X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Jestem po wizycie dziewczyny ;) lekarz stwierdzil ze porod 27.06, mam mase badan, bedziemy mieli coreczke ^.^
    Super wieści!
    A skąd taka rozbieżność w terminie?

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Jestem po wizycie dziewczyny ;) lekarz stwierdzil ze porod 27.06, mam mase badan, bedziemy mieli coreczke ^.^
    Ekstra:) wteszcie ktos sie porządnie wezmie za Ciebie:) no i gratuluje Córeczki:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja sama sie go zapytalam, on stwierdzil ze ciezko mu powiedziec, bo mnie w ciazy pierwszy raz widzi, a termin ustala sie do 12 tygodnia. Wedlug jego pomiarow aktualnie wychodzi ze jest wszystko w porzadku i ten 27.06. Mowi ze moglam zajsc w ciaze pozniej. Zobaczymy co powie na nastepnej wizycie 7.03 ;)

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli oparł się na wielkości dziecka, a nie OM.
    Ważne, że ktoś się za Was weźmie :) :D

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • aaandzia Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebody gratulacje dziewczynki;D i jak ten termin się nie zmieni to może rodzimy razem;D

ja tak czytam o tych objawach cc i się boję, bo ja strasznie dużo piję tj.ponad 3l dziennie i ciągle głodna jestem, mąż nie nadąża z noszeniem zgrzewek wody i jedzenia;D
    boję się tej krzywej jak cholera;/

p19u9jcgn14q5xd7.png

dVYCp1.png

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w sumie by mi termin się zgadzal. wychodzi na to, że zaszłam gdzieś 20, 21.09 w ciążę, a zajrzałam teraz do tej swojej aplikacji "mój kalendarzyk", można tam zaznaczać kiedy ma się okres, jaki cykl i on przypomina o dniach płodnych, o miesiączce, można sobie zaznaczyć czy się współżyło, czy z zabezpieczeniem i takie tam pierdoły..no i w sumie ja w te dni współżyłam, a miałam dni płodne. I to byłoby najbardziej prawdopodobne.

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije kawe od ok miesiaca w ziarnach,mielę ma biezaco i robie ja w kawiarce Kupilam sobie kawy smakowe (amaretto i amore mio- swietna mieszanka smakowa)Robie sobie kawe z jednej łyżeczki z mlekiem Taka ilodc kawy napewno nam nie zaszkodzi :-)

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i wypisał mi pimafucin dopochwowo i triderm chyba domiejscowo ;) i powiem wam, że jak weszłam do gabinetu, to pamiętał mnie doskonale ;D pyta mnie co tam. ja mu że tragedia. zaczął się śmiać "co znów wam samochód się rozpieprzył?" (z synem mieliśmy 2 wypadki samochodowe w ciąży i z tymi samochodami w ogóle jakieś głupie szczęście mamy, że co jakiś czas coś w nich siada, ale to chyba jak to na wsi). No ale jak zobaczył moją kartę, to najpierw chyba myślał, że żartuję a potem do pielęgniarki stwierdził, że toć to gówno jest.

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja dzisiejsza walentynkowa rozpusta to Puchar lodow i pizza Nie ma jak ciążowa mieszanka smakowa Ale lodow dawno nie jadlam wiec smakowały mi bardzo Mniam Mniam

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annamaria83 wrote:
    A moja dzisiejsza walentynkowa rozpusta to Puchar lodow i pizza Nie ma jak ciążowa mieszanka smakowa Ale lodow dawno nie jadlam wiec smakowały mi bardzo Mniam Mniam
    Mmm pycha:) ja wlasnie pożeram twarozek ze szypiorkiem i rzodkiewka i popijam mleczkiem:) ale mi dobrze:D

annamaria83 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam dobrze kochane <3 ja też mam zachcianki, np. zjadłabym pączka, lody, albo precelka, aalbo bułeczke z pomidorkiem ale nie ma nawet kto mi po to pójśc do sklepu! przed chwilą ryczałam jak bóbr z tego powodu, że nawet nie moge spełnic swoich zachcianek. Meżusia nie ma w domu i kur*a takie sranie w banie :(

A Wy jeszcze katujecie zdjeciami na FB z jedzeniem a mi nie ma kto po glupiego precla do piekarni pojechac :( :P:P:P

Iii jeszcze siedzę sama jak palec w te Walentynki srynki i mam doła dziś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 22:29

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, powtórka połówkowych jest ok, serduszko o prawidłowych parametrach, zmiana ogniskowa nadal jest ale dr powiedział żeby absolutnie się tym nie sugerować i nie wymyślać złego, bo to prawdopodobnie zniknie.

Ezia90, ataeb, ahisma, AgaSY, VillemoVilo, caroline29, Marutka, Marisa, Megi_Ka, annamaria83, 100noga lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię was jutro, bo padam na pysk, młody odpadł pół godziny temu, ja też idę spać, bo tak szybko nigdy nie zasypia i nie wiem jak w nocy będzie.

Mam zajebiste zdjęcie, ale telefon odmówił posłuszeństwa i nie mogę uruchomić fb, aparatu i kilku innych aplikacji...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    witam się w kolejnym tygodniu, niestety z niezbyt dobrymi wieściami :( wczoraj przy okazji wizyty u gina odebrałam wyniki z testu na obciążenie glukozą (na czczo, po godzinie od wypicia glukozy i po 2h). Okazało się, że mój organizm nie do końca radzi sobie z glukozą i mam wartości powyżej norm = cukrzyca ciążowa...lekarz skierował mnie na dobę do szpitala na szczegółowe badania - idę tam w czwartek.

właśnie czytam o cukrzycy ciążowej i o specjalnej diecie, mam nadzieję, że jak się będę stosować to uniknę glukometru i insuliny :| Czy może któraś z was tak miała w poprzedniej ciąży i dieta wystarczyła?

Kropka daj znać jak już będziesz miała wieści z frontu cukrzycowców :) Tzn co Ci powiedzą w szpitalu i co poradzi dietetyk. Moja koleżanka w trakcie ciąży bardzo na tej diecie zeszczuplała, dzieciaczek też się urodził chudy, więc też myślę że nie ma co przesadzać w drugą stronę, bo tak dziewczynę przestraszyli że podeszła do cukrzycy aż nazbyt ortodoksyjnie i przegięła z dietą.
    Mnie najpewniej też to grozi, bo miałam mam PCOS i przed ciążą jeszcze kilka lat temu obciążenie glukozą trochę przekroczyło normę. Więc mam duże szanse, że teraz też tak będzie, a jedyne czym się żywię to węglowodany :( Makarony, kasze, ziemniory, soki, owoce i słodkości. A mało białka, co też niedobrze.

Jak czytam o Waszych dolegliwościach to poza bólem krzyża przy wstawaniu z leżenia jakoś nie mam - odpukać - problemów. Tyle że z pracą przy biurku coraz ciężej bo brzuch zaczyna uciskać przeponę.

Dacie znać ile wam przybyło kilogramów od początku ciąży? Ja mam niecałe +5kg na liczniku, ale ostatnio mam wrażenie że rosnę w oczach...

tb7382c324e9cpbx.png

Wysłany: 14 lutego 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przed ciaza 94, schudlam jakies 5 kg, dzisiaj 93.5 ;)

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Gracja82 Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie ze jestem ogromną, przed ciążą 52, teraz 58 :(

Wiem, że nic nie wiem...
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wasze maluchy też kopią tak nisko?
    Ja od wczoraj w porze aktywności czuję ruchy wręcz między nogami !!
    Jakie to dziwne uczucie...

A dziś siedząc przed tv czułam taki nieprzyjemny ból/ucisk w okolicy kości łonowej, później w okolicy pachwin i zmiana pozycji nie przynosiła poprawy.
    Czy to możliwe, żeby dziecko przez zmianę pozycji coś tam uciskało (tak nisko)?

Wizytę mam 27.02, zaczynam się już nakręcać :/

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az tak nisko ruchów nie czuje, czasami mam wrażenie ze usiska na pęcherz bo czuje takie parcie:)
    Co do kilogramów to u nas 7 na plusie, na glukozę mamy iść na koniec lutego . Mam nadzieje ze będzie wszystko w porządku.
    Witamy sie w 6 miesiącu równe 4 mies do porodu :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) ahisma myślę zs to mozliwe ze to dziecko tak nisko bylo. Ostatnio tez tak miałam a potem (jak sie przemieszczala chyba) to bardzo wszystko bolalo i taki naciąg.... Aaaał... I po wszystkim.... Ale jak tak nisko byla to w toalecie mógłbym zamieszkac i te uciski jak szpilki....

Wiesz, ja mysle ze teraz jeszcze maja na tyle miejsca ze sobie wycieczki moga urzadzac i wcisna sie bez problemu tak nisko....

A ja zrobilam dla siebie jedna piekna rzecz.... Mimo ze to pierwsze dziecko to oduczylam sie zamartwiania. Boli? Widocznie musi... Przejdzie. Jak czuje zbyt napięcie to wezme nospe.... Trudno lepiej dla nas obu bez tych napięć.... A jak by się nasililo to do lekarza i tyle
    ... Siedzeniem i zastanawianiem robilam sobie i malej tylko niepotrzebnie nerwy.... Więc sie oduczylam :)

somebodytolove94, ahisma, małamigotka, Marisa lubią tę wiadomość

dev167pf___.png

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahisma ja tak mialam przedwczoraj! Mlody poszesl spac i jak sie polozylam to czulam jak kopie mnie perfidnie w pecherz ale tak ze czulam na lonie jakby takie..pykniecia xD potem sie powiercila sobie i zasnelam ;D

Deedee87, ahisma lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: