X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Somebody jak nie to jak maz wroci to znim.pogadaj wyciulajcie jakos ta stowe moze ktos wam pożyczy i jedzcie nawet dalej ale do porzadnego lekarza takich rzeczy nie sposób zlekcewazyc.... Przecież ty sie zameczysz i zamartwisz na amen

dev167pf___.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duszka wrote:
    Deedee mamy praktycznie te same datu zwolnień ;) ja też liczę na to ze dostaniemy po 2 tygodniach od ostatniego zwolnienia czyli w połowie lutego .

Na to wygląda to będziemy miały mniej więcej porównania jak pracuje ZUS :)

duszka lubi tę wiadomość

dev167pf___.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:* zycze Milego dnia i udanych wizyt:*
    Duszka mozesz dostać juz dzien po dostarczeniu nowego zwolnienia, za zakonczony okres, a może to troszke potrwac:) ale pierwsze zawsze najdluzej trwa, pozniej juz szybko wyplacaja:*
    Somebody, spróbuj odparzone miejsca posypac maka ziemniaczana, mnie to uratowalo w tamtej ciazy.
    Ja chodze do dwoch lekarzy. Ten na nfz powiedzial mi ze ,,tyle ile moze mi powiedziec sprawdzajac na tym sprzecie, to wszystko jest dobrze, ale jezeli chce dokladniejsze badania to musze we wlasnym zakresie". Moj lekarz prywatny z kolei na kazdej wizycie, ktora kosztuje mnie 100 zl, robi mi usg, wczoraj mialam takie dluzsze, sprawdzal wszystkie dlugosci, lozysko, ilosc wód itd... No a 4d prwnatalne kosztuje u nas 150 zl wiec nie jest tak zle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 11:59

duszka lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Ja tez chcialam zapisać się na połowkowe gdzieś do jakiegoś specjalisty od usg bo co prawdę chodzę prywatnie ale też te wizyty są dość pobierzne, dzwoniłam wczoraj do 5 klinik P n i terminy są takie ze masakra ale zdecydowalam się i zapisze się do Neomedica na 20 lutego dopiero niestety.Ja nie chodzę na nfz ale żałuję teraz, hak myślicie mogę teraz w połowie ciazy gdzieś się zapisać? Co mam powiedziec?
    A tak wogóle to chce się pochwalić ze mój maluch od 3 dni robi takie harce w brzuchu ze aż miło, dosłownie ciągle się odzywa:)
    A propozycje wypłaty zus to wypłacają tak jak jest zwolnienie od dnia do dnia 30 dni od dostarczenia zwolnienia. Ja jestem na zwolnieniu od grudnia i miałam już dwie wypłaty, teraz na 3 czekam.
    Raczej po dwóch tygodniach nie ma szans na wypłatę 25 dni to jest ninimum przynajmniej u mnie.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee ;)

Nie mogę doczekać się poniedziałku, o 8 mam usg !! Bardzo bym chciała żeby maleństwo pokazało kim jest ;)

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej!
    Gratuluję aktywnych maluchów w brzuszkach i powodzenia na dzisiejszych wizytach. :)
    Nareszcie świeci słońce, może dziś zrobię coś więcej niż tylko ogarnięcie zmywarki :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za prenatalne połówkowe zapłacę 250 zł. Moja ginka ma za słaby sprzęt na takie badanie, także...

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się właśnie zapisałam na 20 lutego na połowkowe będzie to 21 tydzień plus 4 dni także chyba w sam raz, cena 20zl razem z 4D i nagraniem plyt:)Odliczam dni..

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Ja za prenatalne połówkowe zapłacę 250 zł. Moja ginka ma za słaby sprzęt na takie badanie, także...

Ja z racji 35 + będę miała za darmo , mój gin też nie ma jakiegoś super niestety

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba u nas w Katowicach najdrożej bo 220 zł + 100 zł jeśli chcemy film w 4d na dvd :). I to już we wtorek! :))))

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Somebody stawiam stówę, że masz grzybicę. Koleżanka ma tak, że wystarczy że siadzie na obcy kibelek i dostaje tego dziadostwa, właśnie te uplawy tak wyglądają. Jak Ci dzisiaj ten dziad oleje sprawę to wyśle Ci tabletki pocztą. Bezpieczne w ciąży a na pewno pomogą. Ja mogę je nawet doraźnie wkładać więc na pewno są spoko.
    Edit: mam w zapasie na okres ciąży więc oczywiście bezpłatnie pomogę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 13:47

201706107251.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które dostają kasę za zwolnienie pocztą- radzilabym podejśc do zusu i podać numer konta bo mi za niecałe 350 zł zajumali 20 czy 30 zł za przekaz pocztowy! Normalnie dwie butelki dla dziecka bym za to miała.

201706107251.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duszka wrote:
    Ja z racji 35 + będę miała za darmo , mój gin też nie ma jakiegoś super niestety

no tak, 35+ to podstawa do refundacji NFZ :)

trudno, zapłaci się i tyle :) byle synek był zdrowy i byle do czwartku :D :D

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Wstalam dzis w paskudnym humorze... maz podbil mi oko... zawsze tak sie rozpycha w nocy lokciami ze raz na jakis czas obrywam. Tak to nie rusza sie wogole ale lokcie chodza jak nic. I wielce zdziwiony ze zla jestem. A zaraz do lekarzq wychodze... trzeba ladny make-up zrobic... powodzenia na wizytach i milego dnia

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala latynoska wrote:
    Witam dziewczyny. Wstalam dzis w paskudnym humorze... maz podbil mi oko... zawsze tak sie rozpycha w nocy lokciami ze raz na jakis czas obrywam. Tak to nie rusza sie wogole ale lokcie chodza jak nic. I wielce zdziwiony ze zla jestem. A zaraz do lekarzq wychodze... trzeba ladny make-up zrobic... powodzenia na wizytach i milego dnia
    Ahahaha przepraszam ale przypomniały mi się ostatnio słynne filmiki na Fb jak koleś udaje, że ma koszmar i pierdzielu żonie/dziewczynie w pyszczek :D

mala latynoska lubi tę wiadomość

201706107251.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala latynoska wrote:

Moja ciotka zawsze narzeka, że musi spać plecami do wujka, bo nie raz w głowę zarobiła jak się rzucał w nocy :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    Moja ciotka zawsze narzeka, że musi spać plecami do wujka, bo nie raz w głowę zarobiła jak się rzucał w nocy :)

W tym rzecz ze ja nie potrafie apac w jednej pozycji, wierce sie ciagle. A on lezy ciagle w jednej pozycji tylko te lokcie... no coz... trzeba chyba wieksze lozko... a i tak pewnie znajdzie sie tuz obok mnie

ve97xiu.png

hxdwe08.png

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie. Wszystko ok. Dzis bez usg bo bylo 2 tyg temu ale posluchalismy serducha. Teraz byle do czwartku... polowkowe :)

ahisma, 19Biedroneczka91, Gracjanna, małaMyszka lubią tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

My dziś o 19 wizytujemy! Już od środy chodzę jak na szpilkach i nie mogę się doczekać. Cieszę się też bo będzie z nami Mąż a to dopiero jego 3 raz kiedy będzie oglądał Malutką ;) Trzymajcie kciuki!!!

Somebodytolove musisz koniecznie coś z tym wszystkim zrobić. Teraz jest weekend więc może nawet do Białegostoku podjechać (tam mają specjalistów) i wreszcie porządnie się przebadać, wyleczyć infekcje, dowiedzieć co z Maluszkiem i spokojnie funkcjonować! Tak nie może być! ;)

Też już od jakiegoś czasu rozglądamy się za wózkami. Jestem już prawie pewna że będzie to Jedo Trim

https://zapodaj.net/images/fe66e6a3e3261.jpg

Koleżanka ma taki sam więc od podjęcia ostatecznej decyzji dzieli nas jedynie jazda próbna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 17:01

f2w3skjo22jnu1a7.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala latynoska ja jestem typ tulasa i w nocy lubie chociaz palcem go czuc. Ale maz za to uwielbia zawijac sie w nalesnik az po sama glowe. Zdecydowalismy ze jeden bedzie spal pod jedna drugi pod druga. Ostatnio cos mi sie w nocy naplotlo i sie do niego przytulilam, zlapalam go za reke, a on druga odruchowo palcem w oko perfidnie mi dziobnal. Moj maz rowniez rockman ma u jednej dloni dluzsze paznokcie zeby grac na gitarze. I to akurat byla ta dlon :D a raz przez sen oczy otworzyl i jak sie obudzilam i zobaczylam jak patrzy na mnie przestraszylam sie jak cholera, wygladal jakby umarl conajmniej! :D

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ