X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam takie "bóle" raz z jednej raz z drugiej, takie ciągnięcie potem przeszło całkiem :) To chyba normalny objaw

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Niesia, przykro mi, co sie stało?

Dzien bry

Ezia, wszystko bedzie dobrze, stres nie jest dobry dla fasoli, spokojnie, temp o ńiczym ńie świadczy. Trzymam kciuki za pozytywne wieści.

Witam nowe czerwcoweczki :)
    Dzięki kochanie ze mnie podnosicie na duchu:* nie badała progesteronu. Wizyta pojutrze

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • syringe Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba złapałem jakąś infekcje pochwy przy tej luteinie. Macie jakieś sposoby jak ja zwalczyć. Wizytę mam dopiero w poniedziałek

3jgxs65g2m6wfiut.png
  • Anaitat Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Czesc dziewczyny :) Dolaczam do Was jesli mozna. 27 wrzesnia, po 6 latach staran zobaczylam upragnione II! Termin mam na 4.06.2017. Pierwsze usg w 5t3d pokazalo piekny pecherzyk ciazowy z 2 mm zarodkiem. Nastepne usg 19.10 i czekamy na serduszko!

27 to moje urodziny, a czerwiec mojego meza (jestem 9 mcy i jeden dzien starsza;))

Bylam dzisiaj u lekarki, na usg bylo widac juz pecherzyk, ale kazala mi przyjsc za 10 dni na kolejne usg. Jestem w 4t5d.
    Nie zlecila zadnych badan tylko powiedziala, ze mam nic ciezkiego nie podnosic, brac kwas foliowy, nie jesc surowego miesa, ryby dobrze ugotowane, krewetki mam odstawic i nie jesc serow z surowego mleka(?) Czyli jakie to beda?

Pytalam o bole brzucha mowila, ze macica rosnie i sie rozciaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 10:35

j5rbj48alrszyhj9.pnghchyqqmz0pvs21f2.png
  • Anaitat Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syringe wrote:
    Dziewczyny chyba złapałem jakąś infekcje pochwy przy tej luteinie. Macie jakieś sposoby jak ja zwalczyć. Wizytę mam dopiero w poniedziałek

Zwykly jogurt turecki, naturalny, nieslodzony... mozna posmarowac i zostawic lub na tampon bawelniany taki z biosklepu i wlozyc. Sposoby arabek i turczynek. W ciazy bym nie wkladala tylko posmarowala

j5rbj48alrszyhj9.pnghchyqqmz0pvs21f2.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze dużo nas bedzie wizytować 20.10 :)

Za wizytujące dzisiaj trzymam kciukasy i czekam na opis wizyt.

Syringe, na infekcje dostałam clotrimazolum i czopki Pimafucin (na receptę).

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja, czyli zaczęły się u Ciebie już w pełni ciążowe dolegliwości :) Oby szybko minęły :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :) Ja mam dopiero 17 i modlę się, by był widoczny pęcherzyk :)

Nesia, bardzo mi przykro :( Ściskam mocno, trzymaj się :*

Ja prócz bólu piersi i problemów kolorowych, to wcale nie czuję, że jestem w ciąży :) Oby tak zostało :) Dzisiaj zaliczyłam dentystę i odbudował mi ząb, także mam spokój :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaitat wrote:
    27 to moje urodziny, a czerwiec mojego meza (jestem 9 mcy i jeden dzien starsza;))

Bylam dzisiaj u lekarki, na usg bylo widac juz pecherzyk, ale kazala mi przyjsc za 10 dni na kolejne usg. Jestem w 4t5d.
    Nie zlecila zadnych badan tylko powiedziala, ze mam nic ciezkiego nie podnosic, brac kwas foliowy, nie jesc surowego miesa, ryby dobrze ugotowane, krewetki mam odstawic i nie jesc serow z surowego mleka(?) Czyli jakie to beda?

Pytalam o bole brzucha mowila, ze macica rosnie i sie rozciaga

Sery plesniowe niepasteryzowane. Tylko ze w sklepavh sa zazwyczaj pasteryzowane. Czyli juz obrobione. Ostatnio tak mi sie chcialo sera plesniowego i nawet kupilam. Jak tylko sprobowalam to mnie odrzucilo. Juz wiecej nie bede probowac

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć takie rzeczy :) Ja póki co serów nie jem ale lubię, rybkę jadłam wczoraj ale wędzoną makrelę jak najbardziej wskazana :)

• Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis cala noc snilo mi sie że znow poronilam i bylqmw szpitalu. Co sie obudzilam to zasypiajac znowu bylam w tym snie - masakra.
    Za tydzien wizyta i boje sie coraz bardziej mam nadzieje ze serduszko juz bedzie i wszystko bedzie dobrze. Ale najgorszy jest ten strach

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 wrote:
    Dziewczyny dzis cala noc snilo mi sie że znow poronilam i bylqmw szpitalu. Co sie obudzilam to zasypiajac znowu bylam w tym snie - masakra.
    Za tydzien wizyta i boje sie coraz bardziej mam nadzieje ze serduszko juz bedzie i wszystko bedzie dobrze. Ale najgorszy jest ten strach
    To od stresu, a że sny są na odwrót to wiesz? :D

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serdecznie :)

chciałabym do Was dołączyć :) beta wykonana praktycznie 2 tyg. temu, wczoraj usg, na którym widoczny pęcherzyk ciążowy

orientacyjny termin rozwiązania wg BBF 08.06.2016

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b5b4d586b8c.jpg

Pęcherzyk ciążowy 11,7 mm, co odpowiada 6 tyg. 0 dni. Pęcherzyk żółtkowy śr. 4,7mm. Trofoblast bez cech oddzielenia

z racji progesteronu na poziomie 15, od wczoraj tak na wszelki wypadek włączony duphaston, 2 tabl.

24 X wizyta serduszkowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 11:51

syringe, s1985 lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    To od stresu, a że sny są na odwrót to wiesz? :D

Mam nadzieje że tak jest :)

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilith, śliczny pęcherzyk, też czekam na taki, ale mam za 9 dni może już będzie serduszko ? <3 <3

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Lilith, śliczny pęcherzyk, też czekam na taki, ale mam za 9 dni może już będzie serduszko ? <3 <3

całkiem możliwe :)

ja chciałam już teraz się wybrać, zastanawiał mnie poziom progesteronu, więc nieco podmuchaliśmy z panią dr na zimne ;) nie był tragiczny i zrobiony na przełomie 3/4 tyg.ciąży, w terminie praktycznie @, ale jestem dzięki temu nieco spokojniejsza, a to ważne w naszym stanie :D

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    całkiem możliwe :)

ja chciałam już teraz się wybrać, zastanawiał mnie poziom progesteronu, więc nieco podmuchaliśmy z panią dr na zimne ;) nie był tragiczny i zrobiony na przełomie 3/4 tyg.ciąży, w terminie praktycznie @, ale jestem dzięki temu nieco spokojniejsza, a to ważne w naszym stanie :D
    Ja mam 2x1 luteinę też zapobiegawczo wedłg lekarza, ale ja miałam poziom 10.8 wiec mniejszy niż ty, ale jestem spokojniejsza :P

• tutusia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Witam nowe zafasolkowane :)

Niesia86, ale to pewnie już? Przykro mi :(

Ezia - nie martw się na zapas! Ja dlatego przestałam mierzyć temperaturę (poza tym mierzyłam w pochwie, więc nie chciałam się infekcji nabawić).

Syringe ja bardzo polecam Gynomed. Jak już jakaś infekcja jest to wersja Activ, a profilaktycznie raz na tydzień lub 2 wersja Vaginal. U mnie są bardzo skuteczne i na pewno bezpieczne w ciąży, bo to tylko bakterie dobre są (pytałam gina czy mogę tego używać teraz i nie miał przeciwwskazań). Infekcji pewnie nie wyleczy, ale powinno pomóc Ci dotrwać do wizyty i zmniejszyć objawy.

Anaitat i Pianistka niestety antyalergiczne psy to mit. To co potocznie nazywane jest uczuleniem na sierść, rzadko nim jest. Częściej uczulają skóra, ślina, pot itp. Nie wątpię, że jeśli ktoś ma alergię jednak na sierść (w dodatku lekką) to będzie stanie żyć z yorkiem a nawet innym psem, zwłaszcza, że przy lekkich alergiach człowiek może się naturalnie "odczulić" na zwierzę, z którym przebywa non stop. W moim przypadku to nie ma szans. Psem, który uczulił mnie absolutnie najbardziej w moim życiu (nie byłam w stanie wytrzymać 30 minut w mieszkaniu, w którym mieszkał ten pies) jest właśnie rzekomo niealergizujący Shih Tzu.
    No i jeszcze kwestia objawów. Trochę inaczej jest jak głównym objawem alergii jest kichanie i zaczerwienione oczy, a co innego jak są to silne napady duszności, puchnięcie itp. Poza tym ja już dawno jestem pogodzona z tym, że nie będę miała zwierząt, w końcu uczulona jestem całe życie. To mąż musi to przetrawić, bo wychowywał się na wsi w otoczeniu zwierząt domowych i zawsze myślał, że jednak kiedyś mnie odczulimy i tego psa będziemy mieć. A tu lipa, co zresztą mu mówiłam od dawna, bo mi od dziecka mówią, że się nie kwalifikuję do odczulania, a teraz dostałam po prostu ostateczne potwierdzenie, że nic się w tej kwestii nie zmieniło, mimo że moja astma ma już niewiele wspólnego z tą z dzieciństwa (z postaci ciężkiej doszłam do lekkiej, przerywanej).

A już jutro idziemy podglądać serduszko! Trzymajcie kciuki, żeby się pokazało :)

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Dobrze wiedzieć takie rzeczy :) Ja póki co serów nie jem ale lubię, rybkę jadłam wczoraj ale wędzoną makrelę jak najbardziej wskazana :)

rybki wędzone też powinny być na ciepło, czyli nie każda wędzona się nadaje :)

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam dzisiaj po skierowanie na badania, robione mialam szybkie USG, niestety nadal nie ma zarodka:( ja juz sobie nawkrecalam I caly dzien placze:((

Kolejna wizyta we srode 19.10, ale nie wiem czy dam rade. Pewnie w piatek bede kogos szukac bo na weekend nie chce zostac z ta niepewnoscia...

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    bylam dzisiaj po skierowanie na badania, robione mialam szybkie USG, niestety nadal nie ma zarodka:( ja juz sobie nawkrecalam I caly dzien placze:((

Kolejna wizyta we srode 19.10, ale nie wiem czy dam rade. Pewnie w piatek bede kogos szukac bo na weekend nie chce zostac z ta niepewnoscia...

a wiesz kiedy owulacje miałaś? ja w podobnym czasie miałam wizytę i widziałam tylko pęcherzyk (lekarz powiedział, że wczesna ciąża, bo tydz. wcześniej nic nie było widać), następną wizytę mam za dwa tyg. też się martwię, bo wiem, że jedna na 6 ciąż w tym czasie nie rozwija się dalej. ale nie chce chodzić za często, bo boje się, że nie będzie jeszcze serduszka i też będę rozpaczać.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ