X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez usypianie w dzień kosztuje wiele nerwów i jest poprzedzone długim rykiem. A jak usnie to sie budzi po 30 min, wiec człowiek nie może się zregenerować :( za to w nocy ostatnio śpi jak aniołek (odpukac) z jedna pobudka na jedzenie o 3-4.

Pieluchy pampers premium, lubię ten pasek z poziomem zasikania a w zwykłych 3 juz go nie ma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 20:59

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka przy tych warstwach ciuchów teraz to mi się już do paska zaglądać nie chce :) Łapię za pieluchę i jak jest napęczniała to przewijam, a jak jest "dwójka" to i tak czuć ;)

tb7382c324e9cpbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystkie pieluchy były ok (premium care i zielone pampersy, Rossmanny, dada, lidl) więc jedziemy z najtańszymi - dada. Też do biedronki mam trochę dalej, ale jadę tam raz i kupuje od razu zapas na min miesiąc - często są promocje 3 paczki w cenie 2. Jakie by nie były pieluchy to nie wyobrażam sobie nie przewinąć co 3h (jak jest dwójka to od razu)

My czekamy aż zejdzie wysypka po słoiczku hipp dynia+ziemniak i sama jej ugotuje ziemniaka, żeby się upewnić czy to na niego jest alergia czy na olej rzepakowy, który jest w skladzie...

Chodzicie na basen z dziećmi same czy z facetami? Chcę się przejść z córą ale w tygodniu w godzinach gdy na basenie pustki, mój facet jest w pracy. Boję się że mogę jej sama nie ogarnąć gdy się wścieknie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 22:34

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Dada kompletnie sie nie sprawdziła. Młody miał takie odparzenia że miałam ochotę płakać. Normalnie rana i skorupa. Mimo mycia, osuszania i smarowania non stop. Zmieniliśmy pieluchy i od razu inaczej. Mamy i rosmanowskie i pampersa a nawet typowo Tesco, ale według mnie pampersa najlepsze na noc. W innych się wybudzał, są mbiej chłonne itp, a w zielonych pampersach cała noc i pielucha jeszcze dałaby rade. Tylko u nas to już rozmiar 4 :) trójki ledwo się zapinały a przy grubszej sprawie od razu po prostu wylewało się bokami, a teraz bajka :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka my chodzimy w 3 :-). Mąż jest w wodze z małym, a ja pomagam z brzegu. Jest kilka ćwiczen, które wymagają pomocy osoby trzeciej. No i najważniejsze: co zrobisz Z Małą jak Będziesz musiała iść się przebrać? :-)

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur....a!!!!! Witam się po trzech godzinach snu. Chce umrzeć!!!!!

Marijanu
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie odeśpię w dzień, bo rehabilitacja więc jak mały zaśnie, to będę musiała się doprowadzić do jako takiego wyglądu, spakować małego i jeszcze tak to wszystko wykombinować aby na rehabilitacji był minimum godzinę po jedzeniu. A póki co to wszystko wskazuje, że jedzenie wypadnie akurat a godZinę rehabilitacji. Taki psikus przy wtorku. Eh, aby do dziewietnastej- to w sumie tylko dwanaście godzin- cóż to znaczy wobec wieczności ;) ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 07:05

Marijanu
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Marijanu! Nie poddawaj się! Za pare lat wygarniesz wszystko Karolowi i ewentualnie potrącisz rekompensatę z pieniędzy komunijnych ;)

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszą rekompensatę pociągnę z kasy z chrztu ;)
    Dziewczyny ile czasu w ciągu dnia Wasze maluchy spędzają na brzuszku?

Marijanu
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pogodziłam z tym, że wyspie się jak Leon się wyprowadzi :-D.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na basen jeździmy we dwójkę, bo potem ciężko żeby siebie przebrać, ogarnąć i Małego jednocześnie. Także te dwie pary rąk są przydatne :)

Marijanu tylko mocna kawa i dobry/czarny humor Cię uratują :)

U nas skończony dziś czwarty miesiąc :) Chłop na schwał, przesypia całe noce znów (stopniowo wrócił po 2-tygodniowym "popsuciu" ;)) ogólnie inne dziecko niż pierwsze 6tyg życia, gdy chciałam skoczyć w czarną przepaść ;) Leży teraz i się do mnie chichra z maty edu :) Love.

Rusałka06, Nika8686 lubią tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia coraz chętniej leży na brzuchu i obserwuje świat chociaż jeszcze się meczy po kilku minutach i stęka. Ale sama zaczęła się już obracać ma brzuszek. około tydzień temu zaczęła przekręcać się z plecków na brzuszek i często jak ja karmie I ma dość to na moich kolanach się przekręca i patrzy na świat :)

U nas choć noce lepsze to ostatnio dni ma kiepskie. Nauczyła się piszczeć i cały dzień drze paszcze. I to z taka wściekłością piszczy, krzyczy, czasem przechodzi w płacz. Dobry humor ma tylko pierwsze pół godziny po drzemce :( i cały czas gmera palcem dolne dziąsła. Nie da się jej wyjąc tego palca z buzi wiec może to te zeby jednak... sama nie wiem

Dziewczyny jak Wasze maluchy zareagowały na druga dawkę szczepienia na pneumokoki? Mamy szczepienie w piątek a w niedziele gości i się zastanawiam czy to w ogóle ma sens (goście w domu).

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png

Wysłany: 24 października 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka06. U mnie po drugiej dawce był marudny tylko po samym szczepieniu a takto nic mu nie było. Następnego dnia nie było już śladu po marudzeniu.

Skąd ja znam to piszczenie. Jasiek leży w łóżeczku, patrzy na karuzele i drze się/piszczy na kręcące się misie. Jak się przestają kręcić to wydziera się jeszcze bardziej. Jak rozmawiam z kimś przez telefon to wszyscy myślą że on płacze. Aczkolwiek jak już znudzi mu się karuzela i zabawki w łóżeczku to ten pisk zamienia się w płacz.

Ja staram się Janka kłaść kilka razy dziennie, ale z reguły to jest kilka minut po każdym obudzeniu. Poźniej już się denerwuje. My od wczoraj na całego ćwiczymy obracanie. Najpierw obracam go sama a później on sam się kręci. Wcześniej to nie wychodziło tak fajnie a od wczoraj jakoś załapał. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

U nas noc z tych ciężkich bo nagle zrobiło się duszno w pokoju i bum. Pobudka o 3 na przytulenie, o 4 na płakanie przez sen, o 5 na mleko. Wywietrzyłam pokój i nagle spał do 9:30 czyli tak jak powinien normalnie. Ale ze mnie zeszła cała energia do działania normalnie.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marijanu dasz radę, trzymam kciuki!

chyba racja z tym basenem, tż weźmie sobie opiekę na dziecko i pójdziemy :D chociaż i tak mam w planie zabrać ze sobą nosidełko, żeby było gdzie bezpiecznie odłożyć :)

u nas piszczenie odkryła miesiąc temu i na szczęście już się trochę znudziło :) normalnie szyby w oknach się trzęsły... a najgorzej było o 6 rano jak się jej zebrało na piski (i tak 2h bez przerwy) - teraz też piszczy, ale zdecydowanie mniej i krócej :D

u nas przy pierwszym i drugim szczepieniu był wielki ryk, ale po powrocie do domu już w miarę ok, bardzo śpiąca była przez kilka dni i marudna pomiędzy drzemkami. Właściwie te kilka dni po szczepieniu mam bardzo dużo czasu, bo młoda dużo śpi (co u niej normalnie się nie zdarza).

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka u nas jest nawet zakaz noszenia na rękach dziecka niechodzacego :-). A do przebierania dzieciaków są materace na podłodze, fajne rozwiązanie :-). Dzieciaki leżą obok siebie, więc mają jako taki kontakt, no i nie spadną na podłogę :-).

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowa stokrotka jakie dada sie u Was nie sprawdziły? Z 1 i 2 bylam bardzo zadowolona, zero zaczerwien. Raz kupilismy 3 z dada extra soft (zielone) i one owszem odparzaly. Teraz kupujemy 3 z premium i puki co jest ok :)
    Wczoraj wieczorem dalam malemu kaszke ryzowa, takze przespal od 21 do 6:30 (nie wiem czy to zasluga kaszki), bo zjadl mleko o 6;30 i spi do teraz :) a jest prawie 11

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png

Wysłany: 24 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My próbowaliśmy 2 little one, później spóbowaliśmy 3 standardowe pomarańczowe, a na koniec 3 premium i po wszystkich był taki sam efekt, raz silniejszy raz słabszy. Za każdym razem jak zmienialiśmy pampersy pupa się goiła. Może mój to ewenement :) kuzynka teraz rodziła niedawno i też nakupowała Dady 1 i szybko leciała po pampery pampersa. Chociaż jak rozmawiałam z siostrą to u nich przez 8 miesięcy było tak samo. Później jak znowu kupili Dade to już było ok. Także sąde że na 4 znowu zrobię jakieś podejście. Chociaż może do mnie jakieś wadliwe partie wysyłają, jak kiedyś w lidlu pampery Pampersa że ciekły bokami ;)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn kocha leżeć na brzuchu od tygodnia. Nawet na przewijaku próbuje odwrót i jak go ubieram po kąpieli. Pampersy królują u nas od początku dupka jak marzenie. Kremuje 2-3 razy dziennie bephantenem. Miałam próbki dada ale jak pisze Sharon były za sztywne.
    Mój syn coraz lepiej znosi szczepienia dajemy hexacime i płatne pneumokoki.

Zaczęłam tez słoiczki od tyg daje marchew jabłko i raz gruszkę zero efektów ubocznych. Jabłko wygrywa:)

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam za drugim razem udało się podejście z Babydream. Teraz Rossmanowskie mamy po domu, a zielone Pampersy na wyjścia i na noc.

Niektóre z Was nie zmieniają maluszkom pieluchy w nocy. To ile godzin ja ma na sobie? Pytam bo Leon dostaje pieluche po kapaniu czyli około 19.45, a wstaje o 7 rano. To prawie 12h i nie umiem się przełamać, żeby ją zostawić. Jak zmieniam o 2-3 w o mam wrażenie że już jest pełna...

Niech mi któraś z Was powie jak przygotowuje ta kaszke na noc no jestem zielona :-P

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj kaszke przygotowalam w ten sposob, ze do nutramigenu (170ml), bo tyle zjada dodalam 2 miarki z mleka kaszki, ale to bylo moje pierwsze podejscie w tym temacie. Takze moze lepiej niech wypowia sie osoby, ktore od dluzszego czasu przygotowuja kaszki :)

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ