Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
caroline29 wrote:My w szpitalu, dokladnie na porodówce wczoraj sie przewrocilam ale naprawde lekko nic nie bolalo nic a nic a po godz zaczely odchodzić wody, maly wazy 2400 , dostaliśmy steryd na rozwój plucek i juz druga dawkę antybiotyku od zakażenia i teraz aby jak najdkuzej wytrzymać żeby leki lepiej zadzialaly i lada moment cc .
caroline29 wrote:My w szpitalu, dokladnie na porodówce wczoraj sie przewrocilam ale naprawde lekko nic nie bolalo nic a nic a po godz zaczely odchodzić wody, maly wazy 2400 , dostaliśmy steryd na rozwój plucek i juz druga dawkę antybiotyku od zakażenia i teraz aby jak najdkuzej wytrzymać żeby leki lepiej zadzialaly i lada moment cc .
Trzymaj się! Jesteśmy z tobą myślami. Z małym będzie wszystko w porządku tak jak z tobą. -
Dostaliśmy będę steryd w obiad drugi a dobrze chociaż 4 przyjąć. Póki nic się nie dzieje to czekamy. Byliśmy na usg to dzis inny szpital, inny aparat inny gin i maly wazy 2100 wczoraj wazyl 2400.Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Caroline trzymam kciuki! Wszystko bedIe dobrze. Usg ma jakąś granicę błędu. Najważniejsze,że ma więcej jak 2kg.
Nie zapomnij się do nas odzywać bo będziemy gryzly pazury.
Laura czytałam ze po odejściu wód można do 24 h czekać na skurcze, czasami nawet dłużej więc spoko.
A właśnie czy wiesz dlaczego padła decyzja o cesarce? Czy takie dziecko jet za małe aby urodzić je sn?? -
Caroline trzymamy za Was kciuki! Bedzie dobrze, ta różnica w wadze to błędy pomiarowe, grunt ze maluch ma juz ponad 2kg. Daj znac co lekarze zadecydują :*Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
LaRa wrote:Caroline, czyli te wody całe nie poleciały? Bo chyba tak długo by nie zwlekali gdyby wody całkowicie odeszły?
A jak?
A dlaczego cc ? Nie wiem zeby malenstwo sie nie mordowalo ...Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Caroline Sory, że Cię tak meczymy pytaniami ale rozumiesz przeżywamy razem z Tobą :*
Rozumiem że cc i tak Cię czeka ale chcą przetrzymać dziecko aby podać te leki?
Może głupie pytanie ale ze mną leżała dziewczyna w 16 tc, której odeszły wody ale właśnie nie wszystkie i udało się uratować jej maluszka. Musiała lezec, nawet do wc nie wstawala. Wody przestały jej wylatywac.
A reszta dziewczyn jak się trzyma?
Mi jest trochę ciezko. Cały czas boli mnie krocze tak kluje i ciągnie do tego sutki centralnie jak na początku ciazy.
Czasami te Brak mi tchu, szczególnie wieczorem. -
Tak właśnie chodzi tez o te leki, ważny jest ten stery na rozwój plocek, nadal skurczy nie ma i wszystko zamknięte. Dostajemy caly czas antybiotyk. Za 12 godz dostaniemy 3 dawkę sterydu i dobrze bylo by czwarta przyjąć , gin mi tlumaczyl ze jedna juz działa ale dobrze przyjąć te 4.
Dziekuje za wsparcie .... !!!Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość