X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • pingui Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 4,8 kg na plusie. Przed ciążą 59 kg.
    Dziź tez tak nisko kopie. Łożysko mam na przedniej ścianie, wiec na tylnej gorsza amortyzacja :-) kopniaków i może dlatego takie rozpychanie od środka czuję.

atdci09ktbgklgiz.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja nawet przed ciążą potrafiłam pić hektolitry wody i dolać co jakiś czas więc u mnie to norma. Już postanowione ze wybieram się po porodzie coś z tym zrobić bo chyba pęcherz mam popsuty.

U mnie było 5,5 na plusie Hera 7 na bank.

Ja najczęściej czuję ruchy tak nisko właśnie a rzadziej te wyżej.

Szaron witaj w klubie, też Mam PCOS. Na szczęście z cukrami jak do tej pory wszystko dobrze. Zobaczymy 20 jak pójdę robić krzywą.

Somebody ha ha dobry ten Twój lekarz :)

Szaron lubi tę wiadomość

201706107251.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że nie jestem sama z tymi "wibracjami" w kroku :P
    Gadałam z koleżanką, która ma 3 dzieci i mówiła, że z pierwszym tak miała, że nie mogła czasami wysiedzieć na krześle tak mała dawała czadu. Może maluchom pozycja mamy nie odpowiada? Mi tak mały "wibruje" najczęściej jak siedzę przed kompem. Może go jakoś uciskam jak się garbię...

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Witam sie w nowym tc :)
    Juz bliżej niż dalej :)

Deedee, świetne podejście, o to chodzi.

Tez czuje nisko ruchy :) a najbardziej przytulanie malucha do pęcherza. Wtedy biegam co 5 minut do wc.

Powodzenia na krzywych :/ i pamiętajcie ze nie taki diabeł straszny....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja też czuję te "wibracje" :-).
    Gracjanna, Sharon, i ja mogę sobie z Wami przybić piątkę. My mamy już 6,5 kg na plusie, wszystko w brzuszku :-). A na krzywa idziemy w przyszłym tygodniu.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • małamigotka Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja dziękuję za dopisanie na listę :)

hchyyx8dax6r5i5c.png
  • małamigotka Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pobijam Was Dziewczyny wagą moją w piątek na wizycie wskazała 75,6 kg a zaczynałam z 65 usprawiedliwieniem jest fakt totalnego braku ruchu, poza 5 minutowymi spacerami do pracy i z pracy,pokręcenie się po domu, ewentualnie wyjazd do miasta na zakupy :( i ciągła śpiączka ale od dziś zaczynamy się ruszać mam plan wyciągnąć męża na spacer przed jego nocką może się uda :)

A co do zamartwiania ciągle mi coś nie odpowiada, nawet na biednego męża po przyjechaniu z pracy dzisiaj furknełam nie wiem czemu, zaraz oczy w łzach a za chwilę wyrzuty sumienia i załagodzenie sytuacji

hchyyx8dax6r5i5c.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja mam pytanie troche z innej beczki :) czy któraś z Was ma porównanie miedzy kuchenka elektryczna z płyta ceramiczna a kuchenką gazowaz z elektrycznym piekarnikiem? chodzi o koszty uzytkowania. Właśnie od ponad roku używamy elektrycznej z płyta ceramiczna i płacimy ogromne rachunki za prąd, dlatego szukamy co jest tego przyczyna.Jeśli to przez kuchenke to jestesmy zmuszeni ja wymienic. Byłabym wdzięczna za wszelkie opinie w tym temacie :)

A co do dzidziusia to dzis w nocy obudzil mnie bol jakby lewego jajnika, byl taki naplywajacy falami ale na szczęscie nie trwał długo. Nie wiem co to było czy to normalne czy jakieś skurcze.
    Pozdrawiam

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5kg na plusie. Z czego większość przybyła dopiero w ciągu ostatniego miesiąca. Ciężko się przyzwyczaić do tak szybko zmieniającej się wagi, ale nie ma co się martwić dziewczyny. Dzieciaczki teraz intensywnie rosną i nic dziwnego, że waga rośnie. Do tego każde dzieciątko jest inne, każda z nas jest inna. Nie ma chyba sensu się porównywać, bo to zależy od organizmu. Przed ciążą uważałam, że wszystkie ciężarówki wyglądają cudownie, niezależnie od rozmiaru i wagi. I tego się trzymam:) A niedługo wiosna i wystawimy nasze brzuszki na słoneczko.

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka_30 miałam ten problem 2 lata temu, gdy remontowaliśmy mieszkanie :) zdecydowaliśmy się na płytę gazową i elektryczny piekarnik w zabudowie. Z płyty gazowej jestem mega zadowolona, za gaz płacę 25 zł/miesiąc mając jeszcze piecyk gazowy na ciepłą wodę :). Tylko pamiętaj, żeby ruszta były żeliwne :).

Edit: A no i gotuję na niej codziennie (dla mnie to naturalne, ale mam koleżanki, które gotują tylko w weekendy albo w ogóle bo stołują się u rodziców, więc zużycie jest mniejsze).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:02

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Marisa Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    Dziewczyny, czy Wasze maluchy też kopią tak nisko?
    Ja od wczoraj w porze aktywności czuję ruchy wręcz między nogami !!
    Jakie to dziwne uczucie...

A dziś siedząc przed tv czułam taki nieprzyjemny ból/ucisk w okolicy kości łonowej, później w okolicy pachwin i zmiana pozycji nie przynosiła poprawy.
    Czy to możliwe, żeby dziecko przez zmianę pozycji coś tam uciskało (tak nisko)?

Wizytę mam 27.02, zaczynam się już nakręcać :/

hej właśnie też miałam takie dziwne uczucie,okazało się na usg że mała główką w dół leżała i tak mocno mnie napierała, też się dziwnie z tym czułam. Potem parę dni później już czułam tam kopanie, więc zmieniła pozycje i było o wiele lepiej :)

ahisma, Deedee87 lubią tę wiadomość

km5st5odva4wb8we.png
    2nn3skjoo67ix2iz.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    Witam się i ja. Mnie znowu boli po lewej stronie spojenia, tak jak przez ostatnie dni. Dzisiaj idę na wizytę. Fakt, że jak wczoraj zażyłam nospę to pomogła, ale przecież nie będę jej zażywać codziennie... Gin napisała, że to może być kolka albo ucisk. No nic, zobaczymy co powie na wizycie. Noc na szczęście bez skurczy... (...)
    Madllene co powiedział Ci lekarz? Mam takie same bóle po lewej stronie, przy podnoszeniu nogi, schylaniu itd. Mam się martwić i lecieć na kontrolę czy to tylko maluszek tak się układa i uciska?

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja na szybko po wczorajszej wizycie: mała przypakowała i ma juz 610g, a ja 11,5 kg na plusie... rośniemy w zastraszającym tempie... Poza tym wszystko ok, gin pobrał cytologie i wymaz bo znów podejrzana wydzielina ale mam nadzieje ze to nie infekcja.

małaMyszka, Deedee87, caroline29, 19Biedroneczka91, ahisma, Gracjanna, 100noga, ines. lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 25 tc,

Słoneczko świeci, ubieramy się i idziemy na spacer. Nadrobiłam trochę, ale od rana sprzątanie, więc jeszcze mnie nie było na fb

Wczoraj miał być kebab, ale będzie dzisiaj, więc obiadek mam z głowy.

Zajrzę po powrocie :-)

caroline29 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Hej! Ja na szybko po wczorajszej wizycie: mała przypakowała i ma juz 610g, a ja 11,5 kg na plusie... rośniemy w zastraszającym tempie... Poza tym wszystko ok, gin pobrał cytologie i wymaz bo znów podejrzana wydzielina ale mam nadzieje ze to nie infekcja.
    Po porodzie wszystko zgubimy :) najważniejsze ze mala rośnie :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Pięknie Malutka rośnie:* życzę by żadnej infekcji tam nie bylo:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszka ja pieniazli z ZUS dostalam dzisiaj a mialam do 3 lutego.... Czyli tak jak myślałam ze beda w połowie lutego.... Szalu nie robia.... Obcinaja troche za przekaz skurwy....y :)

dev167pf___.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    Dziewczyny, czy Wasze maluchy też kopią tak nisko?
    Ja od wczoraj w porze aktywności czuję ruchy wręcz między nogami !!
    Jakie to dziwne uczucie...

A dziś siedząc przed tv czułam taki nieprzyjemny ból/ucisk w okolicy kości łonowej, później w okolicy pachwin i zmiana pozycji nie przynosiła poprawy.
    Czy to możliwe, żeby dziecko przez zmianę pozycji coś tam uciskało (tak nisko)?

Wizytę mam 27.02, zaczynam się już nakręcać :/

Hej.
    Moja Dziecinka też nisko kopie, niedawno kilka dni z rzędu tak dawała popalić, że też lekko czułam spojenie. Dziś jest jakieś święto lasu bo kopniakuje praktycznie wyłącznie nad pepkiem- chyba przekrecila się głowa w dół :)

Somebody, jak dobrze, że wreszcie normalny doktorek Cię zbadał :)
    Gratuluję Córeczki :*

U mnie dziś waga pokazala 52,3, co oznacza 3,3kg na plusie. Oprócz brzuchola 0 zmian w wyglądzie... A wszyscy tak liczyli, że zrobi się ze mnie kobitka :p

Mam dziś dobry dzień :)
    Ogólnie czuję przypływ energii i coś mnie podkusilo wstąpić do CCC na tą wielką wyprzedaż zimową. Były tylko 3 pary kozaków z Lasockiego, z tego 1 mi się spodobały iiiiii akurat mój rozmiar!!! Z pierwotnej ceny 329 zl zrobili 148!
    Hehe, to się nazywa fart :)

ahisma, Deedee87 lubią tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po przerwie. Troszkę się u nas działo a z najważniejszych rzeczy - cukrzyca ciążowa, poddana weryfikacji gdyż jest podejrzenie że jest ona wystymulowana lekami. Nie miałam żadnych objawów.
    Moja Mała też często kopie nisko.
    Dziś wizytujemy.

f2w3skjo22jnu1a7.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu nadrobilam kilka dni:-) ja już chciałabym pozamawiać te podkłady itp do porodu,ale nie wiem na jaka firmę patrzeć. Pomożecie?:-)

c55frjjgoufy31i7.png
‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ