Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedroneczko!
Pytałam koleżanki o dr Michalaka.
Chodziła do niego ok rok przed ciążą i prowadziła 1 ciążę. Ogólnie ma dobre zdanie, dr ma duże doświadczenie i dobry sprzęt. Tylko kolejki duże pomimo zapisów na konkretną godzinę.
Jedyne co u niej spieprzył to ostatnie USG w ciąży. Zaniżył dość znacznie wagę dziecka i nastraszył hipotrofią oraz średnim zapisem KTG. Koleżanka pojechała do szpitala i tam wyszło ze wszystko ok.
Także 1 wpadka na prawie 2 lata mu się przytrafiła. Wcześniejsze badania ciążowe były dobrze przeprowadzone.
Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z wizyty!!! -
nick nieaktualnyMadllene wrote:Już jutro połówkowe...
Wczoraj chciałam się doprowadzić do porządku w okolicach bikini i na okolice przy pachwinach z przodu tradycyjnie użyłam plastrów z woskiem i zrobiłam sobie małą krzywdę, bo takie siniaki mi po tym wyskoczyły i zlały się w jeden duży krwiaczek... Chyba zbyt powoli oderwałam plaster albo było coś z nim nie tak, albo moja skóra jest teraz bardziej wrażliwa i podatna na uszkodzenia. Bolało bardziej niż zwykle. Okropnie to teraz wygląda... Mogłam sobie lód przyłożyć. Ciekawe co sobie jutro gin pomyśli na badaniach... Może jeszcze dzisiaj przyłożę lód to trochę to zejdzie...
hehe aż mi się przypomniało jak kiedyś, przed wizytą u gina, przy goleniu nóg się nieźle zacięłam na piszczelu. Jego przerażoną minę pamiętam do dziś było lato więc naściemniałam, że wywaliłam się w krzakach19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
Merida86 wrote:Biedroneczko!
Pytałam koleżanki o dr Michalaka.
Chodziła do niego ok rok przed ciążą i prowadziła 1 ciążę. Ogólnie ma dobre zdanie, dr ma duże doświadczenie i dobry sprzęt. Tylko kolejki duże pomimo zapisów na konkretną godzinę.
Jedyne co u niej spieprzył to ostatnie USG w ciąży. Zaniżył dość znacznie wagę dziecka i nastraszył hipotrofią oraz średnim zapisem KTG. Koleżanka pojechała do szpitala i tam wyszło ze wszystko ok.
Także 1 wpadka na prawie 2 lata mu się przytrafiła. Wcześniejsze badania ciążowe były dobrze przeprowadzone.
Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z wizyty!!!Merida86 lubi tę wiadomość
o widzisz merida, ja myślałam, że jak powiedziała, że termin się zmienia to..termin się zmienia kurczę, to ja nie wiem już jak to liczyć wszystko. chyba za głupia na to jestem. nie chcę żeby wyszło że zwalam na kogoś, ale no ona jest lekarzem i myślałam, że jak tak mówi to tak jest..czyli wychodzi na to, że może być ten 21 tydzień tylko dziecko jest małe tak? ona mi dała tą karteczkę, tylko mówiła, żeby nie pokazywać dla gina i go nie drażnić. i jest na niej BPD 3.8cm (17w4d /+-6d), AC 11.8cm (17w1d /+-13d), FL 2.6cm (17w3d /+-10d); FW 205g; Fl/BPD 0.67, FL/AC 0.22 wy kumate to może wam to coś powie jednak to jest zbyt duża rozbieżność dla mnie. Ahisma gramy hard rock, https://www.facebook.com/Motywacja-1546209559024218/ może wpadnie w ucho jak ktoś lubi
-
Madllen współczuję to musi komicznie wyglądać
Somebody i tak nie urodzisz w terminie chyba że będziesz w tym odsetku procent, którym się to zdarza. W tej sprawie powinnaś się poradzić lekarza. Jak dla mnie jeśli nikt Ci nie będzie robił wyrzutów w razie gdybyś później zaniemogla to czemu nie? Tyle gwiazd śpiewa w ciąży. Pamiętam też ze w którymś talent show brała udział kobieta w ciąży. Jednego dnia była w ciąży a za dwa tygodnie po porodzie. -
To akurat bylo z marca jak istnielismy 3 miesiace a koncerty byly co 2 tygodnie ale jak juz sie rozkrecilam z tekstami tak teraz gramy tylko swoje. 15 mielismy WOSPa w Olecku, mam caly koncert wiec jak tylko bede miala czas na konwersje do mniejszego rozmiaru wrzuce na yt milo nam ze sie podoba
-
Somebody,
tygodnie ciąży nie mogą się przecież cofnąć.
O ile przy pierwszych USG TP wychodził podobnie jak z OM to przypuszczalnie miałaś owulacje ok połowy cyklu i wtedy zaszlaś w ciążę. Tych terminów trzymamy się do końca ciąży.
Tak jak pisałam wg mnie i tego co się orientuje Dzidziuś jest mały. Jego wymiary wskazują na młodszą o ok 2.5 tyg ciążę, co nie znaczy że będziesz Go nosić prawie 3 tyg. dłużej.
Dla przykładu wezmę na tapetę przyjaciółkę. Syn wychodził z USG na tydzień młodszego niż z OM- urodził się 54cm i 2970g. Córka wychodziła na USG tydzień starsza niż z OM- ur 59cm i 3550.
Mam nadzieję, że trochę pomogłam...
Na podbicie rozmiarów Malucha położna zaleciła jeść banany -
Sombodytolove jak dla mnie nie wydaje sie zeby koncert 2, 3 tyg przed porodem byl dobrym pomyslem... ale od ciebie zalezy i od twojego samopoczucia na ten czas. Ja pod koniec ciazy bylam tak opuchnieta ze nawet maly spacer konczyl sie tym ze nogi byly 3 razy tej wielkosci co zwykle...
-
Chyba dużo ginekologów tak wprowadza w błąd, ale to chyba system im to jakoś wylicz też mam wrażenie... U mnie np. synek był duży, ur. 3900 i z każdym USG lekarz mówił, że będzie wcześniejszy termin (tak cofneliśmy się z TP o prawie 2 tygodnie). Urodziłam tydzień po TP z OM.
Z kolei jeśli chodzi o koncert, to wszystko zależy indywidualnie. Gorzej, że już musisz się deklarować, bo najlepiej byłoby zdecydować w przeddzień koncertu. Nie wiesz jak się będziesz czuła. A też rezygnować w ostatnim momencie to nie bardzo. Chyba, że masz ewentualne zastępstwo. Jeśli chodzi o maluszka - skoro macie próby i koncerty to na pewno jest przyzwyczajony do "hałasów". -
Melduje sie po wizycie:) moje Maleństwo waży już 425g. Wszystkie wymiary prawidłowe, Bąbel świetnie się rozwija:) a ja jestem juz tylko 300g minusie:D
Merida86, ahisma, Piegus, AgaSY, Gracjanna, blondas_, makatka, Madllene, Deedee87, VillemoVilo, Marisa, annamaria83, ines., .kropka., 100noga lubią tę wiadomość
Jutro o tej porze powinnam już być po połówkowych. Wiem, że nie powinnam się stresować,ale nic na to nie poradzę... zjadłam właśnie dwie kostki czekolady i małe tak szaleje, że mam wrażenie, że zaraz przabije się przez skórę i wyskoczy z brzucha jak w tym filmie Obcy
Somebody,a Tobie belly liczy ciążę od owulacji czy jak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 17:41
-
Od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, czyli 20w4d ciazy i 18 dziecka, ale szczerze ja tam nic nie uzupelnialam baaardzo dlugo my po pizzy wlasnej roboty, maz jak wyczul to mu stresy calego dnia minely w trybie momentalnym! Obrobilam sie dzisiaj porzadnie..jeszcze wyszoruje dywan wkoncu i gitara c:
-
To wychodzi na to ze ja jestem jednak leniem patentowanym za caly dzien az pozamiatalam u gory... W połowie noe chce mi sie nic i tyle a nie... Pranie zrobilam hahaha ale jeszcze nie powiesilam moj K naszczescie wie ze nie jestem perfect house wife
-
Pytam, bo wydaje mi się, że Twój suwaczek wskazuje na 17t6d, czyli w takim razie pokazuje wiek płodu w Twoim przypadku, o ile dobrze rozumiem?
O zjadłabym taką pizzę domowej roboty, narobiłaś smaka
Edit: oj nie chciałoby mi się sprzątać na wolnym, przynajmniej z początkuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 18:05