Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
s1985 Moim zdaniem masz pozytywy. Ja jak robiłam pierwszy test wynik pozytywny wyszedł dopiero po ok 30 min kiedy mialam wyrzucic test. Powtórzyłam kolejnego dnia rano i wyszła delikatna kreseczka ale minimalnie lepiej widoczna a za pare dni jeszcze bardziej wyraźna ale wciąż nie ciemno różowa tylko jasno-różowa. Także odcieniami się nie przejmuj! Hops ma rację, jak test wyschnie kreska będzie bardziej widoczna! Trzymam kciuki! Nie poddawaj się!!
Czekamy na wyniki bety I.Ana.I oraz nieszczęsnej wtorkowej ;oniqa
-
nick nieaktualny
-
Ja dlatego bety nie robiłam I tak za dużo stresów w ciąży jest - nie dokładam kolejnego. A dziś pierwsza wizyta:) Ciekawe co zobaczę... Wciąż się łudzę, że będzie widać maciupki zarodek, a nie tylko pęcherzyk
No i i zobaczymy co lekarz powie na moje tsh czy każe to dalej diagnozować, czy stwierdzi, że ok... -
Kurcze, ale test daje 99% pewności, więc kilka testów to już równie pewne jak beta. Poza tym test + brak miesiączki to już też musi być coś na rzeczy
Ja bym na betę poszła gdyby mi lekarz kazał, ale dzwoniłam się umawiać na wizytę jak tylko się dowiedziałam (1 dzień przed @) i powiedział, że żadnych badań mam na razie nie robić i przyjść najwcześniej tydzień po spóźnionym okresie. I tak właśnie zrobiłam
Ale jakbym miała bez bety zachodzić w głowę i się stresować czy aby na pewno jestem w ciąży i czy to nie pomyłka to też bym poszła. Ja po prostu nie lubię się kłuć, bo często potem mdleję, a wiem, że w ciąży jeszcze duuuuuuużo kłucia przede mną...
A który cykl u Ciebie zaskoczył?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 11:05
Karolina :* lubi tę wiadomość
-
Witajcie, i ja niesmialo chcialabym dolaczyc do watku. Test ciazowy wyszedl pozytywny ( co prawda cien cienia to byl) juz w 9dpo.
Jestem mama prawie 1.5 rocznej Julki oraz dwoch aniolkow. Ostatnia ciaze poronilam w lipcu wiec mam nadzieje, ze teraz wszystko pojdzie dobrze.
W zwiazku z ppronieniami oraz niektorymi mutacjami w trombofilii wrodzonej na pewno poczatek (1 trymestr) musze prowadzic na heparynie- robienie zastrzykow nie jest przyjemne ale jak daje choc odrobine wieksza szanse na powodzenie moglabym.sie kluc i 5x dziennie.
Termin z om wypada na 12.06 czyli na dzien po moich urodzinach, ale ze bede miec cc to maluszek na swiecie pojawi sie szybciej. Na wizyte umowiona jestem w luxmedzie 10.10 a 12.10 ide do swojego lekarza.
Bety raczej nie zamierzam robic bo w obu poronionych ciazach przyrastala prawidlowo a i tak dzieciaczki obumarly.
PozdrawiamKarolina :* lubi tę wiadomość
-
byłam się zapisać do lekarza. I wiecie co Mi powiedzieli? że do tego lekarza co chce to w przyszłym roku. masakra.... przyjmuje trzech, a do jednego wolne terminy a tym jednym jest staruszek koło 80-siatki który ledwo widzi, nie pójdę do takiego
-
tylko chodziłam od 2lat do lekarza takiego fajnego,[starałam się o dziecko ponad 4 lata] i dzięki niemu byłam dwa razy na odziale, ostatnio miałam zabieg i chyba dzięki temu się udało, nie wyobrażam sobie zeby teraz ktoś inny prowadził moją ciąze
-
Witajcie,
mam prośbę do tych Dziewczyn, które starały się o ciążę dłuższy/długi czas (ja przyjęłam okres min 1 roku). Jeśli mogłybyście opisać swoje historie na tym wątku:
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/przy-nadziei-historie-o-zajsciu-w-ciaze-po-dlugim-staraniu,7641,4.html?sd=1
to byłabym Wam bardzo wdzięczna. Jest nas dużo - czekających latami na Maluszka, tęskniących i mających nadzieję. Pomóżcie nam wierzyć.
Z góry dziękuję i życzę Każdej z Was spokojnej ciąży, szczęśliwego zakończenia i zdrowego Dzidziusia.
PozdrawiamTuli
Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
Córcia ur 11.2019
PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia. -
u mnie w piątek zaczyna ę 6 tydz, byłam wczoraj u ginekologa bo potrzebowałam l4, nawet dostałam zdjęcie usg a na nim jest taka czarna kropka, wg lekarza dzieje się tam już początek dziecka wierzę mu na słowo
;oniqa lubi tę wiadomość
avera27
Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia