X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posmarowalam sie tym nnieszczesnym clotrimazolem i latam w sukience bez gaci, ale w razie czego pojade na pogotowie. Tylko nie wiem czy nie odesla mnie do mojego lekarza. A tego skolei niech go Bozia broni tak wpieniona na niego jestem..nawet patrzec na niego nie chce. Przerazilam sie bo meza kumpla zonke on prowadzil. Urodzila wczesniaka. A potem dowiedzialam sie ze problem z zelazem miala ktory on zbagatelizowal wlasnie ;) a ja zawsze mialam problemh z zelazem i magnezem. Ktoras o kurczach lydek pisala zeby stawac na palcach. W moim wypadku to strzal w kolano. Od razu do pionu, masuje i patam jak zabita

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skurczow to nie na palcach tylko na calej stopie na twardym podlozu. Najlepiej usiąść na skraju lozka i dociskac kolano jakby do podlogi:*i aspargin polecam:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy ktoras ma moze w domku lozeczko turystyczne? Bo tak ogladam te lozeczka i turystyczne baardzo mi sie podobaja:) na pierwsze miesiace mam kolyske a pozniej chce cos kupic i tak sie zastanawiam czy dziecko moze stale w takim spac?

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko siostra cioteczna mojego męża w takim łóżeczku wychowała córkę, więc na pewno się da. Ja mam też ale rzadko używałam.

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

201706107251.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko ja mam takie lozeczko ale nie jestem zwolennikiem zeby dziecko tam stale spalo. U nas sie sprawdzalo jako kojec jak mala podrosla i jak wyjezdzalismy. Wiem ze ludziska uzywaja ale koniecznie musisz kupic normalny materac do niego jesli chcesz uzywac na stale bo tam jest jak tektura...

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam i bardzo sobie chwale :) na poczatku drewniane zeby dziecko lapalo za szczebelki i wstawalo sobie a potem jak juz raczkuje to turystyczne z otwarciem - dla nas petarda. Witek uwielbia wstawac i samodzielnie do nas przychodzic nas budzic :) wlozylam do srodka materac i jest ok. A jak jeszcze byl u nas i byly drzwi zamkniete to i dluzej sie polezalo nie raz bo wychodzil i bawil sie zabawkami :Dzna rok drugiego planuje przeniesc maluchy do wiekszego pokoju i wtedy maz zrobi dla syna zwykle lozko z takim oparciem na boku zeby nie wypadl a mlodszemu kupic wlasnie turystyczne z otwarciem. Miec stolarza w domu <3 i to tak technicznego c:

Deedee87 lubi tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy ktoras ma moze w domku lozeczko turystyczne? Bo tak ogladam te lozeczka i turystyczne baardzo mi sie podobaja:) na pierwsze miesiace mam kolyske a pozniej chce cos kupic i tak sie zastanawiam czy dziecko moze stale w takim spac?

Moja szwagierka tylko takie miała. Jedno obskoczylo 2 córki :-) Ja też o takim myślę, bo...czekają nas 2 przeprowadzki i nie wyobrażam sobie z drewnianym łóżkiem jeździć. Plus częste wizyty we właściwym miejscu zameldowania...

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje:) no ja wlasnie na poczatek mam drewniana kolyske. Kolysanie mozna blokowac wiec moze służyć jak standardowe lozeczko. Materac jak najbardziej chce dokupic zeby Maluszkowi bylo wygodnie:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki jakie rozmiary przede wszystkim powinnysmy wybierac na poczatek dla synusiów? Podobno rodzą sie wieksi od dziewczynek

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reguly tak mowia ze chlopcy wieksi ale nigdy nic nie wiadomo. Wydaje mi sie ze teraz nie ma sensu kupywac tych najmnijeszych. Pod koniec jak ci oszacuja mniej wiecej wage urodzeniowa to bedziesz wiedziala czu cos dokupic czy nie

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nastawiam się na minimalny pakiet startowy w rozm. 56, a zdecydowanie większość będę szykować na 62, maluchy szybko rosną, a zawsze łatwiej podwinąć rękawki, czy nogawki, niż gdyby były za krótkie. Na razie nic nowego nie kupuję, mam jedną torbę ciuszków od koleżanki, szwagierka ma mi podesłać paczkę po swoim synku i czekam wytrwale na ten mega pakiet używek, o którym ostatnio pisałam (2 wory 120l ciuszków w rozm. 56-74) :)
    Już nie mogę się doczekać aż dotrze :)
    Czekam w blokach startowych, żeby zacząć sortowanie, pranie, prasowanie i układanie tych wszystkich malutkich ciuszków, które mnie za każdym razem rozczulają. <3

somebodytolove94 lubi tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala latynoska wrote:
    Z reguly tak mowia ze chlopcy wieksi ale nigdy nic nie wiadomo. Wydaje mi sie ze teraz nie ma sensu kupywac tych najmnijeszych. Pod koniec jak ci oszacuja mniej wiecej wage urodzeniowa to bedziesz wiedziala czu cos dokupic czy nie
    O co to to nie :) nie bede czekac do maja/czerwca az mi powiedza ile mniej wiecej mierzy moje dziecko bo to za pozno wtedy na zakupy;) chyba zadna przyszla mama nie robi zakupów na ostatnia chwile :)

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteśmy po polowkowych :) wszystkie pomiary prawidłowe :) 390 g , czyli jak najbardziej średnia widełek jak powiedziała gin. Z pomiarów wyszedł mi identyczny wiek ciąży jak z OM - 20t6d ;)
    No i Totoja bardzo bym prosiła o wpisanie na pierwszej stronie SYNKA Mikołaja:) przeczucie nie myliło :) babcie tylko lekko zawiedzione, ale cieszą się, że wszystko ok :)

LILITH.P, ahisma, Marutka, 19Biedroneczka91, Ezia90, Gracja82, Deedee87, Gracjanna, 100noga, ines., Marisa, Merida86, małaMyszka lubią tę wiadomość

7u2290bvd63lv0ph.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    dziewczynki jakie rozmiary przede wszystkim powinnysmy wybierac na poczatek dla synusiów? Podobno rodzą sie wieksi od dziewczynek

Ja nastawiam się na 56. Moja Mama urodziła 2 synów i mnie, ja byłam średnia wzrostem, jeden z braci był ode mnie mniejszy o 2 cm. A drugi dłuższy o 1 cm. Także... Teściowa urodziła 2 synów i 2 córki i żadne z dzieci nie przekroczyło 56 cm.

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    O co to to nie :) nie bede czekac do maja/czerwca az mi powiedza ile mniej wiecej mierzy moje dziecko bo to za pozno wtedy na zakupy;) chyba zadna przyszla mama nie robi zakupów na ostatnia chwile :)

Ja już mam zapasy 56-62... Nie czekam na końcówkę ciąży. Nigdy nie wiesz, jak się będziesz czuć. A po 1 trymestrze, gdy większość czasu miałam mdłości, wymioty i ogólnie czułam się jak kupka, to nic nie odkladam. Póki śmigam , kupuję. Mąż kocha prasować i robi to znacznie lepiej, niż ja, więc ogarnie ten etap przygotowań

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko, u nas tez będzie kołyska. Znalazłam ostatnio producenta sensownych i będę za 2 miesiące zamawiać. Łóżeczko turystyczne i materac :-) o solidniejszym pomyślimy, jak już zdecydujemy się na zamieszkanie w 1 mieście.

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam zakupy w Tesco :-) znalazłam 5pak body z krótkim rękawem przecenieny z 55 zł na 38, a przy kasie zapłaciłam za niego 16,50 :-D nie pierwszy raz tak trafiłam :-). Ja mam narazie ciuszki i na 56 i na 62, ale tych drugich planuje mieć więcej :-)

somebodytolove94 lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Uwielbiam zakupy w Tesco :-) znalazłam 5pak body z krótkim rękawem przecenieny z 55 zł na 38, a przy kasie zapłaciłam za niego 16,50 :-D nie pierwszy raz tak trafiłam :-). Ja mam narazie ciuszki i na 56 i na 62, ale tych drugich planuje mieć więcej :-)

ja kupiłam 3 pary spodni z materiału na 62... jak będzie cieplutko, to podwinę nieco nogawki, założę skarpetusie i będzie na dłużej :D i na deptak przy morzu, a co!

małaMyszka lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:

Ja nie mowie zeby czekac z cala wyprawka do konca. Oglnie ja tak mialam ze kupilam wszystko ciut wieksze. Nic na 56. A jak pod koniec mi wyszlo ze mala bedzoe z tych mniekszych dokupilam kilka rzeczy i to wszystko. I tak duzo tego sie nie uzyje bo taki noworodek rosnie bardzo szybko. Dla mnie tak bylo wygodniej, noz miec teraz sterte ciuszkow ktorych nigdy nie uzyje. Wrazie czego tez nie widzialam problemu zeby maz cos kupil gdybym sie gorzej czula. Dlaczego tylko ja mam zajmowac sie wyprawka. On bral czynny udzial.
    A co do lozeczka to chce tylko dodac ze nie jestem za ze wzgledu na to ze te tradycyjne ma wiecej przewiewu i wspomaga pozniej podnoszenie sie dziecka, co gdzies czytalam te turystyczne moze zaburzac rozwoj motoryczny czy jakis tam

Deedee87 lubi tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:

I tez nie mozna powiedziec ze "zadna przyszla mama" bo skoro taka byla moja rada to zdaje soe ze nie zadna... a to mnie czyni jakas gorsza...? Jakos dziwnie mi tozabrzmialo. Z reszta ja dalej znam takie mamy ktore nie kupuja nic do porodu zeby nie zapeszyc.

ve97xiu.png

hxdwe08.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ