Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
.kropka. wrote:właśnie sobie przeglądam chińskie rzeczy dla dzieci
czy ktoś miał do czynienia z pieluchami wielorazowymi - chodzi konkretnie o otulacze z wkładami? I tak będziemy używać jednorazówek, ale tak sobie myślę, że bawełniane wielorazówki są bardziej przewiewne, więc po domu na dzień pewnie wygodniejsze
z chin można zamówić to za grosze (z tego co widziałam w pl to od 25zł za sztukę) i zastanawiam się, czy nie zamówić ze 2-3 sztuki. Fakt, że przesyłka będzie szła 2mc, ale nie spieszy mi się
https://pl.aliexpress.com/item/1pcs-Baby-Diapers-Children-Cloth-Diaper-Reusable-Nappies-Adjustable-Diaper-Cover-Washable-RFDE52136/32602950226.html?spm=2114.010108.3.314.QBjVl0&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10065_10068_10000009_10084_10000025_10083_10000029_10080_10082_10081_10000028_10110_10111_10112_10060_10113_10062_10114_10056_10055_10054_10059_10099_10078_10079_10000022_10000012_10103_10073_10102_10000015_10096_10000018_10000019_10052_10053_10107_10050_10106_10051,searchweb201603_3,afswitch_5,single_sort_1_price_asc&btsid=c76f0b5e-f7e3-4ec2-aefe-2a49fee304d0
Ja mam cala szafke pieluch wielo. Zaparlam sie ze przy synu beda wielo. Na poczatku byly kupy co 15 min wiec idpuscilam, pozniej troche uzywalam a teraz jak maly mial odparzeniepo antybiotyku uratowaly mu pupe. Ale na stale to nie dla mnie, z nastepnym tez pouzywam bo kupe mnie to kasy kosztowalo i szkoda mi. No i sa piekne.
-
nick nieaktualnyTotoja ja to za leniwa jestem żeby używać wyłącznie takich wielorazówek
zwróciłam na nie uwagę bo są śliczne
I tak nastawiam się na jednorazówki.
Jakby ktoś był zainteresowany to poszperałam w necie i te pieluchy z linka, który podałam podobno wystarczają dla dziecka od 0mc do 15kg. 8 wkładów i 2 pieluchy to 20zł, zaryzykujęNa założenie raz kiedyś (w razie odparzeń lub żeby ucieszyć oko ładną pieluchą
) chyba wystarczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 13:20
-
Ufff nadrabiałam od kilku dni po kilka stron, a tu kolejne posty i kolejne
U mnie szaleństwo, bo weekend urodzinowy i imprezy, spotkania, obiady więc troszkę się narobiłam, ale za to jest radość i satysfakcja
Co do kwestii wózka i wyprawki. Wózek kupuję używany. Koleżanka z pracy zaproponowała, a że kilka lat temu kupowała wózek z bardzo wysokiej półki, to ponoć na prawdę warty odkupienia. http://www.sklep-tosia.eu/bebecar-icon-evolution-at_p137 Jest już z gondolą, spacerówką i fotelikiem plus wszystkim akcesoriami. Do tego w gratisie dorzuca mi przewijak na kółkach który może się fajnie sprawdzić bo w sumie w łazience nie mam miejsca gdzie bym mogła małe po wyjęciu z kąpieli położyć.
Do zakupy reszty rzeczy podeszłam zdroworozsądkowo i poprosiłam znajomych którzy mają dzieciaki i już większej ilości nie planują, aby zorientowali się, co mają jeszcze w domu i chcieli by oddać lub odsprzedać. Jak już nabędę wszystko z drugiej ręki to dopiero ogarnę co jest niezbędne do zakupy.
Jak na razie kupiłam jakiejś pojedyncze ubranka w ciuchlandzie i jeden komplecik w smyku na wyprzedaży bo mnie bardzo urzekł i tyle. Reszty nie kupuję, poczekam co dostanę.
Wiadomo, że muszę kupić, pieluszki tetrowe/flanelowe/muślinowe czy jakie tam będą bo to raczej podchodzi pod produkt higienniczy i po kimś nie ma sensu kupować. Ale w generalnym ujęciu tematu nawet jeżeli byłby mnie stać na nowy wózek i całą wyprawkę i mogłabym wydać na to większą kasę niż przeciętny kowalski to nie chcę, wolę abyśmy pieniądze przeznaczyli na wykończenie domu i przede wszystkim ogrodu, abym w wakacje mogła dużo czasu spędzać na świeżym powietrzu.
Zabawek w sumie też nie będę kupować, bo z doświdczenia znajomych wiem, że część się na pewno dostaje jak się urodzi dziecko i potem się kończy z podwójną ilością i masą wydanych pieniędzy
Jeżeli chodzi jeszcze o kwestie wyprawki, to na prawdę fajnym pomysłem jest stworzyć tą listę o której wspominałyście, bo dla pierworódek to na pewno cenna wiedza. ja się podpytuję różnych koleżanek i co jedna to inna opinia, co jest normalne. Ale po to jest chyba to forum, żebyśmy mogły podyskutować i wyciągnać wnioski
Pojawił się temat wagi. Ja od początku ciąży, mimo, że wymiotów nie miałam, niestety nie miałam i w sumie na dal nie mam apetytu i łącznie mam 8.5kg w dół i tylko 1kg mi wskoczył w górę. Na razie doktorka nie alarmuje, ale żelazo musze łykać, bo anemia jest. Wszystkie witaminy biorę oddzielnie. Dwie tabletki foliku, jedna VID D 2000, DHA, Jod i Acard. Plus stos moich leków na choroby przewlekła.
-
.kropka. wrote:Totoja ja to za leniwa jestem żeby używać wyłącznie takich wielorazówek
Jakby ktoś był zainteresowany to poszperałam w necie i te pieluchy z linka, który podałam podobno wystarczają dla dziecka od 0mc do 15kg. 8 wkładów i 2 pieluchy to 20zł, zaryzykujęNa założenie raz kiedyś (w razie odparzeń lub żeby ucieszyć oko ładną pieluchą
) chyba wystarczy.
Kropka, te wielorazowe to rozumiem, że to jakaś forma majtek zewnętrznych do których się wkłady montuje i potem pierze? -
Liliaczerwcowa wrote:Dziewczyny czy któraś ma problem z uporczywy kaszle. ? Ja już od ponad tygodnia kaszle jak gruzlik, biorę antybiotyk i tonę leków ale nic nie jest lepiej, mam takie ataki kaszlu jak bym miała płuca wypluc, już zaczynam myślec czy to nie krztusiec lub inne świństwo...
-
nick nieaktualnySulimirka wrote:Kropka, te wielorazowe to rozumiem, że to jakaś forma majtek zewnętrznych do których się wkłady montuje i potem pierze?
zamówiłam, przyjdzie pewnie za max 2mcSulimirka, ataeb lubią tę wiadomość
-
.kropka. wrote:Totoja ja to za leniwa jestem żeby używać wyłącznie takich wielorazówek
) chyba wystarczy.
To tak jak ja. A.myslalam ze nie jestem leniwa. Poza tym tak naprawde trzeba troche sie napracoeac by dlugo dobrze sluzyly. A prania w brud ciagle, musisz soierac recznie kupy a i tak zostaja plamy, ale na pupci ladnie wyladaja, wiec jak kupisz kilka to duzo nie stracisz a zobaczysz jak jest.
-
Dziewczyny jako ze jestem w 17tc jeszcze nie czuje rimuchów a bylam ostatnio chora i boje sie o dziecine zamowiłam detektor i... sama nie wiem co o tym myslec nic nie moge wysluchac niby detektor pokazywal 130 i tak skakał między 130 i 150 ale tylko chwile a bicia serca nie slyszwłam tak jak to pokazują na filmikach...zaraz to tętno zaczęlo sie pokazywac jakies niskie a chwilami 200...nie wiem cxy mam sie martwic czy o co z tym chodzi. Wam normalnie udawało sie ???
-
Liliaczerwcowa wrote:Musisz wyszukać tętna,spokojnie powolutku przesuwaj sondą, a posmarowalas brzucha żelem lub oliwka?
Kurcze nagrała bym filmik i dodała tylko nie wiem jak.Oo fajnie by bylo gdybyś nagrała tylko jak go potem dodać...sama bym nie wiedziała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 15:59
-
Karolina :* wrote:Niki69 nie martw sie ze nie czujesz ruchow jeszcze. Mozna je poczuc dopiero w 20 tygodniu i jest to jak najbardziej normalne!!