X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak podajecie dzieciakom żółtko? Leon znowu rzygal po zupce marchiwowo-dyniowej z żółtkiem... Gdzieś wyczytałam, że musi być zblendowane, a ja je tylko krusze wifelcem i mieszam z zupka. Ale to chyba nie będzie powód?

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY czy podawałaś żółtko w innej zupie? Jeśli tylko w takiej to za 3-4 dni podaj w innej bez marchwi i dyni. Bo marchew i dynie pewnie w różnych kombinacjach podawałaś. Jeśli będzie wymiotował wyeliminuj żółtko min do ukończenia roku. Ewentualnie spróbuj przepiórcze, może nie odrzuci. Jesli nie wymiotował w innych kombinacjach to mam jeszcze inny pomysł ;-) sposób podania gniecionych czy blendowane bez znaczenia. Julek je całe z rączki czasem.

.kropka. lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wrzucam do blendowania z zupką. Kilka razy jadła też sama ugotowane na twardo, 2 razy skubnęła jajecznicę i nic nie było.

tak jak pisze pingui to może być alergia.. A na mięso z kurczaka nie reaguje? przy alergii na jajka nie daje się mięsa z kury (tak jak przy alergii na mleko nie daje się cielęciny i wołowiny)

wymiotował po jakim czasie? nie wiem jak z innymi alergiami, u nas po mleku wymioty są zawsze po 2h od podania

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingui ugotuje coś bez marchwi i dyni i dodam żółtko w sobotę. Zobaczymy co będzie. Kurczaka, indyka i krolika je bez problemu. Wymiotuję tylko i wyłącznie po tym połączeniu. Jak obiad jemy koło 15 tak wymiotuje kolo 18.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY jeszcze jedno pytanie. Czy Leon ma pomarańczową cerę?

atdci09ktbgklgiz.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, normalna. Kiedyś mial pomarańczowy nosek i pediatra kazała odstawić marchewkę i dynie. Odstawilam, przeszło. Na którejś kontroli pytałam pediatre czy dalej jest pomarańczowy i powiedziała, że nie. Pytałam też obce osoby, one też mówiły, że wygląda normalnie. Podejrzewasz zoltaczke, a wymioty jako reakcja na tyle karotenu?

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteśmy po wizycie u osteopaty. Powiem szczerze uczucia mam mieszane. Trochę Karola podotykal, pomasował i tyle. W sumie niczego więcej się nie spodziewałam ale jakoś tak... facet jest jak dla mnie jakiś dziwny,specyficzny. Postanowiłam, że pójdziemy cztery razy i jeśli nie będę widziała żadnej poprawy, to odpuszczam. A jutro idziemy do gastrologa. Cudem udało mi się załatwić wizytę na jutro a nie na 21 maja- bo taki termin dostałam początkowo. I to był termin na wizytę prywatną...podobno kobieta jest super, dlatego takie terminy. Zobaczymy. Ja jeszcze nie podawałam żółtka, Karol ma wiecznie jakieś placki suche na ciele i tak odwlekam to żółtko. A jak u Was z glutenem? Podajcie już glutenowe kaszki jako normalny posiłek czy jesteście na etapie wprowadzania?

Marijanu
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odpukać alergii żadnej nie ma. Przynajmniej na razie. Ale szczerze wam powiem że moje dziecko ostatnio gardzi obiadami. Zamiast nich wybiera suchą bułe. Owoce wszystkie je nadal a obiadu tyle o ile. Mlekiem też powoli gardzi. Ale jak się dorwie do chleba albo bułki to ciężko go oderwać.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marijanu tez miałam mieszane uczucia ;-) ale u nas pomogło. Z każdym dniem było coraz lepiej. Refluksu nie ma, Mały spokojniejszy. Nasz mówił ze zazwyczaj wystarcza jedna wizyta, czasem dwie.

atdci09ktbgklgiz.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY narazie obstawiam nietolerancję żółtka. Możesz tez zrobić zupę taką samą tylko bez żółtka i zobaczyć co będzie.

atdci09ktbgklgiz.png
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinqui oby u nas też tak było. A w razie czego do Krakowa całkiem blisko...

Marijanu
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingui wrote:
    AgaSY narazie obstawiam nietolerancję żółtka. Możesz tez zrobić zupę taką samą tylko bez żółtka i zobaczyć co będzie.
    Nie mam serca tak eksperymentować :-(. Bidulek strasznie się męczy, wymiotuję cały wieczór, płacze strasznie, przytula się do nas jak nigdy :-(.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingui wrote:
    Marijanu tez miałam mieszane uczucia ;-) ale u nas pomogło. Z każdym dniem było coraz lepiej. Refluksu nie ma, Mały spokojniejszy. Nasz mówił ze zazwyczaj wystarcza jedna wizyta, czasem dwie.
    A spanie Julkowi się poprawiło?

Malwa86 lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY jeśli podawałas dynie i marchew w innej kombinacji i wymiotów nie było to obstawiają żółtko. Chyba że zoltko w innej zupie nie powodowało reakcji to unikaj tej kombinacji).

Julek śpi spokojniej i nie wybudza się z krzykiem jak wcześniej. Budzi się na karmienie ale nie co 1-1,5 godziny. Teraz tak co 3-5h. Ogólnie mniej płacze. Pewnie refluks powodował niepokój w dużym stopniu.

AgaSY lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak szukacie fajnej zabawki która interesuje dziecko pomaga mu w nauce siedzenia i zabawy na klęczkach to polecam kostkę Dumel. Syn dostał używana od dzieci znajomych i uwielbia ja. Przy niej nauczył się wielu ruchów:)

.kropka. lubi tę wiadomość

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mieliśmy okres gdzie obiady były ble i jadłaby tylko owoce, chrupki, suchy chleb. Chyba ze 3 tygodnie obiad kończył się na polizaniu łyżeczki :) na szczęście znowu zasmakowała w obiadach i zaczyna znowu jeść i próbować różnych zupek :) chyba to jakiś dziwny etap w rozwoju był...

Kaszki z glutenem wcina jako posiłek odkąd ma 6mc.

Ze spaniem nam się pogarsza i chyba wrócimy do nocnego karmienia 2-3 razy bo już drugą noc wstaję po kilkanaście razy i idę po picie/smoczek/poprawić kocyk itd. Padam na twarz :/ może po mleku pośpi dłużej niż godzinę...

No i nadal czekamy aż zacznie siedzieć. Wreszcie się podciąga za ręce do siadu z płaskiej pozycji ale nie wytrzymuje tak jeszcze nawet 2s. Chyba robimy powoli postępy (wreszcie!)

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry ja kiedyś chciałam dać do herbaty paprykę zamiast miodu :-D.

Leon ma teraz 2 drzemki w dzień po 1h15-1h30, czyli 2,5-3h. Wieczorem zasypia o 20.30 i najczęściej wstaje o 7 co dałoby (gdyby spał ciągiem) 10,5h snu. Razem na dobę 13h. Ale to spanie nocne to u nas nadal masakra, pobudki co 2h, karmienie 3-4x...

Adry lubi tę wiadomość

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dzisiejsza noc dramat. Od 21 do 24 budzila się co 30 min, potem spala do 3 i od 3 nie dała się odłożyć do.łóżeczka. chciała spać tylko na rękach. O 6 wzięłam ja do naszego łóżka ale też nie bardzo. Tylko bujanie na rękach :/ w dzień nadal ma najczesciej trzy drzemki po 30 min. Czasem zdarzy się ze jedna z drzemek trwa 1.5h wtedy są tylko dwie drzemki.ale to bardzo rzadko.

Normalnie jak budzi się w nocy dwa razy na jedzenie i śpi dalej to w nocy wychodzi 10h z krótkimi przerwami i 1.5h w ciągu dnia...

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to spanie ostatnio często się zmienia.
    W dzień najczęściej jedna drzemka 1.5-2h a druga 30-40 min. Teraz idzie spać 21-22. Ok 2 pobudka na cyca, a potem koło 6 i wstajemy 8-8.30. Ale noce z pobudkami co 1.5 h też się zdarzają zwłaszcza przy katarze lub wychodzących zębach.
    Próbowałam dawać kaszę na noc, ale nie widzę różnicy w spaniu. Wręcz wydaje mi się że po cycu śpi spokojniej.
    Teraz idą nam 3 zęby więc pewnie znowu spanie będzie gorsze. Jak wyjdą to będzie komplet 8 ;-)

atdci09ktbgklgiz.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze snem to tez roznie, czasem co chwile sie budzi a czasem przespi prawie cala noc.
    U nas nadal ani jednego zabka, dziaselka rozpulchnione i na tym koniec

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ