Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Posmarowalam sie tym nnieszczesnym clotrimazolem i latam w sukience bez gaci, ale w razie czego pojade na pogotowie. Tylko nie wiem czy nie odesla mnie do mojego lekarza. A tego skolei niech go Bozia broni tak wpieniona na niego jestem..nawet patrzec na niego nie chce. Przerazilam sie bo meza kumpla zonke on prowadzil. Urodzila wczesniaka. A potem dowiedzialam sie ze problem z zelazem miala ktory on zbagatelizowal wlasnie
a ja zawsze mialam problemh z zelazem i magnezem. Ktoras o kurczach lydek pisala zeby stawac na palcach. W moim wypadku to strzal w kolano. Od razu do pionu, masuje i patam jak zabita
-
Co do skurczow to nie na palcach tylko na calej stopie na twardym podlozu. Najlepiej usiąść na skraju lozka i dociskac kolano jakby do podlogi:*i aspargin polecam:)
Dziewczyny powiedzcie mi czy ktoras ma moze w domku lozeczko turystyczne? Bo tak ogladam te lozeczka i turystyczne baardzo mi sie podobaja:) na pierwsze miesiace mam kolyske a pozniej chce cos kupic i tak sie zastanawiam czy dziecko moze stale w takim spac?
Biedroneczko ja mam takie lozeczko ale nie jestem zwolennikiem zeby dziecko tam stale spalo. U nas sie sprawdzalo jako kojec jak mala podrosla i jak wyjezdzalismy. Wiem ze ludziska uzywaja ale koniecznie musisz kupic normalny materac do niego jesli chcesz uzywac na stale bo tam jest jak tektura...
-
Ja mam i bardzo sobie chwale
na poczatku drewniane zeby dziecko lapalo za szczebelki i wstawalo sobie a potem jak juz raczkuje to turystyczne z otwarciem - dla nas petarda. Witek uwielbia wstawac i samodzielnie do nas przychodzic nas budzic
wlozylam do srodka materac i jest ok. A jak jeszcze byl u nas i byly drzwi zamkniete to i dluzej sie polezalo nie raz bo wychodzil i bawil sie zabawkami :Dzna rok drugiego planuje przeniesc maluchy do wiekszego pokoju i wtedy maz zrobi dla syna zwykle lozko z takim oparciem na boku zeby nie wypadl a mlodszemu kupic wlasnie turystyczne z otwarciem. Miec stolarza w domu
i to tak technicznego c:
Deedee87 lubi tę wiadomość
-
19Biedroneczka91 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy ktoras ma moze w domku lozeczko turystyczne? Bo tak ogladam te lozeczka i turystyczne baardzo mi sie podobaja:) na pierwsze miesiace mam kolyske a pozniej chce cos kupic i tak sie zastanawiam czy dziecko moze stale w takim spac?
Moja szwagierka tylko takie miała. Jedno obskoczylo 2 córkiJa też o takim myślę, bo...czekają nas 2 przeprowadzki i nie wyobrażam sobie z drewnianym łóżkiem jeździć. Plus częste wizyty we właściwym miejscu zameldowania...
-
Dziekuje:) no ja wlasnie na poczatek mam drewniana kolyske. Kolysanie mozna blokowac wiec moze służyć jak standardowe lozeczko. Materac jak najbardziej chce dokupic zeby Maluszkowi bylo wygodnie:)
Ja nastawiam się na minimalny pakiet startowy w rozm. 56, a zdecydowanie większość będę szykować na 62, maluchy szybko rosną, a zawsze łatwiej podwinąć rękawki, czy nogawki, niż gdyby były za krótkie. Na razie nic nowego nie kupuję, mam jedną torbę ciuszków od koleżanki, szwagierka ma mi podesłać paczkę po swoim synku i czekam wytrwale na ten mega pakiet używek, o którym ostatnio pisałam (2 wory 120l ciuszków w rozm. 56-74)
Już nie mogę się doczekać aż dotrze
Czekam w blokach startowych, żeby zacząć sortowanie, pranie, prasowanie i układanie tych wszystkich malutkich ciuszków, które mnie za każdym razem rozczulają.somebodytolove94 lubi tę wiadomość
-
mala latynoska wrote:Z reguly tak mowia ze chlopcy wieksi ale nigdy nic nie wiadomo. Wydaje mi sie ze teraz nie ma sensu kupywac tych najmnijeszych. Pod koniec jak ci oszacuja mniej wiecej wage urodzeniowa to bedziesz wiedziala czu cos dokupic czy nie
nie bede czekac do maja/czerwca az mi powiedza ile mniej wiecej mierzy moje dziecko bo to za pozno wtedy na zakupy;) chyba zadna przyszla mama nie robi zakupów na ostatnia chwile
-
Dziewczyny, jesteśmy po polowkowych
wszystkie pomiary prawidłowe
390 g , czyli jak najbardziej średnia widełek jak powiedziała gin. Z pomiarów wyszedł mi identyczny wiek ciąży jak z OM - 20t6d
No i Totoja bardzo bym prosiła o wpisanie na pierwszej stronie SYNKA Mikołaja:) przeczucie nie myliłobabcie tylko lekko zawiedzione, ale cieszą się, że wszystko ok
LILITH.P, ahisma, Marutka, 19Biedroneczka91, Ezia90, Gracja82, Deedee87, Gracjanna, 100noga, ines., Marisa, Merida86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ezia90 wrote:dziewczynki jakie rozmiary przede wszystkim powinnysmy wybierac na poczatek dla synusiów? Podobno rodzą sie wieksi od dziewczynek
Ja nastawiam się na 56. Moja Mama urodziła 2 synów i mnie, ja byłam średnia wzrostem, jeden z braci był ode mnie mniejszy o 2 cm. A drugi dłuższy o 1 cm. Także... Teściowa urodziła 2 synów i 2 córki i żadne z dzieci nie przekroczyło 56 cm. -
Ezia90 wrote:O co to to nie
nie bede czekac do maja/czerwca az mi powiedza ile mniej wiecej mierzy moje dziecko bo to za pozno wtedy na zakupy;) chyba zadna przyszla mama nie robi zakupów na ostatnia chwile
Ja już mam zapasy 56-62... Nie czekam na końcówkę ciąży. Nigdy nie wiesz, jak się będziesz czuć. A po 1 trymestrze, gdy większość czasu miałam mdłości, wymioty i ogólnie czułam się jak kupka, to nic nie odkladam. Póki śmigam , kupuję. Mąż kocha prasować i robi to znacznie lepiej, niż ja, więc ogarnie ten etap przygotowań -
Biedroneczko, u nas tez będzie kołyska. Znalazłam ostatnio producenta sensownych i będę za 2 miesiące zamawiać. Łóżeczko turystyczne i materac
o solidniejszym pomyślimy, jak już zdecydujemy się na zamieszkanie w 1 mieście.
19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
Uwielbiam zakupy w Tesco
znalazłam 5pak body z krótkim rękawem przecenieny z 55 zł na 38, a przy kasie zapłaciłam za niego 16,50
nie pierwszy raz tak trafiłam
. Ja mam narazie ciuszki i na 56 i na 62, ale tych drugich planuje mieć więcej
somebodytolove94 lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
AgaSY wrote:Uwielbiam zakupy w Tesco
znalazłam 5pak body z krótkim rękawem przecenieny z 55 zł na 38, a przy kasie zapłaciłam za niego 16,50
nie pierwszy raz tak trafiłam
. Ja mam narazie ciuszki i na 56 i na 62, ale tych drugich planuje mieć więcej
ja kupiłam 3 pary spodni z materiału na 62... jak będzie cieplutko, to podwinę nieco nogawki, założę skarpetusie i będzie na dłużeji na deptak przy morzu, a co!
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja nie mowie zeby czekac z cala wyprawka do konca. Oglnie ja tak mialam ze kupilam wszystko ciut wieksze. Nic na 56. A jak pod koniec mi wyszlo ze mala bedzoe z tych mniekszych dokupilam kilka rzeczy i to wszystko. I tak duzo tego sie nie uzyje bo taki noworodek rosnie bardzo szybko. Dla mnie tak bylo wygodniej, noz miec teraz sterte ciuszkow ktorych nigdy nie uzyje. Wrazie czego tez nie widzialam problemu zeby maz cos kupil gdybym sie gorzej czula. Dlaczego tylko ja mam zajmowac sie wyprawka. On bral czynny udzial.
A co do lozeczka to chce tylko dodac ze nie jestem za ze wzgledu na to ze te tradycyjne ma wiecej przewiewu i wspomaga pozniej podnoszenie sie dziecka, co gdzies czytalam te turystyczne moze zaburzac rozwoj motoryczny czy jakis tamDeedee87 lubi tę wiadomość
-
I tez nie mozna powiedziec ze "zadna przyszla mama" bo skoro taka byla moja rada to zdaje soe ze nie zadna... a to mnie czyni jakas gorsza...? Jakos dziwnie mi tozabrzmialo. Z reszta ja dalej znam takie mamy ktore nie kupuja nic do porodu zeby nie zapeszyc.