Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc,
Sorry za wczorajsza ciszę, ale po pierwsze miałam załamke po odebraniu wyników, podrumieniam jesteśmy przed przeprowadzka, musze wszystkiego doglądać, sprawdzać i kontrolować, a dodatkowo planować, nie jest to tez łatwe przy dziecku.
No ale do rzeczy....
Badania krzywej cukrowej wskazały na cukrzyce ciążowa, jutro wizyta u ginki, poczekam co powie. Moze najpierw każe wprowadzić dietę i po paru tyg kolejny test? Czy od razu poradnia diabetologiczna. Pozostaje poczekać do jutra.
AgaSy, pytałaś o Simin... Dla mnie luksusowe pomieszczenia tez nic nie znaczą przy świetnej opiece medycznej, tzn jak dla mnie było bardzo ok. Zarówno przed zabiegiem cc, jak i po. Wszystkie miłe położne, jedynie na noworodkach jedna małpa sie znalazła, ktora po dobie od cc, kiedy przystawialam mała cały czas do piersi aby pobudzić laktację, przyszła sprawdzić jak sobie radzę, i na moje pytanie odnośnie tego ze nie wiem czy mam mleczko, tak mi zmasakrowała brodawki/sutki ze łzy leciały po policzkach, wtedy stwierdziła, mleka niet, odwróciła sie na pięcie i poszła. To tylko z ta jedna miałam nieciekawe wspomnienia, reszta... Zarówno pielęgniarki, położne, lekarze byli bardzo ok. Teraz tez cc i tez tylko w simin.
Btw, rozmawiałam z koleżanka ktora bedzie u nich rodzic za kilka dni, i podobno oddział jest w remoncie (ale funkcjonują), bede ja odwiedzać w lutym w szpitalu, wiec zobaczę jak ma sie remont, No ale chyba do czerwca sie wyrobią
Dziewczynom, szukającym fotelików, czy wózków, polecam lekturę bloga o nich wlasniehttp://osiemgwiazdek.blogspot.com
Powodzenia na wizytach! -
Witam się w 20 tygodniu ciąży, 31 roku życia, 17 miesiącu życia mojego syna!!!! Nie ma to jak dzień świąteczny hahahha
Wrzucam się pod prysznic póki młody śpi i biorę się za czytanie:-)Merida86, Marisa, annamaria83, 19Biedroneczka91, ahisma, somebodytolove94, małamigotka, ines. lubią tę wiadomość
-
Annamaria gratuluję synka!!
Witam Nowa czerwcowke :*
Myszo fajne to nosidełkoWłaśnie w z tym Malecki chyba sobie coś w tym stylu kupię.
Mała latynoska gdyby ubranka po Juli nie były na strychu i nie trzeba by było wychodzić po wysokiej drabinie to też już bym je przejzala
Ja dzisiaj zaczynam 19tcannamaria83 lubi tę wiadomość
-
Mieta podobno poteguje i u mnie sie sprawdzila tylko na 7-tygodniowe mdlosci
migdaly jak najbardziej na zgage, nie jesc tyle smazonego, tlustego i obciazajacego zoladek, zero gazowanego i napojow slodzonych bo to ppteguje zgage. A i starac sie siedziec prosto zeby nie gniesc zoladka i glowa powyzej niego to tak zeby zapobiec ;d mi na zgage jeszcze siemie lniane pomaga
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Madlene ja się nie zgodzę, co do maxi cosi pebble z opinią, którą znalazłaś. mam syna z sierpnia, a brat córkę z początku lipca i oboje jeździli w tych fotelikach i uważam, że są super. w zimie nie było najmniejszego problemu (mój syn na początku mocno przybierał na masie i i tak się mieścił). jeśli chodzi o wielkość spokojnie do roku by się zmieścił. zmieniliśmy na kolejny ze względu na naszą wygodę.
on ma bardzo fajne ułatwienie - ochraniacze na ramionkach sterczą, dzięki czemu łatwo się dziecko wsadza i nie trzeba spod niego wygrzebywać pasów. -
małaMyszka wrote:Witam się w 20 tygodniu ciąży, 31 roku życia, 17 miesiącu życia mojego syna!!!! Nie ma to jak dzień świąteczny hahahha
Wrzucam się pod prysznic póki młody śpi i biorę się za czytanie:-)małaMyszka lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Natka wrescie zawitalas w gronie czerwcowek:)
X
A my wczoraj poczuliśmy ruchy, czułam najpierw takie stuknięcie a potem takie smeranie , wieczorem tez czułam jak mnie cos tam laskocze , dzis tez juz mnie w brzuszku laskotalo, moze to juz maluszek
Myślałam nad imionami , jesli chłopiec to być może Stas a jesli dziewczynka Basia ale to tylko moja teoria ktora moze ulec zmianie po uzgodnieniu z mezem
Powoli zaczynamy sie rozglądać za wózkiem, caly czas zapisuje firmy które polecacie wiec na pewno będzie łatwiej z wasza pomocą.
X
Badalyscie juz krzywa cukrowa, mi jeszcze lekarz nie zlecil , teraz będę w 20 tyg na wizycie to może da skierowanie.Natka2, małaMyszka, Madllene lubią tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Hej hej. Malamyszko najlepszego w dniu urodzin. Ja jutro polowkowe i juz przezywam.
Musze troche zwolnic tempo bo cale krocze mnie mega boli, jakby mi sie vos rozchdzilo. Nie moge za dlugo chodzi bo potem nawet nogi do gory nie podniose. Maz marudzi, ze nie mozemy pobaraszkowac a ja jestem tam obolala ze to ostatnia rzecz o ktorej mysle.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Carolin ja po wczorajszej wizycie dostałam skierowanie na badanie krzywej, ale mam ją wykonać dopiero pod koniec lutego po badaniu połówkowym
Małamyszka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Zdrówka,szczęścia i udanego porodumałaMyszka lubi tę wiadomość
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt.
.
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
caroline a Ty nareszcie poczułaś swoje dzieciątko👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Hej dziewczyny, wczoraj próbowałam 3 razy dodać post z telefonu i przeglądarka mi stawała. Poddałam się w końcu i piszę dziś z komputera.
Połówkowe za nami. Lekarz powiedział, że piękne idealne dziecko! Wszystko ok i można wreszcie odetchnąć (choć dziś moja mała prawie nie daje o sobie znać). Jestem przeszczęśliwa.
Co do szyjki to moja miała 3,6 cm i lekarz powiedział że jest piękna i długa.
Witamy kolejną nową czerwcówkę.
P.s. Opublikowałam post i się rozszalał mały klusek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 11:32
Natka2, 19Biedroneczka91, annamaria83, Merida86, Madllene, ataeb, tutusia, ines. lubią tę wiadomość
-
Megi gratuluje dobrych wiesci:)
MalaMyszko wszystkiego co najlepsze, bezbolesnego porodu i dużo szczęścia:)
Dziewczyny moje libido to jakas masakra. Ciagle mi sie chce:D.... Niby lekarz powiedzial ze juz mozemy, ale myslicie ze częste przytulanki nie zaszkodza dziecku:)? Jedno jest pewne, mąż zadowolony:DMerida86, małaMyszka lubią tę wiadomość
VillemoVilo wrote:Biedroneczka, jak lekarz pozwolił, to tylko się cieszyć sobą. Seks to zdrowie i naturalny masaż pochwy, co sprzyja lżejszemu porodowi.
U mnie po jednorazowym skoku chęci znów kaplicamąż biedny:)
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Ja z libido mam różne fazy. Ostatnio mnie naszło po Nowym Roku, ale mój mąż nieugięty słuchał Pani Prof która zabrania. Myślałam że zwariuję... Chyba muszę z Pania Prof porozmawiać gdyż nasz drugi lekarz wręcz zachęca! A już od początku ciąży nic... ;(