do pilki ja mam taka zwykla duza chyba za 15zl kupilam, ale uzywalam jej tylko przed porodem, ale jak sie kladlam ma niej plecami to byla ogromna ulga dla kregoslupa:*jest pelno ćwiczeń i filmikow co robic z ta pilka w ciazy:)
A ta poduszka to też taki rogal czy całkiem prosta? Szukałam i niestety znalazłam tutaj tylko taką:
https://www.amazon.co.uk/Dreamland-760028193305-Body-Pillow-White/dp/B00CF30UE6
i szczerze mówiąc cena mogła by być delikatnie niższa
A jak duża jest Twoja piłka? Pamiętasz wymiar? Też chyba kupię zwykłą, taką do 10 Funtów, tylko zastanawiam się jeszcze nad wielkością. I co daje używanie jej przed porodem? Mięśnie się jakoś rozciągają, rozluźniają czy co? Jak to działa? Może warto zacząć używać jej już kilka miesięcy wcześniej żeby poród był łatwiejszy czy może wręcz przeciwnie - zaszkodzi to - sama nie wiem jakmoże wywoła przedwczesny poród albo coś...
-
Deedee87 wrote:aaaaaaaaaaaa gdzie wy to tak tanio kupujecie!!!!!!!u nas ponizej 65 zł to nie kupisz!!!!!
nawet w aptekach internetowych to około 45zł + przesyłka....
www.aptekagemini.pl taki jest adres przesyłka chyba od 9,99 kurierem za paczkę
Deedee87 lubi tę wiadomość
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
blondas_ wrote:Czesc dziewuszki
ja dzis po wizycie: maluch rosnie i jak dotad nie pokazal plci.. wstydziocha straszna! Zazdroszcze Wam ze juz prawie wszystkie wiecie! Poza tym wszystko dobrze, mamy sie oszczedzac i ciagle zero seksu. Polowkowe umowione na 6lutego, moze wtedy sie dowiemy co tam rosnie w brzuchu
Dziękuję wszystkim kobietkom za inf o wózkach, ubraniach i detektorach- sprawdzam, och.., bez Was czulabym sie jak dziecko we mgle:) oglądam, czytam.. dzięki za inspiracje
Mam nadzieje ze chorowitkom jest juz lepiej:) zdrówka! !!Wiem, że nic nie wiem... -
Dzięki dziewczyny za rady
Kupiłam sobie specjalnie zeszyt żeby powoli wszystko notować na bieżąco, bo później nie będę pamiętała gdzie która o czym pisała
Nie miałam pojęcia o jakichś sprayach do krocza po szyciu, nawet nie wiedziałam że bella ma specjalne podpaski po porodzie
Tutaj są polskie internetowe apteki, więc wolę zamówić to co polecicie niż na ślepo kupować w angielskich sklepach. Dziękuję :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 16:40
-
Lila26 wrote:Czesc kochane witam sie w 17tygodniu dopirto haha
Moja mala znow chora także mam dosc 3 raz w ciagu ostatnich dwóch miesięcy...
A oto my
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/437d1f22d672.jpg
Wygladasz/wyglądacie swietnie:)Wiem, że nic nie wiem... -
100noga wrote:Na północy Anglii.
"duże podpaski po porodzie"
Wystarczą zwykłe duże podpaski typu jakieś always na noc czy coś w tym stylu czy powinny być jakieś specjalne po porodzie? I ile tego "idzie" na dobę, czy podobnie jak przy pierwszych dniach okresu czy dużo mocniej? Sorry za głupie pytania ale nie mam o tym zielonego pojęciaI jak długo później jeszcze będzie leciało? Kilka dni, tydzień, dwa?
Co do podmywania się? Ktoś mi mówił że po porodzie najlepsze szare mydło Biały Jeleń.. Czy będzie lepsze niż jakiś płyn do higieny intymnej? Jakoś mi tak dziwnie pomyśleć o podmywaniu się mydłem, zawsze mówili że to inne ph itp, a teraz zalecają
A co do wyprawki do szpitala to ja planuje spakować dwie. Jedną taką którą od razu ze sobą zabiorę, czyli wszystko co będzie potrzebne przed, w trakcie i po porodzie. A drugą będę miała w samochodzie, w razie jakichś komplikacji po porodzie, cesarki itp, jakbym musiała zostać w szpitalu kilka dni dłużej (np. więcej pieluch, ubranka na zmianę dla dzidzi i siebie, szampon do włosów i inne tego typu rzeczy). Będę miała spokojną głowę że w razie czego wszystko jest na miejscu, na parkingu szpitalnym...
Co do podpasek wszystko zalezy od osoby ale zazwyczaj jest o wiele wiecej niz na okres przynajmniej przez 2 pierwsze dni i dobrze miec specjalne wkladki i te siateczkowe majtki zeby przewiewnie bylo. Pozniej na spokojnie mozna zmieniac na zwykle podpaski. Choc mam znajome co od poczatku mogly uzywac podasek i krawiebie trwalo kilka dni. Czasem dochodzi nawet do kilku tyg wiec wszystko jest sprawa indywidualna. Co do mydla to tak bardzo polecaja bialy jelen ze wzgledu wlasnie ze jest barfzo neutralny. Jak nie chcesz mydla, jest takze w plynie. Ale ja bym wyprobowala dlugo przed bo np ja nie moge go uzywac. Jak uzylam to czulam jakby skore mi wypalalo. Noe powinno tak byc no ale coz, jakas reakcja alergiczna albo cos...
-
Ja mam tą poduszke http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-premium-c-materac-fotelik-kojec-i5849435916.html
A pilke mam 65cm, mi przed porodem pomagala na kregoslup wiec lubilam na niej siedziec. Na pewno inaczej sie cwiczy na niej w czasie ciazy inaczej tuz przed porodem:*
Hej, czasami mam wrazenie ze nikt nie czyta tego co pisze i potem zaś odkrywanie tematów na nowo.
I tak: pisałam o aptece gemini juz dawno, o tym ze znacznie taniej kupić tam witaminy, i opłaca sie wziąć hurtowo aby nie płacić za przesyłkę ((pow 300 zł) warto tam kompletować wyprawkę, odkładać do koszyka/przechowalni, warto kupić katarek/nosefride do oczyszczania noska maluszkom, wodę morska do psikania noska TYLKO Disnemar (delikatnie pryska, nie pod ciśnieniem), octeniseptem-koniecznie, leczy rany zarówno po cc jak i SN, ale i doskonały do pepuszka, jak i w normalnym funkcjonowaniu. Tantum rosa, po porodzie SN. Dla dzieciaczków kosmetyki z serii mustela baby lub Oilatum. Sól fizjologiczna do czyszczenia uszu, noska, Pepuszka. No i polecam laktator canpol easy start. Z 3 funkcjami regulacji ssania. No i femaltiker rownież w przystępnej cenie, czy tez herbatki na laktację, bo nigdy nie wiadomo jak bedzie wygladała nasza przygoda z kp. A kupić nie zaszkodzi, sa całkiem smaczne. No i butelki tez sa znacznie tańsze, smoczki, podkłady do przewijania, leki na temperaturę, ząbkowania, plasterki, witaminę d itd.
Agasy, rzeczywiście dokładnie jest tak jak napisałaś. Polecam zapisać sie tam do szkoły rodzenia, świetne położne, zwłaszcza pani Joasia. Sr jest darmowa jeśli wybierzesz położna środowiskowa z Simin, ja nie żałuje, dostała mi sie pani Kasia, świetna babeczka. Dojeżdżają rownież do Katowic, Siemianowic itd. Ale to juz powiedzą na SR, ewentualnie na co czwartkowych dniach otwartych. Podkłady poporodowe musisz mieć swoje, podpaski belly mama, nie polecają majtek siatkowanych, bo ordynator nie toleruje tego, mówiąc ze wszystko ma sie wietrzyć.
Ciuszków dla dziecka tez nie potrzebujesz, tylko na wyjście. No i koniecznie fotelik, inaczej was nie wypuszcza. Aaaa i na liście zapomnieli o najważniejszym..... Papier toaletowy, warto mieć swój, No i czopki na dwójeczkę, bo rożnie to po porodzie bywa.
No to chyba tyle poki co.
Powodzenia na krzywych cukrowych, mam nadzieje, ze nie będziecie musiały podzielać mojego losu ;(ataeb, Merida86 lubią tę wiadomość
-
LaRa ja czytam kazda wiadomosc i na wiele odpisuje, chyba ze sie nie znam to nie pisze;)
Ale jestem pewna, ze do czerwca te tematy sie beda jeszcze 100 razy pojawiac:)
I dobrze, kto wie ten sobie utrwali, kto nie, bedzie mial wieksza szanse, ze mu nie umknie;)
małaMyszka wrote:Jak któraś planuje kupić monitor oddechu to gemini też ma w fajnej cenie, przynajmniej jak ja kupowałam to była baaaardzo fajna
Dziewczyny. Uwolnilam sie od tesciowej. Szkoda tylko ze takimi kosztami
ale to juz duzy plus. Wlasnie maluch jak nigdy rozchasal mi sie przy lewym jajniku. Chyba przez ten calodniowy stres, dolek, wysilek no i zjadlam dzis pare lyzeczek platkow od syna :/grunt ze w miare jestesmy ogarnieci, lece palaszowac! Buziaki!
-
100noga, nie dość, że ten sam termin to też w UK jesteś ;p👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Może i te informacje powtarzają się raz na jakiś czas, ale czasem są akurat inne rzeczy na głowie i się zapomina, a czasem po prostu lepiej dopytać się dokładnie, co gdzie i za ile, w jakiej ilości, z jakiej firmy, jak się używa itd.
Dla mnie sam poród i to co będzie się działo tuż po nim to jakaś abstrakcja, każdy mówi/pisze tylko o tym jak to jest jak są skurcze, jak boli, jak pęka, jak się nacina, jak dzidzia już się pojawi, jak jest szycie, jakie są początki karmienia i... koniec. Później już o tym jak dzidzia jest w domu.
Nikt nie napisze wprost jak to wygląda ze wstawaniem od razu po porodzie, podkładaniem sobie czegokolwiek pod podwozie, robieniem siku, kupy, o tym czy od razu po jestem w stanie iść pod prysznic, czy mam się jakoś inaczej wyczyścić, czy może oni mnie czyszczą i innych mniej lub bardziej ważnych zabiegach higienicznych. A ja po prostu nie wiem czego się spodziewać.
O ile wiem jak wygląda pielucha (mimo że nigdy nie zmieniałam) to już majtek siateczkowych czy podkładów poporodowych nigdy nie widziałam i pewnie zobaczę dopiero na obrazkach jak będę je zamawiała i zastanawiała się ile czego kupić
Poza tym każdy poród jest inny, w każdym szpitalu jest inaczej i każda opinia jest na wagę złotaGroszka, ahisma, Madllene, AgaSY, ines. lubią tę wiadomość
-
Natka2 wrote:100noga, nie dość, że ten sam termin to też w UK jesteś ;p
Co do z terminu to z USG wychodzi mi 22 czerwca, ale już nie zmieniam tutaj bo i tak wyjdzie kiedy będzie chciało
A co do tego że z UK, to przynajmniej wiesz jaki to ból że tak mało tych scanów robią..Ja dopiero wczoraj pierwszy raz na spotkaniu z położną usłyszałam serduszko
Po prostu w porównaniu z dziewczynami z PL jesteśmy trochę zacofane
No chyba że masz gdzies polskiego gina blisko.
A co ze szczepionką na krztusiec? Ty jesteś ze Szkocji o ile dobrze pamiętam? U Was też zalecają żeby zrobić? Ja już się zapisałam... choć boję się jak diabli. -
100 noga, ja mogę opisać jak wyglada sprawa po cc.
Przywożą Cie na sale, podłączają pompę ze środkiem przeciwbólowym, który dawkuje wg ustalonej dawki. Po ok 6-7 h od ciecia przychodzi położna, ktora odłącza przeciwbólowe, pomaga wstać i prowadzi pod prysznic. Ona trzymała moje woreczki (dren i mocz) a ja sie myłam. Potem mnie powycierala, pomogła sie ubrać i zaprowadziła do łóżka, gdzie pomogła sie polozyć. Przyniosła maluszka i przystawila do piersi. Oczywiście przeciwbólowe co chwila. Potem przyszła pomoc mi usiąść, znów wstać itd, potem robiłam to juz sama, choc uczucie bólu było ogromne, takie jakby miało mi brzuch rozerwać.
Ale sybko minęło. Zajęłam sie maluszkiem i tyle, z tym ze każde wstanie związane było z mega chluśnięciami krwią. No ale to normalne, tak samo jak przy @ po nocy.
Po każdym moim wstaniu zmieniany był podkład. Chyba ze był czysty to nie.
Tak było u mnie, mam nadzieje ze jakoś ci naswietlilam jak wyglada życie po cc. Teraz tez poddam sie cc.
Aha a zwykle duże podpaski używałam dopiero w domu, te bella mama nosi sie ściskając uda. Aby nie wypadły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 19:15
100noga lubi tę wiadomość
-
19Biedroneczka91 wrote:Ja bez tego chyba nie dam rady, wydaje mi sie ze musze kupic.... A w ogole jak to dziala?