X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały akrobata, trzymał sobie rączkami wyprostowane nogi nad głową i za cholerę nie chciał się odwrócić

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d080dd8115b5.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a79afb44623b.jpg

aaagaaa89, Deedee87, annamaria83, AgaSY, ahisma, Szaron, Marisa, 100noga, małamigotka, ines. lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Mały akrobata, trzymał sobie rączkami wyprostowane nogi nad głową i za cholerę nie chciał się odwrócić

Super zdjęcie!!! :-)

c55frjjgoufy31i7.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:

no nie mogę się napatrzeć na to zdjęcie Świetne jest Mój Aleksander też ostatnio nie chciał pozować Widocznie Alki to takie aparaty (jak to mówi 2-letnia chrześnica mojego męża ;) ).Miał nas gdzieś Dlatego wciąż nie widzieliśmy jego buzi z przodu tylko profil.

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz Alek ostatnio trochę mniej aktywny wieczorami W ciągu dnia potrafi mnie uderzyć nawet jak stoję i przygotowuję obiad I też potrafi mnie czasami zdzielić dość nisko Tak między nogami Strasznie dziwne uczucie Ale ogólnie lubię te jego kuksańce :) :)
    U mnie waga ostatnio zaczęła mnie przerażać Tak dobrze się trzymałam na początku a teraz rośnie z dnia na dzień Obecnie mam + 7,5 kg A że zaczynałam już od dość dużego zapasu to boję się z jakim wynikiem zakończymy :/ Ale najważniejsze, żeby mały był zdrowy Wszystko zrzucimy
    W poprzedniej ciąży kilka dni po porodzie (jak wróciłam do domu) miałam ponad 8 kg mniej niż w dniu porodu.

h84fanliowb3f7xd.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody zasnął. Piesa śpi, nie pozostaje mi nic innego jak pójść w kimę razem z nimi ehheheh

annamaria83 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja miała bym prośbę. Jak będziesz uzupełniała naszą listę Możesz zapisać że czekamy na synka Aleksandra
    Z góry dziękuję :) :)

Mam nadzieję, że już nam się nie odmieni i tak zostanie :D

h84fanliowb3f7xd.png

• Merida86 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89 wrote:
    W końcu nadrobilam kilka dni:-) ja już chciałabym pozamawiać te podkłady itp do porodu,ale nie wiem na jaka firmę patrzeć. Pomożecie?:-)
    Koleżanka poleciła mi podkłady z Canpolu, a wkładki laktacyjne z Johnsons Baby- zamieniają płyn w żel i ponoć są super :)

aaagaaa89 lubi tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee ja miałam dość szybko ale też mniej :( A teraz wiadomo każdy grosz się liczy

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    Duszka ja pieniazli z ZUS dostalam dzisiaj a mialam do 3 lutego.... Czyli tak jak myślałam ze beda w połowie lutego.... Szalu nie robia.... Obcinaja troche za przekaz skurwy....y :)
    Ja dwa ostatnie przelewy z zus miałam przed czasem ostatni powinnam dostać za tydz a juz wczoraj byl przelew.

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja troszke sie martwie, ale tylko troszke. Tydzien temu i wczesniej tez, synus szalał w brzuszku, a juz nastepnego dnia aż do dzisiaj te ruchy są słabsze i rzadsze. Staram sie nie swirowac za bardzo, bo najwazniejsze ze kazdego dnia czuje ruchy dziecka, rano, w ciagu dnia, wieczorem... ale tak jak mowie są rzadziej i słabsze, nie tak szalone jak niegdys. Jutro mam wizyte wiec oczywiscie zapytam lekarza ale czy ktoras z Was domysla sie co by mogło "piszczec w trawie" ?

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    Duszka ja pieniazli z ZUS dostalam dzisiaj a mialam do 3 lutego.... Czyli tak jak myślałam ze beda w połowie lutego.... Szalu nie robia.... Obcinaja troche za przekaz skurwy....y :)
    Idź tam i wypełnij formularz aby ci na konto wplacali bo szkoda nawet 20 zł bo dziecku coś za to kupisz.

Deedee87 lubi tę wiadomość

201706107251.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    A ja troszke sie martwie, ale tylko troszke. Tydzien temu i wczesniej tez, synus szalał w brzuszku, a juz nastepnego dnia aż do dzisiaj te ruchy są słabsze i rzadsze. Staram sie nie swirowac za bardzo, bo najwazniejsze ze kazdego dnia czuje ruchy dziecka, rano, w ciagu dnia, wieczorem... ale tak jak mowie są rzadziej i słabsze, nie tak szalone jak niegdys. Jutro mam wizyte wiec oczywiscie zapytam lekarza ale czy ktoras z Was domysla sie co by mogło "piszczec w trawie" ?
    Ostatnio czytałam ze dzieci między 22 a 24 tc się wyciszaja a potem znowu zaczynają dokazywac. Granica oczywiście jest umowna. U mnie teraz mała też jest mniej aktywna a porównując do pierwszej ciąży to w ogóle jakaś mega leniwa ale to przez lozysko :)

Ezia90 lubi tę wiadomość

201706107251.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89 wrote:
    W końcu nadrobilam kilka dni:-) ja już chciałabym pozamawiać te podkłady itp do porodu,ale nie wiem na jaka firmę patrzeć. Pomożecie?:-)

Miałam ten sam problem kilka dni temu, ale naczytałam się tyle na forach, że w końcu coś wybrałam :P Ogólnie to piszą że najbardziej niewygodne są te Bella Mamma, ale za to najzdrowsze. Następnie pod względem "zdrowotności" piszą że Absorgyn i że takie są dostępne w wielu szpitalach.

A co do najwygodniejszych - Molimed Premium (Hartmann) i Canpol.

Ja nie wiedziałam które wybrać więc zamówiłam wszystkie powyższe :P :P :P W tym Molimed i Canpol w dwóch rozmiarach. Sama sobie porównam i wybiore, a co :P

Co do podkładów na łóżko najczęściej polecali Seni 60x90 i też takie zamówiłam (2 paczki).

aaagaaa89 lubi tę wiadomość

9f7janlii84l7liv.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów dziecka ja też jednego dnia czuję bardzo często i intensywnie, innego może tylko przez chwilkę wieczorem. Na razie się nie stresuję, póki w ogóle coś czuję od czasu do czasu :)

Co do wagi u mnie na razie 2kg.

9f7janlii84l7liv.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wykończa te wieczorne zachcianki. W ciągu dnia nie a na wieczór chodzi za mną coś a nie mam co zjeść:/ poprosiłam teściowa by kupiła pasztet w jelitku tak zwanym to wróciła i zadowolona pokazuje pasztet z biedronki Duda! I pyta czy taki miał być?:D
    Ręce mi opadły:D toż to pasztecior dla psa chyba jedynie z takim tragicznym składem! Ale ona nie patrzy nigdy na skład niczego i się nie zna. Kupuje szynki za 15zł za kg i zachęca " Aga, kupiłam wedlinke, czestuj się" jak mam jej powiedzieć że nie tkne tego kijem bo to koło mięsa nawet nie stało?;)

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Marisa Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    U mnie tez z dwa tygodnie mala sie wyciszyla. Musialam sie nalezec I naczekac z rekami na brzuchu zeby cos poczuc. Troche Te bylam niespokojna to mi max przywiozl detektor od bratowej. Teraz od jakiegos czasu wraca chyba wszystko do normy i w koncu czuje ruchy i kopniaki bez wyczuwania rekami na brzuchu.

km5st5odva4wb8we.png
    2nn3skjoo67ix2iz.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Łobuz też ma takie dni przestoju:* to chyba calkiem normalne. Nie czuje wtedy wyraznych kopniakow tylko takie w pecherz;) w sensie sikam co chwile bo mnie ktoś tam popukuje;) ale na szczescie mam detektor i w chwilach wątpliwości sprawdzam co u Ignacego:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny poranek, gdy po wizycie w toalecie nie mogę ponownie zasnąć, a w brzuchu burczy jakbym tydzień nie jadła :/
    Chyba pora wstać i zjeść śniadanie, najwyżej w południe będzie drzemka...

Deedee87 lubi tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    Kolejny poranek, gdy po wizycie w toalecie nie mogę ponownie zasnąć, a w brzuchu burczy jakbym tydzień nie jadła :/
    Chyba pora wstać i zjeść śniadanie, najwyżej w południe będzie drzemka...
    Ja w nocy miałam to samo pobudka przez pecherzerz, po 2 godzinach zasnęłam z burczeniem w brzuchu , i rano to samo :) ale my juz po sniadanku :)
    A co do ruchów to u nas tez jednego dnia jest bardziej aktywny jednego mniej, nieraz nawet jak cos robię to czuje kopniaki :) ale najważniejsze ze wogole daje znaki.

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahisma ja mam to samo.oj K wstaje do pracy 5.45 i jak mu zadzwoni budzik to budzi oboje... Logiczne. Jak uda mi sie szybciutko zasnac to spie do 7 ( juuuuppppiiii) a jak nie bo musze siusiu właśnie to niestety tak jak dzisiaj juz po spaniu... ;) ale pierdziele leze w wyrze bo co ja niby mam robić o 6 rano? :)

dev167pf___.png
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ