Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
duszka wrote:Deedee mamy praktycznie te same datu zwolnień ja też liczę na to ze dostaniemy po 2 tygodniach od ostatniego zwolnienia czyli w połowie lutego .
Na to wygląda to będziemy miały mniej więcej porównania jak pracuje ZUSduszka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:* zycze Milego dnia i udanych wizyt:*
Duszka mozesz dostać juz dzien po dostarczeniu nowego zwolnienia, za zakonczony okres, a może to troszke potrwac:) ale pierwsze zawsze najdluzej trwa, pozniej juz szybko wyplacaja:*
Somebody, spróbuj odparzone miejsca posypac maka ziemniaczana, mnie to uratowalo w tamtej ciazy.
Ja chodze do dwoch lekarzy. Ten na nfz powiedzial mi ze ,,tyle ile moze mi powiedziec sprawdzajac na tym sprzecie, to wszystko jest dobrze, ale jezeli chce dokladniejsze badania to musze we wlasnym zakresie". Moj lekarz prywatny z kolei na kazdej wizycie, ktora kosztuje mnie 100 zl, robi mi usg, wczoraj mialam takie dluzsze, sprawdzal wszystkie dlugosci, lozysko, ilosc wód itd... No a 4d prwnatalne kosztuje u nas 150 zl wiec nie jest tak zle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 11:59
duszka lubi tę wiadomość
Hej dziewczyny.
Ja tez chcialam zapisać się na połowkowe gdzieś do jakiegoś specjalisty od usg bo co prawdę chodzę prywatnie ale też te wizyty są dość pobierzne, dzwoniłam wczoraj do 5 klinik P n i terminy są takie ze masakra ale zdecydowalam się i zapisze się do Neomedica na 20 lutego dopiero niestety.Ja nie chodzę na nfz ale żałuję teraz, hak myślicie mogę teraz w połowie ciazy gdzieś się zapisać? Co mam powiedziec?
A tak wogóle to chce się pochwalić ze mój maluch od 3 dni robi takie harce w brzuchu ze aż miło, dosłownie ciągle się odzywa:)
A propozycje wypłaty zus to wypłacają tak jak jest zwolnienie od dnia do dnia 30 dni od dostarczenia zwolnienia. Ja jestem na zwolnieniu od grudnia i miałam już dwie wypłaty, teraz na 3 czekam.
Raczej po dwóch tygodniach nie ma szans na wypłatę 25 dni to jest ninimum przynajmniej u mnie.
-
Somebody stawiam stówę, że masz grzybicę. Koleżanka ma tak, że wystarczy że siadzie na obcy kibelek i dostaje tego dziadostwa, właśnie te uplawy tak wyglądają. Jak Ci dzisiaj ten dziad oleje sprawę to wyśle Ci tabletki pocztą. Bezpieczne w ciąży a na pewno pomogą. Ja mogę je nawet doraźnie wkładać więc na pewno są spoko.
Edit: mam w zapasie na okres ciąży więc oczywiście bezpłatnie pomogęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 13:47
-
duszka wrote:Ja z racji 35 + będę miała za darmo , mój gin też nie ma jakiegoś super niestety
no tak, 35+ to podstawa do refundacji NFZ
trudno, zapłaci się i tyle byle synek był zdrowy i byle do czwartku -
Witam dziewczyny. Wstalam dzis w paskudnym humorze... maz podbil mi oko... zawsze tak sie rozpycha w nocy lokciami ze raz na jakis czas obrywam. Tak to nie rusza sie wogole ale lokcie chodza jak nic. I wielce zdziwiony ze zla jestem. A zaraz do lekarzq wychodze... trzeba ladny make-up zrobic... powodzenia na wizytach i milego dnia
-
mala latynoska wrote:Witam dziewczyny. Wstalam dzis w paskudnym humorze... maz podbil mi oko... zawsze tak sie rozpycha w nocy lokciami ze raz na jakis czas obrywam. Tak to nie rusza sie wogole ale lokcie chodza jak nic. I wielce zdziwiony ze zla jestem. A zaraz do lekarzq wychodze... trzeba ladny make-up zrobic... powodzenia na wizytach i milego dnia
mala latynoska lubi tę wiadomość
-
mala latynoska wrote:Witam dziewczyny. Wstalam dzis w paskudnym humorze... maz podbil mi oko... zawsze tak sie rozpycha w nocy lokciami ze raz na jakis czas obrywam. Tak to nie rusza sie wogole ale lokcie chodza jak nic. I wielce zdziwiony ze zla jestem. A zaraz do lekarzq wychodze... trzeba ladny make-up zrobic... powodzenia na wizytach i milego dnia
Moja ciotka zawsze narzeka, że musi spać plecami do wujka, bo nie raz w głowę zarobiła jak się rzucał w nocy -
ahisma wrote:Moja ciotka zawsze narzeka, że musi spać plecami do wujka, bo nie raz w głowę zarobiła jak się rzucał w nocy
W tym rzecz ze ja nie potrafie apac w jednej pozycji, wierce sie ciagle. A on lezy ciagle w jednej pozycji tylko te lokcie... no coz... trzeba chyba wieksze lozko... a i tak pewnie znajdzie sie tuz obok mnie -
Hej Dziewczyny!
My dziś o 19 wizytujemy! Już od środy chodzę jak na szpilkach i nie mogę się doczekać. Cieszę się też bo będzie z nami Mąż a to dopiero jego 3 raz kiedy będzie oglądał Malutką Trzymajcie kciuki!!!
Somebodytolove musisz koniecznie coś z tym wszystkim zrobić. Teraz jest weekend więc może nawet do Białegostoku podjechać (tam mają specjalistów) i wreszcie porządnie się przebadać, wyleczyć infekcje, dowiedzieć co z Maluszkiem i spokojnie funkcjonować! Tak nie może być!
Też już od jakiegoś czasu rozglądamy się za wózkami. Jestem już prawie pewna że będzie to Jedo Trim
https://zapodaj.net/images/fe66e6a3e3261.jpg
Koleżanka ma taki sam więc od podjęcia ostatecznej decyzji dzieli nas jedynie jazda próbna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 17:01
-
Mala latynoska ja jestem typ tulasa i w nocy lubie chociaz palcem go czuc. Ale maz za to uwielbia zawijac sie w nalesnik az po sama glowe. Zdecydowalismy ze jeden bedzie spal pod jedna drugi pod druga. Ostatnio cos mi sie w nocy naplotlo i sie do niego przytulilam, zlapalam go za reke, a on druga odruchowo palcem w oko perfidnie mi dziobnal. Moj maz rowniez rockman ma u jednej dloni dluzsze paznokcie zeby grac na gitarze. I to akurat byla ta dlon a raz przez sen oczy otworzyl i jak sie obudzilam i zobaczylam jak patrzy na mnie przestraszylam sie jak cholera, wygladal jakby umarl conajmniej!