X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Mam dokładnie to samo co Ty. Nawet sytucja brzucha, ktory z rana sie napinał i byl twardawy. Lekarz przepisal na to luteine od razu ale nie widzi mi sie to brac. Widzisz...twoj lekarz inaczej na to sie zapatrzyl.
    I tu nawet co do omdlen. witaj w klubie niestety. Czasami/czesto robi mi sie słabo ale to pewnie od pogorszonych wyników. Biore dodatkowo oprocz witamin dawke zelaza i kwasu foliowego z tego powodu

Ezia90 a jak u Ciebie z ciśnieniem? Ja mam raczej niskie 105/60, 95/60. Poza tym wyniki krwi i moczu mam dobre. Poza ciążową multiwinaminą nic więcej nie biorę. Spróbuję pić więcej może będzie lepiej.

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    oj tam, wiadomo że damy radę, bo przecież nie będzie innego wyjścia (co znaczy "nie dam rady"? oddam swoim rodzicom na wychowanie? :) ) :D ja tam się nie boję problemów z niemowlakiem, bo to chyba jest najłatwiejsze - nakarmić, przewinąć, przytulić, ululać, położyć i tak w kółko hehe :D wszystkiego się da nauczyć, a nawet jak pierwsze obcinanie paznokci będzie trwało tydzień, to co z tego? :)
    sytuacje bez wyjścia nagle ujawniają w człowieku pokłady ogromnej energii - na studiach też cały semestr odwlekam wszystko "bo za trudne", "bo nie teraz", "bo nie ogarnę tego nigdy" i nagle noc przed egzaminem robię wszystko na raz haha :D
    Dobrze powiedziałas i az mi wstyd ze robię z siebie sierotę;) od dzis tylko jedna myśl : "dam radę!" ;)

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opieki tatusia przy dziecku moj powiedział ze bedzie pomagał ale niestety on ma duża gospodarkę a lato to gorący czas dla rolnika dlatego nie nam mu za zle ze niestety ale po urodzeniu małej nie bedzie go dlugo w domu on sam sie boi zeby coreczka go poznawała ;) w kazdym razie będzie nadrabiał zimą a w ogole co mnie rizsmieszylo to jak mala bedzie juz większa to na zamiar zabierać ja w foteliku na żniwa ;) moze uznacie ze jestem glupia ale ja nie wyobrażam sobie dać dziecku czopka bk mam traume z dzieciństwa nigdy tego nie lubiłam i nikomu bym nic w tyłek nie włożyła ;) moj partner miwi ze bez problemu on mi w tym pomoze gdyby zaszła taka potrzeba ;)

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • zwm Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg 3 d wyszło że ma krzywe stopy wód mam w normie

• Niki69 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki ony to byyła pomyłka i nic groźnego...współczuhe bo takie informacje to straszny szok oby tylko fałszywy alarm...zdròwka :*

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody to ja pije duzo na pewno około 2 litry nie eiem czy dałabym radę aż 3l pochłonąć ;) mi niestety nie smakuje żadna inna woda tylko Żywiec Wiem że to zwykła woda źródlana i taką samą mamy w kranie ale mam nadzieję że nie jest taka zła dla dziecka..

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje,
    te które wysłały mi maila do grupy powinny mieć zaproszenie.

My spaliśmy do 11 !!!
    Ogarnęłam chałupę, ba! nawet nogi ogoliłam i się wykąpałam heheeheheh teraz idę z psem na spacer, bo potrzebuje siku zrobić.

Nie mam pomysłu na obiad niestety...

Wczoraj kupiłam "wór" ciuszków na pierwsze 3 miesiące. Jak przyjdzie to zrobię małą segregację i dokupię resztę niezbędnych rzeczy np. rożek czy jakiś fajny zestaw na wyjście ze szpitala, ale to pewnie mój mężu ogarnie, tak jak to zrobił z Sebastianem. Powiedziałam mu tylko n co ma zwrócić uwagę jaki rozmiar ma wybrać i kupił :-)

Dziewczyny! Uwierzcie mi! Mam 17 miesięczne dziecko w domu, pamiętam całą ciążę, każdy wynik badania, każde USG, każdą sekundę na sali operacyjnej, każde słowo na sali przy cc, pierwszy oddech i płacz mojego syna po wydobyciu, zszywanie, przewóz na salę, minutę, w której położna przyniosła mi małego, tą niemoc, nie mogłam się podnieść żeby go zobaczyć po znieczuleniu, wejście mojego męża do nas na salę jego łzy, radość, szczęście,jego opiekę nad małym przez te wszystkie godziny, które były dla mnie wiecznością...
    A i tak jestem posrana ze strachu, że sobie nie poradzę, że nie będę wiedziała jak i co robić.
    Strach jest naturalną reakcją na sytuację. Boję się jak poradzę sobie z dwójką małych dzieci i psem...

Obiecałam sobie, że nie będę nikogo prosić o pomoc. Dla zasady. Jestem ogólnie dziwną osobą, bo wiedząc, że mam możliwość korzystania z pomocy teściowej, szwagierkiz mamy, sióstr, to ja będę musiała być dla moich dzieci, zadbać o porządek, zakupy, spacery, obiady itp.
    Jak po porodzie będę dostawać sms-y w stylu: czy w czymś pomóc, ugotować, umyć okna, posprzątać, wyjść z psem, wziąć Sebastiana, to obiecuję Wam tu i teraz: zamienię nr telefonu...

Nienawidzę czegoś takiego. Jak już naprawdę nie dam sobie z czymś rady, to o pomoc poproszę. Schowam dumę do kieszeni i poproszę...

Oczywiście po moim trupie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 14:22

Niki69, makatka, ahisma, Gracjanna lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwm, trzymam kciuki, żeby ostatecznie okazało się, że wszystko jest Ok, a jeśli nawet coś się potwierdzi to teraz medycyna zna różne rozwiązania, za pomocą których można usunąć pewne nieprawidłowości.

Sama zaczęłam się stresować jak pomyślę sobie o naszych połówkowych 27.01...

Co do omdleń, też nigdy mi się nie zdarzyło stracić przytomności, ale od początku ciąży dwa razy zrobiło mi się słabo w kościele. Na szczęście wiem, kiedy robi się słabo i powinnam usiąść i zawczasu zapobiegam utracie przytomności. Moja gin mówiła, że kobiety w ciązy tak mają, a mdleją przede wszystkim w kościołach :D

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwm wrote:
    Przerażona jutro jadę na aminopunkcje na USG wyszło że mój syn ma krzywe stopy i brodę ma cofnięta do tył mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
    zwm,
    pewnie tysiąc myśli masz teraz w głowie, ale postaraj się uspokoić... Wiem, łatwo się mówi...
    Badania USG nie są do końca wiarygodne a często potrafią narobić niezłego zamieszania...
    Trzymam kciuki za Was!

km5sdf9h28k60y12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja często mdlałam przed ciążą.. ciąża mnie uleczyła haha :D

poszłam dziś z obiadem na łatwiznę: dziś rosół (właśnie zajadam :) ), jutro pomidorowa z pozostałej części rosołu a po jutrze potrawka z kurczaka wyjętego z rosołu. Magia kuchni :D

Deedee87, małaMyszka, Sulimirka lubią tę wiadomość

• mala latynoska Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jak nie mialam mozliwos I nawet poproszenia o pomoc bo najzwyczajniej w swiecie nie mamy tu nikogo takiego... poradzialam sobie, mimo ze nigdy wczesniej nie zmienilam pieluchy, nie karmilam, nie robilam nic z noworodkiem. Nieopisana pomoc byla ze strony mojego meza, ktory asystowal przy kapieli, zmienial mnie w nocy jak nie dawalam juz rady. Niestety byl w domu tylko przez tydz ale i pozniej robil co mogl. Musze powiedziec ze dawalam rade i zeby ugotowac i zeby ogarnac dom ale hormony po porodzie szaleja i czasem juz wieczorem niedawalam rady psychicznie. Bylo tego za duzo tym bardziej ze mala miala problemy z brzuszkiem i plakala duzo i ciezko bylo nakarmic. Takze jak maz wracal z pracy, biedny po calym ciezkim dniu bral mala i dawal mi czas na odetchniecie. Dlatego uwazam ze jezeli macie mozliwosc czasem dobrze jest skorzystac z pomocy. Nie mowie o calkowitym wyreczaniu ale czasem jakby ktos zabral od was maluszka na godzine w ciagu dnia moze byc to naprawde pomocne

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgMB wrote:
    Też uważam, że nie była to licytacja kto da więcej. Pewnie każda z nas myśląc "wyprawka" ma co innego na myśli. Ja wkładam w to nawet głupią sól fizjologiczną :P

Ezia nie chciałam Cię urazić czy coś w tym stylu, z ciekawości zapytałam, ile chcesz wydać. Myślałam, ze może jak podasz swój zakres budźetu, to i później będziesz pisać, co za ile chcesz kupić, a to mogłaby być inspiracja chociażby dla mnie, bo może znajdziesz coś taniej w jakimś sklepie.

http://mamokupmi.pl/wozki-dzieciece/wozki-wielofunkcyjne/wozek-kangoo-firmy-coneco-3w1-dwie-gondole.html?mfp=path%5B75%5D&sort=p.price&order=ASC

Spokojnie do 1000zł można kupić wózek. Teraz w lutym wychodzą nowe modele, wiec może warto popatrzeć na wyprzedaże.

U mnie na olx nie ma nic ciekawego, ale jak będzie, to chętnie skorzystam. Było łóżeczko z funkcją kołyski za 130zł, ale szybko się sprzedało :(

Dobrze, że rozmawiamy o kosztach, bo może któraś wypatrzy jakąś promocję czy wyprzedaż i da znać.

Ja u siebie w mieście mam hurtownie dziecięcą i czasem, jak kupuje się większą ilość rzeczy za gotówkę to dają rabat. Np wózek 2w1 płacony właśnie gotówką to 7% mniej.

Co do materaca, to ja nie wiem jaki kupić. Będe o tym czytać, jak juz znajdziemy fajne łóżeczko. Myślałam o łóżeczku 140x70 i chcę na nie wydać max 300zł. Takie 120x60 można do 200zł kupić, ale przez allegro czy inne strony, bo w sklepach stacjonarnych u mnie to ceny zaczynają się od 265zł.

Ja tam jestem przeciwniczką zbędnych gadżetów dziecięcych i moja wyprawka ogranicza się do niezbędnego minimum. Żadnych gadających zabawek, projektorów. karuzelek z 40 melodyjkami itp.

Mamy trochę czasu, można porównywać ceny. Te 5 czy 6 tys to moje absolutne maximum. Już sporo zaoszczędziłam kupując na gemini.

Totoaja a na allegro nie ma samych głębokich?

AgMB mogę zapytać gdzie i co to za hurtownia? :) ja też z podkarpacia, może sie okazać, że mam blisko ;)

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:

poszłam dziś z obiadem na łatwiznę: dziś rosół (właśnie zajadam :) ), jutro pomidorowa z pozostałej części rosołu a po jutrze potrawka z kurczaka wyjętego z rosołu. Magia kuchni :D

Ja to dopiero poszłam na łatwiznę...
    wyjęłam z zamrażarki pierogi z kapustą i z grzybami :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:):) mialam dzis polowkowe na nfz:):) dzidziuś rozwija sie dobrze. Rosnie, ma wszystko na swoim miejscu;) szyjka tez oki, 5.5 cm, lozysko na przedniej scianie ale wysoko daleko od ujscia:)

ahisma, .kropka., Madllene, małaMyszka, Deedee87, Merida86, Gracjanna, 100noga, annamaria83, Marutka, LaRa lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:

Też o tym pomyślałam, ale zrobiłam jajka w sosie musztardowym z ziemniakami, wyszło mega ostro heeheheh

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, gratulacje- wspaniałe wiadomości :)

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

7u2290bvd63lv0ph.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Cześć:):) mialam dzis polowkowe na nfz:):) dzidziuś rozwija sie dobrze. Rosnie, ma wszystko na swoim miejscu;) szyjka tez oki, 5.5 cm, lozysko na przedniej scianie ale wysoko daleko od ujscia:)
    Łoooooooo ale masz długą szyjkę ja się modlę o 3 na wizycie
    Najważniejsze że wszystko jest ok

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Kochane moje,
    te które wysłały mi maila do grupy powinny mieć zaproszenie.

My spaliśmy do 11 !!!
    Ogarnęłam chałupę, ba! nawet nogi ogoliłam i się wykąpałam heheeheheh teraz idę z psem na spacer, bo potrzebuje siku zrobić.

Nie mam pomysłu na obiad niestety...

Wczoraj kupiłam "wór" ciuszków na pierwsze 3 miesiące. Jak przyjdzie to zrobię małą segregację i dokupię resztę niezbędnych rzeczy np. rożek czy jakiś fajny zestaw na wyjście ze szpitala, ale to pewnie mój mężu ogarnie, tak jak to zrobił z Sebastianem. Powiedziałam mu tylko n co ma zwrócić uwagę jaki rozmiar ma wybrać i kupił :-)

Dziewczyny! Uwierzcie mi! Mam 17 miesięczne dziecko w domu, pamiętam całą ciążę, każdy wynik badania, każde USG, każdą sekundę na sali operacyjnej, każde słowo na sali przy cc, pierwszy oddech i płacz mojego syna po wydobyciu, zszywanie, przewóz na salę, minutę, w której położna przyniosła mi małego, tą niemoc, nie mogłam się podnieść żeby go zobaczyć po znieczuleniu, wejście mojego męża do nas na salę jego łzy, radość, szczęście,jego opiekę nad małym przez te wszystkie godziny, które były dla mnie wiecznością...
    A i tak jestem posrana ze strachu, że sobie nie poradzę, że nie będę wiedziała jak i co robić.
    Strach jest naturalną reakcją na sytuację. Boję się jak poradzę sobie z dwójką małych dzieci i psem...

Obiecałam sobie, że nie będę nikogo prosić o pomoc. Dla zasady. Jestem ogólnie dziwną osobą, bo wiedząc, że mam możliwość korzystania z pomocy teściowej, szwagierkiz mamy, sióstr, to ja będę musiała być dla moich dzieci, zadbać o porządek, zakupy, spacery, obiady itp.
    Jak po porodzie będę dostawać sms-y w stylu: czy w czymś pomóc, ugotować, umyć okna, posprzątać, wyjść z psem, wziąć Sebastiana, to obiecuję Wam tu i teraz: zamienię nr telefonu...

Nienawidzę czegoś takiego. Jak już naprawdę nie dam sobie z czymś rady, to o pomoc poproszę. Schowam dumę do kieszeni i poproszę...

Oczywiście po moim trupie

Haha to tak samo jak ja. Po moim trupie. Wystarczy ze teraz tesciowa z malym siedzi jak musze chodzic do lekarza 3 razy w miesiacu.E ja to nawet meza nie prosze o nic, jak nie widzi ze jest burdel to co mam mu palcem pokazac???? No way

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobie swoje a on dostaje opieprz i na vhwile skutkuje :-)

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    To mega pozytywne wieści superrr :*

3jgx3e3k6oetpx65.png
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ