Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
19Biedroneczka91 wrote:Ja od wrzesnia do grudnia zero bo te krwawienia i w ogole. Wiec nadrabiam:)
My mieliśmy mega stresa przez pierwsze 13tyg. pomimo że lekarz nie zakazywał... Później ciężko się było wyluzować, ale jakoś poszło
A teraz chyba też zaczyna mnie dopadać wzrost libido, bo jak mój Mąż chodzi po domu bez koszulki to się nie mogę napatrzeć :p Albo się na nowo zakochałam albo to hormony
Megi_Ka, 19Biedroneczka91, ahisma lubią tę wiadomość
-
Dostałam zajefajny prezent na urodziny!!! Mamy tablice rejestracyjne!!! Jupi!!!!!!!!!!!!! I data rejestracji dzisiejsza!!!! Jupiiiii
Powiedziałam rodzicom, że mąż mi furę kupił, spodziewałam się innej reakcji, bo jeżdżę ich Honda - z 96 roku, a oni zafiksowani na jej punkcie, a tu zachwyt, euforia, pytania gdzie ją mamy, co będziemy robić i w ogóle jakoś tak fajnie zareagowali. Cieszę się!Merida86, Gracjanna lubią tę wiadomość
-
MałaMyszka, wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin, przede wszystkim zdrówka Twojego i maluszka i spełnienia wyczekiwanych marzeń
Odnośnie wysłania linka do FB, to za chwilę zaproszę Cię do przyjaciółek i proszę o podesłanie linka
Co do przytulanek, to ja miałam wyższe libido przez pierwsze 3 miesiące, żadnych przeciwwskazań nie mieliśmy, wręcz zielone światło od gina, ale mój mąż nie mógł się przemóc, bo przecież TAM jest jego dziecko i jak to taka poza tym, mimo wszystko bał się, że w tym I trymestrze można tym zrobić dziecku krzywdę. Teraz mnie libido spadło, a on jak się już raz przemógł to chciałby więcej, no ale do tanga trzeba dwojga, więc obecnie musi sobie radzić sam
ogólnie od początku ciąży to może dwa razy były przytulanki i tyle. Mąż cierpi, ale może mi ochota wróci...
Edit: Megi Ka, gratuluję wspaniałych wiadomości. Oj jak bardzo bym chciała takie usłyszeć 27.01...
Mnie ostatnio wszyscy, w tym nawet niektórzy współpracownicy, mówią,że jestem głupia, że jeszcze pracuję i powinnam iść na L4. Niektórzy wręcz mnie straszą, że narażam dziecko na promieniowanie od komputera, przy którym siedzę 8 godzin. Ale ja jakoś nie mam sumienia zostawiać tyle nie zrobionej roboty i żeby spadło to na kogoś innego, a nikt tutaj nie ma jej mało. Myślałam, żeby do 7 miesiąca spokojnie popracować, ale trochę przestraszyłam się tych sugestii o promieniowaniu. Może powinnam postarać się o to zmniejszenie liczby godzin pracy, ale z drugiej strony przez 4h dziennie, to niewiele bym zrobiła, ale zawsze coś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 13:37
-
Cześć dziewczyny
Mam pytanko
Ostatnio nie mogę się wyspać, wstają jak połamana, bo w nocy nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji. Jak leżę na plecach (co najbardziej lubię) to strasznie boli mnie kręgosłup, jak na boku - biodro i ramię... Muszę spróbować poduszkę o której wcześniej pisałyście, ale nie mam pojęcia skąd ją tutaj kupić. Nie ma tych oryginalnych które są w Polsce, a boję się że jak zamówię byle jaką z Amazona/ebaya to będzie za miękka/twarda i nie będzie już spełniała tak dobrze swojej funkcji. Mimo wszystko w końcu coś zaryzykuję...
Czasem kręgosłup w nocy tak mi daje popalić że odczuwam bóle też w dzień. Wiem że powinnam więcej się ruszać itp, ale ostatnio ciągle przeziębiam się, a za oknem ciągle deszcz i wiatr. Dlatego pomyślałam o tej dużej dmuchanej piłce.
Czytałam gdzieś (nie pamiętam czy to na tym forum) że już samo siedzenie na niej zamiast na kanapie powoduje że mięśnie (i kręgosłup) odpoczywają. Czy któraś ma taką piłkę i podpowie jak można ją wykorzystać? Czy można na takiej piłce siedzieć dłuższy czas, czy można wykonywać jakieś delikatne ćwiczenia, ruchy bioder, itp. I w końcu czy to musi być jakaś specjalna piłka dla kobiet w ciąży czy każda jedna nadaje się do tego i jak z rozmiarem (jestem średniego wzrostu - 168cm, a widziałam że są piłki 55cm, 65, 75, 85 i inne). Ktoś ma i używa? -
Dziewczynki zapytam jeszcze o wazna kwestie jakimi są witaminki dla ciezarnych. Kurcze ktore są najlepsze??? Moja kolezanka co chodzi do tego samego lekarza co ja, bierze vita-miner prenatal (płaci 30zł a tabletek starczy na 2 miesiace) a mi polecil brac z dha, wiec najpierw mialam z doppel herrza ale one byly strasznie drogie.
TERAZ kupilam vita-miner prenatal+dha i tez tanie nie sa (38zł a starczy na miesiac) Moze mam nastepnym razem kupic te zwykle vita-miner bez tego dha? Bo wiadomo ze przedawkowac tez nie mozna -
Ezia90 wrote:Dziewczynki zapytam jeszcze o wazna kwestie jakimi są witaminki dla ciezarnych. Kurcze ktore są najlepsze??? Moja kolezanka co chodzi do tego samego lekarza co ja, bierze vita-miner prenatal (płaci 30zł a tabletek starczy na 2 miesiace) a mi polecil brac z dha, wiec najpierw mialam z doppel herrza ale one byly strasznie drogie.
TERAZ kupilam vita-miner prenatal+dha i tez tanie nie sa (38zł a starczy na miesiac) Moze mam nastepnym razem kupic te zwykle vita-miner bez tego dha? Bo wiadomo ze przedawkowac tez nie mozna
Stonoga ja mam poduszke firmy DreamLand
Uwielbiam ja jest cudowna i wreszcie budze sie wypoczeta:)
Co do pilki ja mam taka zwykla duza chyba za 15zl kupilam, ale uzywalam jej tylko przed porodem, ale jak sie kladlam ma niej plecami to byla ogromna ulga dla kregoslupa:*jest pelno ćwiczeń i filmikow co robic z ta pilka w ciazy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 13:57
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Myszko
.
Chętnie poczytam jakieś odpowiedzi na pytanie 100nogi odnośnie piłki!!
MegiKa gratulacje. Mam nadzieję, że 31ego i my usłyszymy same cudowności
.
Mam pytanie do obecnych mam! Znalazłam na necie gotową wyprawkę kosmetyczną dla noworodka: http://wyprawka-do-szpitala.pl/dla-mamy-i-dziecka Co do ceny to już wiem, że zamawiając wszystko w Gemini wyjdzie taniej. Ale czy potwierdzacie, że wszystkie te rzeczy są niezbędne? Może czegoś nie trzeba kupować, za to coś innego się przyda? Chciałabym bazować na tej wyprawce, ale przydadzą mi się jakieś podpowiedzi
.
małaMyszka lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Ezia90 wrote:Dziewczynki zapytam jeszcze o wazna kwestie jakimi są witaminki dla ciezarnych. Kurcze ktore są najlepsze??? Moja kolezanka co chodzi do tego samego lekarza co ja, bierze vita-miner prenatal (płaci 30zł a tabletek starczy na 2 miesiace) a mi polecil brac z dha, wiec najpierw mialam z doppel herrza ale one byly strasznie drogie.
TERAZ kupilam vita-miner prenatal+dha i tez tanie nie sa (38zł a starczy na miesiac) Moze mam nastepnym razem kupic te zwykle vita-miner bez tego dha? Bo wiadomo ze przedawkowac tez nie mozna
Ja też biorę ten vita-miner z dha, bo ryby to 2-3 razy w roku zdarza mi się jeść, ale zdziwiła mnie tak wysoka cena... Ja w poniedziałek kupowałam opakowanie 30tab. za 24,90. -
Ja zażywam Femibion Natal 2, kosztuje chyba podobnie jak te inne, o których mówicie. Tam są dwie tabletki- jedna to witaminy a druga to dha. Z Femibionu zwykłego byłam zadowolona i zażywałam już nawet długo przed ciążą i nie czułam się zmęczona. -
Ale sie obkupilam w pepco:)
mąż mnie zastrzeli;) tam sa takie sliczne rzeczy dla chlopcow:)
ach:)
małaMyszka, Madllene, Merida86, Megi_Ka lubią tę wiadomość
AgaSY wrote:Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Myszko
.
Chętnie poczytam jakieś odpowiedzi na pytanie 100nogi odnośnie piłki!!
MegiKa gratulacje. Mam nadzieję, że 31ego i my usłyszymy same cudowności
.
Mam pytanie do obecnych mam! Znalazłam na necie gotową wyprawkę kosmetyczną dla noworodka: http://wyprawka-do-szpitala.pl/dla-mamy-i-dziecka Co do ceny to już wiem, że zamawiając wszystko w Gemini wyjdzie taniej. Ale czy potwierdzacie, że wszystkie te rzeczy są niezbędne? Może czegoś nie trzeba kupować, za to coś innego się przyda? Chciałabym bazować na tej wyprawce, ale przydadzą mi się jakieś podpowiedzi
.
i duuuuzo podpasek
i zamiast nożyczek wzięłabym niedrapki, takie rękawiczki malutkie, podobno dzieciom nie obcina się tak szybko paznokietków a mój był bardzo podrapany po kilku godzinach
A do pępuszka łatwiej jest kupić Octenisept w sprayu niż wacikami wycierać, ale to oczywiście tylko moja opinia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 14:20
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Natka2 wrote:Co do wyprawki, nie wiem jak to teraz wygląda, ale ja do szpitala np musiałam mieć takie majtki jakby z bandaża zrobione, żeby było dużo dziurek i wgl. Nie potrzebne do szpitala są szmpony i takie inne rzeczy, a do kąpieli polecam oilatum, moj synek miał zawsze nawilżoną skórę dzięki temu
i duuuuzo podpasek
i zamiast nożyczek wzięłabym niedrapki, takie rękawiczki malutkie, podobno dzieciom nie obcina się tak szybko paznokietków a mój był bardzo podrapany po kilku godzinach
A do pępuszka łatwiej jest kupić Octenisept w sprayu niż wacikami wycierać, ale to oczywiście tylko moja opinia
Z tym, że lepiej poczytać co jest niezbędne do szpitala dla mamy i dziecka. U nas już np.nie kąpią dzieci, paznokcie obcięłam chyba po miesiącu jak nie później... nie zaleca się obcinania, a już broń OBGRYZANIA!!!! -
19Biedroneczka91 wrote:Mi lekarz powiedzial tak. Jak je Pani duzo ryb to dha można sobie odpuscic, jeżeli nie to polecalbym brac w witaminach. A ze mnie mdli na sam widok ryb ostatnio to tez biore vitaminer dha:)
Ooo to tak jak i jaza rybami nigdy nie przepadałam blee
-
Dziewczyny dzięki za podpowiedzi
. Ale ja nie traktuję tego jako wyprawki stricte do szpitala tylko jako kosmetyki na początek
. Wiadomo, że część z nich wyląduje w torbie, a część zostanie w domu
. Od czegoś trzeba zacząć
.
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Kochane, potrzebuję pomocy, mam biszkopty, herbatniki, budyń śmietankowy, jagody i galaretkę, chciałabym zrobić z tego ciasta jak??? Jestem pierdołą cukiernicza niestety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 15:02