X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • hops Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Witam wszystkie nowe mamusie :)

ja jak zwykle w biegu i też dziś zaczynam 8tydzień :) Piona Karola ;)
    u mnie nadal ojawów niemalże zero. Oprócz papryki konserwowej zaczęłam mieć ostrą fazę na świeży szpinak więc wcinam go na kanapce zamiast sałaty.
    Jutro mam wizytę o 9:45 ufff...trzymajcie kciukasy :)

Karolina :*, Pianistka lubią tę wiadomość

• hops Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny -urosły wam tak lekko brzuchy? bo mi się rano przed wstaniem taka jakby kulka uwypukla w okolicy podbrzusza..a potem znika. W spodnie wszystkie jeszcze się dopinam ale chyba zacznę się rozglądać za ciążowymi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops w 8 tygodniu to chyba jeszcze nie brzuszek ciążowy :) może wzdęcia albo zatrzymanie wody. Dziecko ma kilka milimetrów więc skąd brzuch? Ja w pierwszej ciąży też szybko kupiłam spodnie ciążowe chociaż nie były mi potrzebne. Teraz do oporu będę chodziła w normalnych ciuchach :)

• Karolina :* Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wywala na wieczór ale to raczej wzdęcia :P Ciekawa jestem ile przytyje w tej ciąży w poprzedniej ponad 20 kilo i wcale nie było po mnie widać...miałam za to duuuuży brzuch hehe (prawdopodobnie dużo wód i mały był spory też) W tej ciąży mam nadzieję na mniej kilogramów hehe Teraz w zasadzie startuje z podobnej wagi - 2 kilo więcej niż przed pierwszą ciążą więc można powiedzieć że zrzuciłam wszystko, samo zeszło stopniowo bez diety :P

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz przez tarczyce startuje z wagi prawie takiej z jaką konczylam na porodowce.
    Wtedy przytylam 11 kg i w tej też bym chciała podobnie.

• hops Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie wiem co to :) To moje 3-e dziecko i nigdy wcześniej tak nie miałam..no ale każde inne :)
    A ja wam powiem że w 1-ej ciąży przytyłam uwaga 35kg. Fajnie co?
    z 55 na 90 to nie powiem lekki szok..
    Teraz ważę 60 i nie planuję nabierać tyle masy tym razem :) Chociaż jak pomyślę to mój sposób odżywiania dziś a wtedy...to niebo a ziemia :)
    I po porodzie też będę mądrzejsza. Nie będę się bała zostawiać noworodka z ojcem żeby sobie skoczyć na fitness albo pobiegać. Działam prawie że od razu, a że pogoda będzie sprzyjała to wszystko będzie fajnie (oby) :)
    Wiem, może walnięta lekko jestem ale ja już nawet wakacje 2017 mam zaplanowane (polskie morze ze względu na malucha) :)

Mona_M, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops ja też planuje polskie morze :) przed ciążą planowałam Korfu :)

hops lubi tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutusia, gratuluje serduszka!!! <3

Karolina, nie wiem czemu, ale ja mam przeczucie ze ja mogę byc podwójną mamą... a w zasadzie potrójną. Boje sie tego przeczucia i chyba mam nadzieje ze jednak sie nie spełni... to byłoby ogromne wyzwanie, mam najmłodsze dziecko z nas wszystkich... no bałabym sie

Totoja, u nas jest juz spokojniej. Oprócz nocy, choc ostatnio przeważają te z 2-3 pobudkami a nie 10 wiec bardzo na plus! Najgorzej było gdy mała nie umiała pełzać, raczkować ani siadać a chciała gdzieś, chciała cos :/ teraz jest taki kłopot ze staje przy meblach, zrobi 2 kroki, rozjadą jej sie nogi i płacz... mam nadzieje ze za kilka miesięcy bedzie spokojniej choc ona od zawsze jest strasznie wymagającym dzieckiem wiec nie liczę na to ze pobawi sie sama 30 minut...

Hops, ja mam wrażenie ze jestem spuchnięta, wzdeta... ale i jestem tak naprawde 8 miesięcy po porodzie wiec u mnie cieżko powiedzieć czy to juz ta ciaza czy jeszcze tamta bo pomimo ze zostały mi tylko 3 kg po tamtej ciazy to brzuch nie wrocil do swojego kształtu... przed ciaza miałam obwód 75 cm, a przed porodem 132 cm! :o w tej chwili to 82... także kilka cm zostało ale brzuch jest diametralnie inny :/

A co do wakacji my będziemy uziemieni ze względu na brak paszportu noworodka :/ także bedzie kierunek Oslo (ale pod Oslo mieszkają moi rodzice wiec beda wakacje u dziadków) :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 12 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mialam przeprawe z balkonem hehe. Otóż jest burza i wyglądam za okno a na balkonie woda i prawie się wlewa do pokoi aaaaa. Zakladam kurtke i kalosze (jestem w majtkach bo usypialam synka w łóżku :) ) i lecę do rury odprowadzającej wodę... hmmm zatkana wiec prętem dawaj ten odplyw, zeby odblokować bo chalupe zaleje... udalo sie po jakims czasie ufff... gacie cale mokre ale mieszkanie uratowane. Mieszkam na ostatnim piątym piętrze... balkon duży odsłonięty wiec z dachu splywa z innej rury na mój balkon i dopiero do tego odpływu taka boska instalacja :)

hops lubi tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Wlasnie mialam przeprawe z balkonem hehe. Otóż jest burza i wyglądam za okno a na balkonie woda i prawie się wlewa do pokoi aaaaa. Zakladam kurtke i kalosze (jestem w majtkach bo usypialam synka w łóżku :) ) i lecę do rury odprowadzającej wodę... hmmm zatkana wiec prętem dawaj ten odplyw, zeby odblokować bo chalupe zaleje... udalo sie po jakims czasie ufff... gacie cale mokre ale mieszkanie uratowane. Mieszkam na ostatnim piątym piętrze... balkon duży odsłonięty wiec z dachu splywa z innej rury na mój balkon i dopiero do tego odpływu taka boska instalacja :)

iście norweski zmysł technologiczny :o
    ale dobrze, że się udało uratować :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina brawo :) zostałaś bohaterką swojego domu :)

A wiecie co? Przed chwilą na fejsie przeczytałam o teście który wykonują kobiety w ciąży na płeć dziecka.
    A mianowicie :) trzeba do pojemniczka wsypać 1-2 łyżeczki sody oczyszczonej i z samego rana do tego oto pojemnika nasikać. Jeśli mocz się spieni/zbąbluje to będzie chłopczyk, a jeśli nie to dziewczynka. Słyszałyście o tym?
    Jutro zrobię. a co mi tam.

s1985 lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hops wrote:
    Karolina brawo :) zostałaś bohaterką swojego domu :)

A wiecie co? Przed chwilą na fejsie przeczytałam o teście który wykonują kobiety w ciąży na płeć dziecka.
    A mianowicie :) trzeba do pojemniczka wsypać 1-2 łyżeczki sody oczyszczonej i z samego rana do tego oto pojemnika nasikać. Jeśli mocz się spieni/zbąbluje to będzie chłopczyk, a jeśli nie to dziewczynka. Słyszałyście o tym?
    Jutro zrobię. a co mi tam.

Ja robilam wróżbę z obrączki i wychodzi dziewczynka, i w kalendarzu chińskim wychodzi mi tez dziewczynka :P

https://dzidziusiowo.pl/images/stories/dzidzius/00000/planujemy_ciaze/starania/chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka.pdf

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 12 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to moja mama i mój partner mówią, że będzie drugi chłopiec :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z obraczki tez wychodzi dziewczyna teraz. 2 chlipakow i teraz dziewucha. Licze na to ;-) Swoja droga nawet maz mnie postrzymuje na duchu i mowi ze chlopak bedzie, nie mowiaz o rodzicach i lekarzu haha

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • hops Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Mi z obraczki tez wychodzi dziewczyna teraz. 2 chlipakow i teraz dziewucha. Licze na to ;-) Swoja droga nawet maz mnie postrzymuje na duchu i mowi ze chlopak bedzie, nie mowiaz o rodzicach i lekarzu haha

Chlipaki są fajne ;) sama mam jednego :)
    u mnie obrączki brak więc pozostaje soda-test haha..

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w to nie wierzę... z córką w ciąży, z obrączki wychodził chłopak, z kalendarza chińskiego chłopak, ja miałam przeczucia na chłopaka, marzyłam o stekach całą ciążę, podobno wyglądałam pięknie... nawet w 14 tc na USG był chłopak ;)
    a jaka Emma jest każdy widzi :D
    więc ja w tej ciąży nie robię żadnych wróżb, testów itd i napewno nie zapytam o płeć na USG przed 20 tc... bo to co wtedy czułam jest fatalne :/ rozczarowanie to mało powiedziane... fakt, chciałam dziecka bez względu na płeć, ale wiele tygodni żyłam myślą, że będę mamą chłopca, wizualizowałam życie z synkiem... i nagle to wszystko zostało zburzone! pomijając fakt, że Emma miała na początku ciuszki z Lordem Vaderem :P
    oczywiście, teraz nie zamieniłabym jej na nikogo innego, ale wtedy do śmiechu mi nie było ;)

aczkolwiek o sodzie słyszałam :D a nie wiem czy widzialyście, jest test, na wzór testu ciążowego, na płeć dziecka :D wykrywa jakieś różnice hormonalne występujące w przypadkach obu ciąż i podobno wykrywa plec :D ale znając życie to pic na wodę fotomontaż

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 12 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wierzę, w pierwszej ciąży nic nie robiłam :P Ale teraz zrobiłam tak dla jaj i zobaczymy :P Tak samo w pierwszej ciąży nie byłam na żadnym forum. Wogóle pierwszy raz udzielam się na forum :) Ja poznałam płeć...na połówkowym chyba :) Dostałam zdjęcie siusiaka :P:P:P

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Ja też nie wierzę, w pierwszej ciąży nic nie robiłam :P Ale teraz zrobiłam tak dla jaj i zobaczymy :P Tak samo w pierwszej ciąży nie byłam na żadnym forum. Wogóle pierwszy raz udzielam się na forum :) Ja poznałam płeć...na połówkowym chyba :) Dostałam zdjęcie siusiaka :P:P:P

sprawdziłam z ciekawości chiński... wychodzi druga dziewczynka ;)
    też tak czuję, ze będzie dziewuszka

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny jak mi jest od wczoraj niedobrze. Masakra. Pracuje w salonie kosmetycznym i dzis rano tak mnie zemdlilo nad klientka (robilam rzesy), myslalam że zaraz odlece. Czy Was już tez cos bierze ??
    W dodatku cokolwiek zjem zaraz mi sie tym odbija...:( a czuje sie maskudnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 14:51

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia, mnie od kilku dni mdli raz mocniej raz lzej, ale od wczoraj ledwo funkcjonuje :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ