Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiesz co bo ja tak sobie ustawilam na suwaczek.pl wczesniej mialam 21 normalnie tak jak wszystkie mamy ktore maja termin na 11.06 ale w sumie dalo mi do myslenia to co pisala merida. Moze faktycznie taki malutki jest poki co?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 18:50
-
Aplikacja mi pokazuje ze malucha waga odpowiada aktualnie 19 tygodniowi, a do 21 brakuje mu zaledwie ok100g. Pizza super wyszla wlasnie wczoraj robilam rosol to malemu na dzis zostalo jeszcze a mieso przemiele, dodam reszte dzisiejszych pieczarek i papryki i zrobie pierogiii! Maz zakupil w biedrze ta cebulke zasmazana czy jakos tak takze bedzie petarda!
A ja musze robic bo czuje takiego powera ze hoho ! Wlasnie wyszorowalam z kleju plytki w lazience i zanim maz przyjechal to sedes podlaczylam sama bo juz mnie nosilo potem sedes szorowany , grzejniki, naczynia, podlogi, okna co 2 dni myje, ta pizza, bawilismy sie z Witkiem, ogladalismy bajki i karmilismy ptaki na ganku, wyszorowalam dywan i w sumie mysle nad jakims ciastem bo mi tak slodkiego sie chce..no i gonie keza zebysmy zaczeli zabierac sie za sciany w lazience bo chce brodzik podlaczyc zeby miec co jutro robic. W sumie jak nic nie robie to spie z malym z zasiedzenia a potem w nocy sie wierce :c
-
Madllene tylko ze moj lekarz robil usg 1.12 (akurat ogladalam zdjecie bo zrobilam telefonem i mezowi wyslalam ) zeby zmierzyc dzieciatko..wtedy okreslil go na 11 tydzien. Mial wtedy 35mm i to bylo jedyne nasze usg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 19:09
-
Ojej, to czemu tak rzadko Twój lekarz wykonuje usg? Fakt, że moja gin jest zdania, że częste robienie usg szkodzi,ale to bardziej ma na mysli myśli częstotliwośc np. co 2 tygodnie. Przapraszam, może pominąłam i nie zarejestrowałam, ale miałaś już polowkowe? Ja już mam totalny kalafior zamiast mózgu, więc powiedz mi proszę, skoro miałaś tylko jedno usg to skąd wiesz o zmianie TP ? Nie wiem czy któraś tutaj to napisała, czy gdzieś indziej to przeczytałam, ale podobno jedzenie bananów powoduje większy przyrost masy malucha .
Coś miałam jeszcze napisać i zapomniałam. Ech. Mam mózg wielkości orzeszka.
Edit: już wiem miałam napisać, że podziwiam Cię Somebody za tą krzepę i energię. Mnie wystarczy umyć naczynia i już krzyże mnie bolą... po prasowaniu to ledwo mogę się ruszac... tak,że ten- szacunWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 21:07
-
Przejrzałam listę dla maluszka z pierwszej strony bo coś już mnie nosi żeby sobie kupić np butelkę
Od siebie dodałabym szampon i koniecznie mięciutką szczoteczkę do włosów (tych maleńkich też)
Chciałam zacząć sobię wrzucać już coś do koszyka na Gemini tak ja wy ale np butelka tommy tipee którą kupię jest tańsza na allegro i jeszcze kilka rzeczy też więc trochę szkoda bo później bym tylko klikneła aby zakupić -
Somebody też pozwoliłam sobie podglądnąć twój zespół na face I podoba mi się Moje klimaty, fajna nuta Fajnie dajecie czadu
A co do koncertu to może być różnie, może być to dzień że będziesz czuła się super i będziesz żałowała że się nie zdecydowałaś, a możesz mieć spadek formy i nie będziesz zadowolona w efektu.
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt . .
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
hej
nadrobiłam znowu
gratuluję połówkowych i zazdroszczę, ja jutro wizyta ale zwykła, połowkowe dopiero 13.02.
zaszalałam na wyprzedażach koszmarnie, wydałam w smyku 240 zł...
ale nie wiem czy widziałyście były mega wyprzedaże od weekdnu (i w sumie nadal są tylko przynajmniej u mnie - troche przebrane już rzeczy). 5-paki bodów po 29, skarpetki, niedrapki, czapeczki po 7, pojedyncze bodziaki po 7-9 zł... no nie mogłam się powstrzymać. kupiłam nawet kombinezonik zimowy za 69 zł... brałam brałam bo wszystko tanie i przy kasie wysło ponad 200, no cóż
ahhhh oglądałam dziś wózki. i mam faworyta. dla mnie zdecydowanie Coletto Florino. Chciałam porównać go z Camarelo i niestety Camarelo się nie umywa według mnie. wstępnie nawet wybrałam kolor. jedynie co może Coletto zagrozić to Anex. ale nie zdecyduje się chyba wydać tyle na wózek. Roana niestety sklep nie ma więc nie porównam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 21:32
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ines śliczny ten wózek wybrany przez Ciebie
Trochę Wam zazdroszczę Ja mam używany i szkoda mi troszkę kasy na nowy Nie jest najgorszy,ale jak oglądam te nowiuchne to aż ahhh
annamaria83 wrote:Ines śliczny ten wózek wybrany przez Ciebie
Trochę Wam zazdroszczę Ja mam używany i szkoda mi troszkę kasy na nowy Nie jest najgorszy,ale jak oglądam te nowiuchne to aż ahhh
ja dostaje fotelik Maxi cosi w spadku więc wózek 2w1... zawsze ciut lepiej, no i planuję dwójkę dlatego raczej patrzę za nowym. chociaż powiem Ci, że jeśli trafiłabym na używany w dobrym stanie taki który by mi się podobał nie wahałabym się ani chwiliCórcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ja dostałam ten używany wózek ( w prezencie od teściów) i nie miałam okazji go używać Jest w bardzo dobrym stanie i szkoda by mi go było dalej trzymać w garażu, a szukać nowego. Na wiosnę powyciągam tylko wszystkie elementy które da się uprać i będzie jak "funkiel nówka"
A jak mały się nim wyjeździ, a w niedługim czasie chcemy się postarać o drugie maleństwo to pewnie pomyślimy o zakupie nowego modelu
To jest 3 w 1 a że spacerówka nie jest z tych najlżejszych To pewnie ten obecny sprzedamy, a młodemu kupimy za to lekką spacerówę
ines. wrote:hej
nadrobiłam znowu
gratuluję połówkowych i zazdroszczę, ja jutro wizyta ale zwykła, połowkowe dopiero 13.02.
zaszalałam na wyprzedażach koszmarnie, wydałam w smyku 240 zł...
ale nie wiem czy widziałyście były mega wyprzedaże od weekdnu (i w sumie nadal są tylko przynajmniej u mnie - troche przebrane już rzeczy). 5-paki bodów po 29, skarpetki, niedrapki, czapeczki po 7, pojedyncze bodziaki po 7-9 zł... no nie mogłam się powstrzymać. kupiłam nawet kombinezonik zimowy za 69 zł... brałam brałam bo wszystko tanie i przy kasie wysło ponad 200, no cóż
ahhhh oglądałam dziś wózki. i mam faworyta. dla mnie zdecydowanie Coletto Florino. Chciałam porównać go z Camarelo i niestety Camarelo się nie umywa według mnie. wstępnie nawet wybrałam kolor. jedynie co może Coletto zagrozić to Anex. ale nie zdecyduje się chyba wydać tyle na wózek. Roana niestety sklep nie ma więc nie porównam.
Też mi się coletto podoba, ale tak jak ostatnio pisałam przeraziła mnie mała ilość opinii na jego temat. W ogóle doszłam do wniosku, że chyba trzeba mieć w nosie to, co piszą w necie i kupić co się uważa, bo ile wózków i ludzi tyle opinii i to skrajnych, a na dodatek nie wiadomo ile z nich jest prawdziwych, nieprzekłamanych (tylko się wkurzyłam podczas szukania i czytania tego i owego o tych wózkach).
Do zakupu wózka przymierzam się w przyszłym miesiącu, zrobiłam rozeznanie jakie firmy są dostępne w sklepie stacjonarnym i chyba będę wybierać pomiędzy Roanem, Bebbeto, Adamexem i ew. Anexem. Zarówno funkcje, jak i wygląd mają w stylu coletto, a jeśli chodzi o fotelik to zdecydowanie maxi cosi + adaptery do stelaża.
No i też chcemy nowy, bo mam nadzieję na 2 dziecko w niedalekiej przyszłości -
Jestem,
Nadrobiłam Was ufffff.
Odebraliśmy moje autko od doktora i w weekend pierwsza wycieczka.
Jutro o 10 pogrzeb babci pewnie znowu nadrobię wieczorem.
Gratuluję wizyt, cieszę się, że wszystko jest ok
Ja jutro rano jadę na badania: krew, mocz, toxo, cyto, tsh i ft4, a w poniedziałek wizyta! -
Madllene bo potem mialam 2 wizyty, ktore polegaly na wejsciu zwazeniu skierowaniu na morfologie i mocz i do zobaczenia za 4 tygodnie. Dwa czy trzy razy leczylam infekcje sama i wkurzyla mnie jego bagatelizacja wiec postanowilam zmienic lekarza no ale babka ma juz pacjentki. Raz jak zobaczyla moja karte to patrzyla na mnie z pozalowanien a dwa jak jej powiedzialam ze nie wiem nawet dokladnie w ktorym tygodnii jestem i ze serce dziecka nawet nie bylo nigdy badane..on malucha tylko zmierzyl..no to zrobila mi usg i z wymiarow dziecka podala mi inny termin. Polowkowego wyznaczonego nie mam, mam 16.02 kolejna wizyte, ale nic nie mowil o polowkowym. Dal mi tylko morfologie i mocz xD
-
Wogole nie wiem co jak i do czego, bo nigdy mnie to nie spotkalo..ale masakrycznie sie odparzylam >.< nie jestem w stanie sie poruszac. cud ze mam duza tube sudocremu..caly zapal poszedl w kaktusy. Pomarudze, ale zyc mi sie odechcialo tak sie rozpieklo toto :c
-
Somebody,a nie możesz zapisać się na połówkowe do kogoś innego bez jego wiedzy ? Ja na te prenatalne chodzę do innej placówki, bo moja gin nie ma akurat tak dobrego sprzętu. Fakt, że sama poleciła mi tą placówkę, ale gdyby nawet nie to, to pewnie i tak z właśnie inicjatywy bym się tam zapisała. Chyba, że nie masz potrzeby robienia tych badań, ale jeśli byś chciała to weź sprawy w swoje ręce.
Dziewczyny, mam stresa przed jutrzejszymi połówkowymi... ostatnie usg miałam 20.12. Wprawdzie czuję malucha, ale nie mam pojęcia czy jest wszystko ok.
Widzę, że rozpoczęły się poważne poszukiwania wózeczków:) my już mamy i cieszę się z jego zakupu. Wózek to chyba najfajniejszy element wyprawki