Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas tez usypianie w dzień kosztuje wiele nerwów i jest poprzedzone długim rykiem. A jak usnie to sie budzi po 30 min, wiec człowiek nie może się zregenerować za to w nocy ostatnio śpi jak aniołek (odpukac) z jedna pobudka na jedzenie o 3-4.
Pieluchy pampers premium, lubię ten pasek z poziomem zasikania a w zwykłych 3 juz go nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 20:59
-
nick nieaktualnyU nas wszystkie pieluchy były ok (premium care i zielone pampersy, Rossmanny, dada, lidl) więc jedziemy z najtańszymi - dada. Też do biedronki mam trochę dalej, ale jadę tam raz i kupuje od razu zapas na min miesiąc - często są promocje 3 paczki w cenie 2. Jakie by nie były pieluchy to nie wyobrażam sobie nie przewinąć co 3h (jak jest dwójka to od razu)
My czekamy aż zejdzie wysypka po słoiczku hipp dynia+ziemniak i sama jej ugotuje ziemniaka, żeby się upewnić czy to na niego jest alergia czy na olej rzepakowy, który jest w skladzie...
Chodzicie na basen z dziećmi same czy z facetami? Chcę się przejść z córą ale w tygodniu w godzinach gdy na basenie pustki, mój facet jest w pracy. Boję się że mogę jej sama nie ogarnąć gdy się wścieknieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 22:34
-
U nas Dada kompletnie sie nie sprawdziła. Młody miał takie odparzenia że miałam ochotę płakać. Normalnie rana i skorupa. Mimo mycia, osuszania i smarowania non stop. Zmieniliśmy pieluchy i od razu inaczej. Mamy i rosmanowskie i pampersa a nawet typowo Tesco, ale według mnie pampersa najlepsze na noc. W innych się wybudzał, są mbiej chłonne itp, a w zielonych pampersach cała noc i pielucha jeszcze dałaby rade. Tylko u nas to już rozmiar 4 trójki ledwo się zapinały a przy grubszej sprawie od razu po prostu wylewało się bokami, a teraz bajka
-
Kropka my chodzimy w 3 . Mąż jest w wodze z małym, a ja pomagam z brzegu. Jest kilka ćwiczen, które wymagają pomocy osoby trzeciej. No i najważniejsze: co zrobisz Z Małą jak Będziesz musiała iść się przebrać?Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
I nie odeśpię w dzień, bo rehabilitacja więc jak mały zaśnie, to będę musiała się doprowadzić do jako takiego wyglądu, spakować małego i jeszcze tak to wszystko wykombinować aby na rehabilitacji był minimum godzinę po jedzeniu. A póki co to wszystko wskazuje, że jedzenie wypadnie akurat a godZinę rehabilitacji. Taki psikus przy wtorku. Eh, aby do dziewietnastej- to w sumie tylko dwanaście godzin- cóż to znaczy wobec wieczności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 07:05
Marijanu -
My na basen jeździmy we dwójkę, bo potem ciężko żeby siebie przebrać, ogarnąć i Małego jednocześnie. Także te dwie pary rąk są przydatne
Marijanu tylko mocna kawa i dobry/czarny humor Cię uratują
U nas skończony dziś czwarty miesiąc Chłop na schwał, przesypia całe noce znów (stopniowo wrócił po 2-tygodniowym "popsuciu" ) ogólnie inne dziecko niż pierwsze 6tyg życia, gdy chciałam skoczyć w czarną przepaść Leży teraz i się do mnie chichra z maty edu Love.Rusałka06, Nika8686 lubią tę wiadomość
-
Zuzia coraz chętniej leży na brzuchu i obserwuje świat chociaż jeszcze się meczy po kilku minutach i stęka. Ale sama zaczęła się już obracać ma brzuszek. około tydzień temu zaczęła przekręcać się z plecków na brzuszek i często jak ja karmie I ma dość to na moich kolanach się przekręca i patrzy na świat
U nas choć noce lepsze to ostatnio dni ma kiepskie. Nauczyła się piszczeć i cały dzień drze paszcze. I to z taka wściekłością piszczy, krzyczy, czasem przechodzi w płacz. Dobry humor ma tylko pierwsze pół godziny po drzemce i cały czas gmera palcem dolne dziąsła. Nie da się jej wyjąc tego palca z buzi wiec może to te zeby jednak... sama nie wiem
Dziewczyny jak Wasze maluchy zareagowały na druga dawkę szczepienia na pneumokoki? Mamy szczepienie w piątek a w niedziele gości i się zastanawiam czy to w ogóle ma sens (goście w domu).
-
Rusałka06. U mnie po drugiej dawce był marudny tylko po samym szczepieniu a takto nic mu nie było. Następnego dnia nie było już śladu po marudzeniu.
Skąd ja znam to piszczenie. Jasiek leży w łóżeczku, patrzy na karuzele i drze się/piszczy na kręcące się misie. Jak się przestają kręcić to wydziera się jeszcze bardziej. Jak rozmawiam z kimś przez telefon to wszyscy myślą że on płacze. Aczkolwiek jak już znudzi mu się karuzela i zabawki w łóżeczku to ten pisk zamienia się w płacz.
Ja staram się Janka kłaść kilka razy dziennie, ale z reguły to jest kilka minut po każdym obudzeniu. Poźniej już się denerwuje. My od wczoraj na całego ćwiczymy obracanie. Najpierw obracam go sama a później on sam się kręci. Wcześniej to nie wychodziło tak fajnie a od wczoraj jakoś załapał. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
U nas noc z tych ciężkich bo nagle zrobiło się duszno w pokoju i bum. Pobudka o 3 na przytulenie, o 4 na płakanie przez sen, o 5 na mleko. Wywietrzyłam pokój i nagle spał do 9:30 czyli tak jak powinien normalnie. Ale ze mnie zeszła cała energia do działania normalnie.
-
nick nieaktualnyMarijanu dasz radę, trzymam kciuki!
chyba racja z tym basenem, tż weźmie sobie opiekę na dziecko i pójdziemy chociaż i tak mam w planie zabrać ze sobą nosidełko, żeby było gdzie bezpiecznie odłożyć
u nas piszczenie odkryła miesiąc temu i na szczęście już się trochę znudziło normalnie szyby w oknach się trzęsły... a najgorzej było o 6 rano jak się jej zebrało na piski (i tak 2h bez przerwy) - teraz też piszczy, ale zdecydowanie mniej i krócej
u nas przy pierwszym i drugim szczepieniu był wielki ryk, ale po powrocie do domu już w miarę ok, bardzo śpiąca była przez kilka dni i marudna pomiędzy drzemkami. Właściwie te kilka dni po szczepieniu mam bardzo dużo czasu, bo młoda dużo śpi (co u niej normalnie się nie zdarza). -
Kropka u nas jest nawet zakaz noszenia na rękach dziecka niechodzacego . A do przebierania dzieciaków są materace na podłodze, fajne rozwiązanie . Dzieciaki leżą obok siebie, więc mają jako taki kontakt, no i nie spadną na podłogę .Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Zimowa stokrotka jakie dada sie u Was nie sprawdziły? Z 1 i 2 bylam bardzo zadowolona, zero zaczerwien. Raz kupilismy 3 z dada extra soft (zielone) i one owszem odparzaly. Teraz kupujemy 3 z premium i puki co jest ok
Wczoraj wieczorem dalam malemu kaszke ryzowa, takze przespal od 21 do 6:30 (nie wiem czy to zasluga kaszki), bo zjadl mleko o 6;30 i spi do teraz a jest prawie 11 -
My próbowaliśmy 2 little one, później spóbowaliśmy 3 standardowe pomarańczowe, a na koniec 3 premium i po wszystkich był taki sam efekt, raz silniejszy raz słabszy. Za każdym razem jak zmienialiśmy pampersy pupa się goiła. Może mój to ewenement kuzynka teraz rodziła niedawno i też nakupowała Dady 1 i szybko leciała po pampery pampersa. Chociaż jak rozmawiałam z siostrą to u nich przez 8 miesięcy było tak samo. Później jak znowu kupili Dade to już było ok. Także sąde że na 4 znowu zrobię jakieś podejście. Chociaż może do mnie jakieś wadliwe partie wysyłają, jak kiedyś w lidlu pampery Pampersa że ciekły bokami
-
Mój syn kocha leżeć na brzuchu od tygodnia. Nawet na przewijaku próbuje odwrót i jak go ubieram po kąpieli. Pampersy królują u nas od początku dupka jak marzenie. Kremuje 2-3 razy dziennie bephantenem. Miałam próbki dada ale jak pisze Sharon były za sztywne.
Mój syn coraz lepiej znosi szczepienia dajemy hexacime i płatne pneumokoki.
Zaczęłam tez słoiczki od tyg daje marchew jabłko i raz gruszkę zero efektów ubocznych. Jabłko wygrywa:)
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Nam za drugim razem udało się podejście z Babydream. Teraz Rossmanowskie mamy po domu, a zielone Pampersy na wyjścia i na noc.
Niektóre z Was nie zmieniają maluszkom pieluchy w nocy. To ile godzin ja ma na sobie? Pytam bo Leon dostaje pieluche po kapaniu czyli około 19.45, a wstaje o 7 rano. To prawie 12h i nie umiem się przełamać, żeby ją zostawić. Jak zmieniam o 2-3 w o mam wrażenie że już jest pełna...
Niech mi któraś z Was powie jak przygotowuje ta kaszke na noc no jestem zielonaMama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Wczoraj kaszke przygotowalam w ten sposob, ze do nutramigenu (170ml), bo tyle zjada dodalam 2 miarki z mleka kaszki, ale to bylo moje pierwsze podejscie w tym temacie. Takze moze lepiej niech wypowia sie osoby, ktore od dluzszego czasu przygotowuja kaszki