Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaSY wrote:Dziewczyny wczoraj wieczorem dostałam wyniki z krzywej:
- na czczo 67,6 mg/dl
- po 1 h 90,0
- po 2 h 78,6.
Dość niskie... Co myślicie? Nie zemdlałam, nie wymiotowałam. Muliło mnie, owszem, ale chyba każdą z nas zmulił kubek lukru na czczo i kolejne 2h bez śniadania...
Mnie też muliło i potem cały dzień kręciło mi się w głowie
A pokoik pięknyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 18:25
AgaSY lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny za słowa wsparcia
Jestem już w domku i jest rzeczywiście lepiej. Męża zobaczę za parę dni, szybko zleci.
Ahisma- tak, jestem kociarą z krwi i kości. Moj Maniek dotrzymuje mi towarzystwa strasznie Ci współczuję, że mąż na tak długo wybywa z domu, mnie by było strasznie ciężko, ale czasem nie ma wyboru. W ogóle ja to tak za moim strasznie tęsknię teraz po tej całej sytuacji, bo się czuję po prostu trochę zagrożona na zdrowiu, a przy nim to zawsze jakoś tak bezpieczniej. Do tego hormony buzują i zachowuje się jak kilkulatka, której mama wyjeżdża na kilkudniowe szkolenie gdyby nie ta cała sytuacja ze szpitalem to bym pewnie aż tak nie fiksowała na punkcie rozłąki
AgaSY, śliczny kącik dla maluszka urządziłaś!! Czy to łóżeczko jest całe popielate?
EDIT: Ahisma, You made my Day!!! Przewspaniałe kuraki!! Nic tylko przytulać i całować( to drugie może bardziej po ciąży;) )Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 18:32
ahisma, AgaSY, Szaron lubią tę wiadomość
-
Madllene wrote:Dzięki Dziewczyny za słowa wsparcia
Jestem już w domku i jest rzeczywiście lepiej. Męża zobaczę za parę dni, szybko zleci.
Ahisma- tak, jestem kociarą z krwi i kości. Moj Maniek dotrzymuje mi towarzystwa strasznie Ci współczuję, że mąż na tak długo wybywa z domu, mnie by było strasznie ciężko, ale czasem nie ma wyboru. W ogóle ja to tak za moim strasznie tęsknię teraz po tej całej sytuacji, bo się czuję po prostu trochę zagrożona na zdrowiu, a przy nim to zawsze jakoś tak bezpieczniej. Do tego hormony buzują i zachowuje się jak kilkulatka, której mama wyjeżdża na kilkudniowe szkolenie gdyby nie ta cała sytuacja ze szpitalem to bym pewnie aż tak nie fiksowała na punkcie rozłąki
AgaSY, śliczny kącik dla maluszka urządziłaś!! Czy to łóżeczko jest całe popielate?
EDIT: Ahisma, You made my Day!!! Przewspaniałe kuraki!! Nic tylko przytulać i całować( to drugie może bardziej po ciąży;) )
łóżeczko jest białe z szarą szufladąMadllene lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
A u nas wraca zima.... Paaaada durny śnieg. A ja już schowalam buty zimowe zeby przyszła wiosna. A tu do kitu! ale sie nie poddaje. Zajadam kanapki z białym serem i piję kakao:) mniam:) do tego mój kochany psiak leży mi główka na kolanach i udaje, że nie żebra(dziewczyny sorry, ze jestem w opozycji, ale koty tez lubię) życzę wszystkim udanego weekendu:*:* również tym, ktore tak jak ja mają weekend cały czas:D
Madllene lubi tę wiadomość
Dzięki dziewczyny, cieszę się, że podoba Wam się Kącik Leosia
Madlenne, tak jak pisała Ines, łóżeczko jest cale białe + ma szarą, samodzielną szufladę pod spodem. Super, że jesteś już w domu! Od razu poczujesz się lepiej, a kilka dni szybko zleci :-*Madllene lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
hej dziewczyny, a ja dziś byłam w odwiedzinach u koleżanki, która miesiąc temu urodziła bliźnięta i ma jeszcze 1,5 rocznego synka. Także dużo małych dzieci i ręce pełne roboty, ale była naprawdę oazą spokoju - jestem pełna podziwu
Powiedziała, że ma dużo mniejszy poziom nerwów z bliźniętami niż z pierwszym dzieckiem, teraz wie czego się spodziewać i nie popada w histerię przy byle kwileniu.
Ogólnie mam teraz wokół mnóstwo koleżanek w ciąży albo z małymi dziećmi, co jest dla mnie prawdziwym błogosławieństwem, bo mieszkam z dala od rodziny więc szukam oparcia i wiedzy właśnie u koleżanek
Tak się zastanawiam jak piszecie, że macie dzieciaczki ledwo kilka dni do przodu niż ja i już ważą po 700-800g, gdy u mnie ledwo 550g. Wszystko w normie, ale tak się zastanawiam od czego to zależy? -
AgaSY wrote:Dziewczyny wczoraj wieczorem dostałam wyniki z krzywej:
- na czczo 67,6 mg/dl
- po 1 h 90,0
- po 2 h 78,6.
Dość niskie... Co myślicie? Nie zemdlałam, nie wymiotowałam. Muliło mnie, owszem, ale chyba każdą z nas zmulił kubek lukru na czczo i kolejne 2h bez śniadania...
Wyniki jak najbardziej okAgaSY lubi tę wiadomość
-
Szaron szacunek dla kolezanki:) w sumie takie blizniaki w kolejnej ciazy to fajna sprawa:)
Ines mialam juz wczesniej pisac- śliczny avatar:)
Szaron nie przejmuj się wagą maleństwa ,jeśli lekarz mówi że jest w porządku to tak właśnie jest. Każde dziecko rośnie w swoim tempie. Być może ja będę miała jakiegoś kolosa, co też nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem. Z tego co widzę z mojej karty wypisowej to w ciągu tygodnia mój syn przybrał 200 g wagi, także parę dni i widzisz jaka różnica...
Szaron lubi tę wiadomość
-
Przypomniało mi się, że widziałam dzisiaj w biedrze wanienki dziecięce po 29,99. Zastanawiam się, czy kupować, bo kiedyś oglądaliśmy w sklepie na stelażu i mój mąż był bardzo za tą opcją. Ja się jednak zastanawiam jak długo byśmy z niej korzystali - zaraz mam wizję zalanego pokoju i dziecka na dywanie
-
ahisma wrote:Przypomniało mi się, że widziałam dzisiaj w biedrze wanienki dziecięce po 29,99. Zastanawiam się, czy kupować, bo kiedyś oglądaliśmy w sklepie na stelażu i mój mąż był bardzo za tą opcją. Ja się jednak zastanawiam jak długo byśmy z niej korzystali - zaraz mam wizję zalanego pokoju i dziecka na dywanie
Mój tak chlapal ze msuialam sie przenieść z wanienka do wanny wstawialam do tej pory uwielbia sie kapacWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 08:08
-
U nas dzis slonecznie, zjemy zupe i lecim na spacer poki pogoda rozpieszcza.
Kotka wyladowala w piwnicy. Niestety walczylam probowalam, ale nie jestem w stanie zatolerowac (szczegolnie przy 2dzieci) wyzerania z talerzy i garnkow przy pierwszym krotszym zniknieciu z pola widzenia czy tak jak to zrobila perfidnie osrania caluskiego lozeczka Wiktora >.<
Zespol tez potencjalnie mi sie sypie
A dupa wszystko ostatnio jeden dzien taki mi sie cudny trafil to 5 juz w zadosc uczynienju leci
We wtorek smigam na badania, krzywa przede mna, urzedy, gopsy, proby takze aktywnie drogie Panie. Pozdrawiamy!
Ps. Smiechem zartem poprzegladalam w rzeczach mlodego i w tym, co kupilam..z wyprawki zostala kwestia materaca i pampersow xD NIE WIEM JAK TO ZROBILAM, NIE ZAUWAZYLAM, ZE WSZYSTKO JUZ MAM
-
Wy tez spotykacie sie z komentarzami po co juz kupowac dla maluszka, ze przeciez tyle czasu jeszcze... Mam nerwa kiedy slysze takie teksty. Kazdy robi jak uwaza. Ja lubie byc szybciej przygotowana i miec pewnosc ze zdarzę i fanansowo i fizycznie i psychicznie;-). Nie mam tez nic do tych rodzicow ktorzy czekaja do ostatnich chwil. Niech kazdy postepuje zgodnie z soba. Ale wszelkie komentarze ludzi wokol sa zbedne. Jakby zazdroscili w pewien sposob i tymi tekstami chyba chca nam zabrac troche radosci.
O podobnie jak z plcia maluszka. Wszystcy wokol juz od 3 m pytali czy juz wiem, czy wiem, czy znam plec, a jak juz poznalam i odpowiadam ze bedzie corka to slysze czasem smiechy ze moze sie zmieni... i tak to jest z ludzmi gadac. to po co pytaja;-)
Macie podobne doswiadczenia;-)??Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 18:06
-
nitta32 wrote:Wy tez spotykacie sie z komentarzami po co juz kupowac dla maluszka, ze przeciez tyle czasu jeszcze... Mam nerwa kiedy slysze takie teksty. Kazdy robi jak uwaza. Ja lubie byc szybciej przygotowana i miec pewnosc ze zdarzę i fanansowo i fizycznie i psychicznie;-). Nie mam tez nic do tych rodzicow ktorzy czekaja do ostatnich chwil. Niech kazdy postepuje zgodnie z soba. Ale wszelkie komentarze ludzi wokol sa zbedne. Jakby zazdroscili w pewien sposob i tymi tekstami chyba chca nam zabrac troche radosci.
O podobnie jak z plcia maluszka. Wszystcy wokol juz od 3 m pytali czy juz wiem, czy wiem, czy znam plec, a jak juz poznalam i odpowiadam ze bedzie corka to slysze czasem smiechy ze moze sie zmieni... i tak to jest z ludzmi gadac. to po co pytaja;-)
Macie podobne doswiadczenia;-)??