Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
somebodytolove94 wrote:Jestem po wizycie dziewczyny lekarz stwierdzil ze porod 27.06, mam mase badan, bedziemy mieli coreczke ^.^
Wiesz co ja sama sie go zapytalam, on stwierdzil ze ciezko mu powiedziec, bo mnie w ciazy pierwszy raz widzi, a termin ustala sie do 12 tygodnia. Wedlug jego pomiarow aktualnie wychodzi ze jest wszystko w porzadku i ten 27.06. Mowi ze moglam zajsc w ciaze pozniej. Zobaczymy co powie na nastepnej wizycie 7.03
-
somebody gratulacje dziewczynki;D i jak ten termin się nie zmieni to może rodzimy razem;D
ja tak czytam o tych objawach cc i się boję, bo ja strasznie dużo piję tj.ponad 3l dziennie i ciągle głodna jestem, mąż nie nadąża z noszeniem zgrzewek wody i jedzenia;D
boję się tej krzywej jak cholera;/ -
ale w sumie by mi termin się zgadzal. wychodzi na to, że zaszłam gdzieś 20, 21.09 w ciążę, a zajrzałam teraz do tej swojej aplikacji "mój kalendarzyk", można tam zaznaczać kiedy ma się okres, jaki cykl i on przypomina o dniach płodnych, o miesiączce, można sobie zaznaczyć czy się współżyło, czy z zabezpieczeniem i takie tam pierdoły..no i w sumie ja w te dni współżyłam, a miałam dni płodne. I to byłoby najbardziej prawdopodobne.
-
Ja pije kawe od ok miesiaca w ziarnach,mielę ma biezaco i robie ja w kawiarce Kupilam sobie kawy smakowe (amaretto i amore mio- swietna mieszanka smakowa)Robie sobie kawe z jednej łyżeczki z mlekiem Taka ilodc kawy napewno nam nie zaszkodzi
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt . .
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
a i wypisał mi pimafucin dopochwowo i triderm chyba domiejscowo i powiem wam, że jak weszłam do gabinetu, to pamiętał mnie doskonale pyta mnie co tam. ja mu że tragedia. zaczął się śmiać "co znów wam samochód się rozpieprzył?" (z synem mieliśmy 2 wypadki samochodowe w ciąży i z tymi samochodami w ogóle jakieś głupie szczęście mamy, że co jakiś czas coś w nich siada, ale to chyba jak to na wsi). No ale jak zobaczył moją kartę, to najpierw chyba myślał, że żartuję a potem do pielęgniarki stwierdził, że toć to gówno jest.
-
A moja dzisiejsza walentynkowa rozpusta to Puchar lodow i pizza Nie ma jak ciążowa mieszanka smakowa Ale lodow dawno nie jadlam wiec smakowały mi bardzo Mniam Mniam
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt . .
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
annamaria83 wrote:A moja dzisiejsza walentynkowa rozpusta to Puchar lodow i pizza Nie ma jak ciążowa mieszanka smakowa Ale lodow dawno nie jadlam wiec smakowały mi bardzo Mniam Mniam
annamaria83 lubi tę wiadomość
Ale Wam dobrze kochane ja też mam zachcianki, np. zjadłabym pączka, lody, albo precelka, aalbo bułeczke z pomidorkiem ale nie ma nawet kto mi po to pójśc do sklepu! przed chwilą ryczałam jak bóbr z tego powodu, że nawet nie moge spełnic swoich zachcianek. Meżusia nie ma w domu i kur*a takie sranie w banie
A Wy jeszcze katujecie zdjeciami na FB z jedzeniem a mi nie ma kto po glupiego precla do piekarni pojechac :P:P
Iii jeszcze siedzę sama jak palec w te Walentynki srynki i mam doła dziśWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 22:29
-
Kochane, powtórka połówkowych jest ok, serduszko o prawidłowych parametrach, zmiana ogniskowa nadal jest ale dr powiedział żeby absolutnie się tym nie sugerować i nie wymyślać złego, bo to prawdopodobnie zniknie.
Ezia90, ataeb, ahisma, AgaSY, VillemoVilo, caroline29, Marutka, Marisa, Megi_Ka, annamaria83, 100noga lubią tę wiadomość
-
Nadrobię was jutro, bo padam na pysk, młody odpadł pół godziny temu, ja też idę spać, bo tak szybko nigdy nie zasypia i nie wiem jak w nocy będzie.
Mam zajebiste zdjęcie, ale telefon odmówił posłuszeństwa i nie mogę uruchomić fb, aparatu i kilku innych aplikacji... -
.kropka. wrote:witam się w kolejnym tygodniu, niestety z niezbyt dobrymi wieściami wczoraj przy okazji wizyty u gina odebrałam wyniki z testu na obciążenie glukozą (na czczo, po godzinie od wypicia glukozy i po 2h). Okazało się, że mój organizm nie do końca radzi sobie z glukozą i mam wartości powyżej norm = cukrzyca ciążowa...lekarz skierował mnie na dobę do szpitala na szczegółowe badania - idę tam w czwartek.
właśnie czytam o cukrzycy ciążowej i o specjalnej diecie, mam nadzieję, że jak się będę stosować to uniknę glukometru i insuliny Czy może któraś z was tak miała w poprzedniej ciąży i dieta wystarczyła?
Kropka daj znać jak już będziesz miała wieści z frontu cukrzycowców Tzn co Ci powiedzą w szpitalu i co poradzi dietetyk. Moja koleżanka w trakcie ciąży bardzo na tej diecie zeszczuplała, dzieciaczek też się urodził chudy, więc też myślę że nie ma co przesadzać w drugą stronę, bo tak dziewczynę przestraszyli że podeszła do cukrzycy aż nazbyt ortodoksyjnie i przegięła z dietą.
Mnie najpewniej też to grozi, bo miałam mam PCOS i przed ciążą jeszcze kilka lat temu obciążenie glukozą trochę przekroczyło normę. Więc mam duże szanse, że teraz też tak będzie, a jedyne czym się żywię to węglowodany Makarony, kasze, ziemniory, soki, owoce i słodkości. A mało białka, co też niedobrze.
Jak czytam o Waszych dolegliwościach to poza bólem krzyża przy wstawaniu z leżenia jakoś nie mam - odpukać - problemów. Tyle że z pracą przy biurku coraz ciężej bo brzuch zaczyna uciskać przeponę.
Dacie znać ile wam przybyło kilogramów od początku ciąży? Ja mam niecałe +5kg na liczniku, ale ostatnio mam wrażenie że rosnę w oczach... -
Dziewczyny, czy Wasze maluchy też kopią tak nisko?
Ja od wczoraj w porze aktywności czuję ruchy wręcz między nogami !!
Jakie to dziwne uczucie...
A dziś siedząc przed tv czułam taki nieprzyjemny ból/ucisk w okolicy kości łonowej, później w okolicy pachwin i zmiana pozycji nie przynosiła poprawy.
Czy to możliwe, żeby dziecko przez zmianę pozycji coś tam uciskało (tak nisko)?
Wizytę mam 27.02, zaczynam się już nakręcać -
Az tak nisko ruchów nie czuje, czasami mam wrażenie ze usiska na pęcherz bo czuje takie parcie:)
Co do kilogramów to u nas 7 na plusie, na glukozę mamy iść na koniec lutego . Mam nadzieje ze będzie wszystko w porządku.
Witamy sie w 6 miesiącu równe 4 mies do poroduStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Dzień dobry wszystkim ahisma myślę zs to mozliwe ze to dziecko tak nisko bylo. Ostatnio tez tak miałam a potem (jak sie przemieszczala chyba) to bardzo wszystko bolalo i taki naciąg.... Aaaał... I po wszystkim.... Ale jak tak nisko byla to w toalecie mógłbym zamieszkac i te uciski jak szpilki....
Wiesz, ja mysle ze teraz jeszcze maja na tyle miejsca ze sobie wycieczki moga urzadzac i wcisna sie bez problemu tak nisko....
A ja zrobilam dla siebie jedna piekna rzecz.... Mimo ze to pierwsze dziecko to oduczylam sie zamartwiania. Boli? Widocznie musi... Przejdzie. Jak czuje zbyt napięcie to wezme nospe.... Trudno lepiej dla nas obu bez tych napięć.... A jak by się nasililo to do lekarza i tyle
... Siedzeniem i zastanawianiem robilam sobie i malej tylko niepotrzebnie nerwy.... Więc sie oduczylamsomebodytolove94, ahisma, małamigotka, Marisa lubią tę wiadomość