Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi coś ostatnio nie smakuje. chociaż i tak zazwyczaj moja kawa była pół na pół z mlekiem.
ale z tego co wiem, to jeśli się litrami kawy nie pije, to nie jest źle. Jedna czy dwie to nie problem.
w ogóle cały dzień mi dziś śmierdzi popsutą cebulą (nie mamy w domu ani jednej cebuli), jakaś masakra
pingui jaka to jest po żydowsku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 20:15
-
Pingui ja tylko kwas, folik 0,4
Zastanawiam sie własnie czy kupic jakieś witaminy dla ciężarnych czy sie wstrzymać aż morfologię zrobię i ewentualnie wtedy dopiero.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Dziewczyny nie podchodze do tdgo lajtowo. Wyszlo mi 4,300 tsh 3tyg temu. Wtedy nie robiłam ft3 i ft4. Dopiero teraz mialam zalecenie powtórzyć tsh i zrobic ft3 i ft4. A ze wczoraj wysikalam pozytywa to robiłam od razu bete. Od razu jak dostalam wyniki polecialam do lekarza. Od jutra mam brac leki. I szybko bede szukać endo. Co mam jeszcze zrobic? Juz nic więcej nie zrobię....
-
Pingui z tego co pamietam to watrobki sie raczej nie powinno jesc w ciazy.
Co do kwasu foliowego- mam mutacje mthfr wiec przyjmuje wieksza dawke. 5mgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 20:33
-
Ja przyjmuję kwas foliowy, kompleks Vita-min Mama i DHA z alg. W sumie wychodzi mi 0,8 kwasu foliowego, a DHA włączyłam tak szybko, bo jestem uczulona na ryby i owoce morza i nie dostarczam go wystarczająco w diecie. Brałam zresztą go jeszcze przed ciążą. I ze względu na uczulenie wybrałam preparat z alg, a nie z ryb.
Teraz włączam jeszcze witaminę D3, gdyż powinnam ja suplementować jako astmatyk/alergik, w ciązy tez jest ważna, a przebadałam jej poziom (mama się uparła, że mam to zrobić, bo się cudów o tej witaminie naczytała) wyszedł mi lekki niedobór.
A i lekarz zalecał kwas foliowy i DHA, ale jak powiedziałam, że biorę kompleks witamin to nie protestował. A D3 zalecił mi alergolog (nie znając wyniku badań), po prostu kazał brać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 20:47
-
Tak, tez pamietam ze wątróbki nie można. No ale nie dajmy sie zwariować, raz na rok można smacznego
Wędzonych tez nie. No i serów pleśniowych niepasteryzowanych (ale o tym juz było).
Sandri, spokojnie, od jutra bierz euhyrox i szukaj endo. Sadze ze tylko prywatnie cos znajdziesz, bo terminy na NFZ sa bardzo odległe. I tak jak dziewczyńy piszą przed wizyta powtórz tsh ft3 i 4, najlepiej zrobic jeszcze przeciwciała wtedy endo bedzie miał całkowity obraz sytuacji. Endo powinien dodatkowo zrobic usg tarczycy (choc nie każdy robi).
Ja biorę folik 0,4. Robiłam ostatnio badanie na kwas foliowy i mam nadmiar, ale tego ńigdy za dużo
Co do innych witamin czekam na wizytę u gin i to czy juz mogę brać czy jeszcze sie wstrzymać?
Najtaniej kupić w aptece internetowej Gemini. Tam zaopatrywałam sie przez cała poprzednia ciąże. -
Dziewczyny, poradzicie mi coś..
Waham się czy czekać do środy 6+6tc , czy iść na dodatkowe USG w piatek 6+1tc.
Niepewność mnie zjada...Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Witam, jeżeli mocna z chęcią do Was dołącze ?? Miło tu u Was z tego co podczytałam.
Kiedyś troszkę mnie było na ovufriend ale z powodu długich starań postanowiłam się "wyleczyć" z forum.
Obecnie po długiej walce jestem po tej lepszej stronie.
W14 dpo moja beta wynosiła 236,0 w 16 dpo 611,9 a w 19dpo 2060,9
Nie mam obecnie jakiś specjalnych objawów poza większa wrażliwością piersi i lekkim muleniem kiedy robię sie głodna.
Na brak apetytu tez nie narzekam
Obecnie kalendarz mi pokazuje 5+4 tc. W piątek gin kazała mi przyjść na wizytę i nie ukrywam ze sie stresuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 21:36
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Ja biorę acard magnez wit b6 i 12 d3 kwas foliowy plus zastrzyki, ale hematolog właśnie dziś mi powiedział że te zastrzyki mi nie pomagają, znowu jadę do Gdańska na badania2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Sowaa wrote:Witam, jeżeli mocna z chęcią do Was dołącze ?? Miło tu u Was z tego co podczytałam.
Kiedyś troszkę mnie było na ovufriend ale z powodu długich starań postanowiłam się "wyleczyć" z forum.
Obecnie po długiej walce jestem po tej lepszej stronie.
W14 dc moja beta wynosiła 236,0 w 16 dc 611,9 a w 19dc 2060,9
Nie mam obecnie jakiś specjalnych objawów poza większa wrażliwością piersi i lekkim muleniem kiedy robię sie głodna.
Na brak apetytu tez nie narzekam
Obecnie kalendarz mi pokazuje 5+4 tc. W piątek gin kazała mi przyjść na wizytę i nie ukrywam ze sie stresuje.
Chyba dpo a nie dc ;P2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Witaj Sowaa
belldandy ja bym zaczekała, żeby w razie czego nie psuć sobie weekendu (co jeśli w piątek nie będzie nic widać, a w środę już tak?). Wiem dobrze, że niepewność jest straszna i każda z nas najchętniej codziennie podglądałaby swoją fasolkę. będzie dobrze.
-
Totoja wrote:Wlasnie dziewczyny jak to z ta tarczyca? Sa jakies objawy, cos co moze nas zaniepokoic? Ja badalam tylko na poczatku poprzedniej ciazy tsh byla chyba 0.96 i tyle.
Jestem na euthyroxie 3 lata, wysoki wynik powodował problem z zajściem w ciążę, po 11 miesiącach brania leków zaskoczyło.
Na początku miałam dawkę 12,5. Co miesiąc zwiększana, w ciąży brałam 150! Po porodzie od razu połowę - 75, teraz znowu miałam 50/75, jak zrobiłam betę i tsh to z marca miałam 1,67 a teraz 3,26!!! Zwiększyła mi dawkę do 88 i po wizycie zleci pewnie badania i zobaczymy... -
witam z rana
co do tarczycy to mam niedoczynność, stwierdzoną jakieś 4 lata temu. brałam cały czas Letrox. Na szczęście mój ginekolog jest tez endokrynologiem i tu mam szczescie:) Ja biore vit D, kwas foliowy 5mg , Jodid, Luteinę (dopochwowo)2x1 i duphaston tez 2x1.
przed poprzednią wizyta też zrobiłam sobie tsh i ft4 i ft4 ... trzeba tego pilnować -
witam z rana
, dzisiaj ciąża daje mi popalic, z rana bole głowy, ciezki sen ale bardzo realistyczny, co chwile sie budziłam, cycki jak cegły od paru dni, i mdłości po wodzie pozniej po kawie, ale siedze i dzielnie ja pije, mam nadzieje ze to dobrze z fasolką2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
coś mnie tkneło i zbadałam sobie glukometrem cukier i po paru łykach kawy wyszło mi 214 jestem w szkolu, nigdy tyle nie miałam nawet po dużym żarciu ;/2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18