X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    coś mnie tkneło i zbadałam sobie glukometrem cukier i po paru łykach kawy wyszło mi 214 jestem w szkolu, nigdy tyle nie miałam nawet po dużym żarciu ;/

E jakos nie mozliwe. Dokladnie unylas rece? Moze mydlo zostalo na palcu albo cos. Ja kurcze o 21:30 mialam cukier 90. Zjadlam kanapke jak zalecaja i rano 115. Ni k...a ja sie zastrzele z tymi cukrami nocnymi. Jakas masakra.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylam odkazilam i zmierzylam drugi raz i to samo

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty masz problem z cukrem? Cos sie dzialo, ze mierzysz? I co to tylko po kawie?

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    A Ty masz problem z cukrem? Cos sie dzialo, ze mierzysz? I co to tylko po kawie?
    Mam glukometr od ojca bo on ma cukrzyce i co jakiś czas sobie zmierze, a to dosłownie pół kubka kawy wypiłem tak mnie odtracilo i po 10 minutach zmierzylam

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po fatalnej nocce.
    Młody zasnął po 3!!! W ciągu dnia spał 20-30 min ok. 11...
    Jestem wyprana na lewej stronie... Piję kawkę jem kanapkę i lecę jeszcze się położyć, bo zapowiada się długi dzień...

Miłej środy :-)

My dzisjaj zaczynamy 7 tc :-)

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Olcc. Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Witam się po fatalnej nocce.
    Młody zasnął po 3!!! W ciągu dnia spał 20-30 min ok. 11...
    Jestem wyprana na lewej stronie... Piję kawkę jem kanapkę i lecę jeszcze się położyć, bo zapowiada się długi dzień...

Miłej środy :-)

My dzisjaj zaczynamy 7 tc :-)

Współczuję ciężkiej nocy :(
    Ja tak samo dziś zaczynam 7tc, ale to leciiiii

małaMyszka lubi tę wiadomość

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że zjadłam, wypiłam kawę i nie chce mi się już spać, ani nawet leżeć, brzuch boli, więc powinnam odpoczywać...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Olcc. Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, wszystkim dziewczynom tu niedobrze, śmierdzi, a ja poza bólem piersi (i to tylko przy ugniataniu:D) nie mam żadnych objawów, no i oczywiście wkręcam sobie, że coś jest pewnie ze mną nie halo :/

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim! Totoja miło, że wywołałaś :) jako mama zrozumiesz czemu mnie mniej... ząbkowanie + skok rozwojowy ^^

Nie odniosę się do was konkretnie do nicków a napisze tematycznie :)

KAWA- no ogólnie przed ciążą i porodem nigdy nie piłam, po pojawieniu się Emmy zaczęłam. teraz staram się ogarniczać i o ile mamy noc z 2-3 pobudkami to nie piję, ale jak mi młoda odwali 7-8 pobudek to nie umiem bez, ledwo żyję :/

WITAMINY I SUPLE- u mnie witaminy prenatalne + kwas foliowy + magnez + D3 :)

Plamienia na szczęście dziś już nie mam, więc tak jak myślałam było spowodowane terminem okresu :)
    I powiem wam że czuję się TRAGICZNIE! :( Wczoraj kilka h wieczorem leżałam w łóżku z miską i co próbowałam zasnąć to mnie zrywało :( nie mogę przełknąć nic, jadłam rano suchy chleb, może rosół bym jedynie zjadła... a dzieckiem trzeba się zająć :/ i łeb boli mnie tak, że mam ochotę go obciąć! :( Nie miałam migreny od kilku lat i powróciła :(

Olcc- ja w poprzedniej ciąży marudziłam tak jak Ty :P za mało objawów mi było. Wszystkie dookoła rzygały, bolały je piersi a mnie nic! dosłownie, zero objawów. no prócz biegunki ;) chciałam mieć ich więcej i być "bardziej" w ciąży ;)
    Ale to nie wyznacznik! :) Można mieć 1000 objawów i słabo rozwijającą się ciążę bądź żadnych i wszystko ok ;)
    Naprawdę, nie martw się. I ciesz się dobrym sapomoczuciem :) a tak naprawdę to i na objawy masz czas...
    Ja nie wiem co ja zrobię skoro u mnie dopiero 5+1 a ja już się tak koszmarnie czuje :x

Sowaa- HEJ! :) witamy na pokładzie

Belldandy- ja bym czekała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 09:21

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc. wrote:
    Kurczę, wszystkim dziewczynom tu niedobrze, śmierdzi, a ja poza bólem piersi (i to tylko przy ugniataniu:D) nie mam żadnych objawów, no i oczywiście wkręcam sobie, że coś jest pewnie ze mną nie halo :/
    Nie, nie wszystkim. Mi nic nie śmierdzi, nie mdli mnie i tylko trochę bolą mnie piersi. Ale lekko.

• ines. Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc. wrote:

Nie wywołuj wilka z lasu... tez t mówiłam a od wczoraj wieczorem juz kilka wisniec nad wc zaliczyłam... :/

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też póki co nic nie śmierdzi i mnie nie mdli, ale u mnie dopiero 5 tydzień :) Szczerze mówiąc mam taką cichą nadzieję, że mdłości mnie ominą :) W przeciwnym razie trochę będzie ciężko z pracą itd ;)

Ja kawę piję tylko czasami, zwłaszcza do słodkiego, także odstawić ją całkowicie nie było dla mnie żadnym problemem :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Olcc. Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf no to mnie pocieszyłyście :) dobrze, że nie jestem sama bezobjawowa :D Może faktycznie zamiast marudzić, powinnam się cieszyć, że jestem szczęściarą :D a co do kawy to ja piłam przed ciążą baaardzo dużo a teraz zamieniłam ją sobie na inkę lub też od czasu do czasu lekkie latte :)

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc. wrote:
    Nie, nie jesteś sama. Brak objawów to tez objaw. Wole tak niż witać sie z porcelana kilka razy dziennie. A wiec.... Oby tak dalej :)

Senność tylko mnie dopada, i czasami brak sił.

Witam sie w nowym tygodniu :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy nie lubię i nigdy nie piłam. Ale za to cola. Jejć oprzeć się nie umiem. Dobrze że u mnie w sklepie coli zabrakło bo już bym piła :)
    Edeka co do objawów. Moja siostra nie miała żadnych oprócz rosnącego brzucha. Nawet jeden raz jej nie mdliło. A moja siostrzenica ma prawie 2 lata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 10:00

• Marisa Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie od jutra 6 tydzień , póki co nie mam objawów za bardzo. Jak na razie to piersi jakby bardziej wrażliwe , ale to dlatego zauważyłam jak mąż mnie dzisiaj ścisnął za nie to mnie jakby coś lekko zabolało :P a tak bym nie zauważyła. I ogólnie to wczoraj i przedwczoraj zaczęły mi przeszkadzać zapachy, wcześniej nie zwracałam uwagi, a teraz jakby niektóre rzeczy mają dla mnie bardziej intensywny zapach. Jeśli chodzi o zmiany nawyków to od wczoraj nie palę i jakoś łatwo mi to przyszło, widocznie siła priorytetów - ciąża - bo tak to by było ciężko. Kawka to zamieniłąm kubek na filiżankę bo coś z uzależnień musi pozostać heheh. A ogólnie to już przeżyłam 2 poronienia pierwsze to chyba było biochemiczne , drugi to zatrzymane - usłyszałam bicie serduszka i zaraz było po wszystkim. A teraz to nie wiem o czym mam myśleć , nie wiem czy będzie dobrze czy będzie źle... no to zobaczymy.

km5st5odva4wb8we.png
    2nn3skjoo67ix2iz.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ja z obiadów mam lekkie mdłości, senność i czasami delikatne bóle brzucha :)

Kawcie z mlekiem piję jedną dziennie od rana :)

U mnie dziś też ciężka noc...nawet nie wiem ile razy się mały obudził ale sporo :(.

Ja dziś zacznam kolejny tydzień ciąży juuupi ;) Ciekawe jak tam moje wyniki krwi...odbieram w czwartek. Trochę się denerwuję w zwiazku z tym, że karmię piersią i nie chciałabym odstawić :)

Całuski dla wszystkich i bezstresowego - milego dnia :)

hops lubi tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u gina. Mamy serduszko! <3 Denerwowałam się rano strasznie, ale wszystko jest dobrze, ciąża rozwija się prawidłowo (dziś 6+4). Gin polecił dla własnego spokoju skonsultować się z endokrynologiem, ale ogólnie to on nie uważa, żebym miała zaburzenia tarczycy.
    Tsh jak zaszłam w ciążę (akurat w owulkę szczęśliwą badałam) miałam 2,65, a pod koniec 6go tygodnia ciąży poszybowało do 3,95. Ale ft3 i ft4 w górnych granicach norm, przeciwciał nie ma, więc martwić się jakoś mocno nie trzeba. Endo na konsultację bardziej dla własnego spokoju.
    Założył kartę ciąży, wypytał o wszystko i polecił gabinet na badania prenatalne. Ależ mi dobrze :)
    Gdzieś czytałam (chyba w książce W oczekiwaniu na dziecko), że po uwidocznieniu serduszka ryzyko poronienia spada o połowę!

Olcc. Ty się nie martw - u mnie z objawów to głównie zmęczenie i ból piersi. Brak mdłości, nic mi nie śmierdzi, apetyt mam spory. Nawet wzdęcia odpuszczają (a przynajmniej zelżały). Jest dobrze :)

hops, Olcc., małaMyszka lubią tę wiadomość

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio sobie pomyślałam, że co ja bym zrobiła jak by się okazało, że będę miała blizniaki...albo któraś z kobitek z taka małą różnicą wieku między dzieciaczkami...to dopiero byłoby wyzwanie... OBY NIE :P :P :P :P

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cierpie na bezsennosc ciazowa, o ile cos takiego jest ;-) usne ale jak juz sie obudze w srodku nocy to juz dupa. Dziecko za to mam laskawe, od wielu miechow przesypia noce.
    Pianistka ta mysle, ze okres miedzy 8-12 m byl dla mnie najbardziej ciezki, mlody wszedzie chcial wejsc, co chwile guz. Teraz juz jest spokojniej.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ