X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Dziewczyny wczoraj wieczorem dostałam wyniki z krzywej:
    - na czczo 67,6 mg/dl
    - po 1 h 90,0
    - po 2 h 78,6.
    Dość niskie... Co myślicie? Nie zemdlałam, nie wymiotowałam. Muliło mnie, owszem, ale chyba każdą z nas zmulił kubek lukru na czczo i kolejne 2h bez śniadania...
    ja mam 69-75-85 więc trochę niżej niż Ty, ale lekarz mówił, że jest ok
    Mnie też muliło i potem cały dzień kręciło mi się w głowie

A pokoik piękny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 18:25

AgaSY lubi tę wiadomość

• ahisma Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    Tak, Ines, masz rację. Nie ma innego wyjścia, trzeba to przecież przejść.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b27847f93c8f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/312e9d360295.jpg

Madllene, Merida86, pingui lubią tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za słowa wsparcia :-)

Jestem już w domku i jest rzeczywiście lepiej. Męża zobaczę za parę dni, szybko zleci.
    Ahisma- tak, jestem kociarą z krwi i kości. Moj Maniek dotrzymuje mi towarzystwa :-) strasznie Ci współczuję, że mąż na tak długo wybywa z domu, mnie by było strasznie ciężko, ale czasem nie ma wyboru. W ogóle ja to tak za moim strasznie tęsknię teraz po tej całej sytuacji, bo się czuję po prostu trochę zagrożona na zdrowiu, a przy nim to zawsze jakoś tak bezpieczniej. Do tego hormony buzują i zachowuje się jak kilkulatka, której mama wyjeżdża na kilkudniowe szkolenie :D gdyby nie ta cała sytuacja ze szpitalem to bym pewnie aż tak nie fiksowała na punkcie rozłąki ;)

AgaSY, śliczny kącik dla maluszka urządziłaś!! Czy to łóżeczko jest całe popielate?

EDIT: Ahisma, You made my Day!!! Przewspaniałe kuraki!! Nic tylko przytulać i całować( to drugie może bardziej po ciąży;) ) :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 18:32

ahisma, AgaSY, Szaron lubią tę wiadomość

7u2290bvd63lv0ph.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene, cieszę się, że moje futra trochę poprawiły Ci humor :)

A co tam po ciąży, teraz też całuję :D

Madllene lubi tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    Dzięki Dziewczyny za słowa wsparcia :-)

Jestem już w domku i jest rzeczywiście lepiej. Męża zobaczę za parę dni, szybko zleci.
    Ahisma- tak, jestem kociarą z krwi i kości. Moj Maniek dotrzymuje mi towarzystwa :-) strasznie Ci współczuję, że mąż na tak długo wybywa z domu, mnie by było strasznie ciężko, ale czasem nie ma wyboru. W ogóle ja to tak za moim strasznie tęsknię teraz po tej całej sytuacji, bo się czuję po prostu trochę zagrożona na zdrowiu, a przy nim to zawsze jakoś tak bezpieczniej. Do tego hormony buzują i zachowuje się jak kilkulatka, której mama wyjeżdża na kilkudniowe szkolenie :D gdyby nie ta cała sytuacja ze szpitalem to bym pewnie aż tak nie fiksowała na punkcie rozłąki ;)

AgaSY, śliczny kącik dla maluszka urządziłaś!! Czy to łóżeczko jest całe popielate?

EDIT: Ahisma, You made my Day!!! Przewspaniałe kuraki!! Nic tylko przytulać i całować( to drugie może bardziej po ciąży;) ) :):)

łóżeczko jest białe z szarą szufladą :)

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wraca zima.... Paaaada durny śnieg. A ja już schowalam buty zimowe zeby przyszła wiosna. A tu do kitu!:) ale sie nie poddaje. Zajadam kanapki z białym serem i piję kakao:):) mniam:):) do tego mój kochany psiak leży mi główka na kolanach i udaje, że nie żebra(dziewczyny sorry, ze jestem w opozycji, ale koty tez lubię:)) życzę wszystkim udanego weekendu:*:* również tym, ktore tak jak ja mają weekend cały czas:D

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, cieszę się, że podoba Wam się Kącik Leosia :-)

Madlenne, tak jak pisała Ines, łóżeczko jest cale białe + ma szarą, samodzielną szufladę pod spodem. Super, że jesteś już w domu! Od razu poczujesz się lepiej, a kilka dni szybko zleci :-*

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, a ja dziś byłam w odwiedzinach u koleżanki, która miesiąc temu urodziła bliźnięta i ma jeszcze 1,5 rocznego synka. Także dużo małych dzieci i ręce pełne roboty, ale była naprawdę oazą spokoju - jestem pełna podziwu :)
    Powiedziała, że ma dużo mniejszy poziom nerwów z bliźniętami niż z pierwszym dzieckiem, teraz wie czego się spodziewać i nie popada w histerię przy byle kwileniu.

Ogólnie mam teraz wokół mnóstwo koleżanek w ciąży albo z małymi dziećmi, co jest dla mnie prawdziwym błogosławieństwem, bo mieszkam z dala od rodziny więc szukam oparcia i wiedzy właśnie u koleżanek :)

Tak się zastanawiam jak piszecie, że macie dzieciaczki ledwo kilka dni do przodu niż ja i już ważą po 700-800g, gdy u mnie ledwo 550g. Wszystko w normie, ale tak się zastanawiam od czego to zależy? :)

tb7382c324e9cpbx.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Dziewczyny wczoraj wieczorem dostałam wyniki z krzywej:
    - na czczo 67,6 mg/dl
    - po 1 h 90,0
    - po 2 h 78,6.
    Dość niskie... Co myślicie? Nie zemdlałam, nie wymiotowałam. Muliło mnie, owszem, ale chyba każdą z nas zmulił kubek lukru na czczo i kolejne 2h bez śniadania...

Wyniki jak najbardziej ok :-)

AgaSY lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron szacunek dla kolezanki:):) w sumie takie blizniaki w kolejnej ciazy to fajna sprawa:)
    Ines mialam juz wczesniej pisac- śliczny avatar:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron nie przejmuj się wagą maleństwa ,jeśli lekarz mówi że jest w porządku to tak właśnie jest. Każde dziecko rośnie w swoim tempie. Być może ja będę miała jakiegoś kolosa, co też nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem. Z tego co widzę z mojej karty wypisowej to w ciągu tygodnia mój syn przybrał 200 g wagi, także parę dni i widzisz jaka różnica...

Szaron lubi tę wiadomość

7u2290bvd63lv0ph.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się, że widziałam dzisiaj w biedrze wanienki dziecięce po 29,99. Zastanawiam się, czy kupować, bo kiedyś oglądaliśmy w sklepie na stelażu i mój mąż był bardzo za tą opcją. Ja się jednak zastanawiam jak długo byśmy z niej korzystali - zaraz mam wizję zalanego pokoju i dziecka na dywanie :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    Przypomniało mi się, że widziałam dzisiaj w biedrze wanienki dziecięce po 29,99. Zastanawiam się, czy kupować, bo kiedyś oglądaliśmy w sklepie na stelażu i mój mąż był bardzo za tą opcją. Ja się jednak zastanawiam jak długo byśmy z niej korzystali - zaraz mam wizję zalanego pokoju i dziecka na dywanie :)

Mój tak chlapal ze msuialam sie przenieść z wanienka do wanny wstawialam :) do tej pory uwielbia sie kapac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 08:08

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na początku chyba będzie stelaż, bo do łazienki trzeba przejść chłodnym korytarzem, więc jakoś zachlapanie będziemy musieli znosić... co do wanienek to my chcemy kupić najzwyklejszą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 09:40

7u2290bvd63lv0ph.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matuchno toc ja was nie nadrobie ;D

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis slonecznie, zjemy zupe i lecim na spacer poki pogoda rozpieszcza.
    Kotka wyladowala w piwnicy. Niestety walczylam probowalam, ale nie jestem w stanie zatolerowac (szczegolnie przy 2dzieci) wyzerania z talerzy i garnkow przy pierwszym krotszym zniknieciu z pola widzenia czy tak jak to zrobila perfidnie osrania caluskiego lozeczka Wiktora >.<
    Zespol tez potencjalnie mi sie sypie
    A dupa wszystko ostatnio :/ jeden dzien taki mi sie cudny trafil to 5 juz w zadosc uczynienju leci ;D
    We wtorek smigam na badania, krzywa przede mna, urzedy, gopsy, proby takze aktywnie drogie Panie. Pozdrawiamy!
    Ps. Smiechem zartem poprzegladalam w rzeczach mlodego i w tym, co kupilam..z wyprawki zostala kwestia materaca i pampersow xD NIE WIEM JAK TO ZROBILAM, NIE ZAUWAZYLAM, ZE WSZYSTKO JUZ MAM :D

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na 100% dziewczynka na 25 czerwca.

ahisma, Madllene, 100noga, Marisa, nitta32, ines., Marutka, małamigotka, annamaria83, małaMyszka lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Gracja82 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pół dnia zastanawiałam się na co mam chęć i wiem! Na pierogiełdzie z mięsem i cebulka zasmazana! Milej siboty i pysznych obiadów :)

Wiem, że nic nie wiem...
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tez spotykacie sie z komentarzami po co juz kupowac dla maluszka, ze przeciez tyle czasu jeszcze... Mam nerwa kiedy slysze takie teksty. Kazdy robi jak uwaza. Ja lubie byc szybciej przygotowana i miec pewnosc ze zdarzę i fanansowo i fizycznie i psychicznie;-). Nie mam tez nic do tych rodzicow ktorzy czekaja do ostatnich chwil. Niech kazdy postepuje zgodnie z soba. Ale wszelkie komentarze ludzi wokol sa zbedne. Jakby zazdroscili w pewien sposob i tymi tekstami chyba chca nam zabrac troche radosci.
    O podobnie jak z plcia maluszka. Wszystcy wokol juz od 3 m pytali czy juz wiem, czy wiem, czy znam plec, a jak juz poznalam i odpowiadam ze bedzie corka to slysze czasem smiechy ze moze sie zmieni... i tak to jest z ludzmi gadac. to po co pytaja;-)

Macie podobne doswiadczenia;-)??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 18:06

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png

Wysłany: 25 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nitta32 wrote:
    Wy tez spotykacie sie z komentarzami po co juz kupowac dla maluszka, ze przeciez tyle czasu jeszcze... Mam nerwa kiedy slysze takie teksty. Kazdy robi jak uwaza. Ja lubie byc szybciej przygotowana i miec pewnosc ze zdarzę i fanansowo i fizycznie i psychicznie;-). Nie mam tez nic do tych rodzicow ktorzy czekaja do ostatnich chwil. Niech kazdy postepuje zgodnie z soba. Ale wszelkie komentarze ludzi wokol sa zbedne. Jakby zazdroscili w pewien sposob i tymi tekstami chyba chca nam zabrac troche radosci.
    O podobnie jak z plcia maluszka. Wszystcy wokol juz od 3 m pytali czy juz wiem, czy wiem, czy znam plec, a jak juz poznalam i odpowiadam ze bedzie corka to slysze czasem smiechy ze moze sie zmieni... i tak to jest z ludzmi gadac. to po co pytaja;-)

Macie podobne doswiadczenia;-)??
    Ludziom nigdy nie dogodzisz więc nie ma się co przejmowac. U mnie jest podobnie, co do plci to mówię,że bedzie dziecko, znaczy rodzina wie, a innych co to obchodzi:D a jesli chodzi o wyprawke, to czesto slysze ze po co juz kupuje, ale bardziej mnie wkurza po co Ci ta konkretna rzecz... Jakbym za czyjes to kupowala. Chcialam cos kupic swojemu dziecku to kupilam. Jeszcze jakby to mezowi przeszkadzało to ok, ale osobie ktora nie ma nic wspolnego z naszym budzetem domowym:)? A w zwiazku z tym ze ostatnio jestem nerwowa to ograniczam kontakt z ludzmi, ktorzy mnie draznia;)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ